Page 1 of 1

Χειμερινές Συνθήκες 2018-2019

Posted: 13 Feb 2019 09:03
by lamogio
Γεια χαρά! Τι γίνεται ρε παιδιά; Έστω και εθιμοτυπικά πρέπει να φτιάξουμε το τόπικ χειμερινών συνθηκών.
Τα νέα από το βορρά έχουν ως εξής. Οι χειμερινές επαναλλήψεις ξεκίνησαν από τις 2/12/18. Πριν τα πολλά χιόνια έπαιξαν Παγγαίο, Φαλακρό και Λαϊλιάς. Μεσολάβησαν βαριές χιονοπτώσεις, χιονοστοιβάδες, ζέστη και τώρα βοριάδες...
Το περασμένο Σ/Κ 9-10/2 το Παγγαίο ήταν σε ΆΡΙΣΤΕΣ συνθήκες. Όλο το βουνό είναι νεβέ. Εκτιμούμε ότι και το Φαλακρό είναι σε όμοια κατάσταση. Στο Παγγαίο το περπάτημα ξεκινά από τα Δασικά ξύλινα σπιτάκια.

Re: Χειμερινές Συνθήκες 2018-2019

Posted: 04 Mar 2019 13:16
by pikaifi
Βαρδούσια το ΣΚ δεν το λες και καλά. Κάναμε τον Ήφαιστο. Αν δεν είχε τα χόρτα ήταν απαγορευτικά. Σούπα μέσα στη διαδρομή και κολύμπι στο λούκι του Άρη μέχρι να πιάσεις τη διαδρομή. Δεν συζητάμε για την επιστροφή από τις Κοπρισιές...

Re: Χειμερινές Συνθήκες 2018-2019

Posted: 04 Mar 2019 13:45
by lamogio
Σάββατο 2/3 στο Παγγαίο κάναμε τη διαδρομή "Βωμός Πάγου" σε πολύ καλές συνθήκες. Ο καιρός όμως ζεσταίνει και η 25η στα Βαρδούσια είναι λίγο μακρυά.
Δε βλέπω κίνηση πάντως...μου φαίνεται μόνο
Σκι ξε-σκι
Πιέρα Κρέτα και ρακί

Re: Χειμερινές Συνθήκες 2018-2019

Posted: 05 Mar 2019 17:37
by voutiros
Ευτυχώς που υπάρχει και ένα lamogio να μας θυμίζει εδώ ότι είναι χειμώνας και πρέπει να πιάσουμε και κανά πιολέ..λοιπόν τα νέα από τα νότια είναι μάλλον απογοητευτικά, στον Παρνασσό έχει πολύ χιόνι, οι συνθήκες όμως στον Γεροντόβραχο αναφέρθηκαν χάλια. Σστα Βαρδούσια, τα Σκόρδα, ο Κόρακας και του Γκιώνη είναι ξερά, πάντως μέχρι το περασμένο ΣΚ 2-3/3 κάτι μπορούσες να βρεις παγωμένο. Η Σκούφια είναι γεμάτη και κάποιοι σκαρφάλωσαν εκεί μάλλον από νεα γραμμή τέρμα δεξιά...΄Ομως ναι ..η 25η είναι μακριά ακόμη! Για τη Γκιώνα-Πυραμίδα δεν ακούστηκε κάτι, αν και κάποιοι την επισκεφτηκαν..για σκι όμως! Στο Ξεροβούνι την περασμένη Παρασκευή ο Καραπέτακός ανάφερε άριστες συνθήκες με πάγο αλλά πια έβγαλε πολυ ζέστη για εκεί. Η Νεραϊδοραχη στο Χελμό είναι ένα μυστήριο ...και αυτή με πολλά χιόνια φορτωμένη. Αντίθετα στον Ταύγετο - Χαλασμένο Βουνό ο Μάλαμας ανέφερε ότι φέτος έγιναν διαδρομές που είχαν χρόνια να σχηματισθούν. Για πάνω τα ξέρετε, οι 50ρηδες Γιάννηδες έφτιαξαν αλλές 2-3 σουπερ γραμμές στα Τζουμέρκα και να δούμε ποιος θα τις σκαρφαλώσει! Μεγάλο φιασκό η Αστράκα κάθως οι αναφορές από το περασμένο ΣΚ λένε ότι οι πλαγιές είναι ξερές...πάρα την καλή ποιότητα του χιονιού στην πρόσβαση...

