Αχαρνείς - Γεράκια

Ανακοινώσεις ορειβατικών εκδηλώσεων ή γεγονότων
Nektarios79
Posts: 51
Joined: 08 Nov 2007 12:27
Location: Athens

Post by Nektarios79 »

Γιατί δεν βγαίνουν σε δημόσια θέα τα ονόματα αυτών που το έκαναν αλλά και των εκπαιδευτών τους (αν ποτέ είχαν...) που τους έμαθαν ότι έτσι πρέπει να συμπεριφέρονται στην φύση... και ότι το μόνο που μετράει είναι πως να κάνουν τους σαλτιμπαγκισμούς τους στα βράχια και τίποτα άλλο...

Θα είχε πολύ ενδιαφέρον να τους μάθουμε!
aigeas
Posts: 35
Joined: 01 Jun 2007 14:06
Location: Athina

Post by aigeas »

Έχουν όμως τα αρχίδια να το παραδεχτούν...;δεν νομίζω...όπως και το υπόλοιπο 90% του ελληνικού πληθυσμού...,ρεμουλαδόροι,τραμπουκιστές,ψεύτες...,φοβισμένα ανθρωπάκια!
Όπως λέει και ο Νεκτάριος (''και ότι το μόνο που μετράει είναι πως να κάνουν τους σαλτιμπαγκισμούς τους στα βράχια και τίποτα άλλο...''),μόνο για να σκαρφαλώσουν την Σαλτιμπάγκος είναι!
Karazitz
Posts: 178
Joined: 18 Apr 2006 13:53

Post by Karazitz »

Οι πρωταγωνιστές αυτού του post μεγάλωσαν.
Image
Dimitris
Posts: 649
Joined: 17 Apr 2006 22:41
Location: Athens

Post by Dimitris »

Βρε τα σκασμένα!
Matsuka
Posts: 5
Joined: 18 Jun 2008 13:50
Location: Pelloponhsos

Post by Matsuka »

sweeeeet!!!
voutiros
Posts: 363
Joined: 19 Apr 2006 16:40

Post by voutiros »

Την Κυριακή που μας πέρασε απελευθερώθηκαν δυο γερακίνες που έτυχαν ανάρρωσης μετά από τραυματισμό από σκάγια κυνηγών. Το περιστατικό έγινε στα Βαρδούσια στα πλαίσια της 69ης πανελληνιας ορειβατικής συνάντησης και το παρακολούθησαν δυστηχώς μόνο λίγοι (καμιά 30αρια) απο τους 1500 περίπου παρευρισκόμενους.
Κατά τα άλλα, καλή και φιλόδοξη η οργάνωση εκεί, αλλά οι έλληνες ορειβάτες για μια ακόμη φορά δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν τους εαυτούς τους. Παραλίγο να γίνει εμφύλιος γιατί η ΕΟΟΑ τόλμησε φέτος και δεν έβγαλε σηματάκια αναμνηστικά να μοιράσει δωρεάν στους συμμετέχοντες! Εμένα μάλιστα με γιουχάρανε όταν τους είπα ότι υπάρχουν σημαντικότερα πράγματα που θα πρέπει να μας απασχολούν. Γενικά είχε πολύ γέλιο το πράμα. Σε σημείο μάλιστα που θα πρέπει να αναρρωτιέται κανείς αν θα πρέπει να ασχολείται στα σοβαρά με αυτούς τους ανθρώπους.

WU
Nektarios79
Posts: 51
Joined: 08 Nov 2007 12:27
Location: Athens

Post by Nektarios79 »

Άκουσα αναλυτική περιγραφή όλης της εκδήλωσης από άτομο που βρισκόταν εκεί...

Αισθάνομαι ευτυχισμένος για την σημερινή κατάσταση της Ορειβασίας - Αναρρίχησης (Πλήρης απαξίωση θεσμών, έλλειψη ενδιαφέροντος από τους νέους, εξάλειψη αποστολών, απαξίωση αγώνων, πλήρης ανυπαρξία έργου στην συντήρηση πεδίων, εμπορικοποίηση καταφυγίων, αμέτοχη σε οικολογικά ζητήματα του ορεινού χώρου και πολλά άλλα...) και αυτό γιατί πραγματικά πιστεύω ότι απλά τα πράγματα με αυτούς τους ανθρώπους θα μπορούσαν να είναι δέκα φορές χειρότερα οπότε πάλι καλά να λέμε! ! !

