Νέο πεδίο στην Καστριώτισσα Οίτης

Πληροφορίες, εντυπώσεις και παρατηρήσεις σχετικά με τις αθλητικές διαδρομές
Post Reply
Nikolas_A
Posts: 382
Joined: 15 Apr 2008 18:30

Νέο πεδίο στην Καστριώτισσα Οίτης

Post by Nikolas_A »

Ας το βάλω εδώ αν και έχει και trad το πράγμα... Αντιγράφω από το oreibasia.gr:

Το σ/κ που μας πέρασε ξεκινήσαμε το άνοιγμα διαδρομών στην ορθοπλαγιά πάνω από το χωριό Καστριώτισσα στην Οίτη. Προσκεκλημένοι και φιλοξενούμενοι του Συλλόγου Καστριωτών, ο οποίος χορήγησε και τα υλικά, προλάβαμε να ανοίξουμε 5 διαδρομές μιας σχοινιάς.

Η ορθοπλαγιά βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 1300μ και έχει ύψος περίπου 100. Η ποιότητα του βράχου ποικίλει αλλά υπάρχουν τομείς με καλό βράχο που μπορούν να βγάλουν διαδρομές μέχρι το πάνω μέρος. Μεγάλο πλεονέκτημα όμως είναι το περιβάλλον, με έλατα, ποταμάκια και εντυπωσιακή θέα προς Γκιώνα και Βαρδούσια (που 'σαι Νίκο!!!). Εκτός της κυρίως ορθοπλαγιάς (που έχει Α-ΝΑ προσανατολισμό) υπάρχουν και μικρότερα βράχια με ενδιαφέρον τριγύρω.

Πρόσβαση: Φτάνοντας στην Καστριώτισσα (μέσω Πάυλιανης) συνεχίζουμε για 150μ από την είσοδο του χωριού και μπαίνουμε σε τσιμεντόδρομο δεξιά. Σε 600μ κάνουμε αριστερά σε χωματόδρομο (προσοχή: δύσκολος για συμβατικά αυτοκίνητα) και σε 1250μ σε δεξιά φουρκέτα παρκάρουμε. Η ορθοπλαγιά είναι ορατή, ακολουθούμε σβησμένο χωματόδρομο που κατηφορίζει προς το ποτάμι και ανηφορίζουμε από την άλλη όχθη χωρίς σαφές μονοπάτι.

Οι διαδρομές ανοίχτηκαν σε δύο τομείς και οι βαθμολογίες δίνονται με μεγάλη επιφύλαξη, καθώς χρειάζονται επαναλήψεις (και καθάρισμα )

Αριστερά:
1. Νόχι 15m 6b
2. Νέα μέτρα 25m V+ (καρύδια-friends)
3. XXX 25m 6a+ (κοινό ρελέ με την 2)
Δεξιά:
4. 303 20m 5c
5. 304 20m 6a+

Δράστες:
Μαρίνα Starcevic
Νικόλας Αναστασόπουλος
Κώστας Στρογγυλός
και ο... οικοδεσπότης Γιώργος Κατσιαβός

Και ολίγες φωτό εδώ
Απετάξω τις πλακέτες; Απεταξάμην!
Συνετάξω τα καρύδια; Συνεταξάμην
Post Reply