Che wrote: εφόσον βέβαια αυτές ανοίχτηκαν με τον αποδεκτό τρόπο δηλαδή από κάτω προς τα πάνω, το οποίο και αυτό αποτελεί μέρος της ηθικής.Σωστά?
αυτα νικο ειναι σχετικοτητες .ποιος οριζει τον αποδεκτο τροπο στις σπορ διαδρομες,και ποιος ξερει να ασφαλιζει ''καλυτερα''ή ''πιο σωστα'' τις διαδρομες,και πως μπορεις να αποδειξεις οτι δεν ενοιωθα ''υποχρεωμερνος να βαλω ολες τις ασφαλειες που χρειαζονται
Che wrote:ο ανοίξαντας ήταν ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να κάνει σωστή τοποθέτηση των ασφαλειών
.
αυτο που νοιωθω εγω ειναι παντως οτι δεν τιθεται θεμα για τα παραπανω,απο τη στιγμη που δεν εδωσα αδεια να πειραχτουν οι διαδρομες.
Che wrote:2α) το να είναι κλειστά τα ρελε επίσης δε βλέπω τη σκοπιμότητα...δηλαδη να λυθώ γιατι?για προπόνηση στο βουνό που λύνεσαι μόνο οταν τελειώσει η διαδρομή για να φτιάξεις τα σχοινιά για ραπέλ?αν κάποιος θέλει να προπονηθεί σε αυτό μπορει να το κάνει και με αυτόματα...εξαλλου μη ξεχνάμε οτι πολλοί επιλέγουν να κάνουν μονο σπορ...αυτούς δεν τους αναγνωρίζουμε ως αναρριχητές?ή πρεπει να τους μυήσουμε με το ζορι στη βουνίσια λογική?
αυτο νικο απασχολει μονο αυτον που ανοιξε τη διαδρομη.οι αλλοι δεχομαστε την κατασταση στην οποια ειναι η διαδρομη.
Che wrote:Δεν υπερασπιζομαι κανέναν, ουτε διαφωνω με ολα, αλλα ουτε και συμφωνω με ολα. Γραφω τα πράγματα οπως είναι αντιληπτα
ναι καλα κανεις,και εγω αυτο κανω.
Che wrote:και οπως εχουν αποτυπωθει στον οδηγο του Δημητρη.
ας μην τους πιστευουμε πια.τα περισοτερα απο αυτα τα εχουν προσπερασει οι ιδιοι, οσον αφορα τις σπορ διαδρομες...
Che wrote:Τελος απο όταν ξεκίνησα και μπήκα στη διαδικασια ανοιγματος και συντηρήσεως μέχρι και τωρα, ουδέποτε έκανα καμία αυθαιρεσια εις βάρος ανοιξαντα..και μπορουν να το βεβαιωσουν πολλοι.παντα ρωτουσα και ρωταω και παντα έκανα και κανω όπως μου λένε. εχω ανοιξει καποιες διαδρομες απο πάνω μεν,όχι όπως ειναι αποδεκτο, αλλα τις έχω ασφαλίσει σωστα και αν κάποια δεν ειναι σωστα δεν θα αρνηθω την κριτικη ή την διορθωση απο κάποιον που έχει περισσοτερη εμπειρια.
γι'αυτο και ΄γω σ'αγαπαω
kayak wrote:Ο εκπαιδευτής αυτός οφείλει να ρωτήσει τους ανοίξαντες των διαδρομών (εφόσον αυτοί ειναι εν ζωή) για τυχον παρεμβάσεις στις διαδρομές και η άποψη τους θα γίνει σεβαστή.
γιαννη,για το συγκεκριμενο πεδιο,με ρωτησαν και μεσω τηλ και με μηνηματα.η επεμβαση στις διαδρομες εγιναν συνηδητα και με απολυτη γνωση οτι με προσβαλουν.
kayak wrote:Κατα τη γνωμη μου, η δημιουργια μιας διαδρομης αποτελεί μεν πνευματικη ιδιοκτησια του ανοιξαντα, αλλα εφοσον βρισκεται σε ενα δημοσιο χώρο, δεν μπορεί να απαγορευτεί το σκαρφαλωμα της, η φωτογράφηση της και οι αποψεις του αναρριχητη γι'αυτή.
συμφωνω,αλλα δεν απαγορευσα οτιδηποτε...απλα επιμενω οτι οταν εκτιθεσε και κουραζεσε και χωνεις φραγκα και οταν περνας αγωνιες για το αν εβαλες σωστα τα υλικα ή αν σπαστει καποιος σε διαδρομη σου, εχεις ενα λογο παραπανω(αν σεβοντε ολα αυτα τα παραπανω-αφου και εγω σας σεβαστηκα και εχω δημοσιευμενα τα παντα απο την αρχη).οσο για τα πνευματικα δικαιωματα,οπως παραδειγμα με τις φωτογραφιες -εχεις δικαιωμα να εκθεσεις σε φωτο οποιον θελεις;εχεις δικαιωμα να εκθεσεις φωτο οποιουδηποτε;εχεις δικαιωμα να εκθεσεις σε φωτο οτιδηποτε; ΟΧΙ- εχουν γινει πολες αντιπαραθεσεις και εχουν περασει πολλα χρονια ζυμωσεων.για την συγκεκριμενη περιπτωση,επιμενω,και ζητησα την συμπαρασταση των παιδιων που μπηκαν στην διαδικασια της εκδοσης.
kayak wrote: Επισης, η παροχη πληροφοριας ειναι απαραιτητη στον κοσμο και αυτο φαινεται απο το ποσο δημοφιλή και απαραιτητα εγιναν τα site οπως το routes, iclimb ,oreivasia κλπ κλπ. Η αναπτυξη της αναρριχησης οφειλεται και σε αυτό και πρεπει να κοιταμε μπροστα.
αυτο κανω γιαννη.αλλα η αναπτυξη της αναρριχησης στηριζεται και σε κανονες που πρεπει εμεις οι ενηλικες να τηρουμε
kayak wrote: να προχωραμε μπροστα τηρωντας ομως μια ηθικη. οχι να τα γκρεμιζουμε ολα αλλα οχι και να μενουμε στασιμοι σε καποιες ιδεες.
αντιδραμε αρκετα ομως για να καταφερουμε κατι τετοιο;εγω λεω ΟΧΙ απο τη στιγμη που δεν υποστηριζουμε ο ενας τις δρασεις του αλλου.γι'αυτο το λογο ξαναζητω υποστηριξη στην επιθυμια μου να μη δημοσιευω διαδρομες.καποια στιγμη θα εκτυπωθουν,μη βιαζεστε.οσο υπερβολικο και να φαινεται,ειναι επιθυμια μου,και οπως εγραψα πιο πανω θα πρεπει να εχω τον τελευταιο λογο.ελπιζω να δικαιολογησα αρκετα την παραλογη απαιτηση μου.
kayak wrote:να προχωραμε μπροστα τηρωντας ομως μια ηθικη. οχι να τα γκρεμιζουμε ολα αλλα οχι και να μενουμε στασιμοι σε καποιες ιδεες.
βασικο αλλα να ισχυει για ολους,ξεκινοντας απο την ομοσπονδια.
geka wrote:αυτών που οδηγούν την ομοσπονδία
να φυγουν λεω εγω,και να μη τσιμπαμε με τους 'ηθικολογους κολοτουμπες'.
υ.γ δεν εχω αποσυρθει.απλα διασυρθει.
υ.γ.2 να με συχωρητε για την ορθογραφια μου.