Πλουμιστή report

Πληροφορίες, εντυπώσεις και παρατηρήσεις σχετικά με τις διαδρομές βουνού
Post Reply
pikaifi
Posts: 31
Joined: 19 Mar 2017 22:25

Πλουμιστή report

Post by pikaifi »

Σκαρφαλώσαμε με pod την Πλουμιστή στο Κάτω Φλαμπούρι σήμερα. Η διαδρομή βρίσκεται στο κομμάτι της ορθοπλαγιάς μετά την Κλασική και είναι η χαρακτηριστική σεμινέ πάνω από το μεγάλο πατάρι. Για το κομμάτι αυτό της ορθοπλαγιάς δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες στο routes και είναι κάπως άγνωστο. Για τις δύο πρώτες σχοινιές της Πλουμιστής (που πάει μετά από αυτές δεν μάθαμε σήμερα...) μπορεί να βρει κάποιος πληροφορίες στο σκίτσο των COME ON -DAVE που υπάρχει στο routes.
Για την κατάσταση της διαδρομής τώρα:
Στην πρώτη σχοινιά χαμηλά υπάρχει ένα καρφί (σκουριασμένο, αλλά σχετικά γερό) και δύο πλακέτες σε καλή κατάσταση. Αυτές μας βοηθάνε να εντοπίσουμε και τη διαδρομή. Πριν το καβάλημα στο πατάρι που γίνεται το ρελέ υπάρχει ένα κορδόνι. Τώρα για το αν είναι αξιόπιστο, καλύτερα να μη μάθει κανείς... Το ρελέ γίνεται σε πλακέτες (σπηλαιολογικές νομίζω είναι), που αρχίζουν να σκουριάζουν και αυτές, ενώ οι βίδες τους είναι κατάμαυρες. Πιο αριστερά στο ένα μέτρο, υπάρχει μια πιο καινούργια πλακέτα και διάφορα άλλα μέταλλα, όπου μπορεί να κάνει ρελέ κάποιος αν θέλει να μπει στο δίεδρο της -μάλλον πιο εύκολης από εκεί και πάνω- Κρεμαστής.
Στη δεύτερη σχοινιά (τη σεμινέ), υπάρχουν 6 ή 7 καρφιά. Το ένα είναι πιο καινούργιο, τα υπόλοιπα σκουριασμένα, κατηγορίας από αξιοθρήνητα έως απλά αμφίβολης αξιοπιστίας.
Εμείς κατεβήκαμε με ραπέλ στο τέλος της δεύτερες σχοινιάς, αφήνοντας στο μεγάλο διαμπερές ένα πράσινο κορδόνι με ένα υποχώρησης. Ο αναρριχητής του μέλλοντος να ξέρει ότι μπήκε στις 15/12/17...
Στη διαδρομή ΔΕΝ πρέπει να πάρει κάποιος σακίδιο, ακόμα και μικρό, ενοχλεί πολύ στο πέρασμα της πρώτης σχοινιάς, και κάνει αδύνατη τη δεύτερη.
Βαθμολογικά τη δίνουν V+. Κατά τη γνώμη μου είναι σαφώς πιο σκληρή.
Γενικά το κομμάτι αυτό της ορθοπλαγιάς έχει πολύ ενδιαφέρον. Μια ανανέωση και εκεί δεν θα έβλαπτε!
little_chris
Posts: 36
Joined: 18 Feb 2009 11:10
Location: Chania

Re: Πλουμιστή report

Post by little_chris »

