Για τους ΒΑΝΔΑΛΟΥΣ

Θέματα που δεν σχετίζονται άμεσα με την αναρρίχηση και το ορεινό περιβάλλον, αλλά μας ενδιαφέρουν
AlexHwaRang
Posts: 396
Joined: 01 Jul 2007 16:33

Για τους ΒΑΝΔΑΛΟΥΣ

Post by AlexHwaRang »

Χθες είμουν όλη νύχτα στους δρόμους και ντράπηκα.

Γύρισα σπίτι μου, το οποίο τυγχάνει να είναι δίπλα στο Πολυτεχνείο και σιχάθηκα.

Γιατί τι σχέση έχει το να διαδηλώνεις ή να σπας την βιτρίνα μιας τράπεζας με το να καις περίπτερα, να λεηλατείς μαγαζάκια, να καις το Εθνικό Μουσείο, την σημαία, κατοικίες και αυτοκίνητα αθώων.

Πληρώνουμε την χρόνια έλλειψη παιδείας, την έλλειψη κοινωνικών και ηθικών αξιών, την έλλειψη πολιτικής συνείδησης, την έλλειψη πολιτικής γενικότερα.

Ήμαστε η γενιά της θέωσης του χρήματος, του ατομισμού, της αγανάκτησης και της απραγίας.

Είμαι σίγουρος ότι άμα αυτούς τους βανδάλους τους κάναν μπάτσους και τους δίναν πιστόλια, θα μας είχαν φάει όλους.
voutiros
Posts: 363
Joined: 19 Apr 2006 16:40

Post by voutiros »

Έτσι είναι, έχουμε τους βάνδαλους που μας αξίζουν... οι πραγματικοί ιδεολόγοι θα έκαιγαν μια εφορεία ή μια εκκλησία. Από την άλλη, η κατάσταση ξέφυγε όπως δεν έχει ξεφύγει ξανά στο παρελθόν (από την δεκετία του '80 που παρακολουθώ) και είναι εύκολο σε τέτοιες περιπτώσεις ο όχλος να κάνει βανδαλισμούς...
voutiros
Posts: 363
Joined: 19 Apr 2006 16:40

Post by voutiros »

Όμως νομίζω ότι δεν οφελεί να κάτσουμε και να συζητάμε για μια έκφραση της γενικότερης ανομίας που κατατρέχει την κοινωνία μας. Ανομία που την βιώνουμε καθμερινά στον δρόμο, στο σπίτι, στη δουλειά, ανομία που επηρρεάζει και διαμορφώνει τη καθημερινότητα μας, αλλά και εμάς τους ίδιους.
Μπορεί να ήταν ακραία αυτά τα γεγονότα ναι, αλλά σίγουρα είναι λιγότερο καταστρεπτικά και επιβαρυντικά από την ζημιά που κάνουν σε τούτη εδώ την χώρα καθημερινά τα απανταχού λαμόγια και οι πολιτικές που τα στηρίζουν.
Αυτό είναι Alex το μεγαλύτερο πρόβλημα, τα επεισόδια αυτά απλά μια έκφρασή του, που αποδεικνύει για μια ακόμη φορά την έλλειψη πολιτικής στην Ελλάδα.
AlexHwaRang
Posts: 396
Joined: 01 Jul 2007 16:33

Post by AlexHwaRang »

Άμα δεν τη συζητάμε ή πολυ περισσότερο δεν ενεργούμε ενάντια σε μια κατάσταση που δεν έιναι σωστή τότε τι κάνουμε; Σκύβουμε το κεφάλι και ενεργούμε σαν να μην έγινε τίποτα. Το δεχόμαστε και λέμε: "Ε έτσι είναι".

Δεν είναι έτσι.

Ο βάνδαλος, ο πολιτικός, ο Mr President και ο Εφραιμ είναι ο κακός μας εαυτός και αυτόν πρέπει να πολεμήσουμε.

Εμείς οι ορειβάτες ξέρουμε καλά ότι η κορυφή είναι μακρυά και δεν πρόκειται να πατηθεί εύκολα. Αν δεν ήταν μακρυά δεν θα ήμασταν ορειβάτες ή δεν θα είχε και τόση αξία αυτό που κάνουμε.