Re: Χειμερινές Συνθήκες 2018-2019

Posted: 05 Mar 2019 19:39
by Hippo
Στο Ξεροβούνι από χθεσινή απόπειρα των ''μικρών'',στα όρθια ούτε χιονούρα,πέσανε όλα.Έγινε μια σχοινιά σε τέλειες συνθήκες βράχου.Χιλιαδού για μπάνιο και ουζάκι!

Re: Χειμερινές Συνθήκες 2018-2019

Posted: 06 Mar 2019 12:31
by AlexHwaRang
Louki Dimokratias anavassi kai Prwtomagias katavasi- mia xara kai eyxarista. H Habib ginete xeimerinh, h Krem Karamele oxi... Sto sxisma mpaineis kateyueian sto R1 alla epeita prepei na eisai kalos tooler.

Re: Χειμερινές Συνθήκες 2018-2019

Posted: 06 Mar 2019 12:58
by geka
Ξηροβουνι δυστυχώς χάθηκε μιας και την Κυριακή έριξε βροχή με ομίχλη και δεν έμεινε σχεδόν τίποτα, σε μια καταδρομικη απόπειρα που είχε εξαρχής αμφιβολίες χθες 5-3 κάναμε τις δύο πρώτες σχοινιες από τα ξαδερφακια με μέτριες εως κακές συνθήκες(αν και έπεσαν αρκετές πιολεδιες) και φύγαμε με συνοπτικές διαδικασίες κολυμπώντας στο χιόνι (ότι πρέπει για ορειβατικό σκι που είχε πάνω από 1.5 μέτρο σε μερικά σημεία) , η ευκαιρία στο ξηροβουνι ήταν το τριήμερο της Τσικνοπέμπτης όπου είχε εξαιρετικές συνθήκες πάγου οπότε για φέτος αντίο και πάμε για τα ψηλά όπου από 11-3 έως 16-3 αναφέρονται κάποια βαρομετρικά με σχετικά καλό καιρο και θερμοκρασίες στους 0 από τα 1500 μέτρα.
Τελικά μάλλον θα το γυρίσουμε στο ορειβατικό σκι στο τέλος.

Re: Χειμερινές Συνθήκες 2018-2019

Posted: 13 Mar 2019 11:50
by nkroup
Στην Νεράιδα της Ν. Πίνδου είχε αρκετά καλές συνθήκες την Παρασκευή 8/3/19 για τα δεδομένα της περιοχή, με παγωμένο χιόνι στα όρθια τμήματα.
Ωστόσο φτάνοντας κορυφή στα 1925μ είχε πολύ ζέστη και κολυμπήσαμε στις νότιες πλαγίες για την επιστροφή Νεραϊδοχώρι.

Re: Χειμερινές Συνθήκες 2018-2019

Posted: 17 Mar 2019 18:48
by geka
Παρνασσό σήμερα τα πράγματα είχαν ως εξής:
Πολύ χιόνι σε ράμπες και πατάρια, οι γραμμές νε μεν σχηματισμενες αλκα σε κακή κατάσταση με πολλά φρέσκα που έπεσαν Τετάρτη και Παρασκευή. Ο φλωριαν μιας και τον βλέπει ο ήλιος ήταν σε καλή κατάσταση το ίδιο και η ασκη όπου η ράμπα χιονιού φτάνει μέχρι το πάνω μέρος του παγοκαρρακτη ενώνοντας ουσιαστικά το πάνω μέρος (ότι πρέπει για κατάβαση με σκι) . Στον Καλιγούλα που μπήκαμε έγινε οι δυο σχοινιες σε πολύ καλή κατάσταση όμως στις ράμπες υπήρχε πρόβλημα οπότε και στην τρίτη σχοινιά έγινε και εγκατάλειψη λόγο μεγάλης ποσότητας μαλακού χιονιού στην ράμπα περίπου 1.5 μέτρο. Άποψη μου είναι πως μετά τις ζέστες που θα έχει τις επόμενες μέρες το επόμενο τριήμερο και με τις χαμηλές θερμοκρασίες που δείχνει πώς θα έχει σίγουρα αρκετές γραμμές θα είναι σε πολύ καλές συνθήκες. Το κουτί της Πανδώρας όπως και η respect είναι φουλ στο χιόνι στις ράμπες τους.

