Α la recherche du temps perdu

Πληροφορίες, εντυπώσεις και παρατηρήσεις σχετικά με τις διαδρομές βουνού
User avatar
Ibex
Posts: 702
Joined: 15 Aug 2006 14:49

Post by Ibex »

Δεν υπάρχει θέμα, εκφράσου ελεύθερα :)
Η επιδειξιομανία και μια τάση αυτοπροβολής
χαρακτηρίζουν το ωροσκόπιό μου.
Καλόδεχτη η κριτική σου.
"Πολλὰ μὲν ἄλλα Νύμφαι κἠμὲ δίδαξαν ἀν᾽ ᾤρεα βουκολέοντα ἐσθλά." Π.Α.
User avatar
Ibex
Posts: 702
Joined: 15 Aug 2006 14:49

Post by Ibex »

Όμως τώρα θα ακούσεις και την δική μου,
απλά και μόνο επειδή έχασες το μέτρο και άρχισες να
παρλάρεις ένα κάρο μπούρδες στο γάμο του καραγκιόζη.

(1)
Η διαδρομή που δεν ολοκληρώθηκε δεν δημοσιεύτηκε ως διαδρομή (αν και κάλλιστα θα μπορούσε να τελειώνει εκεί που σταματήσαμε) αλλά ως απόπειρα. Ούτε υπερέβαλα ποτέ με κοσμητικά επίθετα για αυτά που κάνω (δες παρακάτω τα δικά σου). Μετριοπάθεια φρονώ πως έχω αρκετή. Ε μα διάολε! Λες και ο καθένας δεν μπορεί να κρίνει με το δικό του μυαλό τι σκατά είμαι --οι περισσότεροι άλλωστε με ξέρουν προσωπικά-- και χρειάζεται να εφορμήσεις εσύ για να μας κατηχήσεις με την ψυχολογική σου οξυδέρκεια. Ρε ουστ! Αυτό έχει δημοσιευθεί στο Ανεβαίνοντας κατόπιν ερώτησης του περιοδικού σχετικά με την δράση μας εκείνο το Σ/Κ. Ναι, είχε προηγηθεί post στο παρόν forum όπου λέγονταν τα ίδια πράγματα.

http://www.anevenontas.gr/news/mountain ... thw-gouras
http://www.routes.gr/Community/viewtopi ... ight=#5783

Μετριοπάθεια πάνω απ´ όλα. Δικό σου:
...κάτω απο μία προκλητική και τρομακτική αρνητική σχισμή. Κάτι το λάθος, κάτι η φαγούρα που είχα μπήκα εκεί και απο μία στιγμή και μετά δεν μπορούσα να γυρίσω. Πολύ δύσκολο σκαρφάλωμα με έξοδο κερασάκι όπου αναγκάστηκα να βγάλω τα γάντια, ν´αφήσω τα πιολέ και να κάνω αντιστηρίξεις και άλλα κόλπα ζόρικα. Η σχοινιά ασφαλίζεται δύσκολα αλλά άφησα ένα καρφί στην έξοδο. Μάλλον τη βρήκαμε με τις καλύτερες συνθήκες, σχεδόν ξερή, αν έχει χιόνι δεν θέλω να το σκέφτομαι... Αν οι κάτω σχοινιές ειναι Μ4, η παραλλαγή ειναι τουλάχιστον Μ6, αλλά ας κάνει κάποιος τον κόπο να τη επαναλάβει γιατί εδώ που τα λέμε είχα ψιλοχεστεί...
Περιγραφή διαδρομής σου (ήμαρτον κύριε):
Στην γραμμή τοποθετήθηκαν ελάχιστες ασφάλειες, ενώ το σκαρφάλωμα συμπεριλαμβάνει μια μίξη από σκληρή αθλητική αναρρίχηση, παραδοσιακή αναρρίχηση και τακτικές μεγάλης ορθοπλαγιάς. Γενικά η διαδρομή είναι σκληρή, απαιτεί ψυχραιμία, διαθέτει μεγάλα run-out, προσφέρει αίσθηση έκθεσης στο κενό, έχει σαθρά τμήματα και όλα αυτά συνοδεύονται από φτωχή ασφάλιση.
Μιλάς και για δεοντολογία... κάτι άκουσα ότι στην εν λόγω διαδρομή (Too old to rock and roll) έβαλες ένα καρφάκι, έκανες το πέρασμα, μετά το έβγαλες και έγραψες για την διαδρομή ότι: "για την επανάληψή της χρειάζονται μια σειρά καρύδια και μια σειρά friends." Εδώ διάψευσέ με, ίσως η πληροφόρησή μου να είναι λάθος. Αυτό που θέλω να πω είναι πως ο καθένας από εμάς μπορεί να κάνει ένα λάθος, και είναι συγχωρητέο, εσύ όμως ξεσπαθώνεις και βαρείς όποιον σου τη δίνει στα νεύρα σαν να είσαι ιεροεξεταστής.