Ο πόλεμος δεν είναι τώρα, ήταν πάντα και θα είναι για πάντα. Και δεν είναι πόλεμος με το ντουβάρι αλλά με το δικό μου, τον δικό σου, το δικό μας κακό εαυτό.
Eva
Posts: 26
Joined: 17 Apr 2006 22:38
Location: Athena

Post by Eva »

Συμφωνώ κι εγώ παιδιά. Αλλά όσο κι αν συμφωνούμε όλοι μεταξύ μας, όσο κι αν νιώθουμε σήμερα τεράστια στενοχώρια, πίκρα και θυμό, όλα ανάμεικτα και μπερδεμένα όπως θέλουν άλλωστε ώστε να μην είσαι σίγουρος ποια πλευρά να διαλέξεις: να λυπηθείς τους κακομοίρηδες που τους 'κάψαν τα μαγαζιά τους χωρίς να φταίνε, να πέσεις σε κατάθλιψη με τη μάνα που σήμερα θα θάψει το παιδί της, να γεμίσεις μίσος με τους μπάτσους δολοφόνους ή οργή με κείνους που έκαψαν τον πολιτισμό μας, την πόλη μας που ποτέ δεν θα είναι ίδια;;;; Όλοι καθόμαστε και παρακολουθούμε καταλήγοντας στο τέλος από τις τόσες εναλλαγές συναισθημάτων μουδιασμένοι και τελικά άφωνοι. Όμως, όπως ξεκίνησα να πω, αλλά ο ειρμός χάνεται..., ότι κι αν νιώθουμε σήμερα θα σβήσει αύριο. Αύριο, που αφού όλοι θα εκτονώσουμε όλα αυτά τα συναισθήματα από τον καναπέ μας, τα fora και τα blogs θα ξαναγυρίσουμε στους μισθούς των 650¤, θα ξαναβρεθούμε ακροατές ειδήσεων Βατοπεδίου, θα ξαναπαρακολουθήσουμε άφωνοι και περίλυποι πυρκαγιές να καίνε ότι γλίτωσε από τις περσινές,θα δεχθούμε παθητικά του νόμους που θ' αναγνωρίζουν τα κολέγια ώστε η παιδία να πάει εντελώς κατά διαόλου, θα ξεχάσουμε τη βάση του 10 που θα έχει επιτρέψει να γεμίζουν οι σχολές μας ώστε πολύ απλά να μη λειτουργούν πια σα σχολές και άρα να καταργηθεί εντελώς η παιδία και να γίνουμε όλοι ζώα, θα κλείνουμε τ' αφτιά μας -γιατί θα έχουμε πια κουραστεί- στις λέρες που θα παραμείνουν λέρες και θα τις διαδεχθούν οι επόμενες λέρες για να μας πηδ...ξουν λίγο ακόμη, θ' ακούσουμε απαθείς τη μάνα του Αλέξη μετά από 10 χρόνια, με αφορμή τη δολοφονία κάποιου άλλου 15χρονου, να μας θυμίζει το χαμό του δικού της γιου, ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΆ ΓΙΑ ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ ΚΑΙ ΝΑ ΡΙΞΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΤΟ ΙΔΙΟ, ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΜΑΣ, ΤΟ "ΣΙΓΟΥΡΟ" ΔΕΛΤΙΟ. Αμετανόητοι, βουτηγμένοι στη λήθη, βολεμένοι, απλά ανόητοι.

Για να κλείσω, ευχαριστούμε τον Πρύτανη γιατί μέσα σ' αυτό τον πόλεμο μας έκανε με την πράξη και τα λόγια του, να θυμηθούμε ότι υπάρχουν Άνθρωποι και άρα ελπίδα (ίσως). Κανένα απολύτως σχόλια για τη χθεσινή δήλωση του Παυλόπουλου.
Eva
Posts: 26
Joined: 17 Apr 2006 22:38
Location: Athena

Post by Eva »

AlexHwaRang wrote: Και δεν είναι πόλεμος με το ντουβάρι αλλά με το δικό μου, τον δικό σου, το δικό μας κακό εαυτό.
Ακριβώς
angelobike
Posts: 225
Joined: 20 Apr 2007 19:52
Location: athina
Contact:

Re: Για τους ΒΑΝΔΑΛΟΥΣ

Post by angelobike »

AlexHwaRang wrote:Χθες είμουν όλη νύχτα στους δρόμους και ντράπηκα.

Πληρώνουμε την χρόνια έλλειψη παιδείας, την έλλειψη κοινωνικών και ηθικών αξιών, την έλλειψη πολιτικής συνείδησης, την έλλειψη πολιτικής γενικότερα.

Ήμαστε η γενιά της θέωσης του χρήματος, του ατομισμού, της αγανάκτησης και της απραγίας.
Γιατί τόση βία αναρωτιέμαι? Η μόνη απάντηση που μπορώ να σκεφτώ είναι αυτή που αναφερει ο alex...

