Αναρρίχηση στην Λακωνία.

Πληροφορίες, εντυπώσεις και παρατηρήσεις σχετικά με τις αθλητικές διαδρομές
Post Reply
geka
Posts: 228
Joined: 15 Mar 2010 13:45

Αναρρίχηση στην Λακωνία.

Post by geka »

Μετά από αρκετό καιρό αποχής επισκέφθηκα την περιοχή της Λακωνίας και συγκεκριμένα τα πεδία κυπαρρισι, βλυχαδα, μπαλογκερι,υπέροχο μέρος με πολλές δυνατότητες για αναρρίχηση και εναλλακτικό τουρισμό όλο τον χρόνο, ιδίως το φαράγγι και η παραλία μπαλογκερι έχουν απίστευτες δυνατότητες εναλλακτικού τουρισμού με πεζοπορίες, αναρρίχηση σε τουλάχιστον 6 πεδία εφόσον ανοιχτούν και φυσικά βουτιές στην όμορφη παραλία. Άποψη
μου είναι πως σε τέτοια πεδία (σε παραθαλάσσια πεδία θα πρέπει να μπουν ανώτερης ποιότητας χάλυβα (τιτάνιο, HCR) και μάλιστα χημικά ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, λιγότερη συντήρηση, και ασφάλειας λόγο μηχανικής διάβρωσης σε χάλυβα σειράς 3,εξάλλου και σύμφωνα με την οδηγία της UIAA αλλά και της βιομηχανίας σε παραθαλάσσια πεδία θα πρέπει να χρησιμοποιείτε ανώτερης ποιότητας χάλυβα από αυτής της σειράς 3, ώστε να αποφεύγετε το φαινόμενο της μηχανικής διάβρωσης (μηχανικά βύσματα. Άλλη μια παρατήρηση που μου έκανε εντύπωση και Που ΔΕΝ ακολουθεί τις οδηγίες της UIAA είναι πως το ρελε έχει μόνο ένα καραμπινερ, οπότε ουσιαστικά ο αναρριχητής βρίσκεται κρεμασμένος μόνο από ένα σημείο όταν μαζεύει τα σετακια η όταν κάποιος κάνει τοπ ροπ και ΔΕΝ βάλει δεύτερο καραμπινερ(σε περίπτωση ιδανικών συνθηκών πχ αρνητικές διαδρομές μπορεί να ξεκλιπαρει το σχοινί, μοχλός η να γίνει αστοχία υλικού και να σπάσει ο κρίκος η το καραμπινερ ) ο αναρριχητής κινδυνεύει με σίγουρο θάνατο. Άλλο ένα μεγάλο λάθος (σε μια διαδρομή, delilah ext) είναι το μεγάλο ραναουτ ανάμεσα στο πρώτο ρελε και στην επόμενη ασφάλεια του ext οπότε αναγκαστικά η θα πάει κάποιος από μια διπλανή η θα κάνει το ραναουτ. Τέτοια λάθη θα πρέπει να αποφεύγονται ιδίως αυτού του ρελε με ένα καραμπινερ διότι σε περίπτωση ατυχήματος η περιοχή θα χάσει την αξία της.Γενικός πολύ όμορφες διαδρομές κατά την άποψη μου αρκετές διαδρομές έχουν δοθεί βαθμολογίες λίγο πιο πάνω.
Κατά άλλα πολύ σημαντική η δουλειά αυτών που άνοιξαν αυτά τα πολύ όμορφα πεδία και που σίγουρα θα αυξήσουν τον τουρισμό της περιοχής.
Post Reply