ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΣΕ ΕΠΙΣΗΜΗ ΣΧΟΛΗ ΕΟΟΑ. ΒΑΡΔΟΥΣΙΑ 6/3/2010

Αναφορά και ανάλυση ορειβατικών και αναρριχητικών ατυχημάτων
voutiros
Posts: 363
Joined: 19 Apr 2006 16:40

Post by voutiros »

Και εσύ έχεις την τάση να χρησιμοποιείς τα λόγια μου όπως σε συμφέρει.
Όσο για την ...βολική απόσταση παντελώς άγνωστε Υ68, δηλαδή τι πιστεύεις ότι θα σας φοβόμουν από κοντά;
Είναι αλήθεια ότι δεν αναγνωρίζω στον οποιονδήποτε να μας προβάλλει την άποψή του όταν αυτή δεν είναι τεκμηριωμένη, όπως η δική σου για τα καταφύγια. Μας είναι άχρηστες. Έχεις λοιπόν κάτι συγκεκριμένο να καταγγείλεις ή υποθέτεις και εσύ;
Ο χώρος μας δεν έχει κλίκες όπως αναφέρεις, αλλά παρέες ανοιχτές στον καθένα (...ή περίπου στον καθένα) και τα καλύτερα από παρέες έχουν γίνει.
Αν πραγματικά συμμετείχες στις διαδικασίες του σωματείου σου τότε θα ήξερες βέβαια πως να βοηθούσες.
Συγνώμη, είχες δίκιο η γνώμη μοιάζει με την κ... ακόμη και στο ωμέγα.
Τέλος, δεν είμαι εγώ αυτός που μάχεται για τις εντυπώσεις εδώ, έτσι;
wu
Y68
Posts: 4
Joined: 10 Mar 2010 21:47
Location: ATHENS

Post by Y68 »

Για την απόσταση και το αν έπρεπε να φοβάσαι, δεν μπορώ ν´απαντήσω εγώ
αλλά αυτοί που προσέβαλλες αν και φαίνονται πολύ αξιοπρεπή παιδιά.
Το δικαίωμα του οποιουδήποτε στην άποψη δεν είναι στην διακριτική ευχέρεια
ούτε τη δική σου, ούτε του Κλιντ Ίστγουντ να το δίνετε. Είναι κατοχυρωμένο σ´αυτή
τη χώρα, ευτυχώς, αν και πολλοί έχουν την άποψη σου οτι τις γνώμες των άλλων
δεν τις “χρειάζονται”.
Λοιπόν, το ερώτημα για το αν δικαιολογείται απο το κόστος του το καταφύγιο της Αστράκας
που φέρει την επωνυμία του προέδρου της ΕΟΟΑ να μην μπορεί να λειτουργήσει το χειμώνα (αυτό είναι γεγονός) λόγω κακοτεχνιών σύμφωνα με δημόσιες δηλώσεις των διαχειριστών του, είναι
συγκεκριμένο. Το ερώτημα αν έχει γίνει ποτέ σοβαρός διαχειριστικός έλεγχος στην ΕΟΟΑ είναι συγκεκριμένο. Είναι προφανές ότι τέτοια ερωτήματα σας είναι “άχρηστα”.
Για τις εντυπώσεις, μην ανησυχείς δεν τις κερδισες ούτε εσύ ούτε εγώ, τις έκλεψε κάποιος
κάου-μποϋ με την κω......α του.
Δεν έχω να προσθέσω τίποτα άλλο, απο Δευτέρα στη δουλειά του ο καθένας, και το Σαββατοκύριακο στα βουνά που ευτυχώς μας χωράνε όλους ...
voutiros
Posts: 363
Joined: 19 Apr 2006 16:40

Post by voutiros »

Δηλαδή τα "στοιχεία" σου είναι οι δηλώσεις του διαχειριστή, που αυτή τη στιγμή (χειμωνιάτικα) είναι με γκρουπ γάλλων σκιερ στο καταφύγιο του, στο οποίο θα γίνει την επόμενη βδομάδα και για 6 ημέρες course της σχολής βοηθών εκπαιδευτών και από εκεί εσύ έβγαλες κακοδιαχείρηση και βίλες στη Μύκονο.... Και μετά μου λέτε γιατί σας βρίζω!
wu
Y68
Posts: 4
Joined: 10 Mar 2010 21:47
Location: ATHENS

