ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΣΤΙΣ ΑΛΠΕΙΣ

Ερωτήσεις, απαντήσεις και τοποθετήσεις για την ορειβατική εκπαίδευση
zulu
Posts: 146
Joined: 09 Mar 2008 20:40

ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΣΤΙΣ ΑΛΠΕΙΣ

Post by zulu »

Διαβάζοντας όλη αυτή τη τεράστια συζήτηση για τις σχολές τους οδηγούς και τους εκπαιδευτές είναι παραπάνω από εμφανές το ενδιαφέρον που υπάρχει για το μέλλον της ορειβασίας στην ελλάδα. Προβληματιστήκαμε λοιπόν και εμείς και αποφανθήκαμε. Αν κοιτάξει κανείς ποιοί ήταν οι παράγοντες που τα τελευταία χρόνια κράτησαν αυτό το όνειρο ζωντανό(γιατί στη χώρα της Μυκόνου και του φραπέ είναι όνειρο) θα δεί ένα απλό πράγμα. Την προσωπική και ανιδιοτελή προσφορά, το μεράκι και το όραμα μερικών ανθρώπων που πέταξαν τον εγωισμό στα σκουπίδια και άλλαξαν το τοπίο όσο μπορούσαν. Το πιό τρανταχτό παράδειγμα είναι ο Μάικ, ο Τεό, το Τσίου και ο Μούλος που έκαναν τον μοναχικό Όλυμπο ένα μέρος που ξεχειλίζει από ζωή και αναρριχητική δράση στο οποίο όλοι ανυπομονούμε να πάμε χειμώνα καλοκαίρι. Τό δεύτερο( η σειρά είναι τυχαία)έίναι οι εκπαιδευτικές αποστολές που έχουν δώσει σε πολόύς από εμάς την ευκαιρία να σκαρφαλώσουμε σε βουνά του εξωτερικού, ένας θεσμός που θα μπορούσε να λέγεται και Βουτηριάδα μιας και πραγματικά τον χρωστάμε σε αυτό τον άνθρωπο που το πήρε πάνω του με όχι πολύ ευχάριστες πάντα συνέπειες. Σίγουρα υπάρχουν και άλλα τέτοια παραδείγματα που δεν τα θυμάμαι ή δεν τα ξέρω. Λαμβάνοντας λοιπόν αυτά υπ όψιν μας αποφασίσαμε και εμείς από εδώ μακριά που ήματε να βάλουμε το δικό μας λιθαράκι. Αν θα σταθεί στη θέση του και αν θα βοηθήσει θα φανεί αλλά εμείς βάζουμε απο τώρα για οπλισμό όλη μας τη καλή διάθεση την αγάπη μας για το βουνό και λίγο απο αυτό το όραμα που κληρονομήσαμε. ..................................
inta diaolos einai toutos!
giatroulis
Posts: 32
Joined: 22 Aug 2007 13:38
Location: EPOS FILIS - Chasia
Contact:

Post by giatroulis »

Επιτέλους, μετά από τόση μιζέρια...
μια τοποθέτηση (θα έπρεπε να το γράψεις στο τόπικ "Κόστος σχολών") που αναφέρεται σε όσα "κάποιοι" πράττουν και όχι στο πόσα οι "άλλοι" δεν πράττουν, στο "καλό" που περνά από το χέρι του γράφοντα (του zulu δηλαδή),όχι στο "κακό" που περνά από τα χέρια των άλλων.

Η διαπίστωση των κακώς κειμένων, η σφαιρική ματιά στα πράγματα και η ενεργητική προσπάθεια βελτίωσης τους είναι πιο μπροστά από τον απλοϊκό διαχωρισμό ανθρώπων, θεσμών και καταστάσεων σε "άσπρο-μαύρο", και της παθητικής απόδοσης των "καλών" στους μεν (σ' αυτούς βάζουμε πάντα και τον εαυτό μας) και των "κακών" στους δε.

Μας βολεύει να ταυτιζόμαστε πλήρως με τους μεν, αλλά αν το ψάξουμε, θα μας βρούμε και στους μεν και στους δε, αλλά πόσο το αντέχουμε τούτο;
"Κρυφή μου ελπίδα στα βουνά καλημερίζω την ηχώ σου"
Aνδρέας Εμπειρίκος
zulu
Posts: 146
Joined: 09 Mar 2008 20:40

Post by zulu »

size=18][/size]ΑΝΟΙΞΑΜΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!!!