(2)
...post στο οποίο εξαίρω τον εαυτό μου...
Εξέθεσα απλά γεγονότα με τον ταπεινότερο τρόπο που μπορώ να σκεφτώ. Ποιοι σκαρφαλώσανε τι και σε πόση ώρα. Προτιμότερο για την ψυχική σου ηρεμία θα ήταν φυσικά να μην έχω γράψει τίποτα, ή να τα γράφω με μια βδομάδα καθυστέρηση, ή να βάζω τους φίλους μου να τα γράφουν. Άρον τα κόμπλεξ σου και περιπάτει...

(3)
...δεν σε κάλεσε κανένας σε αυτό το post...

Έχεις κάθε δικαίωμα να συμμετέχεις στο post. Όμως εξυπακούεται ότι οι κακεντρέχειές σου είναι ανεπιθύμητες, όχι μόνο γιατί προσβάλεις κάποιον προσωπικά ενάντια στις αρχές του forum, αλλά επειδή προς εκτόνωση της ψυχικής σου αναταραχής μολύνεις με τις μικρότητές σου το κλίμα για το οποίο έκανα λόγο πιο πάνω.

Η προσωπική επίθεση που μου εξαπέλυσες was just too much.
Αυτοί που σε ξέρουν έχουν σίγουρα την εξήγηση.
"Πολλὰ μὲν ἄλλα Νύμφαι κἠμὲ δίδαξαν ἀν᾽ ᾤρεα βουκολέοντα ἐσθλά." Π.Α.
voutiros
Posts: 363
Joined: 19 Apr 2006 16:40

Για ένα καρφάκι

Post by voutiros »

Καλέ μου φίλε Ibex, η πληροφόρηση σου για το καρφάκι είναι όντως λάθος και στο διαψεύδω εγώ μιας και στην Too old to r'n'r έτυχε να είμαι μαζί με τον Μπέλο. Επειδή στην συγκεκριμένη διαδρομή όπως και σε άλλες δικές μας, πολλές ασφάλειες μπήκαν στο κατέβασμα και πάντως λιγότερες στο ανέβασμα και επειδή πραγματικά δεν χρειάζεται κανένα καρφί για την επανάληψη της, σου λέω ότι αυτά είναι παραπληροφόρηση ή κακοπροαίρετο σχολίο, από αυτά που συνηθίζονται δυστηχώς πολύ στον δικό μας μικρόκοσμο, αφού κάποιοι αρέσκονται στο να λένε τέτοια για να μειώσουν τάχα την αξία του άλλου. Άλλωστε μπορείς όποτε θέλεις να πας να κάνεις τη διαδρομή και να διαπιστώσεις αυτά που σου λέω από πρώτο χέρι.
wu
User avatar
Ibex
Posts: 702
Joined: 15 Aug 2006 14:49

Post by Ibex »

...η πληροφόρηση σου για το καρφάκι είναι όντως λάθος.
Για αυτό το έγραψα με αρκετή επιφύλαξη, επειδή τέτοιου είδους σχόλια είναι πολλές φορές άκυρα. Η διαδρομή είναι αναμφισβήτητα ζόρικη, αλλά φυσικά εδώ δεν είναι αυτό το θέμα. Όπως έγραψες προηγούμενα, ο καθένας μας κάποια στιγμή έχει προβάλει κάτι που έκανε και το θεωρεί άξιο λόγου... Μπορεί να κάνω λάθος, αλλά στην περιγραφή της διαδρομής που παρέθεσα πιο πάνω αναγνωρίζω έκδηλη τη σφραγίδα της προσωπικότητας του μεσιέ chrisbel (στοιχείο της ο εντυπωσιασμός, ξαναλέω: χωρίς να αμφισβητώ τα χαρακτηριστικά της διαδρομής). Αν πέφτω έξω το κρίμα στο λαιμό μου.

