Χλόη Direct

Πληροφορίες, εντυπώσεις και παρατηρήσεις σχετικά με τις διαδρομές βουνού
Post Reply
User avatar
Ibex
Posts: 695
Joined: 15 Aug 2006 14:49

Χλόη Direct

Post by Ibex »

Η περιγραφή της Χλόης-direct φαίνεται πως έχει λάθη. Κρίμα, γιατί είναι ωραία παραλλαγή από ό,τι μου έχει πει ο Vout. Από σχετική αλληλογραφία με τον LittleChris, που πέρασε πρόσφατα από εκεί μαζί με τον Krok, φαίνεται ότι ενδιάμεσα από τα ρελέ υπάρχουν δύο βύσματα που δεν αναφέρονται στην περιγραφή. Το δεύτερο είναι πάνω στο πέρασμα κλειδί (τα παιδιά το έδωσαν VII- αντί για VII). Επίσης τα μήκη των σκοινιών που αναφέρονται στην περιγραφή είναι παραπλανητικά μιας και οι πρώτες δύο σχοινιές ενώνονται εύκολα (35+15m).
Η επιστροφή από την "Χλόη" γίνεται με ραπέλ από την ίδια διαδρομή, ενώ η επιστροφή από την "Χλόη direct" γίνεται από το ραπέλ στο αριστερό άκρο της ορθοπλαγιάς.
Το παραπάνω σχόλιο είναι αδικαιολόγητο. Στο προδιάζωμα (καμπόσα μέτρα δεξιά από την έξοδο της Μιχαηλίδη-Λεοντιάδη) υπάρχει μικρό δεντράκι από όπου ένα κατακόρυφο 60άρι ραπέλ καταλήγει δίπλα στο κοινό ρελέ της Χλόης και της Μιχαηλίδη-Λεοντιάδη, από όπου κανείς μπορεί να συνεχίσει ραπελιάζοντας τη Χλόη (πολύ πιο γρήγορα και ξεκούραστα συγκριτικά με τη μεγάλη επιστροφή που προτείνεται παραπάνω). Όμως το δεντράκι (για αναγνώριση έχει ένα κίτρινο κορδονέτο) είναι ακριβώς στην κόψη του γκρεμού...

Ως μέρος της σχεδιαζόμενης συντήρησης των διαδρομών ίσως είναι σκόπιμο να φτιαχτεί και ένα ρελέ ειδικά για αυτό το ραπέλ (πιο πέρα λίγο από το δεντράκι, ώστε να βγάζει κατευθείαν στο ρελέ). Έτσι, ο κόσμος που κάνει την Μιχαηλίδη-Λεοντιάδη (ή οποιαδήποτε άλλη διαδρομή μέχρι το διάζωμα) θα μπορεί να κατεβαίνει πιο γρήγορα προς τις μπύρες κάνοντας ραπέλ.

Όμως σε αυτή την προσπάθεια χρειαζόμαστε την υποστήριξη όλων... http://www.routes.gr/Community/viewtopi ... =11&t=1763
"Πολλὰ μὲν ἄλλα Νύμφαι κἠμὲ δίδαξαν ἀν᾽ ᾤρεα βουκολέοντα ἐσθλά." Π.Α.

sothan
Posts: 3
Joined: 01 Jul 2013 15:35
Location: Patra

Re: Χλόη Direct

Post by sothan »

Το σκ που μας πέρασε μαζί με τον Γιώργο Γ. πήγαμε και επαναλάβαμε ελεύθερα την Χλόη + Χλόη direct (Πράγματι η ''Χλόη direct" είναι μια από τις ομορφότερες διαδρομές, μιας και έχει ένα χαρακτήρα μοναδικό). Θα συμφωνήσω με τον littleChris και krok για την τελευταία σχοινιά ότι το πέρασμα είναι στο VII-, αλλά αναρωτιέμαι το πέρασμα V της 2ης σχοινίας της direct (που τελικά τις ενώνουμε), αν είναι "V". Δεν ξέρω άμα την διάβασα καλά αλλά εμένα μου φάνηκε ένα πέρασμα VI+, συν και ότι η ποιότητα του βράχου δεν είναι τόσο καλή.
Την 5η σχοινιά της Χλόης την πήγα μέσα από την σχισμή καθ όλη την διάρκεια και μόλις έφτασα σε χαρακτηριστικό δέντρο τότε βγήκα έξω και είδα μια πλακέτα στο ύψος μου και αρκετά έξω από την σχισμή(που τελικά δεν την χρησιμοποίησα), όσο για την δεύτερη δεν την είδα ποτέ. Από που πάει τελικά αυτή η σχοινιά??????? Μέσα από την σχισμή θα έδινα βαθμολογία VI-.