Δεν θελώ να πάρω το μέρος ούτε των μπάτσων ούτε αυτών που καταστρέφουν, γιατί στην ουσία είναι ίδιοι.

Αν ζούμε σε μία επανάσταση, αυτό που προσπαθώ να δω, αλλά δεν βλέπω είναι το κεντρικό ζητούμενο της, το όραμα.
Το μόνο που σκεφτόμαστε είναι λεφτά, λεφτά, λεφτά.
ΑΣΣΑΡΙΩΤΑΚΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
ΕΟΔ ΑΤΤΙΚΗΣ
voutiros
Posts: 363
Joined: 19 Apr 2006 16:40

Post by voutiros »

Υπάρχει ελπίδα Ευα,οι μαθητές που πέταγαν νεράντζια στους μπάτσους χθες το μεσημέρι, ήταν πραγματικά μια πολύ συγκινητική σκηνή, θα την κρατήσω για πάντα...
kalozou
Posts: 18
Joined: 20 Jun 2008 15:35
Location: Athens

Post by kalozou »

πότε θα καταλάβουν επιτέλους οι μπάχαλοι ότι το μόνο που καταφέρνουν είναι να παίζουν το παιχνίδι της ασφάλειας; Δε μου φαίνεται ότι θέλει τόσο πολύ μυαλό. Από εκεί και πέρα, ή είναι τελείως σκατόμυαλοι (πράγμα σχεδόν βέβαιο) ή έχουν κάποιο σκόπο (μάλλον απίθανο τουλάχιστον για τους πιο πολλούς).
Πιστεύω ότι τα σοβαρά άτομα του αναρχικού χώρου (που είναι πολύ περισσότερα από αυτά τα γίδια) θα έχουν φρίξει και αυτά.

Σήμερα βρέθηκα για λίγη ώρα στην κηδεία του παιδιού και ειλικρινά ντράπηκα για ό,τι ακολούθησε.
kalozou
Posts: 18
Joined: 20 Jun 2008 15:35
Location: Athens

Post by kalozou »

Για να κλείσω, ευχαριστούμε τον Πρύτανη γιατί μέσα σ' αυτό τον πόλεμο μας έκανε με την πράξη και τα λόγια του, να θυμηθούμε ότι υπάρχουν Άνθρωποι και άρα ελπίδα (ίσως).
Η μοναδική πράξη που θύμισε ότι υπάρχουν ακόμα άνθρωποι με αξιοπρέπεια.
zulu
Posts: 146
Joined: 09 Mar 2008 20:40

Post by zulu »

Ποτέ δεν είχα πρόβλημα με τους μπαχαλάκηδες αλλά ούτε και τους θαυμάζω. Δεν με ενοχλεί να καίγονται σημαιες το θεωρώ άλλωστε τι ίδιο δικαίωμα όσο και αυτού που γουστάρει να τη σηκώνει, δεν θεωρώ οτι τα μαγαζιά είναι περισσότερο κατεστραμένα απ τις φωτιές απ οτι απ τις πολιτικές που τα κλείνουν κάθε τρεις και λίγο οδηγώντας τους ίδιους ανθρώπους στη καταστροφή, ούτε και θεωρώ τα μπάχαλα καταστροφή του πολιτισμού μας αν σκεφτεί κανείς τη Eurovision την Τ.ν,την εκκλησσία είναι πολύ πιο αργά και αποτελεσματικά. Απλώς τα θεωρώ αναποτελεσματικά. Η οργή που ξεσπάει στο αυτοκίνητο του γείτονα που μπορει να δουλεύει μεροκάματο στην Ελευσίνα, στη βιτρίνα του μαγαζάτορα που ίσα-ίσα την παλεύει γενάνε την αντίδραση και όχι την αντίσταση. Θα συμφωνήσω με το Voutiro οι εικόνες που μας χαροποιούν είναι εκείνες των παιδιών που εκφράζουν την οργή τους εκεί που πρέπει.Πόσες φορές όμως έχω ακούσει Έλα μωρε τώρα η νεολαία είναι του φραπέ ενώ εμείς ήμασταν του πολυτεχνείου,(της μεταπολίτευσης, του Κοντογιαννόπουλου, του Αρσένη). Το πιό δύσκολο τελκά είναι να κάνεις την αντικειμενική κριτική του εαυτού σου και να δώσει το χέρι σε αυτά τα κομμάτια της πιτσιρικαρίας που παλεύει. Του καναπέ είναι η κριτική όποια και αν είναι όταν γίνεται βγάζοντας απ έξω την αυτου μεγαλειότητα μας και θεωρώντας νομοτελειακά οτι εμείς έίμαστε οι καλοί. Δεν έχω μιλήσει ούτε με έναν άνθρωπο που να μην βρίζει για την οδήγηση και τα σκουπίδια στην Ελλάδα. Η το 100%των γνωστών μου είναι τέλειοι ή απλώς βολεύει να κριτικάρουμε.
Α και Άλεξ χωρίς παρεξήγηση αρχίδια ξέρουμε εμείς οι ορειβάτες. Όπως έλεγε ένας φίλος ''μπάλα είναι Δημητράκη μπάλα είναι''. Δεν είμαστε διαφορετικοί απο τους άλλους επειδή πάμε στα βουνά. Το ίδιο σκατά ´ή το ίδιο καλοί είμαστε .
inta diaolos einai toutos!
OFIS
Posts: 206
Joined: 26 Apr 2006 09:44