Post by Y68 »

Άνοιξε πέρυσι το καταφύγιο της Αστράκας; Θα ανοίξει φέτος για άλλο λόγο
πέραν της σχολής βοηθών; Είναι τρελός ο διαχειριστής που τα λέει αυτά;
Είναι τρελοί όλοι οι άνθρωποι του "χώρου", άλλοι διαχειριστές καταφυγίων, εκπαιδευτές, φίλοι σου υποθέτω, που τα λένε ανοιχτά; Υπάρχει ένας που είναι πάνω απο δυο χρόνια στα βουνά και δεν ξέρει ότι η Αστράκα δεν ανοίγει χειμώνα;Βρίζε όσο θέλεις,οι περισσότεροι ξέρουν και όλοι καταλαβαίνουν...

ΤΕΛΟΣ.
voutiros
Posts: 363
Joined: 19 Apr 2006 16:40

Post by voutiros »

Όλη την βδομάδα που μας πέρασε ήταν ανοιχτό με γάλλους Υ68. Όμως και πέρυσι άνοιξε (εγώ πχ είχα σχολή Μ.Ε. Χανίων 5 ημέρες εκεί), αλλά και άλλες χρονιές. Για την επιλεκτικότητα αυτή, ρωτήστε τον διαχειριστή. Καταλαβαίνω πάντως ότι η εμπάθεια που βγάζετε για την ομοσπονδία πέρα από την σύμφυτη επιφυλακτικότητα του λαού μας απέναντι στην εξουσία, οφείλεται σε λάθη και κενά δικά της, κυρίως δε στην αποξένωση της από την βάση της. Αλλά τουλάχιστον να λέτε πράγματα που να έχουν κάποια βάση, γιατί εγώ αυτό που βλέπω Υ68 αντίθετα απο εσένα είναι ότι λίγοι ξέρουν και ακόμη λιγότεροι καταλαβαίνουν και εγώ ξέρεις δεν είμαι 2 χρόνια στα βουνά, αλλά 22...
wu
Michael Fountoulakis
Posts: 125
Joined: 18 Nov 2008 15:27
Location: Keratsini

Post by Michael Fountoulakis »

overthehill αυτοί που παραβλέπουν τις "οδηγίες" είναι έτοιμοι να κάνουν καταγγελία επωνύμως ? που ακούστηκε να συμβαίνει δυστύχημα (κακώς το αναφέρεις ατύχημα) και να μην αναζητούνται οι υπαίτιοι?!?!?!
voutiros αφου έχεις τσακωθεί με την Ε.Ο.Ο.Α πως γίνεται και υποστηρίζεις την άποψη της οτι δεν έγινε ποτε σχολή του ΑΟΣ εγκεκριμένη απο αυτήν ?
τα πάντα ρεί
overthehill
Posts: 12
Joined: 23 May 2006 11:44
Location: Athens

Post by overthehill »

Παιδιά νομίζω οτι ξεφύγαμε πάλι... υπενθυμίζω ότι το θέμα μας ειναι οι σχολές..
voutiros wrote:Ναι ας μην ξεφύγουμε από το θέμα. Φαντάζομαι λοιπόν, η "αξιόπιστη" πηγή σου να σου είπε κιόλας ότι η ΕΟΟΑ δεν γνώριζε τίποτε (τώρα Mike αν αυτό δεν καταλαβαίνεις πως γίνεται, άστο ...βαριέμαι να σου εξηγήσω) πιθανόν να σου είπε και για το πως συμπαραστάθηκε ο σύλλογος στην οικογένεια του θύματος. Αλλά έσυ επιμένεις και δεν δέχεσαι το λάθος σου. Κατάλαβες γιατί σε λέω λοιπόν μικρούλη; Λες όμως και κάτι σωστό, ότι δεν πρέπει να ξαναγίνει παρόμοιο ατύχημα και ότι όλοι μας πρέπει να κάνουμε κάτι. Πως με τα λόγια; Από αυτά έχουμε χοστάσει... Συμμετοχή χρειαζόμαστε. Αλλά αυτό που βλέπουμε μόνο είναι να εκφράζονται Γνώμες, δηλαδή Κολοτρυπίδες.


