Θύμα απαγωγέων ο Έλληνας δάσκαλος των Kalash

Ανακοινώσεις ορειβατικών εκδηλώσεων ή γεγονότων
Post Reply
Dimitris
Posts: 649
Joined: 17 Apr 2006 22:41
Location: Athens

Θύμα απαγωγέων ο Έλληνας δάσκαλος των Kalash

Post by Dimitris »

Εκστρατεία συλλογής υπογραφών για την άμεση απελευθέρωση του Θανάση Λερούνη

Ο εκπαιδευτικός - εθελοντής Θανάσης Λερούνης, πρόεδρος της Μ.Κ.Ο. "Έλληνες Εθελοντές", έμενε για μεγάλα χρονικά διαστήματα στις κοιλάδες των Καλλάσα στο Β.Δ. Πακιστάν, από το 1995 μέχρι σήμερα, για την πραγματοποίηση έργων κοινής ωφελείας.

Τα ξημέρωματα της Τρίτης 8/9/2009, ομάδα πολυάριθμων ενόπλων μασκοφόρων, εισέβαλαν στο ΚΑΛΛΑΣΑΝΤΟΥΡ, το Πολιτιστικό Κέντρο των Καλλάσα όπου διέμενε και μετά από μακελειό που κατέληξε στο θάνατο ενός αστυνομικού, απήγαγαν το Θανάση Λερούνη στα βουνά του Αφγανιστάν.

Πληροφορίες και υπογραφές για την άμεση απελευθέρωση του στο site των Γιατρών του Κόσμου.
angelobike
Posts: 225
Joined: 20 Apr 2007 19:52
Location: athina
Contact:

Post by angelobike »

τι είπες τωρα!!!

πριν από 4 χρόνια είχα παει από εκει και τους είχα γνωρίσει όλους!

Οι τύποι (εννοώ οι φανατίλες μουσουλμανοι) ειναι απίστευτοι. Πριν από μερικά χρόνια είχαν σκοτώσει εκεί ένα Γάλλο εθνολόγο.
ΑΣΣΑΡΙΩΤΑΚΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
ΕΟΔ ΑΤΤΙΚΗΣ
Dimitris
Posts: 649
Joined: 17 Apr 2006 22:41
Location: Athens

Post by Dimitris »

Υπάρχουν κάποια νέα για την απαγωγή:
http://www.foreignpress-gr.com/2009/10/ ... _5669.html
nkroup
Posts: 22
Joined: 06 Jun 2006 18:37
Location: Elati, Trikala, Greece
Contact:

Η σελίδα των ελλήνων εθελοντών

Post by nkroup »

Αυτή είναι η σελίδα την ΜΚΟ Έλληνες Εθελοντές,
Υπάρχουν στοιχεία και νέα σχετικά με την απάγωγή του Θανάση Λερούνη

http://www.greekvolunteers.gr
Look far, climb high
angelobike
Posts: 225
Joined: 20 Apr 2007 19:52
Location: athina
Contact:

Post by angelobike »

Έπειτα από επτά μήνες στα χέρια ένοπλων Ταλιμπαν στο Πακιστάν, ο πρόεδρος της ΜΚΟ «Έλληνες Εθελοντές» Θανάσης Λερούνης επέστρεψε χθες στην Ελλάδα.

Στις πρώτες του δηλώσεις ο κ. Λερούνης ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν στην απελευθέρωσή του.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που πατάω ελληνικό έδαφος μετά από μήνες. Ένα μεγάλο συγγνώμη για την αναστάτωση και ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους στο Πακιστάν, στην ελληνική κυβέρνηση και στο προσωπικό ενδιαφέρον του πρωθυπουργού, που έδρασε ως άνθρωπος και όχι ως πολιτικός» δήλωσε κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο «Ελ.Βενιζέλος».

Ο κ. Λερούνης ευχαρίστησε επίσης τον ειδικό απεσταλμένο του πρωθυπουργού, πρέσβη εκ προσωπικοτήτων, Δημήτρη Δόλλη, και τον Έλληνα πρεσβευτή στο Ισλαμαμπάντ Πέτρο Μαυροειδή, οι οποίοι τον συνόδευσαν με την πτήση 472 του Κατάρ. Ευχαρίστησε, ακόμη, τους Έλληνες πολίτες που του συμπαραστάθηκαν.

Ο κ. Δόλης δήλωσε ότι «κανένα αντάλλαγμα δεν εδόθη στους Ταλιμπάν».

«Είναι μια μεγάλη επιτυχία της ελληνικής κυβέρνησης, της ελληνικής διπλωματίας, του έθνους. Ο κ. Λερούνης είναι ένα παράδειγμα αντοχής, είναι ένα παράδειγμα ανθρώπου που έζησε επτά μήνες σε δύσκολες συνθήκες ζωής» είπε.

Σε ερώτηση για το εάν θα επέστρεφε στη φυλή των Καλάς, ο κ. Λερούνης απάντησε ότι «με την υποστήριξη της ελληνικής και της πακιστανικής κυβέρνησης κάποια στιγμή θα ήθελα να επιστρέψω και να συνεχίσω το έργο».

Ο Θανάσης Λερούνης είναι πρόεδρος της ΜΚΟ «Έλληνες Εθελοντές» και τα τελευταία 15 χρόνια ζούσε στην κοιλάδα Καλάς και ασχολείτο με πολιτιστικά θέματα και θέματα της κοινότητας.

Απήχθη στις αρχές του περασμένου Σεπτεμβρίου από ένοπλους Ταλιμπάν που εισέβαλαν στο σπίτι του, αφού πρώτα δολοφόνησαν σκότωσαν έναν αστυνομικό φρουρό. Μαζί με τον Θ.Λερούνη απήχθη και ένας Πακιστανός βοηθός του, ο οποίος αργότερα αφέθηκε ελεύθερος.

πηγή http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&a ... 69194&ct=1
ΑΣΣΑΡΙΩΤΑΚΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
ΕΟΔ ΑΤΤΙΚΗΣ
Post Reply