Έτσι ακριβώς εξηγούνται όλα...
krikelos
Posts: 32
Joined: 03 Mar 2008 15:54

ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΠΟΣ

Post by krikelos »

Προφανώς Γιώργο μόνον 30 ενδιαφέρθηκαν για τις γερακίνες, αλλά οι περισσότεροι από τους 1500 που ήρθαν, θα ήθελαν τα σηματάκια της ΕΟΟΑ ή δεν ξέρω τι άλλο. Σιγά να μην υπάρχουν πιό σημαντικά πράγματα από αυτό, όπως τους είπες εσύ. Οι άνθρωποι είναι αλλού. Είναι προφανές ότι το πρόβλημα δεν έρχεται μόνον από ψηλά, αλλά κυρίως έχει γίνει τρόπος αντίληψης στην βάση, αν θεωρηθεί ότι τέτοια υπάρχει.
Θαρρώ πως είναι χάσιμο χρόνου να ασχολείσαι με αυτούς τους ανθρώπους, γιατί αν την ενέργεια αυτή της αφιερώσεις αλλού, θα βγεί κάποιος καρπός. Στο συγκεκριμένο όχι μόνον δεν βγαίνει καρπός, αλλά τελικά με κάτι τέτοια παρουσιάζεται μία εικόνα ψεύτικη, ότι και καλά κάτι υπάρχει ......... ενώ υπάρχει μόνον ένας χαοτικός αχταρμάς αποσπασματικών προσπαθειών προς ικανοποίηση (ευτυχώς όχι πάντα) προσωπικών επιδιώξεων ενδεδυμένων τον μανδύα της προσφοράς. Οι εποχές αλλάζουν, αλλά ίσως αρκετά από όσα γράφονταν την δεκαετία του 80 στην Ανάβαση για την σημασία του ανεξάρτητου ορειβάτη και για το ορειβατικό "σύστημα", ισχύουν και σήμερα με αλλαγμένα ονόματα. Ελπίζω ότι τα βλέπω απαισιόδοξα γιατί μούπεσε βαρύς ο μπακαλιάρος σκορδαλιά.
ΝΝ
xrise
Posts: 72
Joined: 09 Dec 2007 18:25
Location: Athens

Post by xrise »

Συμφωνώ αλλά θα πρέπει να αναρωτηθούμε γιατί γίνονται όλα αυτά.

Σίγουρα πολλοί απο τους 1500 έρχονταί μια φορα τον χρόνο στο βουνό για να εμπλουτίσουν απλά την συλλογή τους με τα σηματάκια. Δεν νομίζω ότι η πλειοψηφία αυτού του κόσμου βρίσκεται στα βουνά τον υπόλοιπο χρόνο. Άκουσα από παλιούς στο χώρο οτί με τα βιας εβλεπαν γνωστές φάτσες.

Έμαθα επίσης ότι για μια ακόμη φορά αμάξια είχαν ανέβει ως πάνω.

Η ομονσπονδία θα πρέπει να αναρωτηθεί κατα πόσον είναι συνετό να συνεχισθεί ο θεσμός ως έχει. Οι συγκεντρώσεις αυτές θα πρέπει να έχουν ορειβατική-πεζοπορική πρόσβαση. Οι χαιρετισμοί θυμάμαι παλια γινόντουσαν στις κορύφες και όχι κάτω στα καταφύγια/κατασκήνωση όπως τα τελευταία χρόνια. Υπάρχει μια εσφαλμένη εντύπωση ότι μια ΠΟΣ πρέπει να είναι προσβάσιμη σε όλους. Μα η ίδια η ενασχόληση της ορειβασίας δεν είναι (μέσα σε ορισμένα όρια βεβαια)!
Και για να μην παρεξηγηθώ λέω ότι όλοι θα μπορούν να έρθουν σε μια ΠΟΣ ασκόντας όμως το αυτό σπορ/hobby/ενασχόληση.

Με άλλα λόγια όσο λιγότερο ορειβατικό χαρακτήρα έχει η συγκέντρωση τόσο περισσότερο οι ΠΟΣ θα καταντάνε πανυγήρι.
voutiros
Posts: 363
Joined: 19 Apr 2006 16:40

Post by voutiros »

Έχουν υπάρξει και ΠΟΣ πιο "..ορειβατικές", από την άποψη ότι τουλάχιστον απαιτούσαν πολύωρη πρόσβαση με τα πόδια μέχρι την κατασκήνωση (πχ Όλυμπος, Αστράκα), όμως τελικά το πρόβλημα για μένα είναι αλλού. Το πρώτο που νομίζω ότι λείπει είναι η απουσία από τέτοιες συναντήσεις συγκεκριμένου θέματος. Στα Βαρδούσια βέβαια υπήρξε μια προσπάθεια οικολογικής αφύπνισης (μεταλλεία Γκιώνας, γεράκια) όμως την έπνιξαν τα σηματάκια και η σκόνη από τα αυτοκίνητα. Το δεύτερο κρίσιμο θέμα είναι η ύπαρξη και ελεύθερη κατασκήνωση τόσων εκατοντάδων ορειβατών στην αλπική ζώνη. Είναι πολύ "ορειβατικό" άραγε αυτό;