Νομίζω ότι το θέμα της ΕΟΟΑ έχει ξεκαθαριστεί αρκετά καλά και είναι ως εξής.Έγραψες νωρίτερα
"Δεν ξέρεις ότι για να εγκριθεί μια σχολή απαιτείται μια συγκεκριμένη διαδικασία; Αυτή λοιπόν στην συγκεκριμένη περίπτωση εξέλιπε! Ναι δεν είχε γίνει! "
Αρα ο ΑΟΣ ήταν παράτυπος ως προς την ομοσπονδία συμφωνούμε. Συνεχίζοντας σου απάντησα..
"Εδώ θα πω ότι κάποιοι άνθρωποι της ομοσπονδίας γνώριζαν πολύ καλά για την –μη τυπική- διεξαγωγή της σχολής!!!!!"
Αυτά έγιναν όσο αναφορά την ομοσπονδία..Φυσικά μετά βρέθηκαν όλοι μαζί στην κουζίνα.... για το ορεκτικό είχα γράψει..
"Επειδή ξέρεις βέβαια περισσότερα από εμένα θέλεις να μας πεις ποιο ήταν το θέμα της συνάντησης στα γραφεία της ομοσπονδίας μεταξύ ΑΟΣ και ΕΟΟΑ? Ποιοι ήταν οι συμμετέχοντες σε αυτή? "
Η ερώτηση είναι πώς θα διασφαλιστεί κάποιος που θέλει να γράψει το παιδί του σε μία σχολή της ΕΟΟΑ ότι δεν θα βρεθεί στην παραπάνω δυσάρεστη θέση ανταλλαγής ευθυνών μεταξύ ΕΟΟΑ - συλλόγου. Πρέπει η ΕΟΟΑ εξασφαλίσει την εφαρμογή των κανονισμών της στις σχολές που γίνονται κάτω από το όνομα της. Η ανεκτικότητα λόγω φίλιας, γνωριμίας ή συμφερόντων πρέπει κάποτε να σταματήσει.
Τέλος voutire συμφωνώ μαζί σου ότι χρειάζεται ενεργή συμμετοχή και προτάσεις. Χρειάζεται όμως και κίνητρο. Ελπίζω αυτό το thread να λειτούργησε σωστά προς αυτήν την κατεύθυνση. Πιστεύω ότι το thread αυτό εκπλήρωσε τον σκοπό αυτό και είναι ώρα να κλειδωθεί.
Mike εδώ δεν είμαστε δικαστήριο... Αξιολόγησε αυτά που άκουσες και λειτούργησε συλλογικά μήπως και τυχόν αλλάξουμε κάτι προς το καλύτερο...


Έχετε γειά..

μικρούλης
Che
Posts: 267
Joined: 01 Jan 2009 20:07
Location: ATHENS,GREECE

Post by Che »

Οπως ξαναειπα καποια στιγμη,εδω δεν ειμαστε για να το παιξουμε δικαστες Τρεντ ουτε εκδικητες,ουτε να καθισουμε στο σκαμνι καποιον σαν εξιλαστηριο θυμα.Στο κατω κατω ειμαστε ολοι μια μεγαλη οικογενεια παρολο που καποιοι δεν ξερουν τους αλλους.

Απλα πρεπει να καταλαβουν ολοι οτι αυτος ο ντορος που γινεται σε αυτο το θεμα δεν εχει να κανει με το ποιον να κατηγορησουμε αλλα τι μαλακια καναμε για να μην την ξανακανουμε στο μελλον και εχουμε κι αλλα τετοια περιστατικα.

