Οικογενειακή Ταβέρνα-Ψησταριά «Η Μερέντα»

Απόψεις σχετικά με την αναρριχητική δεοντολογία, τα ήθη και τους κανόνες του βουνού
Post Reply
arigo
Posts: 34
Joined: 19 Nov 2014 21:47

Οικογενειακή Ταβέρνα-Ψησταριά «Η Μερέντα»

Post by arigo »

Ενώ νόμιζα ότι τα είχα δει όλα, ήρθε η πραγματικότητα, για να με διαψεύσει για πολλοστή φορά…

Χθες, τ’ Αη Γιαννιού - μεγάλη η χάρη του – πήγαμε για σκαρφάλωμα στο Μαρκόπουλο. Εκεί υπήρχε μια μεγάλη παρέα (αναρριχητές και μη), οικογένειες με παιδάκια, σκυλάκια και όλα τα σχετικά, και βέβαια, δίχως αμφιβολία κάποιον Γιάννη-Ιωάννα που γιόρταζε.

Όλα καλά, μέχρι τη στιγμή που αφού άπλωσαν τα διάφορα καλούδια, άναψαν μια φωτιά και έκατσαν όλοι δίπλα-δίπλα κι αγαπημένοι, γύρω απ’ τις φλόγες και μετά από λίγο, άρχισαν να ψήνουν διάφορα κρεατικά στο μικρό πλάτωμα που υπάρχει πίσω από τις δεξιές διαδρομές του πεδίου !!!

Τι να πρωτοπιάσει κανείς ; Τη φωτιά μέσα στο δάσος ; Το κανονικό υπαίθριο κορωνο-πάρτυ ; Ή να πούμε για τη μοναδική εμπειρία που είχαμε όλοι εμείς οι υπόλοιποι (που κάναμε το λάθος να πάμε για σκαρφάλωμα σε ένα αναρριχητικό πεδίο και θέλαμε και να αναπνέουμε καθαρό αέρα αντί για καπνό…..τς…τς…τς…τι επιθυμίες κι αυτές…) ;;

Εκτός από τη βαβούρα που έφτανε στα αυτιά μας, εισπνέαμε τον καπνό και μυρίζαμε την τσίκνα, την οποία μεταφέραμε στα σπίτια μας, με τα ρούχα μας που είχαν ποτίσει, έτσι για να χουμε κι ένα ωραίο ενθύμιο…

Μπράβο παιδιά !! Καλή χρονιά να έχετε, να χαίρεστε τους εορτάζοντες και μιας και πέτυχε το πάρτυ, την επόμενη φορά βάλτε και τίποτα κλαρίνα να παίζουν, για να δέσει καλύτερα η ατμόσφαιρα !!

ΥΓ. Δεν ξέρω αν και τι άφησαν πίσω τους. Το σίγουρο είναι ότι αν αυτό επαναληφθεί, προσωπικά τουλάχιστον, δεν θα είμαι τόσο ευγενικός, όπως χθες, που δεν μίλησα, φοβούμενος μη χαλάσω το όποιο σκαρφάλωμα των υπολοίπων...
zof
Posts: 27
Joined: 24 May 2016 20:08

Re: Οικογενειακή Ταβέρνα-Ψησταριά «Η Μερέντα»

Post by zof »

Φίλε μου λογικά ακούγονται αυτά που λες αλλά θα μπορούσες να τους το επικοινωνήσεις. το πιο πιθανό θα καταλάβαιναν οι άνθρωποι, δε φαίνονταν από άλλον πλανήτη.
AntonisEx
Posts: 2
Joined: 23 Dec 2020 14:44
Location: Athens

Re: Οικογενειακή Ταβέρνα-Ψησταριά «Η Μερέντα»

Post by AntonisEx »

Δυστυχώς έχουμε να δούμε ακόμα πολλά!
Εγώ άκουσα και ένα άλλο πετυχημένο για τα υπολείμματα φωτιάς που βρήκα στο ίδιο πεδίο, από κάποιους που διανυκτέρευσαν την προηγούμενη!
"Βρήκαμε κάτι ξερά που ήταν μαζεμένα και είπαμε να τα κάψουμε γιατί κρυώναμε!"
1ον: Κρυώνεις; κάτσε σπίτι σου !!!!
2ον: Και εμείς βρίσκουμε ξερά ξύλα κάθε φορά στα βουνά! Φωτιές όμως δεν ανάβουμε!!!! Κάπως έτσι κάηκε κ το ΜΑΤΙ !!!
3ον: Την έβαλες την φωτίτσα τελικά...οκ και ας πούμε πως ήσουν και πολύ προσεκτικός!
Τα κάρβουνα γιατί δεν τα μαζεύεις να τα σκορπίσεις πιο πέρα να κάνεις κ λίπασμα;;;
Ειλικρινά αδυνατώ να μπω στην λογική ορισμένων ανθρώπων και φυσικά λυπάμαι!
Post Reply