Η παρακάτω πρόσκληση δεν απευθύνεται μόνο στους φίλους και χρήστες του routes. Είναι μία πρόσκληση την οποία σας ζητάμε να την μεταφέρετε στους μαθητές των σχολών σας, στους εκπαιδυτές σας, στους φίλους σας και στους σχοινοσυντρόφους σας.!!!

Μόλις μια ώρα απο το Σαμονί με το τρενάκι ή με το αυτοκίνητο και μόλις 1.30 από το αεροδρόμιο της Γενεύης και 3 απ του Μιλάνου βρίσκεται το καινούργιο μας σπίτι. Στα 1200μ το χωριό Les Marrecotes βρίσκεται σε μια ιδανική θέση μεταξύ των άλπεων του Vallais και αυτών του Mont Blanc. η γύρω περιοχή δε έιναι γεμάτη από μικρούς και μεσαίους παγοκαταράκτες, Σκοπός μας είναι να βοηθήσουμε με κάθε τρόπο όποιον θέλει να έρθει να κάνει ΟΡΕΙΒΑΣΙΑ στην γύρω περιοχή κυρίως νέους ορειβάτες από όποια μεριά της ελλάδας και από όποιον σύλλογο και αν προέρχονται. Θέλουμε να βοηθήσουμε κάνοντας την προσπάθεια πιο οικονομική, πιο γρήγορη και πιο εύκολη.Το λιγότερο λοιπόν που θα μπορούσαμε να κάνουμε είναι να προσφέρουμε φιλοξενία όμως το σκεφτήκαμε καλά και το προχωρήσαμε.......

ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ: Κοιμίζουμε(κρεββάτια-κουζίνα- μπάνιο) 4 άτομα, μετακινούμε (από και προς αεροδρόμια, τελικούς σταθμούς πριν το βουνό, χιονοδρομικά*) 4 άτομα ή δανείζουμε όχημα(Ζερματτ-Αόστα-Σαμονί- Γενεύη), αναλαμβάνουμε να κανονίσουμε σε περίπτωση μεγάλης παρέας με ενοικιαζόμενα δωμάτια, κανονίζουμε κρατήσεις(λιφτ κτλ) ενοικιάσεις(σκι κτλ) σε όλη την γύρω περιοχή. Δανείζουμε εξοπλισμό που δεν μπορούσατε να μεταφέρετε ή ξεχάσατε ή δεν έχετε. Συλλέγουμε πληροφορίες για διαδρομές, βουνα τα οποία θα προσπαθήσετε. Σας ενημερώνουμε για τις κρατούσες συνθήκες στα βουνά. Σας κάνουμε παρέα σε κάθε σας στόχο αρκεί να μας θέλετε και να σας γουστάρουμε. Σας παρέχουμε ιατρική βοήθεια
( όχι κάλυψη) σε περίπτωση που αρρωστήσετε. Σας κάνουμε μαθήματα σκι τις ημέρες ξεκούρασης*. Σας βοηθάμε όσο μπορούμε και σε όλες τις έξτρα μετακινήσεις σας.Κάνουμε ότι μπορούμε για να σας διευκολύνουμε(όχι τρελά πάρτι και γκόμενες/ους). Σας δανείζουμε και κάνα φράγκο άμα ξεμείνατε. Έχουμε το νού μας αν ξεμείνετε πάνω στο βουνό.

*ΠΡΟΣΟΧΗ!! Η πρόσκληση μας αφορά μόνο όσους έρχονται για ορειβασία. ΟΧΙ σκι- ΟΧΙ τουρισμό-Οχι σκουπίδια σε θάλασσες και ακτές.(εξαιρούνται αλλά δεν προηγούνται οι φίλοι.-

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ: ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΚΡΙΝΙΑΔεν σας μαγειρεύουμε, πλένουμε, κτλ. Δεν σας υποσχόμαστε οτι θα γίνουμε κολλητοί.Δεν κανονίζουμε τίποτα σε σχέση με οδηγούς(GM)(δηλ. πάρτε τα α...... σας και ελάτε).

ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ: Πληρώνετε τις βενζίνες μας/σας για τις δικές σας μετακινήσεις. Καλύπτεται οποιαδήποτε ζημιά(σπίτι, αμάξι, εξοπλισμό). Καλύπτεται τις διατροφικές ανάγκες του σπιτιού κατά την παραμονή σας(εμείς τρώμε λίγο.)Χρεώνεστε/κάνετε τις επικοινωνίες με εμάς. Εν ολίγοις τα απαραίτητα για να μην μπαίνουμε μέσα.

ΠΡΟΥΠΟΘΈΣΕΙΣ: Σεβασμός στο χώρο και στο χρόνο μας. Έγκαιρες και ακριβείς (15μέρες πριν) συννενοήσεις. Εύλογες απαιτήσεις. Αγάπη για το βουνό. Ύπαρξη τουλάχιστον ενός πιολέ στον εξοπλισμό ΑΝΟΙΞΑΜΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!!!


