Αντιο Χαρη....

Ανακοινώσεις ορειβατικών εκδηλώσεων ή γεγονότων
Post Reply
Che
Posts: 267
Joined: 01 Jan 2009 20:07
Location: ATHENS,GREECE

Αντιο Χαρη....

Post by Che »

http://www.outwareexp.com/index.php?linkId=119


Κριμα γιατι τον ειχα γνωρισει και ηταν πολυ καλος ανθρωπος.
Ειρωνια ειναι οτι σε μια αποστολη ειχε σωσει εναν συνορειβατη του.

Δυστυχως δε μπορεσε καποιος να μπορεσει να κανει το ιδιο γι αυτον.

Ας τον θυμουνται ολοι οσοι τον γνωρισαν και να μην στεναχωριουνται αλλα να χαιρονται που τον γνωρισαν.

voutiros
Posts: 362
Joined: 19 Apr 2006 16:40

Post by voutiros »

Δυο φορές κρίμα, ο Χάρης εκτός από το ότι ήταν ένας ενδιαφέρον άνθρωπος, γεμάτος ζωή και δίψα για περιπέτεια, ήταν και από τους λίγους αφοσιωμένους ορειβάτες υψομέτρου που διέθετε ποτέ αυτή η χώρα. Κάθε χρόνο πιστός στο ραντεβού του βρισκόταν σε κάποια μεγάλη κορυφή, συμμετέχοντας σε διεθνείς εμπορικές αποστολές, πάντα με δικά του έξοδα από αυτά που φρόντιζε να μαζεύει τον υπόλοιπο καιρό σαν γιατρός. Δυστηχώς άλλος ένας σύντροφος που δεν πρόλαβε να κατέβει από την κορυφή και χάθηκε μόνος του στη "ζώνη του θανάτου". Το Μακαλού ήταν η τέταρτη 8άρα του Χάρη.
wu

OFIS
Posts: 206
Joined: 26 Apr 2006 09:44

Post by OFIS »

Κρίμα,πολύ κρίμα...

voutiros
Posts: 362
Joined: 19 Apr 2006 16:40

Post by voutiros »

Στο μεταξύ νέα στοιχεία προστίθενται στην ατυχή αυτή ιστορία, που ως ένα βαθμό καταδεικνύουν τις αδυναμίες και τα προβλήματα των εμπορικών αποστολών και γενικότερα του guiding σε μεγάλο υψόμετρο. Ο άτυχος Χάρης ξέμεινε πίσω γυρίζοντας απο την κορυφή, ενώ η ομάδα του είχε απλωθεί σε όλο το μήκος της διαδρομής κορυφή-κ4-κ3 σε βαθμό που ήταν αδύνατον να γνωρίζει κανείς που ακριβώς ήταν ο καθένας και σε τι κατάσταση βρισκόταν. Η προσθήκη στο μεταξύ 3 μελών από άλλη αποστολή που αποχώρησε είχε μειώσει την αναλογία ορειβατών (πελατών) - σέρπα οι οποίοι είναι αυτοί που φέρουν σε πέρας όλη τη βαριά δουλειά τέτοιων αποστολών και οι μόνοι που μπορεί κάποιος να βασιστεί αν πάει κάτι στραβά ψηλά. Δεν ξέρω τι ακριβώς συνέβη εκεί πάνω, αυτό όμως που καταλαβαίνω είναι ότι ο Χάρης μόνος με τον τελευταίο σέρπα να έχει φύγει αρκετά μπροστά χάθηκε καθώς ο καιρός έκλεισε και δεν μπόρεσε ποτέ να βρεί το French pass. Οι καιρικές συνθήκες, η κατάσταση της ομάδας και το σχέδιο ανάβασης όπως προκύπτουν από τα μηνύματα του αρχηγού τις ημέρες κορυφής δημιουργούν επιπλέον ερωτηματικά. Συγγενείς του Χάρη βρίσκονται ήδη στο Νεπάλ σε μια απέλπιδα προσπάθεια να πείσουν τις αρχές να ξεναρχίσουν τις έρευνες, ενώ ζήτησαν και την άρση του απορρήτου των συνδιαλαγών που έγιναν εκείνες τις μέρες από το δορυφορικό τηλέφωνο.
wu

Nikolas_A
Posts: 365
Joined: 15 Apr 2008 18:30

Post by Nikolas_A »

"This is the magic of the mountain. You can accept to die for this. You don't want to die. But to live so close to the possibility of dying you understand what is really important and what not. And this makes you a better person."

Stefano De Benedetti
Απετάξω τις πλακέτες; Απεταξάμην!
Συνετάξω τα καρύδια; Συνεταξάμην

Post Reply