Πληροφορίες για την εν λόγω διαδρομή υπάρχουν στον πρώτο αναρριχητικό οδηγό του Τιτο και Bailey. Σύμφωνα με τον οδηγό η διαδρομή βγαίνει δεξιά προς "Κλασική" ακολουθώντας τη διαδρομή "Των δέντρων". Δεν έχω πάει από εκεί οπότε και δε γνωρίζω τι και πως, συνήθως φεύγουμε ευθεία στην πολύ όμορφη έξοδο αλλά δυσκολότερη της "Άλφρεντ Χίτσκοκ".
Πολύ καλά κάνεις και γράφεις για την όλη κατάσταση των υλικών της διαδρομής, αντί να ονομάζουμε αξιοθρήνητα τα καρφιά (πιθανόν να είναι) καλλιά να λέμε αν παίρνει καμιά ασφάλεια. Συμφωνώ πως έχει πολύ ενδιαφέρον το κομμάτι αυτό της ορθοπλαγίας, δε νομίζω όμως πως μια ανανέωση θα άλλαζε και πολλά. Ορισμένα ρελέ ναι θέλουν φτιάξιμο αλλά πχ η σεμινέ της Πλουμιστής δε πιστεύω πως έχει ανάγκη απο ανανέωση, αντιθέτως θα έβλαπτε το χαρακτήρα της. Να 'ναι καλά η τεχνολογία που μας έχει φέρει ένα κάρο υλικά που μπαίνουν σχεδόν παντού, να 'ναι καλά οι σχολές που μαθαίνουν πως να τα χρησιμοποιούμε, να 'ναι καλά και τα παρθένα βράχια που υπάρχουν και μας δίνουν τη δυνατότητα να παίζουμε με τις φυσικές ασφάλειες. Αμήν..
pikaifi
Posts: 31
Joined: 19 Mar 2017 22:25

Re: Πλουμιστή report

Post by pikaifi »

Μια και θέτεις το θέμα των ασφαλειών να πω και γι' αυτό.
Πιθανόν να παίρνει ένα καλό BD1 friend δίπλα στο κορδόνι στην πρώτη σχοινιά στο καβάλημα στο πατάρι, αλλά πρέπει να το βάλεις πάνω στην κίνηση Στη σεμινέ τώρα υπάρχουν σημεία που παίρνει (μέσα στην καμινάδα πχ που έχει και μια φωλιά ενός μάλλον μεγάλου πετούμενου αν κρίνουμε από τα κακά του..), ενώ υπάρχει και ένα καλό διαμπερές. Όμως νομίζω ότι σε αρκετά δύσκολα σημεία, στηρίζεσαι αποκλειστικά στα καρφιά. Με επιφύλαξη φυσικά, γιατί κάποιος άλλος μπορεί να δει κάτι που δεν είδαμε εμείς.
Στο θέμα των ανανεώσεων τώρα, νομίζω ότι δεν θα υπήρχε ζήτημα αν μπει ένα καλό ρελέ στο πατάρι, όπου το παλιό σκουριάζει. Θα εξυπηρετούσε και το δίεδρο της Κρεμαστής. Το ζήτημα είναι τι κάνεις με τα καρφιά. Για μένα από τη στιγμή που θεωρούνται μόνιμες ασφάλειες, και από τη στιγμή που το πεδίο είναι σχετικά οργανωμένο, καλό είναι να έχουν μία αξιοπιστία. Το τι θα κάνεις είναι μεγάλη κουβέντα (που έχει γίνει και σε άλλα ποστ και δεν βγαίνει εύκολα άκρη) και δεν μπορεί να γίνει εύκολα σε φόρουμ, γιατί μεταξύ άλλων θέλει χρόνο και όρεξη για πολύ γράψιμο! Θα κάνω μόνο μία παρατήρηση. Το να βάλεις πλακέτες, ας δεχτούμε ότι βλάπτει το χαρακτήρα της διαδρομής, όμως και να αφήνεις καρφιά που πιθανόν να είναι και 50 ετών, πάλι και αυτό χρόνο με το χρόνο κάνει τη διαδρομή πιο σοβαρή (δηλαδή και αυτό είναι μια αλλαγή χαρακτήρα) και στο τέλος δεν θα μπαίνει κανένας.
Φυσικά μπορώ να δεχτώ και την απάντηση "δεν σου αρέσει εκεί, πήγαινε σκαρφάλωσε τη Μεταμόσχεψη πχ. Δεν σου αρέσει και αυτό, πήγαινε στον ΕΠΟΣ Φυλής κλπ κλπ". Πάντως ακούω ελάχιστους γενικά να σκαρφαλώνουν εκεί και ο τομέας πάει μάλλον για αναρριχητικό μουσείο, παρά για ζωντανό πεδίο. Θα τον αναδείκνυε μια ανανέωση; Θα τον αναδείκνυε ένα καλό σκίτσο στο routes; Να τον αφήσουμε στην ησυχία του και όποιος θέλει θα βρει την άκρη; Όλα δεκτά!
Προς το παρόν πάντως καλές γιορτές και καλά σκαρφαλώματα!
t-rex
Posts: 120
Joined: 10 Sep 2013 22:33

Re: Πλουμιστή report

Post by t-rex »

... λίγο καθυστερημένα αλλά τώρα το είδα.

