Αναρριχητικό πεδίο Ξώμπουργου, Τηνος

Πληροφορίες, εντυπώσεις και παρατηρήσεις σχετικά με τις αθλητικές διαδρομές
Post Reply
angelobike
Posts: 225
Joined: 20 Apr 2007 19:52
Location: athina
Contact:

Αναρριχητικό πεδίο Ξώμπουργου, Τηνος

Post by angelobike »

Επισκέφθηκα τις μέρες του Πάσχα το "νέο" αναρριχητικό πεδίο στην Τήνο (και δεν ήμουν ο μόνος που το σκέφτηκε...). Θα ήθελα να μεταφερω κάποιες σκέψεις μου μετά την επίσκεψη στο πεδίο.
Πρώτα απ' όλα θέλω να πω ότι από άποψης ασφάλισης, ίσως είναι το μόνο πεδίο με σχεδόν όλα τα βύσματα με χημικές ρητίνες. Ας είναι καλά οι επιδοτήσεις και πέφτει το χρήμα για να γίνει σωστή δουλειά.
Μπράβο ακόμα και για τον αριθμό των διαδρομών που έχουν ανοιχτεί. Είναι πολλές και για όλα τα γούστα σχεδόν.
Να πάω τώρα και στις "παρατηρήσεις" μου.
Νομίζω ότι θα έπρεπε να πειστεί η νομαρχία, ο δήμος ή δεν ξερω γω ποιός εδωσε τα λεφτά, να φτιαχτούν και μερικά ωραία μονοπάτια για την πρόσβαση. Δεν εννοώ να γίνουν καινούρια, αλλά να καθαριστούν και να σηματοδοτηθούν αυτά που υπάρχουν. Να μπουν 2-3 ωραίες ταμπελίτσες που να λένε προς ποιό τομέα πάνε κλπ.
Φυσικά πρεπει να βγει και κάποιος οδηγός. Η βραχομανία από τις ΚΟΡΦΕΣ δεν ειναι αρκετή, αφου υπάρχουν διαδρομές που δεν περιλαμβάνονται.
Σκαρφάλωσα μόνο στον τομέα "Καστρο" (5 & 6), όπου κάποιες διαδρομές δεν είχαν αριθμό ή όνομα γραμμένο στην αρχή τους και αυτές που είχαν ήταν με μαρκαδόρο μισοσβησμένο. Ηθελα να πάω στην "Κούκλα μου" και μπήκα στην Μαρμαροτεχνίτης. Οχι ότι επαθα και κάτι, έκανα αλλη μία διαδρομή, αλλά γιατι να μην ειναι γραμμένα με μπογιά;
Επίσης μερικές που ήταν μία σκοινιά, θα μπορούσαν να πάνε και λίγο παραπάνω.
Τέλος παρατήρησα αρκετά γεράκια κοντά στα βράχια. Ελπίζω να μην εχουν φωλιές κοντά στις διαδρομές...
Φυσικά ένα πεδίο θα αναδειχτεί ή όχι, αν για διαφορους λόγους γίνει αποδεκτό από την αναρριχητική κοινότητα και εχει πολλές επαναλήψεις. Η ιστορία θα δείξει για την Τήνο.
Πάντως οι διαδρομές στο θεαματικό Ξώμπουργο, σε συνδυασμό με το όμορφο ανοιξιάτικο τοπίο του νησιού, αλλά και τις boulder διαδρομές στο Βώλαξ μου άφησαν πολύ καλές εντυπώσεις.
ΑΣΣΑΡΙΩΤΑΚΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
ΕΟΔ ΑΤΤΙΚΗΣ
Post Reply