Post by OFIS »

Θλίψη...Ακόμα και οι πραγματικοί αναρχικοί έχουν ξενερώσει με τα χθεσινά...Ήμουν και εγώ στους δρόμους,αυτά που είδα ακόμα δεν τα έχω χωνέψει...
kalozou
Posts: 18
Joined: 20 Jun 2008 15:35
Location: Athens

Post by kalozou »

το ζήτημα δεν είναι αν τα μπάχαλα είναι αναποτελεσματικά. Και οι πορείες δυστυχώς αναποτελεσματικές έχουν καταντήσει αφού κατεβαίνουν 5000 ως 20000 max, με ελάχιστες εξαιρέσεις (στις πορείς κατά του πολέμου στο ιρακ και για το ασφαλιστικό). Αν ήταν στους δρόμους ένα εκατομύριο άνθρωποι (όχι μόνο κομματόσκυλα) τα πράγματα μπορεί να ήταν διαφορετικά. Μπορεί και όχι. Η κατάσταση αυτή όμως αποτρέπει κάποιον που δεν έχει κατέβει ποτέ στο δρόμο να κάνει την αρχή. Και έτσι πάντα είναι οι ίδιοι. Γι αυτό λέω ότι ηθελημένα ή όχι οι μπάχαλοι το παιχνίδι των μπάτσων παίζουν.

Δε θα ξεχάσω ποτέ τον ασφαλίτη στο μαθητικό μπλοκ πίσω μου, πριν δυο τρία χρόνια, που έψηνε τα παιδιά να ξεκινήσουν τα μπάχαλα. Όταν κάποιοι τον πήραν γραμμή, έτρεξε καρφί στη διμοιρία, μπήκε μέσα και... εγώ είχα μείνει μαλάκας.
AlexHwaRang
Posts: 396
Joined: 01 Jul 2007 16:33

Post by AlexHwaRang »

Μα και οι καλοί μπαλαδόροι ξέρουν ότι για να είναι να είναι καλοί πρέπει να φαν τα ....τους. Είναι αθλητες δηλαδή κάνουν κάποιον άθλο. Χωρίς τον άθλο ούτε κορυφή ούτε γκολ βάζεις.

Όσο για την σημαία (και δεν είμαι καν δεξιός) θα έλεγα στο τύπο που την καίει να πάει μια βόλτα από την Τουρκία ή την Βουλγαρία και κάτσει εκεί αφού δεν του αρέσει η χώρα του. Αλλά δεν θα αντέξει ούτε ένα μήνα. Άσε που είμαι σχεδόν σίγουρος ότι το ίδιο άτομο πανυγήριζε ξέφρενα, μα ξέφρενα όμως με το Euro 2004 ξεχειλίζοντας από "εθνική" υπερηφάνια, πετάει σκουπίδια στην φύση, δέρνει την γυναίκα του και είναι σίγουρος ότι είναι ο καλύτερος.

Τι σχέση έχει αυτός με τον στρατιώτη, τον οποίο όταν τον μαγκώσαν οι γερμανοί, την έκανε κομματάκια και την έφαγε προκειμένου να μην πέσει στα χέρια του κατακτητή;

Μπορεί να είναι το ίδιο άτομο στις χειρότερες αλλά και στις καλύτερες στιγμές της μικρής ζωής του.
Minimus
Posts: 95
Joined: 29 Nov 2007 10:08
Location: Αθήνα

Post by Minimus »

Διαφωνώ (όπως οι περισσότεροι) με όλες τις πράξεις βίας.