Μια και την έκανες πρόσφατα γιατί δεν φτιάχνεις ένα σκιτσάκι να ανεβάσεις και αν κάποιος έχει διαφορετική άποψη, το διορθώνεις.

Φιλικα
t-rex
Posts: 120
Joined: 10 Sep 2013 22:33

Re: Πλουμιστή report

Post by t-rex »

Απο όσο βλέπω στον οδηγό του Κόρρε η διαδρομή ειναι 2 σχοινιές και μετα παει προς την 666 και νομιζω μπαινει σε αυτην.

Με κάθε επιφύλαξη η πληροφορία.
pikaifi
Posts: 31
Joined: 19 Mar 2017 22:25

Re: Πλουμιστή report

Post by pikaifi »

Η διαδρομή μετά το τέλος της δεύτερης σχοινιάς μπορεί είτε να φύγει δεξιά και με μια τραβέρσα 5-6 μέτρα αν θυμάμαι καλά να μπει στην "666" ή την "Κλασική", είτε να φύγει ευθεία επάνω και να πάει στη "Γούντυ Άλεν" (πιο δύσκολα). Από κάτω από την τραβέρσα έρχεται ένα λούκι με βλάστηση και πάρω πολλά παλιά καρφιά που είναι η παλιά διαδρομή "Των δέντρων". Δυστυχώς ο τομέας εκεί είναι σχετικά παρατημένος, οπότε όλα θέλουν προσοχή. Για το σκίτσο που είπες σε παλιότερο ποστ, επιφυλάσσομαι για το μέλλον αν το καταφέρω...
t-rex
Posts: 120
Joined: 10 Sep 2013 22:33

Re: Πλουμιστή report

Post by t-rex »

Μελετώντας προσεκτικά το πανοραμικό απο το ανεβαίνοντας βλέπω οτι η πλουμιστή φεύγει ευθεία πανω και διασταυρώνεται μονο ψηλά με την κρεμαστή.
(Έχω την εντύπωση όμως οτι είναι λάθος)
t-rex
Posts: 120
Joined: 10 Sep 2013 22:33

Re: Πλουμιστή report

Post by t-rex »

Τελικά πήγαμε και κάναμε την Πλουμιστή, οπότε τα σχόλια μας έχουν ως εξής:

Στην πρώτη σχοινιά, μπορεί να μπει (αν κάποιος θέλει) ένα καρύδι πριν το πρώτο καρφί χαμηλά.
Το κορδόνι στην έξοδο θέλει αλλαγή (μάλλον θα το αλλάξω την Κυριακή ).
Οι πλακέτες στο ρελε είναι μια χαρά, οι βίδες χάλια.
Δεύτερη σχοινιά, το V+ είναι γεμάτο (ίσως και λίγο παραπάνω) διότι πρέπει να λάβουμε υπόψη μας οτι κατά βάση δεν σκαρφαλώνουμε καμινάδες.
Τα καρφιά (πλην ενός που είναι ψηλά αριστερά) είναι χάλια, και ένα από αυτά θα έλεγα σπασμένο.
Ψηλά στη σεμινε παίρνει δυο καλούτσικα φρεντ Νο 3 και Νο 2 BD και ένα καλό καρύδι στην έξοδο.
Το πράσινο σχοινάκι σας είναι εκεί (ευχαριστούμε) μαζί με ένα δετό κίτρινο ιμάντα μας από τα οποία κατεβήκαμε, αφού η διαδρομή τελειώνει εκεί.
Αυτά για την διαδρομή.
t-rex
Posts: 120
Joined: 10 Sep 2013 22:33

Re: Πλουμιστή report

Post by t-rex »

Το κορδόνι δεν αλλάχθηκε διότι θεωρήσαμε ότι το διαμπερές δεν είναι αξιόπιστο.
Post Reply