Hurricane (VI-) 180μ.

Πληροφορίες, εντυπώσεις και παρατηρήσεις σχετικά με τις διαδρομές βουνού
Post Reply
Minimus
Posts: 95
Joined: 29 Nov 2007 10:08
Location: Αθήνα

Hurricane (VI-) 180μ.

Post by Minimus »

Όνομα διαδρομής : ”Hurricane”
Βαθμός δυσκολίας : VI-
Συνολικό μήκος : 180 μ.

ΣΚΙΤΣΟ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ HURRICANE

Μια καινούργια διαδρομή ανοίχτηκε στο Καντήλι Μεγάρων από τον Κώστα Λαφογιάννη, με την πολύτιμη βοήθεια μερικών φίλων. Η διαδρομή είναι πέντε σχοινιές, έχει 16 μόνιμες ασφάλειες και εξοπλισμένα ρελέ για ραπέλ.

Προσανατολισμός Ανατολικός, σκιά μετά τις 12:00 – 13:00

Χρήσιμα Υλικά : Καρύδια, προαιρετικά μικρά excentrics.
Για να βρείτε το ξεκίνημά της, στην πρώτη πλακέτα υπάρχει πορτοκαλί κορδονέτο.

Για την ολοκλήρωση της διαδρομής βοήθησαν οι :

1η σχοινιά Σωτήρης Σωτηρίου, Αριστέα Δημητροπούλου
2η σχοινιά Σωτήρης Σωτηρίου
3η σχοινιά Χρήστος Τζώτζος, Σταμ. Κωνσταντακόπουλος.
4η σχοινιά ανοίχτηκε από τον Σταμ. Κωνσταντακόπουλο και βοήθησαν οι Κώστας Λαφογιάννης, Χρήστος Τζώτζος.
5η σχοινιά Σωτήρης Σωτηρίου.

Πρόσβαση : Ακολουθούμε τη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου. Στα πρώτα διόδια κάνουμε δεξιά, και ακολουθούμε την παλιά Εθνική Οδό. Μετά το Νεράκι στρίβουμε δεξιά για τη Νέα Εθνική Οδό. Πριν από τη γέφυρα στρίβουμε αριστερά για Βλυχάδα. Μετά το σταθμό του προαστιακού στρίβουμε δεξιά.
Ακολουθούμε τη Λεωφ. Καταδρομών που μας βγάζει στα βράχια.

Γενικό σκίτσο - Πρόσβαση
Hippo
Posts: 144
Joined: 01 Feb 2007 14:25

Post by Hippo »

Σήμερα επαναλάβαμε με τον Α. Τσόχατζη την διαδρομή.Παρά τα μαύρα σύννεφα και τις σποραδικές σταγόνες ευτυχώς δεν επαληθεύτηκε το όνομά της.Η διαδρομή προσφέρει ευχάριστο σκαρφάλωμα με πιο όμορφες την δεύτερη και τέταρτη σχοινιά.Το σκίτσο είναι πολύ ακριβές και οι βαθμολογίες σωστές.Λίγη προσοχή θέλουν κάποια σαθρά μπλοκ,ιδιαίτερα στην πέμπτη σχοινιά και καλό είναι οι επόμενοι που θα πάνε να ρίξουν το βράχο που κουνιέται δίπλα στο τέταρτο ρελέ.Επιστρέψαμε με τέσσερα ραπέλ ενώνοντας τις δυο πρώτες σχοινιές.Μπράβο στα παιδιά που την ανοίξανε.
AlexHwaRang
Posts: 392
Joined: 01 Jul 2007 16:33

Post by AlexHwaRang »

H 4η σχοινιά είναι όλα τα λεφτά.

Ραπελ από R5-R3, R3-R2, R2-R0.

Δυστυχώς δεν καθαρίσαμε τίποτα. Όλο μη και μη.

Ο Λάφο προτίνει την διαδρομή για εκπαιδευτική. Introduction to multipitching.
Nektarios79
Posts: 51
Joined: 08 Nov 2007 12:27
Location: Athens

Post by Nektarios79 »

Το Σαββάτο επαναλάβαμε την διαδρομή οι Φουντουλάκης - ο γράφων & Κουκουζέλη - Ευαγγελίδης ενώ από πάνω μας είχαν προηγηθεί Nioniakis μετα γυναικός...

Αυτό που μου άφησε είναι ότι είναι μια όμορφη διαδρομή απλά δεν είμαι σίγουρος αν θα την πρότεινα ανεπιφύλακτα για εκπαιδευτική... τουλάχιστο όπως είναι μέχρι στιγμής. Αυτό γιατί η τελευταία σχοινιά έχει τα χάλια της και θέλει πολύ δουλειά ακόμα!

