Φράχτες στην Εσπλανάδα

Θέματα που δεν σχετίζονται άμεσα με την αναρρίχηση και το ορεινό περιβάλλον, αλλά μας ενδιαφέρουν
Post Reply
pankan
Posts: 11
Joined: 24 Jan 2009 14:35

Φράχτες στην Εσπλανάδα

Post by pankan »

Το θέμα δεν αφορά το Φυσικό Περιβάλλον αλλά το Αστικό Περιβάλλον που είναι κι αυτό σημαντικό μιας και οι περισσότεροι από εμάς ζούν στις πόλεις.

Για τους φίλους εκτός Αθηνών θα ήθελα να πώ ότι η Εσπλανάδα είναι η τεράστια πεζογέφυρα που φτιάχτηκε τη περίοδο των Ολυμπιακών και ενώνει τη περιοχή του ιππόδρομου με τη παραλιακή ζώνη του Φαλήρου περνώντας πάνω από τον οδικό κόμβο του Φαληρικού Δέλτα.

Αυτή τη στιγμή κτίζονται επάνω στην Εσπλανάδα 2 τεράστιοι μεταλλικοί φράχτες ύψους 3 μέτρων που θα αποκλείσουν το πέρασμά της σε πεζούς και ποδήλατα. Η Εσπλανάδα είναι η βασική διάβαση ποδηλάτων και πεζών από τη πλευρά της Καλλιθέας, Νέας Σμύρνης και Αμφιθέας Παλαιού Φαλήρου προς τη παραλιακή ζώνη. Όλοι αυτοί που τη χρησιμοποιούσαν για να περάσουν για μια ήρεμη βόλτα στη παραλία με το ποδήλατο θα πρέπει τώρα να χρησιμοποιούν πολυσύχναστους και επικίνδυνους δρόμους και οι πεζοί να χρησιμοποιούν το αυτοκίνητό τους.

Στο internet δεν βρήκα καμία αναφορά για το φράξιμο της Εσπλανάδα και από μήνυμα διαμαρτυρίας που έλαβα, έμαθα ότι η Εσπλανάδα παραχωρήθηκε από τα Ολυμπιακά Ακίνητα σε ιδιωτική εταιρία, για τη διοργάνωση του Ejekt Festival 2011. Με την συμφωνία ή την ανοχή του δήμαρχου Καλλιθέας, Ασκούνη.

Το θέαμα αλλά και η άρρωστημένη σκέψη πίσω από το γεγονός είναι πραγματικά απίστευτα και κάνει κανένα να αναρωτιέται μήπως πέρασε πια ο καιρός για λόγια και πρέπει να περάσουμε πια στα έργα και την αυτοδικία.

Η επόμενη εκδήλωση του eject είναι στις 5/7.
Γνώμη μου είναι ότι αν επιτραπεί και τότε το κλείσιμο της Εσπλανάδα και δεν υπάρξει ούτε τότε καμμία αντίδραση και κυρίως καμμία δημοσιότητα, τότε αυτό που θα πρέπει να περιμένουμε, είναι στο μέλλον αυτή η κατάσταση να παγιωθεί και θα πρέπει να συνηθίσουμε τις μισες μέρες η Εσπλανάδα να είναι κλειστή και όλες τις υπόλοιπες να αντέχουμε το διεστραμμένο θέαμα του τρίμετρου φράχτη που θα αποκλείει το κόσμο από τη παραλία.

Post Reply