ΚΟΣΤΟΣ: χμμμμμ..... Λοιπόν σε χρήματα τίποτα πέρα από τις προαναφερθείσες υποχρεώσεις. Η άφιξη σας όμως μετά της συνοδείας καλουδιών της ελληνίδας παραδοσιακής μαμμάς(ή του μελισσοκόμου-ελαιοτρίβη κτλ.)θα τύχει ιδιαίτερης εκτίμησης.

ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΑΥΤΗ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ...
SPREAD THE WORD!!!!
ΑΝΑΡΤΉΣΤΕ ΤΟ- ΜΟΙΡΑΣΤΕ ΤΟ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΑΣ-ΣΤΗ ΠΙΣΤΑ ΣΑΣ

Μαρίζα και Δημήτρης

info: daskalakism12@yahoo.com
00306945559970(έκτακτες συννενοήσεις)
photos(χωριού-σπιτιού-μέρους): www.flickr.com-persons-ZuluM12
inta diaolos einai toutos!
OFIS
Posts: 206
Joined: 26 Apr 2006 09:44

Post by OFIS »

Θεικό!!!!Εύγε παιδιά,εύγε!!!!
teochristopoulos
Posts: 224
Joined: 09 Oct 2007 19:36
Contact:

Post by teochristopoulos »

Γειά σου Μητσάρα με τα ωραία σου!!!
Χρόνια πολλά, παρεμπιπτόντως και σε σένα και στον Μαυρόπουλο.
Όσο για μένα, νομίζω ότι τα παραλές...
Nektarios79
Posts: 51
Joined: 08 Nov 2007 12:27
Location: Athens

Post by Nektarios79 »

Καλό ξεκίνημα παιδιά! Είμαι σίγουρος ότι θα τα περάσετε τέλεια εκεί...
Minimus
Posts: 95
Joined: 29 Nov 2007 10:08
Location: Αθήνα

Post by Minimus »

Μαρίζα και Μήτσο είστε απίστευτοι!
Καλό ξεκίνημα σας εύχομαι!
Έστειλα ήδη με cargo (για να κάνω κράτηση) ένα τενεκέ ελαιόλαδο από την πατρίδα! :lol:

Les Marecottes, είναι το χωριό στην Ελβετία με την τεχνητή λίμνη μεταξύ Salvan και Le Tretien ?

Μήτσο το link που έδωσες στο flickr, μάλλον δεν παίζει.

Μήπως να δοκιμάσουν αυτό : http://www.flickr.com/photos/30790929@N ... 010136104/


Υ.Γ. Θα σας στείλω email για κράτηση την Άνοιξη!
GeSpin
Posts: 167
Joined: 11 Feb 2008 11:57
Location: Ηράκλειο Κρητης

Η γειτονιά του του Δημήτρη και της Μαρίζας !!

Post by GeSpin »

αυτή είναι η γειτονιά του Δημήτρη και της Μαρίζας !!

http://www.marecottes.ch/?voir=&lang=eng

τυχερούλικα παιδιά!!!! :lol:

καλή αρχή και καλές βόλτες! :wink:
"Αν η απάντηση είναι "κόψε το βραδυνό" τότε η ερώτηση είναι λάθος... " -- (ένας φίλος)
zulu
Posts: 146
Joined: 09 Mar 2008 20:40

Post by zulu »

Oui αυτό είναι και οντως το σωστο λινκ είναι το http://www.flickr.com/photos/30790929@N ... 010136104/
inta diaolos einai toutos!
giomuff
Posts: 21
Joined: 26 Feb 2008 20:14
Location: Κόρινθος

Post by giomuff »

Μαριζα και Δημητρη ενα μεγαλο μπραβο!!!
Σας αξιζει!!!
Καλα να περνατε...
ΥΓ.Ελπιζω καποια στιγμη να περασω απο κει!
Minimus
Posts: 95
Joined: 29 Nov 2007 10:08
Location: Αθήνα

Post by Minimus »

Άσχετη ερώτηση :

Γιατί το topic με τίτλο "Καταφύγιο στις Άλπεις" εντάσσεται στον τομέα "Εκπαίδευση" στο forum ;

Μήπως Μήτσο, μετά τη συζήτηση για το "κόστος των σχολών" αποφάσισες να το "γυρίσεις" σιγά σιγά σε σχολή για να χτυπήσεις μερίδιο από την πίτα της αγοράς; :wink:
zulu
Posts: 146
Joined: 09 Mar 2008 20:40