Είναι ξεφτίλα να καταντάει έτσι το forum, όμως στο θεό σας (απευθυνόμενος σε όλους) έκανα εγώ ποτέ σε κανέναν επίθεση σε προσωπικό επίπεδο με μπηχτές, ποιοτικούς χαρακτηρισμούς και κρίσεις όπως ο αξιότιμος chrisbel; Όχι μόνο στο forum αλλά και από κοντά, παρότι ίσως κάποιοι να με βρίσκετε αχώνευτο, έχω τσακωθεί εγώ ποτέ με κανέναν; Ή μήπως βρέθηκα ποτέ να μεγαλοποιώ ψευδώς τα ελάχιστα που έχω αξιωθεί να σκαρφαλώσω;

Αν δεν έχετε αντίρρηση, ας το κλείσουμε εδώ
χωρίς την παρέμβαση του Αdministrator.
Enough is enough.
"Πολλὰ μὲν ἄλλα Νύμφαι κἠμὲ δίδαξαν ἀν᾽ ᾤρεα βουκολέοντα ἐσθλά." Π.Α.
tomy
Posts: 79
Joined: 13 Apr 2009 21:40
Location: Athens-Trikala

Post by tomy »

Ε όχι ρε παιδιά να το κλείσουμε εδώ...Το forum για τέτοια πράματα είναι....
Άντε γιατί πολύ υποτονικό είναι το routes...Πολύ ποιότητα βρε παιδί μου...
Ευτυχώς που έχω και το ψαροντουφεκάδικο το forum που εκεί εχει πολλούς κάγκουρες και μαλώνουνε λίγο παραπάνω...
Άσε μας ρε chrisbel να πούμε Too old to rock and roll και too young to die και Aqualang και Thick as a brick και Locomotive Breath και Smoke on the water και Whole lotta love και Respect και Μ6 και Μ5 και και Μ0 και Μ-3 άντε...
Και τότε που χαμε κάνει τη Respect(τότε που σκαρφάλωνα γιατί τώρα διαβάζω εντατικά(μμμμμμμμμ!!!)) την είχαμε κάνει σε 14 λεπτά!!!!!Και υπάρχει και βίντεο!!!
Κι άμα θέλω θα δημοσιεύσω και διαδρομές που σκέφτομαι να κάνω στο μέλλον...

Και μια είδηση της τελευταίας στιγμής:O Νίκος Τσιλιμπουνιδάκης, ο μέγας ρεπόρτερ του star, ανακάλυψε τον Pike με τη Shakira στη Μύκονο και έχει πλάνα σε παγκόσμια αποκλειστικότητα...Από τότε που μαθεύτηκε η ύπαρξη των αποκλειστικών πλάνων σάλος έχει ξεσπάσει στην παγκόσμια κοινότητα των paparazzi και εκαντοντάδες καταφτάνουν στο νησί με απευθείας πτήσεις...

http://www.youtube.com/watch?v=RdfPER5Cgm8
when desire dies,fear is born...
voutiros
Posts: 363
Joined: 19 Apr 2006 16:40

Post by voutiros »

Tomyboy δεν παίζεσαι ... Πάντως τα forum γι' αυτό ακριβώς που περιέγραψες δεν έχουν μέλλον, όπως πιστεύω και τα άλλα κατεξοχήν "άντρα αυτοικανοποίησης" (βλέπε facebook και συναφή). Θα μπορούσε ίσως να ήταν διαφορετικά το πράμα αν καταφέρναμε, να κρίναμε πράξεις ή έστω λόγια και όχι προσωπικότητες.
wu
User avatar
Ibex
Posts: 702
Joined: 15 Aug 2006 14:49

Post by Ibex »