Γιατι κακα τα ψεμματα οι Ελληνες εχουμε το συνηθειο να λεμε τι δεν καναμε πριν το κακο για να το προλαβουμε και αναλωνομαστε σε αυτο αλλα δεν κοιταμε τι πρεπει να γινει μετα για να μην ξανασυμβει κατι παρομοιο.

Και μονο αν γινει φασαρια γυρω απο ενα θεμα τοτε και μονο ισως τοτε θα γινει κατι ουσιαστικο.

Voutire..
Λες πως δεν κανουμε τιποτα για το χωρο και οτι μονο λογια.
Ακομα και ολο αυτο,ακομα και τα λογια συμβαλλουν σε αλλαγες.
Φυσικα εμεις ως μικρουληδες δεν μπορουμε να κινησουμε νηματα γυρω απο τις αλλαγες.Γι αυτο τα λεμε σε σας που εχετε τις επιρροες σας και μπορειτε να κανετε τη διαφορα γιατι θα συμφωνησεις και εσυ σε αυτο ,αμα παω εγω στην ομοσπονδια και πω κατι σε ποσα ζευγαρια αρχιδια θα γραφτω λες???

Να σου πω εγω σε ολων εκει μεσα + των συγγενων τους.

Αμα ομως το πεις εσυ η καποιος αλλος που εχει τη δυναμη του λογου του?

Οποτε μην αρπαζεσε..δεν μαλωνουμε κανεναν ουτε κανουμε τους καμποσους ουτε θελουμε να κανουμε πραξικοπημα και να ανατρεψουμε καποιον.
voutiros
Posts: 363
Joined: 19 Apr 2006 16:40

Post by voutiros »

Λυπάμαι που δεν με πιστεύτε αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν έχει μαγειρευτεί τίποτε στην ΕΟΟΑ...
wu
Teobe
Posts: 16
Joined: 07 Dec 2009 00:10
Location: Αθήνα
Contact:

Post by Teobe »

Γεια σας...

Παρακολουθώ την συζήτηση εδώ και μερες κυρίως γιατί αναζητώ απαντήσεις για το ατύχημα!!

Το παιδί δεν το γνώριζα. Θέλω να ευχηθώ κουράγιο σε οικογένεια, φίλους και γνωστούς και να πω πως με ότι γράφω δεν θέλω να προκαλέσω κανέναν πόσο μάλλον αυτούς...

Να ξεκαθαρίσω ότι είμαι άκυρος, μικρούλης, ασχετούλης, έξω από τα πράγματα, δεν συμβάλλω με κάποιο τρόπο -σοβαρό- στο σύλλογό μου γι αυτό και δε λέω τα περισσότερα από όσα νομίζω αλλά -παράλληλα- πάω στα βουνά και τα βράχια, παρακολουθώ την ίδια σχολή με το παιδί αλλά με άλλο σύλλογο και άλλο εκπαιδευτή, θέλω να ενημερώνομαι και επίσης θέλω και να ξερω ότι δεν υπάρχει κάτι "σάπιο" και πως καλά κάνω κι ακολουθώ την εκπαίδευση της Ε.Ο.Ο.Α.

Με αυτά και με αυτά δεν έπρεπε να βγει μία ανακοίνωση; Κάτι τέλος πάντων... Γιατί γίνεται τόσος ντόρος;;; Έχουμε γεμίσει με πολλές και διάφορες απόψεις και η ομοσπονδία ή ο σύλλογος δεν έχουν πει κάτι (ή δεν το έμαθα...).

Δεν θεωρώ παράλογη την απάιτησή μου...και δεν θεωρώ καθόλου παράλογο τόσοι άνθρωποι να απορούν και να οργίζονται και να λένε ότι πρόκειται για συγκάλυψη αλλά τέλος πάντων επειδή όντως δεν ξέρω γιατί αυτοί που ξέρουν δεν μιλάνε;;;
Αυτοφυή φυτά της Ελλάδας!
http://nativeplantsofgreece.blogspot.gr/
voutiros
Posts: 363
Joined: 19 Apr 2006 16:40

Post by voutiros »