Όμως το θέμα είναι να εστιάσουμε στα αίτια που μας οδήγησαν στα φαινόμενα που παρακολουθούμε και γενικότερα στη βία. Ποιος είναι το θύμα και ποιος ο υπεύθυνος για όσα συμβαίνουν;

Θύματα είναι αυτοί που σπάνε βιτρίνες και παίζουν κυνηγητό με τους μπάτσους, προφανώς έχουν αρκετή οργή μέσα τους, όμως κάτι τους οδήγησε εκεί.
Θύματα είναι και οι μπάτσοι που σήμερα φτάνουν στα όρια της αντοχής τους, και κάνουν μια απεχθή, ανθυγιεινή κι επικίνδυνη δουλειά για να πάρουν έναν αστείο μισθό.
Θύματα είναι κι οι μικροεπιχειρηματίες που βλέπουν τα μαγαζάκια τους να καίγονται ανυπεράσπιστα.
Θύματα είναι και οι υπάλληλοι των επιχειρήσεων που καταστρέφονται, κι ανησυχούν μήπως αύριο χάσουν τον επίσης αστείο μισθό τους.
Θύματα είναι και οι πολίτες που βλέπουν τα αυτοκίνητα και τις περιουσίες τους να καταστρέφονται.

Υπεύθυνοι είναι οι εκπρόσωποι της (κατ' ευφημισμόν) δημοκρατίας μας, οι οποίοι έχουν ως μόνο μέλημά τους τον προσωπικό τους πλουτισμό. Σκάνδαλα, ανομία, εξεταστικές επιτροπές, καταγγελίες, λαδώματα, μίζες και ξανά σκάνδαλα σε έναν άρρωστο κρατικό μηχανισμό που διαρκώς πρεσάρει τους ταπεινούς και καταφρονεμένους πολίτες.

Και τα κρατικά νοσοκομεία, έχουν ξεμείνει λέει από γάζες!!!

Πόσο θέλει δηλαδή κάποιος για να πάρει τους δρόμους και ν' αρχίσει τον πετροπόλεμο;

Άλλωστε το λένε κι ειδικοί :

"Ο κόσμος αυτός είναι προϊόν μιας μακρόχρονης πολιτικής. Δεν έπεσε από τον ουρανό. Πρόκειται για μια πολιτική που περιθωριοποιεί τη νεολαία, συρρικνώνει τον δημόσιο χώρο, τα εργασιακά, υποβαθμίζει την παιδεία. Μια πολιτική που από τη μία δίνει χρήματα για το Βατοπέδι κι από την άλλη ένα πολύ χαμηλό ποσοστό στην παιδεία... "

Για το πλήρες άρθρο : http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&c ... id=4491400
Minimus
Posts: 95
Joined: 29 Nov 2007 10:08
Location: Αθήνα

Re: Για τους ΒΑΝΔΑΛΟΥΣ

Post by Minimus »

AlexHwaRang wrote:Χθες είμουν όλη νύχτα στους δρόμους και ντράπηκα.
Γύρισα σπίτι μου, το οποίο τυγχάνει να είναι δίπλα στο Πολυτεχνείο και σιχάθηκα.
Όλοι πρέπει να ντρεπόμαστε, όχι όμως για τις σπασμένες βιτρίνες.
Πρέπει να ντρεπόμαστε για τα μέλη των κυβερνήσεών μας.
Το ξέρουμε ότι είναι σάπιοι, και τους ψηφίζουμε ξανά και ξανά!
Nektarios79
Posts: 51
Joined: 08 Nov 2007 12:27
Location: Athens

Post by Nektarios79 »

Είναι ένα ευαίσθητο θέμα απ το οποίο δεν μπορεί να βγάλει συμπεράσματα μια συζήτηση σε ένα φόρουμ... είναι χρήσιμη η ανταλλαγή απόψεων παρ' όλα αυτά!

Η αλήθεια είναι ότι είμαστε όλοι κάτοικοι ενός πλανήτη που πεθαίνει (όπως έλεγε κάποτε και ο Χατζής... ο Κώστας όχι ο Νίκος)... Πρέπει κάποτε να καταλάβουμε ότι δεν υπάρχουν ούτε κράτη, ούτε σημαίες, ούτε θρησκείες ούτε τίποτα! υπάρχουν μόνο αθώα θύματα, ναι όλοι εμείς και όλοι οι άλλοι του πλανήτη που χύνουμε το αίμα μας στο βωμό του χρήματος του καπιταλισμού και της απληστίας των ολίγων...