Απόδειξη αποτελούν τα σαθρά που κρέμονται κατά μήκος όλης της σχοινιάς με αποκορύφωμα ένα «ψυγείο» στο δύσκολο (που σε πάει κιόλας να το πατήσεις...) που έχει ξεκολλήσει γύρω γύρω και για την ακρίβεια έχει μετακινηθεί από τον κύριο όγκο 10cm περίπου και μάλλον πλέον στέκεται με τριβές!!!

Το ακόμα χειρότερο είναι ότι η εν λόγω οικιακή συσκευή είναι σπασμένη σε επιμέρους κομμάτια (τοστιέρες, τηλεοράσεις κτλ) τα οποία επίσης κρέμονται και επίσης σε πάνε να τα πατήσεις... Ο απολογισμός της ημέρας ήταν μια τοστιέρα που μας ήρθε δώρο (καθότι Χριστούγεννα...) από την προηγούμενη σχοινοσυντροφιά...

Θα έλεγα ότι ένας αρχάριος ίσως και να μην είναι σε θέση να σκαρφαλώσει με ασφάλεια σε μια τόσο σαθρή σχοινιά... μάλλον είναι καλύτερα να ψαχτεί σε ένα πιο σταθερό πεδίο όπως πχ το Φλαμπούρι.

Κατά τ' άλλα αν κάποιος κάνει το πέρασμα χωρίς να πατήσει αριστερά στο σαθρό τότε ίσως να μπορεί κάποιος να το πει και VI δεν είμαι σίγουρος παρ´όλα αυτά...
Minimus
Posts: 95
Joined: 29 Nov 2007 10:08
Location: Αθήνα

Post by Minimus »

Nektarios79 wrote:με αποκορύφωμα ένα «ψυγείο» στο δύσκολο...... η εν λόγω οικιακή συσκευή... είναι σπασμένη σε επιμέρους κομμάτια (τοστιέρες, τηλεοράσεις κτλ) ...ήταν μια τοστιέρα που μας ήρθε δώρο (καθότι Χριστούγεννα...) από την προηγούμενη σχοινοσυντροφιά...
Μήπως να μετονομαστεί η διαδρομή από "Hurricane" σε "Κωτσόβολος" ή "Κορασίδης" ; :lol:
kitsos
Posts: 198
Joined: 12 May 2007 01:03
Location: exarceia city

Post by kitsos »

Minimus wrote:
Nektarios79 wrote:με αποκορύφωμα ένα «ψυγείο» στο δύσκολο...... η εν λόγω οικιακή συσκευή... είναι σπασμένη σε επιμέρους κομμάτια (τοστιέρες, τηλεοράσεις κτλ) ...ήταν μια τοστιέρα που μας ήρθε δώρο (καθότι Χριστούγεννα...) από την προηγούμενη σχοινοσυντροφιά...
Μήπως να μετονομαστεί η διαδρομή από "Hurricane" σε "Κωτσόβολος" ή "Κορασίδης" ; :lol:
είναι και δωρεάν...να πως θα ξεπεραστεί η κρίση... :lol: :lol:
TRADonly
Posts: 10
Joined: 28 Oct 2012 21:35

Re: Hurricane (VI-) 180μ.

Post by TRADonly »

Την έκανα 29/5/2011 οδηγώντας 1η, 3η, και 5η σκοινιά.

Επιβεβαίωση της βαθμολογίας με το ''κλειδί'' στο τέλος της 4ης σκοινιάς και ίσως όχι ψηλά στο σχισμοδίεδρο της 5ης το οποίο, ίσως λόγο εμπειρίας-τεχνικης το δίνω V+ όχι όμως VI.

Με τα αστραφτερά γκολό της...να λάμπουν και να σε οδηγούν....δεν βλέπω πως αλλιώς θα μπορούσε να χαρακτηρίσει, εκτός από καθαρά εκπαιδευτική.!!!
t-rex
Posts: 121
Joined: 10 Sep 2013 22:33

Re: Hurricane (VI-) 180μ.

Post by t-rex »

Καναμε και εμεις την hurricane πριν μερικες μερες.
Οδηγησα τις 2,4,5.