Εντάξει το κλείσαμε το θέμα; Ξεσπάσαμε την οργή μας;

Και τώρα;


Αφέθηκαν κάποιες τελευταίες υπόνοιες για συγκάληψη ("γιατί τέτοια θα πρέπει να είναι, εφόσον εγώ το είπα" ..έτσι overmikruli;) και γι' αυτή την περίφημη συνάντηση στην ΕΟΟΑ. Μήπως, σκέφτηκες καθόλου ότι εφόσον υπήρξε πρόβλημα έπρεπε να δοθούν και κάποιες πρώτες εξηγήσεις στην ομοσπονδία που δεν γνώριζε τίποτε. Υπάρχει και αυτό το ενδεχόμενο ή μήπως κάνω λάθος;
Ποιοι άραγε της ομοσπονδίας γνώριζαν για την σχολή αυτή και δεν έκαναν τίποτε; Με συγχωρείς πόσοι νομίζεις ότι είναι και το κυριότερο ασχολούνται. Επειδή μάλλον δεν δεν ξέρεις θα σου πω εγώ. Αυτοί που ασχολούνται με τις σχολές λοιπόν είναι ο πρόεδρος και μια γραμματέας και κάνενας τους δεν πηγαίνει βουνό και ιδιαίτερα χειμώνα για να δει τι γίνεται εκεί...
Τέλος, με ρωτάτε τι πρέπει να γίνει και αν υπάρχει έλλειμα ασφάλειας στην εκπαίδευση. Η απόψη μου είναι ότι καταρχήν στο βουνό θα υπάρχει πάντα έλλειμα ασφάλειας. Ακόμη και σε σχολές! Έτσι είναι... εκεί είμαστε σε ένα περιβάλλον που δεν μπορούμε να ελέγχουμε και όποιος δεν έχει συμφιλιωθεί με την ιδέα ότι ρισκάρει εκεί έξω, μάλλον δεν έχει καταλάβει καθόλου τι γίνεται. Αυτό δεν το λέω για να δικαιολογήσω κάτι, αλλά γιατί δεν μπορώ να βλέπω μετά από κάθε ατύχημα αντιδράσεις λες και έγινε για πρώτη φορά.
Όσο και αν στεναχωρήθηκα για το γεγονός (τον γνώριζα άλλωστε καλά τον Alex) θα πρέπει να σας θυμίσω ότι μιλάμε για ορειβασία και όπως είπε ο Marko φίλε που τον ανάφερες, "αυτά γίνονται συχνά στα βουνά".
Είμαι σίγουρος πάντως ότι αυτοί που ασχολούνται με τις σχολές πήραν για τα καλά το μήνυμα (έστω και με αυτό το Σοκ) και θα πάρουν τα μέτρα που χρειάζονται για να ελαχιστοποιήσουν τις πιθανότητες να ξανασυμβεί κάτι τέτοιο.
Από εκεί και πέρα τι άραγε θα μπορούσατε να κάνετε και εσείς;
Καταρχήν πηγαίνετε να ψηφίσετε στις εκλογές, σκεφτείτε στην ΕΟΟΑ υπάρχει ο ίδιος πρόεδρος εδώ και 15 τουλάχιστον χρόνια και αυτό επειδή οι συλλόγοι σας τον ψηφίζουν και το χειρότερο είναι ότι πλαισιώνεται από ένα εντελώς αδιάφορο ΔΣ το οποίο δεν προσφέρει απολύτως τίποτα (μια μια-δυο εξαιρέσεις) και το οποίο πάλι από τους συλλόγους σας ψηφίζεται.

ΥΓ Agit γιατί δεν ρωτάς τον εκπαιδευτή σου, σίγουρα θα έχει περισσότερα και πιο χρήσιμα να σου πεί από την ομοσπονδία.
wu
voutiros
Posts: 363
Joined: 19 Apr 2006 16:40

Post by voutiros »

Και μια είδηση της τελευταίας στιγμής άσχετη αλλά σημαντική, οι Δασκαλάκης-Κυτίπης έκαναν την βόρεια της Dru! Μαγκιά τους...
Post Reply