ΓΒ
voutiros
Posts: 363
Joined: 19 Apr 2006 16:40

Post by voutiros »

Όσο για την σημασία του ανεξάρτητου ορειβάτη, ναι Κρίκελε, έχεις δίκιο αλλά εκεί πάει έτσι κι αλλιώς το πράμα. Η διαδικασία απαγκίστρωσης από τον "οργανωμένο σύλλογο" έχει ήδη ξεκινήσει ακόμη και στους αναρριχητές που μέχρι τώρα η δράση τους ήταν πιο στενά συνδεδεμένη με το σωματείο τους, απ' ότι αυτή των πεζοπόρων...

ΓΒ
vaslakis
Posts: 3
Joined: 21 Jul 2009 03:57

Post by vaslakis »

Μπραβο για τα γερακια και απο μενα!!!
Che
Posts: 267
Joined: 01 Jan 2009 20:07
Location: ATHENS,GREECE

Post by Che »

Οι ελληνες ειναι του θεαθηναι το ξερουμε πολλα χρονια...

πως αλλιως θα την πουμε στον αλλον αν δεν εχουμε ενα σηματακι να επιδειξουμε
lamogio
Posts: 93
Joined: 30 May 2007 23:34

Post by lamogio »

Σύντροφοι ήμουν κι εγώ στην ΠΟΣ με κάτι φίλους απο Κομοτηνή που ήρθαν για πρώτη φορά στα βουνά της Στερεάς Ελλάδας. Με χαροποίησε το γεγονός ότι είδα μερικούς νέους ανθρώπους και κάποιες οικογένειες με παιδιά. Δεν είδα βέβαια κανέναν γνωστό αλλά για αυτό ίσως φταίει και το ότι γενικά απήχαμε από τις διαδικασίες. Πλησιάσαμε μόνο όταν φώναξαν ΕΟΣ Κομοτηνής για την πλακέτα(Γιώργο είδες την εκπρόσωπο του συλλόγου; Έγραψε...) και είδαμε τις δύο προβολές. Η πρώτη ήταν οικολογικού χαρακτήρα και κάποιοι παραπονιόταν "Πότε θα τελειώσει". :)
Διαφωνώ με την απαγκίστρωση από τους συλλόγους και νομίζω ότι άδικα παραπονιόμαστε για τις ΠΟΣ. Εξάλλου και στην ΠΑΣ τι διαφορετικό κάνουμε; Σκαρφαλώνουμε, βλέπουμε προβολές και πίνουμε μπύρες. Α, γίνονται και αγώνες. Παρόλαυτα περνάμε καλά. Άδικα παραπονιόμαστε γιατί έχουμε τους συλλόγους, την ΕΟΟΑ, τις συναντήσεις κλπ, που μας αξίζουν. Άδικα παραπονιόμαστε γιατι ελάχιστοι από εμάς έχουμε ασχοληθεί σοβαρά με τα παραπάνω...
Michael Fountoulakis
Posts: 125
Joined: 18 Nov 2008 15:27
Location: Keratsini

Post by Michael Fountoulakis »

Αγαπητοί συνάδελφοι αν δεν μας αρέσει η ηγεσία της Ε.Ο.Ο.Α να την αλλάξουμε(μαλλον δεν θέλουμε γιατι καθε φορά τους ίδιους ψηφίζουμε !!!) και αν δεν μπορούμε να τους αλλάξουμε να δημιουργήσουμε μία άλλη Ε.Ο.Ο.Α(αποχώρηση σωματείων απο τη σημερινή Ε.Ο.Ο.Α και δημιουργία άλλης).Ιδου το πήδημα !!!
τα πάντα ρεί
Katerina
Posts: 11
Joined: 06 Nov 2008 14:06

Post by Katerina »

Έπιασε φωτιά στη Χασιά. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ( τηλ. συνομιλία 15.30 μ.μ.) επιβεβαίωσε και ενημέρωσε ότι έχει αποκλειστεί η περιοχή προς το γήπεδο.
Karazitz
Posts: 178
Joined: 18 Apr 2006 13:53

Post by Karazitz »

Οι ασφάλειες τοποθετήθηκαν και οι διαδρομές είναι πάλι έτοιμες για αναρρίχηση. :wink:
circular
Posts: 17
Joined: 24 Nov 2008 00:32
Location: Athens, Greece

Post by circular »

Οι διαδρομές είναι μέσα στην κουτσουλιά, μάλλον μετά τα πρωτοβρόχια :wink:
Let's climb
Post Reply