Όσο για τα ραπέλ πρέπει να φτιαχτούν, καλός ο Καραγιάννης με το μονοπάτι του, αλλά μακρύ.....για τα ραπέλ από την Μιχαηλίδη-Λεοντίδη δεν το γνωρίζαμε ούτε εμέις

User avatar
Ibex
Posts: 695
Joined: 15 Aug 2006 14:49

Re: Χλόη Direct

Post by Ibex »

Nice, μπράβο σας.
Για τις βαθμολογίες δεν έχω γνώμη μιας και δεν την έχω κάνει τη direct.
Δηλαδή εννοείς ότι κάνατε ραπέλ από το προδιάζωμα μεταξύ Χλόης direct και Μιχαηλίδη-Λεοντιάδη;
Βρήκατε εκείνο το δεντράκι με το κίτρινο κορδονέτο; Φτάσανε τα σχοινιά σας άνετα μέχρι κάτω;
"Πολλὰ μὲν ἄλλα Νύμφαι κἠμὲ δίδαξαν ἀν᾽ ᾤρεα βουκολέοντα ἐσθλά." Π.Α.

sothan
Posts: 3
Joined: 01 Jul 2013 15:35
Location: Patra

Re: Χλόη Direct

Post by sothan »

Ιβέκιε μάλλον δεν διαβάζεις προσεκτικά :lol:
sothan wrote: Όσο για τα ραπέλ πρέπει να φτιαχτούν, καλός ο Καραγιάννης με το μονοπάτι του, αλλά μακρύ.....για τα ραπέλ από την Μιχαηλίδη-Λεοντίδη δεν το γνωρίζαμε ούτε εμέις
Τα ραπέλ δεν τα κάναμε γιατί δεν τα γνωρίζαμε.Γυρίσαμε κάνοντας το ραπέλ του διαζώματος και μετα τραβερσάραμε στο για το μονοπάτι του Καραγιαννη και κάτω.
sothan wrote: Την 5η σχοινιά της Χλόης την πήγα μέσα από την σχισμή καθ όλη την διάρκεια και μόλις έφτασα σε χαρακτηριστικό δέντρο τότε βγήκα έξω και είδα μια πλακέτα στο ύψος μου και αρκετά έξω από την σχισμή(που τελικά δεν την χρησιμοποίησα), όσο για την δεύτερη δεν την είδα ποτέ. Από που πάει τελικά αυτή η σχοινιά??????? Μέσα από την σχισμή θα έδινα βαθμολογία VI-.
Επίσης μιας και έχεις κάνει την χλόη μπορείς να μου διευκρινίσεις, η 5η σχοινιά της πως πάει? Πάει μέσα από την σχισμή ή πάει από έξω από κάποιες πιο μικρές σχισμές?

Thanks

little_chris
Posts: 36
Joined: 18 Feb 2009 11:10
Location: Chania

Re: Χλόη Direct

Post by little_chris »

H 5η σχοινιά της Χλόης πάει αριστερά απ την χαρακτηριστική σχισμή που μπήκες και στο ύψος του βύσματος μπαίνει πάλι δεξιά.. Λίγο παράλογο αλλά έτσι πάει τελικά. Την πρώτη φορά που είχα πάει στη διαδρομή λανθασμένα μπήκα και εγώ στη σχισμή μιας και είναι το πιο λογικό. 2ο βύσμα δε νομίζω να υπάρχει..
Η 2η σχοινιά της Χλόης ντιρέκτ σίγουρα δεν είναι V αλλά ίσως και οι δυο μας να πήγαμε λίγο λάθος. Εμείς βγήκαμε στο πατάρι που λογικά κάνεις ρελέ (αξιόλογες ασφάλειες δεν παίρνει πουθενά, εκτός απο ένα σκουριασμένο καρφί) και πήγαμε ευθεία πάνω για κανα δυο μέτρα και ύστερα τραβερσάραμε αριστερά (εκεί γύρω στο VI να ταν).. Ίσως κανονικά η σχοινιά να πήγαινε λίγο πιο αριστερά σε αρνητικό σχισμοδιεδροσεμινέ το οποίο στο μάτι δε μοιάζει για V σε καμία περίπτωση.

Post Reply