Re: Χειμερινές Συνθήκες 2018-2019

Posted: 23 Mar 2019 20:06
by geka
Παρνασσό(γεροντοβραχο) 22-23/3 .
Ο φλωριαν σε εξαιρετικές συνθήκες ότι πρέπει για προπόνηση και αρχάριους η οποία γίνεται και σόλο.
Έγινε απόπειρα στον Καλιγούλα πάλι αλλά για δεύτερη φορά τα χιόνια σε ράμπα και παταρια μαλακά οπότε και κάναμε την aski η οποία είναι φουλ στον πάγο και η οποία και αυτή μπορεί να γίνει και σόλο η να γίνει κατάβαση με σκι από κάποιον τολμηρό.
Οι υπόλοιπες διαδρομές χτίζονται όπως το κουτί της Πανδώρας, η φουνταμεν-girl, Νόελ, και με επιφύλαξη το ουράνιο τόξο.
Η χλιδή ξερή το ίδιο και ο χορτολαγνος.

Re: Χειμερινές Συνθήκες 2018-2019

Posted: 27 Mar 2019 14:04
by little_chris
Η Νεραϊδόραχη είναι σε αρκετά καλή κατάσταση, χιόνια μπόλικα και τα πρωινά είναι παγωμένα. Το ντιρέκτ του Μακρυναριού έχει καθαρό πάγο για 4-5 μέτρα όπως και τα πάνω όρθια περάσματα, η βράχινη κάτω σχοινιά έχει οριακή κάλυψη απο χιόνια με ελάχιστο πάγο. Είναι ευκαιρία να πάει όποιος θέλει τώρα που θα πέσει λίγο η θερμοκρασία.

Re: Χειμερινές Συνθήκες 2018-2019

Posted: 30 Mar 2019 08:21
by chrisbel
ΓΚΙΓΚΙΛΟΣ.. SUPER
Στις 27 Μαρτίου σκαρφαλωθηκε η Βόρεια ορθοπλαγια του Γκιγκιλο. Έγινε μια παραλλαγή των διαδρομών 7, Πιονερος και 8.
Αναφέρω.. ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΗΣ 10ετιας!!
Το χιόνι από τα χαμηλά είναι σκληρό νεβε που γίνεται όλο και πιο σκληρό ανεβαίνοντας μέχρι το τέλος που είναι ένα μιξ αλπικού και νεροπαγου!
Η ποιότητα είναι τέτοια που προς το τέλος μας ανάγκασε να βγούμε δεξιά προς την 8 μήπως βρούμε λίγο πιο μαλακό χιόνι. Οι παγοβιδες θα ήταν πολύ χρήσιμες, ΑΝ ΚΑΙ οι συνθήκες ήταν τόσο καλές που σχεδόν όλη η διαδρομή πήγε παράλληλα!
Η πρόσβαση είναι προβληματική με μαλακά χιόνια και πέτρες, χρειάζεται 1.30 ως 1.45. Το ίδιο και η επιστροφή μόλις περάσεις απέναντι από την ορθοπλαγια. Ένα ζευγάρι μπατον συνιστώνται ανεπιφύλακτα..
Οδηγός για τις διαδρομές, γνωρίζω μόνο έναν του Μ. Μεσαρχακη, αλλά κι αυτός είναι χαμένος. Πληροφορίες πάντως θα πάρετε εύκολα.. με κάνα δυο ποτηράκια..
Κρίνω ότι και για τις επόμενες 10 μέρες οι συνθήκες θα βαστηξουν..
Προσοχή όμως, ο Γκιγκιλος δεν είναι για πειραματισμό, θέλει εμπειρία και πολύ καλή φυσική κατάσταση. Τα ανάπτυγματα τα εκεί είναι πολύ μεγαλα. Δεξιά τα μικρά λουκια είναι 300 μέτρα και βάλε..
Στον αντίποδα, όλη η ορθοπλαγια δεν είναι πολύ όρθια. Έτσι είναι δύσκολο να βγάλει δύσκολες γραμμές.. Όμως μπορεί να βγάλει σχετικα δύσκολες σχοινιες αν ψάξει κανείς η έχει τις συνθήκες του 2011.. Όπως και να χει θεωρώ ότι είναι εξαιρετικό μέρος για προετοιμασία χειμερινών διαδρομών στις Άλπεις..!
Γι αυτό λοιπόν για πάρτε το καράβι.. Αυτή η βόλτα θα σας καταπληξει
ΥΓ. Φώτο στο ΦΒ γιατί δεν έχω βρει πως τις βάζουνε εδώ..
ΧΜ

Re: Χειμερινές Συνθήκες 2018-2019

Posted: 22 Apr 2019 10:19
by AlexHwaRang
Και η Πυραμίδα της Γκιώνας χθες είχε ΟΛΕΣ τις γραμμες σχηματισμένες Σούπερ.