...αν καταφέρναμε, να κρίναμε πράξεις ή έστω λόγια και όχι προσωπικότητες.
Όντως, μακάρι να ήταν πάντα έτσι εις το εξής.
"Πολλὰ μὲν ἄλλα Νύμφαι κἠμὲ δίδαξαν ἀν᾽ ᾤρεα βουκολέοντα ἐσθλά." Π.Α.
Goris
Posts: 16
Joined: 03 Mar 2009 23:59
Location: Athens

Post by Goris »

Σήμερα Ibex και Vout τη πλάκα συκιάς μέχρι τη ράμπα 2:31
Και είμαι ο πιο γρήγορος που το μετέδωσε, σε 4'31'' αφότου βγήκαν..
..
tomy
Posts: 79
Joined: 13 Apr 2009 21:40
Location: Athens-Trikala

Post by tomy »

κάτι λείπει μετα το post του Goris...κάποιος είχe γράψει κάτι,νομίζω ο Ibex...Γιατί τώρα δεν υπάρχει;;;Πώς γίνεται αυτό;;;
when desire dies,fear is born...
chrisbel
Posts: 137
Joined: 12 Jul 2006 14:48

Post by chrisbel »

Αγαπητοί φίλοι,
Μόλις το έσκασα από την κλινική όπου νοσηλευόμουνα με σοβαρή διαταραχή (ή αναταραχή;) της ψυχικής μου υγείας. Η διάγνωση, απ¢ όσο μπόρεσα να καταλάβω, έλεγε ότι δείχνω μια αναίτια επιθετικότητα που πηγάζει από καταπιεσμένα σύνδρομα και εκδηλώνεται με μεγαλοποίηση των ελαχίστων που έχω αξιωθεί να σκαρφαλώσω και άλλες υπερβολικές περιγραφές αναρριχητικών διαδρομών. Οι γιατροί μου έδιναν χάπια και άλλα τινά που όσοι με γνωρίζουν έχουν την εξήγηση γι¢ αυτό.
Γενικά δεν τα πήγαινα και πολύ καλά εκεί μέσα, τράβαγα ζόρι έλεγα συνέχεια ανεπιθύμητες κακεντρέχειες, έτσι ήρα των κόμπλεξ μου και περιπάτησα. Είμαι ελεύθερος τώρα να στείλω κανά 5a ή και 5b αν με αφήσουν βέβαια. Η αλήθεια είναι ότι ψιλοχέζομαι όταν κάνω καμιά δύσκολη διαδρομή, αλλά δεν ντρέπομαι να το πω, έστω κι αν αυτό καταρρακώνει τη δεσποσύνη μου.
Πάντως τώρα που είμαι ελεύθερος –και νοιώθω ελεύθερος αφού έβγαλα όλα μου τα κόμπλεξ σε μια επιστολή που άφησα προς τους θεράποντες μου- θα αλλάξω λίγο νοοτροπία, θα πάψω να είμαι ανταγωνιστικός αλλά μέχρι ένα όριο γιατί θέλοντας να πάρω θέση και υπερασπίζοντας τις αξίες της μέτρησης, της ακρίβειας και της επικοινωνίας δηλώνω ότι στην επιστήμη και στον αθλητισμό αυτά είναι θεμελειώδη, και μόνο έτσι πήγαν τα πράγματα μπροστά. Μη αναφέροντας ακριβείς χρόνους, από που μέχρι που, πότε και με τι στυλ, είναι κατά τη γνώμη μου λάθος. ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ στο πως θα έπρεπε να δηλώνονται τα πράγματα στο μέλλον και βέβαια όχι μόνο τα δικά μου αλλά όλων γιατί έτσι νοείται το κλίμα της παρέας. Βέβαια δεν με κάνει κανείς παρέα αλλά αυτό είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο.
Αυτά προς το παρόν, σας αφήνω ήσυχους τώρα πάω να βγάλω το καρφάκι που έβαλα στην παραλλαγή της Συνομωσίας και να γράψω στο Ανεβαίνοντας ότι η διαδρομή γίνεται μόνο με καρύδια.
Ουστ
ΥΓ. Ίσως βέβαια πάρω ένα τηλεφωνάκι εκεί στο περιοδικό να τους πω για μία κόψη που είδα στον Πλακιά το Σάββατο και σκέφτομαι να πάω να την κάνω το φθινόπωρο γιατί να με πάρουν αυτοί λίγο δύσκολο.
User avatar
Ibex
Posts: 702
Joined: 15 Aug 2006 14:49

