ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ

Πληροφορίες, εντυπώσεις και παρατηρήσεις σχετικά με τις διαδρομές βουνού
Post Reply
User avatar
kayak
Posts: 162
Joined: 14 Nov 2007 08:41

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ

Post by kayak »

Σκοπός αυτού του topic είναι ο σχολιασμός βουνίσιων διαδρομών από άτομα που τις έχουν σκαρφαλώσει και θα μπορούσαν να δώσουν περισσότερες πληροφορίες:
-σε σχοινοσυντροφιές που θέλουν να τις επαναλάβουν
-να προσθέσουν πληροφορίες ή να προτείνουν αλλάγες στο σκίτσο/χάραξη/περιγραφή της διαδρομής έτσι ώστε αυτή να γίνει πιο πλήρης. Π.χ. επιπλέον ασφάλειες που μπορεί να συναντησαν ή να λείπαν από τη διαδρομή, κατάσταση των ήδη υπαρχόντων (σκουριασμένα καρφιά-πλακέτες,φθαρμένοι ιμάντες)
-σημεία προσοχής (run-out,σαθρά)
-σημεία διαφυγής/υποχώρησης/επιστροφής (μονοπάτι,ραπέλ)

Πιστεύω πως η συλλογή αυτή πληροφοριών δεν θα "στερήσει" σημαντικά από τη χαρά της εξερεύνησης μιας διαδρομής,αλλά θα βοηθήσει να απομυθοποιηθούν κάποιες διαδρομές (και να γίνουν πιο προσιτές σε περισσότερο κόσμο).Επίσης, όσοι θέλουν να τις επαναλάβουν να πηγαίνουν περισσότερο συνειδητοποιημένοι και δεν θα "μπλέκουν" σε ατυχείς καταστάσεις.
User avatar
kayak
Posts: 162
Joined: 14 Nov 2007 08:41

Αστράκα - Αχίλλειος Πτέρνα

Post by kayak »

Ξεκινώντας το topic αυτό, θα ήταν καλό να δωθεί λίγο "φως στο τούνελ" μιας πρόσφατης προσθήκης του routes.gr για τη διαδρομή "Αχίλλειος Πτέρνα" στην Αστράκα. Τη διαδρομή αυτή την είχαμε σκαρφαλώσει το καλοκαίρι και κατεβήκαμε από τα ραπέλ του πυλώνα (κοινά -σύμφωνα με την περιγραφή-με του "Ουράνιου Τόξου", όπως επίσης και η τελευταία σχοινιά των διαδρομών). Στη φωτο-πανοραμικό όμως υπάρχει μια "ανακολουθία" δείχνοντας τα ραπέλ πιο αριστερά από τις 2 διαδρομές. Όποιος έχει σκαρφαλώσει πρόσφατα κάποια από τις 2 διαδρομές και θυμάται, ας το επισημάνει. Τρεις μέρες πριν επαλάβουμε την "Αχίλλειο Πτέρνα" μάθαμε ότι είχε γίνει επανάληψη του "Ουράνιου Τόξου" από το Hippo. Αν θυμάται κάτι, θα βοηθήσει μελλοντικές επαναλήψεις...
Hippo
Posts: 149
Joined: 01 Feb 2007 14:25

Post by Hippo »

Στο πανοραμικό που δείχνει το Ουράνιο Τόξο,την Αχίλλειο Πτέρνα και τα ραπέλ υπάρχουν ορισμένα λάθη.Η πρώτη σχοινιά (του ουράνιου τόξου) είναι τελείως λάθος,αφού ξεκινάει στο κατα 15μ. αριστερότερο δίεδρο και το πρώτο ρελέ είναι ακριβώς εκεί που ξεκινάει το τελευταίο ραπέλ (σύμφωνα παντα με τη φωτο αφού στην πραγματικότητα το τελευταίο ραπέλ ξεκινάει από πιο ψηλά).Λάθος επίσης είναι και η τρίτη σχοινιά.Η καλύτερη φωτο της διαδρομής με την ακριβή χάραξη υπάρχει στο Ανεβαίνοντας Νο32.Τα ραπέλ τώρα είναι πράγματι πιο αριστερά απο τις διαδρομές,μέσα σε ένα πολύ ανοιχτό και βαθύ λούκι.Θα στείλω αναλυτικές πληροφορίες στον admin για το Ουράνιο Τόξο αλλά και για τα ραπέλ στα οποία μάλιστα αφήσαμε μπόλικο υλικό.
Nektarios79
Posts: 51
Joined: 08 Nov 2007 12:27
Location: Athens

Post by Nektarios79 »

Το σκ που πέρασε μαζί με τον Γιάννη Καγιακφτάκη γνωστό και ως kayak κάναμε μια επίσκεψη στο Άρμα έχοντας σαν σχέδιο την Δαμόκλειο Σπάθη...