Δεν συμφωνώ με το να καίγονται κάποιοι που δεν πείραξαν ποτέ κανέναν αλλά από την άλλη πόσοι είναι αυτοί που "κάηκαν" από τις πολιτικές της δεξιάς και του "σοσιαλισμού" του Πασόκ, δεν συμφωνώ να υπάρχουν σήμερα άνεργοι λόγω των βανδαλισμών αλλά δεν συμφωνώ και με τους χιλιάδες που θα μείνουν άνεργοι αποτέλεσμα της παγκόσμιας τεχνητής "κρίσης" του καπιταλισμού, δεν συμφωνώ με το καμένο αυτοκινητάκι του κακομοίρογλου που είχε για να πηγαίνει στην δουλειά και πίσω αλλά δεν συμφωνώ και με τα χιλιάδες αμάξια (και σπίτια και ότι άλλο φανταστείς) που κλέβουν οι τράπεζες επειδή χρωστάς 100,00 ευρώ...

Δεν συμφωνώ ιδεολογικά με την αναρχία (αν και πολλοί από αυτούς που βλέπουμε να σπάνε δεν είναι αναρχικοί...) αλλά βαρέθηκα να ανήκω στις γενιές των 700,00 ή ότι να ναι ευρώ, βαρέθηκα να είμαι ο μόνος με "φορολογική συνείδηση" και οι παπάδες με τους δεξιούς (στο δεξιοί κολλάνε και οι πασοκτζήδες μην ακούσω καμιά μαλακία... "το πασόκ είναι αριστερά") να γδύνουν την κοινωνία, βαρέθηκα να πληρώνω για ασφάλιση και να φοβάμαι μη πάθω τίποτα... αυτό δεν είναι τρομοκρατία;;; δεν συζητώ καν για σύνταξη έτσι;;; Βαρέθηκα να είμαι ο μαλάκας τους σε όλα και να τρώω και ξύλο από πάνω από τους μπάτσους! ! !

Δεν θέλω να πιστέψω ότι η λύση είναι να πάρουμε τα όπλα υπάρχουν και άλλες λύσεις απλά είναι λεπτές οι ισορροπίες όταν βλέπεις ότι η φωνή σου δεν ακούγεται πουθενά...

Υ.Γ. Ήμουν και εγώ στις πορείες, δεν στήριζα αυτούς που τα σπάγανε αλλά δεν μου καιγόταν και καρφί όταν έβλεπα να σπάνε τράπεζες και τα μεγαλοκαταστήματα που γδύνουν όποιον μπαίνει μέσα... απλά τσαντίστηκα όταν είδα να μη καίνε την Μεγαλη Βρετάννια, το king george το hilton και όλα αυτά τα βασίλεια του πλούτου και της ξιπασιάς σε καιρούς λιτότητας!!!
xrise
Posts: 72
Joined: 09 Dec 2007 18:25
Location: Athens

Post by xrise »

AlexHwaRang wrote: Όσο για την σημαία (και δεν είμαι καν δεξιός) θα έλεγα στο τύπο που την καίει να πάει μια βόλτα από την Τουρκία ή την Βουλγαρία και κάτσει εκεί αφού δεν του αρέσει η χώρα του. Αλλά δεν θα αντέξει ούτε ένα μήνα. Άσε που είμαι σχεδόν σίγουρος ότι το ίδιο άτομο πανυγήριζε ξέφρενα, μα ξέφρενα όμως με το Euro 2004 ξεχειλίζοντας από "εθνική" υπερηφάνια, πετάει σκουπίδια στην φύση, δέρνει την γυναίκα του και είναι σίγουρος ότι είναι ο καλύτερος.
.
Η σημαια ειναι ενα πανι που συμβολιζει για καθένα κάτι. Για σένα μπορει να συμβολιζει τους δικαιους ή άδικους αγωνες του παρελθόντος. Για αλλους μπορει να συμβολιζει το παπαδαριο και την ακροδεξια. Για αλλους μπορεί να συμβολιζει τo τσιρκο της Eurovision ή 11 τυπους να τρεχουν πισω απο μια μπαλλα. Γενικα ειναι δικαιωμα μου να την καψω αμα θέλω οπως και εσενα ειναι δικαιωμα σου να την ανεμιζεις και δεν μπορεις να πεις οτι αμα δεν μου αρεσει να παω να μεινω αλλου. Εμενα εδώ μου αρεσει να μενω, ισως για διαφορετικους λογους απο εσενα και δεν ειναι απαραιτητα η σημαια αυτο που αντιπροσωπευει τον τοπο.
Συμβολα θεωρουνται και υπαρχουν πολλα σε αυτην τη χωρα. Μπορει να ειναι πχ. η σημαια, η ορθοδοξια, ο Μεγας Αλεξανδρος, μια ποδοσφαιρικη ομαδα, για καποιους τρελλους βουνισιους ο Ολυμπος κτλ.
Μπορω να διαλεξω ή να φτιαξω απο μονος μου οτι θελω!