Post by Ibex »

Tomy, πιο πάνω είχα γράψει ότι μας ξέμεινε ένα φρεντάκι πάνω στη διαδρομή, ότι δεν είπαμε εμείς του Gori να μας πάρει τηλέφωνο και να κάνει αναγγελίες, και ότι ο ακριβής χρόνος ήταν 02:31:45. Το γιατί το έσβησα δεν έχει σημασία, αλλά μιας και θέτεις το ερώτημα δημοσίως σου απαντώ: απλά κάποιος φίλος με παρότρυνε να δώσω τόπο στην οργή.
Γιατί τώρα δεν υπάρχει;;; Πώς γίνεται αυτό;;;
Please don't take me wrong, απλά για να ευθυμήσουμε λίγο:
http://www.youtube.com/watch?v=mzHU_R4AR10
Last edited by Ibex on 20 Jun 2011 11:43, edited 3 times in total.
"Πολλὰ μὲν ἄλλα Νύμφαι κἠμὲ δίδαξαν ἀν᾽ ᾤρεα βουκολέοντα ἐσθλά." Π.Α.
AlexHwaRang
Posts: 396
Joined: 01 Jul 2007 16:33

Post by AlexHwaRang »

'...Σήμερα Ibex και Vout τη πλάκα συκιάς μέχρι τη ράμπα 2:31
Και είμαι ο πιο γρήγορος που το μετέδωσε, σε 4'31'' αφότου βγήκαν.."

Αυτό δεν σπάει !!!
Che
Posts: 267
Joined: 01 Jan 2009 20:07
Location: ATHENS,GREECE

Post by Che »

Λιγα για το facebook μη γινουμε απο δυο χωρια χωριατισσες ενταξει?????
:evil: αντε γιατι το παρατραβηξανε μερικοι.... Facebook θρησκεια ιδεολογια... :lol:
teochristopoulos
Posts: 224
Joined: 09 Oct 2007 19:36
Contact:

Post by teochristopoulos »

Από ότι είδα δεν αναφέρθηκε το 24'30'' που κάναν οι Heinz Zak - Μπαταλογιάννης το Πάσχα στο Πιλιέ των Ονείρων. Εντυπωσιακή ανάβαση, 30 χρόνια ακριβώς μετά το άνοιγμα...

Πέρα από τα σχεδόν σωστά του Μπέλο για την μη αντικειμενική μέτρηση και τα ρέστα, εγώ νομίζω ότι μια γρήγορη (=αποτελεσματική) ανάβαση μιας διαδρομής αφήνει μια ευχάριστη αίσθηση στη σχοινοσυντροφιά (ή στον αναρριχητή...) Θα διαφωνήσω δηλαδή ότι κάθε πράγμα έχει το χρόνο του... Όταν πας και ξαναπάς σε μια διαδρομή και βελτιώνεις το στυλ σου, λιγοστεύεις τα υλικά σου στα απαραίτητα κτλ-κτλ, νομίζω ότι μεγαλώνεις όλη την ανταπόδοση από το βουνό! Ή όχι?
Για παράδειγμα θα με ενδιέφερε να κάνω με ένα φίλο το Πιλιέ των Ονείρων κάτω από 1.30'. Θα ήταν αστείο να συγκριθεί με το 24' των Ζακ-Μπαταλογιάννη, αλλά θα μου έδινε μια αίσθηση πληρότητας αντίστοιχη με την πρώτη φορά που έκανα την διαδρομή σαν αρχάριος με τον επίσης αρχάριο σχοινοσύντροφό μου... Θα μετρούσα τις (όποιες) δυνατότητές μου απέναντι σε κάποια δεδομένα... Τέσπα...