Επιλέγοντας να κάνουμε την πρόσβαση από το κάτω μονοπάτι. Δυστυχώς διαπιστώσαμε ότι λόγω της εγκατάλειψης του πεδίου το μονοπάτι έχει μετατραπεί σε ζούγκλα και έχει μια σχετική ταλαιπωρία για να πας στις διαδρομές! Καλά θα ήταν ίσως να κανονίζαμε να κάνουμε μια εξόρμηση έτσι ώστε να φροντίσουμε αυτό το τόσο ιστορικό πεδίο...

Για την ιστορία και για όσους τους ενδιαφέρει η διαδρομή Δαμόκλειος Σπάθη είναι μια πολύ όμορφη & ιστορική κλασική διαδρομή από δύο από τα σπουδαιότερα άτομα που έχουν περάσει από την αναρριχητική κοινότητα (Κορρές-Αγνόγλου).

Επάνω βρήκαμε 4 καρφιά (1η=1, 2η=2, 3η=0 4η=1) επίσης τα ρελέ 1,3,4 είναι πλέον έτοιμα χάρη στις διπλανές διαδρομές. Αν κάποιος έχει κάνει πρόσβαση από κάτω κατεβαίνει με 1 ραπέλ 60μ από το 4ο ρελέ. Τα χόρτα τα καθαρίσαμε... (όσο μπορούσαμε!) :wink:
giatroulis
Posts: 32
Joined: 22 Aug 2007 13:38
Location: EPOS FILIS - Chasia
Contact:

Σχετικά με την πρόσβαση

Post by giatroulis »

Νεκτάριε,
με αφορμή το σχόλιό σου, θα ήθελα να ενημερώσω τους φίλους αναρριχητές ότι τον Ιούλιο, έχουμε βάλει στο πρόγραμμα του ΕΠΟΣ Φυλής, να ασχοληθούμε με τον καθαρισμό και γενικά τη βελτίωση των μονοπατιών που οδηγούν στα αναρριχητικά πεδία της περιοχής μας.
Έχεις δίκιο, ειδικά για το Άρμα, η κατάσταση είναι απελπιστική. Σχεδόν δεν μπορείς να προσεγγίσεις το πεδίο από κάτω. Αλλά και σε άλλα πεδία υπάρχει πρόβλημα, π.χ. για την Πάνω Αλογόπετρα δύσκολα θα βρει κάποιος το δρόμο αν δεν έχει ξαναπάει με κάποιον άλλον που να ξέρει.
Όταν κανονίσουμε κάτι πιο συγκεκριμένο, θα βάλω μια σχετική ανακοίνωση στο site, ώστε όσοι ενδιαφέρονται να προσέλθουν.
"Κρυφή μου ελπίδα στα βουνά καλημερίζω την ηχώ σου"
Aνδρέας Εμπειρίκος
Nektarios79
Posts: 51
Joined: 08 Nov 2007 12:27
Location: Athens

Post by Nektarios79 »

Πολύ καλό το πλάνο φίλε μου δείχνει πλέον έμπρακτα ότι ο ΕΠΟΣ Φυλής κατοχυρώνεται σαν ένας από τους πιο δραστήριους συλλόγους... μακάρι να υπάρχει συμμετοχή και φυσικά να υπάρξει στο μέλλον και μιμητισμός και από τους άλλους συλλόγους!

Απλά έχω μια ένσταση... καθαρισμός και συντήρηση μονοπατιών... τον ΙΟΥΛΙΟ;;; :o Και ειδικά σε πεδία όπως το Άρμα και η Αλογόπετρα που κάνει ζέστη ακόμα και το χειμώνα;;; Νομίζω θα θέλει κουράγιο να δουλέψει κάποιος στο λιοπύρι με 45C! ! !

Εκτός αυτού πολλοί θα λείπουν εκείνες τις ημέρες καθ' ότι είναι και διακοπές...

Μήπως θα ήταν καλύτερα να μετατεθεί μία άλλη εποχή; πχ Φθινόπωρο;
kitsos
Posts: 202
Joined: 12 May 2007 01:03
Location: exarceia city

Post by kitsos »

Οκ, απλά έτσι έχει καταχωρηθεί στο πρόγραμμα του συλλόγου, πάντως το απογευματάκι, κατά τις 7, καλά θα είναι, αν φυσάει και λίγο...

Απλά το φθινόπωρο είναι πολύ καλή εποχή για σκαρφάλωμα, οπότε μπορεί να μη συγκεντρώνουμε και πολλούς εθελοντές...

Τεολοσπάντων, θα δούμε πόσοι ενδιαφέρονται και βλέπουμε, πάντως από το σύλλογο θα βρεθούν πιστεύω 6-7 άτομα με όρεξη να βοηθήσουν και φυσικά όλοι οι άλλοι ευπρόσδεκτοι και καλοδεχούμενοι!
Post Reply