Σημειωση: Δεν καιω σημαιες εθνικες, κομματων, ομαδων κτλ αλλα ισως προσπαθω να καταλαβω αυτους που τις καινε.

Φιλικα,

Χρηστος
spongeorge
Posts: 14
Joined: 29 Oct 2008 20:20
Location: Parnassos

Post by spongeorge »

Τελικά το πρώτο μου post εδώ δεν θα είναι ορειβατικό...
Αλλά μιάς και το θέμα καίει και έζησα και εγω κάποια πράγματα
θα σας πω πως τα είδα εγώ μέσα απο το δρόμο και όχι απο τον καναπέ και την tv.
Η δολοφονία του 15χρονου ήταν απλά η σταγόνα που ξεχείλησε το ποτήρι.
Ένα ποτήρι που γεμίζει εδώ και δεκαετίες. Ο Nektarios και ο Minimus περιγράφουν πολύ καλά πως γέμισε αυτό το ποτήρι. Για πρώτη φορά βγήκε ο κόσμος αυθόρμητα στους δρόμους όχι μόνο στην Αθήνα, αλλά σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας, όχι για να πανηγυρίσει το ΕURO 2004, αλλά
για να φωνάξει και να διαδηλώσει για όλα αυτά που τον πνίγουν. Κόσμος
οργισμένος που δεν έχει ξαναπάει σε πορείες. Απο την αποχαυνομένη
trendy - emo γενιά των 15ριδων μέχρι σοβαρούς οικογενειάρχες 50-60
χρονών. Πολοί αν και δεν το είχαν ξανακάνει ήταν πρόθυμοι να σπάσουν
και να κάψουν, αλλα τί? Θυμάστε το σύνθημα που φωνάζαμε πέρσυ στο
σύνταγμα? "να καεί να καεί το καζίνο και η βουλή" Την Δευτέρα πολλοί
κατεβήκανε με αυτό το σύνθημα στο βάθος του μυαλού τους. Τι σχέση έχει
όμως η βουλή, οι τράπεζες και οι πολυεθνικές με τα μαγαζάκια των
βιοπαλεστών και την βιβλιοθήκη της νομικής?
Ποιοί είναι οι κουκουλοφόροι? όποιος φοράει κουκούλα χαρακτηρίζεται ώς
κουκουλοφόρος? Είδα με τα δακρυσμένα απο τα χημικά μάτια μου
κουκουλοφόρους να σπάνε τράπεζες και τα starbucks με την βοήθεια του
κόσμου που χειροκροτούσε. Είδα επίσης κουκουλοφόρους να σπάνε
μαγαζάκια,να κλέβουν κινητά και μετά να φεύγουν υπο τις αποδοκιμασίες
του πλήθους. Αυτοί οι κουκουλοφόροι μετά βγάλανε τις κουκούλες και
πήγανε προς τους συναδελφους τους τους μπάτσους!!! Το είδα με τα μάτια
μου!! Βλέπετε δουλειά τους δεν ήταν να πετάνε δακρυγόνα και
χειροβομβίδες κροτου - λάμψης, είχαν αναλάβει μια πιο ειδική αποστολή
και τα κατάφεραν.Μαζί με κάποιους κάφρους, μαλάκες πιτσιρικάδες που
τσιμπήσανε το δόλωμα (ψυχολογία μάζας)και τα πρεζάκια-βαποράκια γίνανε
οι πρωταγωνιστές των media.O κόσμος στην πορεία απο εκεί που ήταν
αποφασισμένος ξενέρωσε. Οι υπόλοιποι απο τον καναπέ που μέχρι τότε
έβλεπαν με συμπάθεια όλα αυτα, εστιάσανε στις καταστροφές και των
μικρομάγαζων. Αφού μόνο αυτό τους δείχνανε, λογικό μόνο αυτο να λένε.
Τα κανάλια δεν δειξανε ούτε 1 λεπτό την πορεία, τον κόσμο που είχε
κατέβει. Μόνο σπασμένα και καμμένα μαγαζιά.Και το δέντρο το οποίο για
μένα ήταν η καλύτερη και πιο συμβολικη κίνηση.Την Δευτέρα χάθηκε η
ευκαιρία να γίνει αυτό το περσυνο σύνθημα πραγματικότητα.Ο κόσμος
βγήκε στους δρόμους και θέλουν ακόμα μια φορά να τον τρομoκρατήσουν
όπως κάνουν εδώ και χρόνια με "κουκουλοφόρους". Αναρωτιέστε ακόμα
γιατί δεν ποιάνουν τόσα χρόνια τους γνωστούς-άγνωστους??
Βγείτε στο δρόμο να φωνάξετε για το δίκιο σας και να δείτε τι
πραγματικά συμβαίνει! Δεν γίνεται πόλεμος όπως δείχνει η tv. Αυτοι που
διαδηλώνουν ειρηνικά είναι πολλύ περισσότεροι, αλλά δεν πουλάνε...
Ο καναπές και η tv δεν οδηγούν πουθενά παρτε το χαμπάρι.
Χθες πάλι ακούσαμε για "αγανακτισμένους πολίτες" στην Πάτρα και άλλες
πόλεις να κυνηγάνε διαδηλωτές και να μαχαιρώνουν. Οι χρυσαυγήτες στην
γλώσσα των media ονομάζονται "αγανακτισμένοι πολίτες" και όποιος
φοράει κουκούλα "κουκουλαφόρος" "αντεξουσιαστής" κτλ
Ο εισαγγελέας χτές πρότεινε την αθώωση των βασανιστών της
"ζαρντινιέρας" και μόλις άκουσα τον Κούγια που ανέλαβε δικηγόρος του
φονιά-φρουρού να λέει:"δυστυχώς πρόκειται για μια παρεξήγηση..
πρόκειται για εξοστρακισμό..."
Το παρακράτος είναι εδώ!!! Όπως ήταν πάντα άλλωστε...
prosoxi sta crevass...
Minimus
Posts: 95
Joined: 29 Nov 2007 10:08
Location: Αθήνα