Γορ πήρες Άη-Φων? (ή μήπως κανένα Αντρόιντ?!)
User avatar
Ibex
Posts: 702
Joined: 15 Aug 2006 14:49

Post by Ibex »

Tο Ανεβαίνοντας σε σχετική ανακοίνωσή του, πιθανά ακολουθώντας τον αναρριχητικό οδηγό της Ανάβασης ή άλλη παλαιότερη δημοσίευση, αναφέρει τη διαδρομή Μιχαηλίδη-Λεοντιάδη ως "ED-". Όμως, από σχετική κουβέντα με τον Αλέκο Ασημακόπουλο και πιο πρόσφατη επικοινωνία με τον Γιώργο Βουτυρόπουλο και τον Γιάννη Κωνσταντάκη, νομίζω είναι κοινός τόπος πως η διαδρομή δεν είναι ED-, ούτε καν TD+, ή TD. Για σύγκριση, μια κλασσική TD διαδρομή των Άλπεων, η Cassin στο Badile, περιλαμβάνει αρκετές σχοινιές με συνεχόμενη δυσκολία V+/VI- και βάλε, μεγαλύτερο υψόμετρο, δυσκολότερη κατάβαση, κτλ. Ορισμένοι στην Ελλάδα έχουν κάνει τις βαθμολογίες λάστιχο... Tέλος πάντων, αυτά είναι θέμα για ένα άλλο topic.
Last edited by Ibex on 09 Jul 2013 02:05, edited 1 time in total.
"Πολλὰ μὲν ἄλλα Νύμφαι κἠμὲ δίδαξαν ἀν᾽ ᾤρεα βουκολέοντα ἐσθλά." Π.Α.
User avatar
Ibex
Posts: 702
Joined: 15 Aug 2006 14:49

Post by Ibex »

Sorry για την κόντρα Χρήστο και ειδικά αν έγραψα κάτι που δεν έπρεπε... Εγώ πήρα το δίδαγμά μου απ' όλα αυτά και θεωρώ το θέμα λήξαν, θέλω και το λέω δημόσια. Πάντως, υποθέτοντας ότι τα κίνητρα είναι ευγενή, υπάρχουν σίγουρα ωραιότεροι τρόποι για να νουθετήσει κανείς κάποιον νεότερο. Αλλιώς, αν το ζήτημα είναι απλά να την βγούμε σε κάποιον στο forum, μπορείς να θεωρήσεις ότι... δεν τα πήγες και άσχημα :)
"Πολλὰ μὲν ἄλλα Νύμφαι κἠμὲ δίδαξαν ἀν᾽ ᾤρεα βουκολέοντα ἐσθλά." Π.Α.
tomy
Posts: 79
Joined: 13 Apr 2009 21:40
Location: Athens-Trikala

Post by tomy »

Φλωριές!!!!Αφήστε να υπάρχει και καμιά κοντρίτσα έτσι για χαβαλέ..Δε χάλασε κι ο κόσμος,τουλαχιστον όχι από αυτό γιατί κατά τα άλλα...
when desire dies,fear is born...
User avatar
Ibex
Posts: 702
Joined: 15 Aug 2006 14:49

Post by Ibex »

Γανυμήδη μπλέκεσαι με τα πίτουρα...8)
"Πολλὰ μὲν ἄλλα Νύμφαι κἠμὲ δίδαξαν ἀν᾽ ᾤρεα βουκολέοντα ἐσθλά." Π.Α.
AlexHwaRang
Posts: 396
Joined: 01 Jul 2007 16:33

Post by AlexHwaRang »

ΙΒΕΧ Solo χθες : 1:53':34"
User avatar
Ibex
Posts: 702
Joined: 15 Aug 2006 14:49

Post by Ibex »

Image

Admittedly, με όση μούρλα χρειάζεται. Ελεύθερα, χωρίς σκοινί και μποντριέ.
Η φωτογραφία δείχνει όλα όσα είχα μαζί μου. Το αν άξιζε τον κόπο είναι κάτι υποκειμενικό.
Οι χρόνοι ήταν: 52' το κάτω κομμάτι, 51' το πάνω κομμάτι, και 10' η διάσχιση του διαζώματος.
Last edited by Ibex on 27 Dec 2011 00:41, edited 2 times in total.
"Πολλὰ μὲν ἄλλα Νύμφαι κἠμὲ δίδαξαν ἀν᾽ ᾤρεα βουκολέοντα ἐσθλά." Π.Α.
Post Reply