Ετσι για την ιστορια και γενικη πληροφορηση.
Πολυ ομορφη διαδρομη, δεν χανεται λογω των πλακετων με τιποτα.
Το σχεδιαγραμμα ειναι εξαιρετικο
Το πορτοκαλι κορδονετο στην βαση ειναι λευκο (ξάσπρισε απο τον ηλιο φαντάζομαι)

Το αν θα επρεπε να εχει τοσες πλακετες ή οχι κατα την γνωμη μου ειναι υποκειμμενικο και τον λόγο εχει η παρεα που ανοιξε την διαδρομη.(Αυτο οσο αφορα τα ανωθεν σχολια)

Το μοναδικο που με χαλασε ηταν το ρελε της κορυφης το οποιο κατα την ταπεινη μου αποψη θελει αλλαγη(αλυσιδες, ναυτικα, κρικος κλπ) εμεις για να κατεβουμε αφησαμε ενα καραμπινερ ακομα.
Αν μπορω να βοηθησω με καποιο τροπο για την αντικατασταση του ειμαι εδω. :)
User avatar
agorf
Posts: 107
Joined: 14 Dec 2010 16:30
Contact:

Re: Hurricane (VI-) 180μ.

Post by agorf »

Να προσθέσω και γω με τη σειρά μου κάποιες πληροφορίες.

Εκτός από το άσπρο (πρώην πορτοκαλί) κορδονέτο στην πρώτη πλακέτα, το όνομα της διαδρομής είναι γραμμένο με κόκκινη μπογιά στη βάση της.

Καλοκαίρι (Ιούλιος) σκιά έχει από τις 14:00.

Υπάρχει σηματοδοτημένη (σε μερικά σημεία αραιή) σήμανση για την πρόσβαση στη διαδρομή από χωματόδρομο που βρίσκεται δεξιά (ερχόμενοι από Μάνδρα), πριν το άνοιγμα αριστερά που αφήνουμε αμάξια. Η σηματοδότηση αρχικά είναι μπλε κομμάτια πλαστικού δεμένα σε κλαδιά, μετά κούκοι και κόκκινη μπογιά (βούλες) σε πέτρες.

Η κατάσταση με τη χωματερή (πλέον) που έχει δημιουργηθεί είναι ανυπόφορη. Αυτή τη φορά στο χώρο που παρκάρουμε συνήθως ήταν ένα πτώμα σκύλου σε αποσύνθεση και χύμα σακούλες γεμάτες μαλλί ζώων (πρόβατα). Μπορείτε να φανταστείτε πώς ήταν η ατμόσφαιρα με 35+ βαθμούς κελσίου ζέστης.

Σχετικά με τη διαδρομή, θα έβαζα ένα βαθμό πάνω στην τραβέρσα της δεύτερης σχοινιάς (πριν το αρνητικό πέρασμα), όπως επίσης και στη μεσαία πλάκα της τρίτης σχοινιάς. Ξέρω βέβαια ότι αυτό είναι υποκειμενικό.

Το R5 χρήζει (όντως) φροντίδας. Ενώ όλα τα άλλα ρελέ είναι μια χαρά, το συγκεκριμένο αντί για πλακέτες με κρίκους έχει μια ελαφρώς σκουριασμένη αλυσίδα, οι κρίκοι της οποίας συγκρατώνται στο βύσμα με κάτι σαν παξιμάδι. Ευχαρίστως να συμμετάσχω στη συντήρησή/αλλαγή του (οικονομικά ή με έργο).

Η θέση του R5 είναι λίγο εκτεθειμένη και (μου φάνηκε) σε αμφίβολης ποιότητας βράχο. Επίσης, αν φυσάει, προετοιμαστείτε για τρελό αέρα. Συμβουλή να μην πετάξετε τα σχονιά αλλά να τα κατεβάσετε μαζί σας με saddlebags (http://www.climbing.com/skills/learn-th ... anagement/).

Πήραμε μικρά hexentrics (καρύδες) αλλά δεν μας χρειάστηκαν. Αντίθετα, χρησιμοποιήσαμε σε αρκετά σημεία friend (μέχρι Camalot #2).

Θα συμφωνήσω ότι οι πιο ωραίες σχοινιές είναι η 2η και η 4η.

Επιστρέψαμε με ραπέλ μέσω R5-R4, R4-R3, R3-R2, R2-R0 (καθαρά και μόνο γιατί έπρεπε να περάσουμε από το R4).

Δεν θα την πρότεινα για εισαγωγή σε multipitching. Πλακέτες υπάρχουν (οπότε λύνεται το πρόβλημα του route finding), αλλά υπάρχουν σαθρά σε αρκετά σημεία της διαδρομής, ενώ η τοποθέτηση ενδιάμεσων ασφαλειών είναι απαραίτητη. Γενικά μου άφησε την εντύπωση ότι πρόκειται για σοβαρή διαδρομή την οποία θα ήθελα να αποφύγω αν μόλις ξεκινούσα πολύσχοινες διαδρομές.

Τέλος, ένα ευχαριστώ στα παιδιά που την άνοιξαν.
Not all those who wander are lost.
Post Reply