Post by Minimus »

Προφητικά λόγια από το editorial του Στάθη Τσαγκαρουσιάνου στη LIFO της 20.11.08 :

"...Στη μικροκλίμακα των Αθηνών το χορό σέρνουν φάτσες που συμβαίνει να τις ξέρουμε. Συνεπώς, το ρίμελ λιώνει τρέχοντας στα αβροδίαιτα μάγουλά τους. Τους είδα πάλι να μιλούν για τους αγώνες τους στο Πολυτεχνείο. Πάμπλουτοι. Απλώς κλέφτες. Απλώς ψεύτες. Νεκροζώντανοι στο κύτταρό τους. Εδώ τουλάχιστον τα βουνά είναι χαμηλά και οι πομπές του καθενός φαίνονται. Όταν οι «αγωνιστές» εμφανίζονται στα πορνικά παράθυρα, από τα άλλα, τα ανοιχτά παράθυρα στις γειτονιές ακούς τις πάνδημες βρισιές ενός έθνος φλομωμένου. Γιαούρτια, καδρόνια και αβγά εκσφενδονίζονται - και μερικά βρίσκουν το στόχο τους. Δεν περισσεύει υπομονή. Da capo.

Eυτυχώς υπάρχουν τα δωμάτια, οι παρέες, οι θύλακες μιας έκφρασης ειλικρινούς που προσπαθεί να ξαναξεκινήσει από το άλφα και το βήτα - μερικοί άνθρωποι που θέλουν να ζήσουν όχι ως ανθρωπάκια. Με το φανάρι τους ψάχνεις - αλλά υπάρχουν: ένας κόσμος άστεγος και σωπασμένος, που εκφράζεται σπασμωδικά και άτσαλα, χωρίς διευθυντήριο, χωρίς λαϊκή βάση, χωρίς σχέδιο - χειρονομίες που διαλύονται στη μεγάλη σούπα. Δεν βγαίνει έτσι η ζωή - αλλά κουτσοβολεύεσαι μια νύχτα σε μια συναυλία, στο μπαρ μόνος, μπροστά στο DVD, μπροστά στη θάλασσα ένα απόγευμα, διαβάζοντας μια φράση που μυρίζει ανθρωπίλα στην εφημερίδα του δρόμου. Ίσως. Κάποτε.

Όλα τα άλλα, ναι, πιθανόν είναι ένα συγκινητικό, απατηλό θέαμα. Σαν τη γενιά του Πολυτεχνείου με τις Lexus και τα κρυφά διαμερίσματα στο Μανχάταν."


Για το πλήρες άρθρο στη Lifo : http://www.lifo.gr/content/x6/1600
Post Reply