Λοχ Καβάλας 4η Αναρ. Συνάντηση - Φαλακρό 5-6 Ιουλίου 2014

Ανακοινώσεις ορειβατικών εκδηλώσεων ή γεγονότων
Post Reply
fruttidibosko
Posts: 16
Joined: 05 Jan 2011 22:40

Λοχ Καβάλας 4η Αναρ. Συνάντηση - Φαλακρό 5-6 Ιουλίου 2014

Post by fruttidibosko »

Η 4η Αναρριχητική Συνάντηση διοργανώνεται τις ημερομηνίες 5-6 Ιουλίου 2014 από τη Λέσχη Ορειβασίας Χιονοδρομίας Καβάλας στο Φαλακρό. Η ΛΟΧ συνεχίζοντας την ιδέα του αξέχαστου σχοινοσύντροφου Θεόφιλου Χατζηζυρλή, καλεί τους λάτρεις των μεγάλων βουνίσιων διαδρομών σε αντάμωμα, στο βουνό που φημίζεται για την ποικιλία των αναρριχητικών διαδρομών του, με ανάπτυγμα από 160 ως και 550 μέτρα. Υπάρχουν διαδρομές για όλα τα γούστα και όλες τις ικανότητες καθώς η δυσκολία τους ξεκινά από IV και φτάνει έως VIII+ UIIA. Εκτός από 2 διαδρομές με σπορ χαρακτήρα 6a και 7a+ που χρειάζονται μόνο σετάκια για την επανάληψή τους, όλες οι υπόλοιπες είναι trad (παραδοσιακές) και χρειάζονται καρφιά, καρύδια και friends για να σκαρφαλωθούν. Mάλιστα έχουν ανοιχτεί δύο ακόμη Νέες Διαδρομές στο Πέταλο και περιμένουν επαναλήψεις. Σχεδόν όλες οι διαδρομές έχουν έτοιμα Ρελέ. Οι διοργανωτές θα παρέχουν σκίτσα και όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το βράχινο ανάγλυφο στους συμμετέχοντες.
Η πρόσβαση στο αναρριχητικό πεδίο εντοπίζεται στην αρχή του parking του χιονοδρομικού (1720 m) ακολουθώντας το μονοπάτι που ξεκινά από τις κεραίες και απαιτεί 30 λεπτά πεζοπορίας για τις βάσεις των κοντινότερων διαδρομών. Το base camp της συνάντησης βρίσκεται πάνω στον δρόμο που οδηγεί στο χιονοδρομικό - στην τοποθεσία Κουρί , σε υψόμετρο 1400 m, σ’ ένα πανέμορφο καταπράσινο τοπίο με άφθονη σκιά όπου θα στηθούν τ’ αντίσκηνα. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να φροντίσουν για τον εξοπλισμό και τη διατροφή τους.
Το βράδυ του Σαββάτου στην κατασκήνωση, στους παρευρισκόμενους θα προσφερθεί παραδοσιακή φασολάδα, οπότε για να φτάσει για όλους, καλό θα είναι να μας ειδοποιήσετε ότι θάρθετε.
Διοργάνωση: Λ.Ο.Χ. ΚΑΒΑΛΑΣ
Email: lohkavalas@yahoo.gr
Πληροφορίες: Μπόσκος Απόστολος
Τηλ: 6937293486

lamogio
Posts: 93
Joined: 30 May 2007 23:34

Re: Λοχ Καβάλας 4η Αναρ. Συνάντηση - Φαλακρό 5-6 Ιουλίου 201

Post by lamogio »

Συγχαρητήρια για τη διοργάνωση!
Ωραίο κλίμα και φιλοξενία, σημαντικές επαναλήψεις, φασολάδα, κρασί και γνωριμίες. Μπράβο και πάλι σε όσους τρέξανε.

Post Reply