Post by zulu »

Δεν ειν κακή η ιδέα σου!!!!! Απλά επειδή το κάνουμε κυρίως για άσχετο (με εμας) και νεο κόσμο μπήκε εκεί. Τώρα που το λες όμως δεν είμαι και ο πιο σωστός χρήστης αυτου του φόρουμ οπότε....
inta diaolos einai toutos!
Minimus
Posts: 95
Joined: 29 Nov 2007 10:08
Location: Αθήνα

Post by Minimus »

Και για όποιον θέλει να "χαζέψει" το μέρος στο Google Earth οι συντεταγμένες είναι :

46* 06' 40'' N, 07* 00' 20'' E
giatroulis
Posts: 32
Joined: 22 Aug 2007 13:38
Location: EPOS FILIS - Chasia
Contact:

Post by giatroulis »

Πες μας μονο Μήτσο τι θα προσφέρεις π.χ. με ένα ντενεκέ λάδι ή με μια κότα αλανιάρα και γενικά, σε τι παροχές αντιστοιχούν άλλα εγχώρια προϊόντα (μην ξεχάσεις τις μονάδες μέτρησης, π.χ. ντενεκέδες, καλάθια, βαζάκια, κιλά?), για να αρχίσουμε να τα ετοιμάζουμε σιγά σιγά.

:lol:
"Κρυφή μου ελπίδα στα βουνά καλημερίζω την ηχώ σου"
Aνδρέας Εμπειρίκος
Dimitris
Posts: 649
Joined: 17 Apr 2006 22:41
Location: Athens

Post by Dimitris »

Κι επειδή πολλοί δεν έχουν (ή δεν μπορούν να εγκαταστήσουν) το Google Earth, μπορούν να βρούν το μέρος στο http://maps.google.com/ στις συντεταγμένες 46.111111, 7.005556 που ουσιαστικά είναι ίδιες με τις παραπάνω του Minimus.
Minimus
Posts: 95
Joined: 29 Nov 2007 10:08
Location: Αθήνα

Post by Minimus »

giatroulis wrote:Πες μας μονο Μήτσο τι θα προσφέρεις π.χ. με ένα ντενεκέ λάδι ή με μια κότα αλανιάρα και γενικά, σε τι παροχές αντιστοιχούν άλλα εγχώρια προϊόντα (μην ξεχάσεις τις μονάδες μέτρησης, π.χ. ντενεκέδες, καλάθια, βαζάκια, κιλά?), για να αρχίσουμε να τα ετοιμάζουμε σιγά σιγά.

:lol:

Καλή ιδέα !

Προτείνω να φτιάξει ο Μήτσος έναν ειδο-κατάλογο με όλες τις "παροχές" και δίπλα στη στήλη να έχει τα αντίστοιχα προϊόντα με μονάδες μέτρησης!

Δηλαδή αν εγώ φέρω μαζί μια ολόκληρη γίδα (ζωντανή κι αυτοκινούμενη για να μην κουβαλάω) πόσες μέρες διαμονής στο καταφύγιο δικαιούμαι; :lol:
zulu
Posts: 146
Joined: 09 Mar 2008 20:40

Post by zulu »

Αντε εγώ μαγειρύω κάνω το βιογραφικό μου ψάχνω γοα δουλειές στο ιντρνετ εσεις ρε..... τι στο διαολο κάνετε και απαντάτε ο ένας μετά τον άλλο??
Γίδα ολόκληρη: 10 ημέρες παραμονής με 2 σολάριουμ και 3 χαλαρωτικά μασάζ
Κότα αλανιάρα: 6 ημέρες με πρωινό.
Μέλια, λάδια κτλ: Τα....... μου

Δόκτωρα, μικρούτσικε και λοιποί δεν λέω καλοί είστε και εσείς αλλά( κυρίως εσυ πρώτε) πείτε το στους άλλους στους συλλόγους σας.Πρώτον γιατί εσείς δεν φτάνετε για να έχω σχοινοσυντρόφους όλο το χρόνο και δεύτερον γιατί είστε .....γεροι.
Π.Σ οπως λέμε Υ.Γ. Εδώ όλα τα βουνά είναι σουπερ αυτή τη περίοδο και προβλέπουν πολύ καλή σαιζόν γιατί είναι σχεδόν όλα σχηματισμένα και γιατί το λέω εγώ.( ασε που χιονίζει δυο μέρες τώρα)
inta diaolos einai toutos!
Minimus
Posts: 95
Joined: 29 Nov 2007 10:08
Location: Αθήνα

Post by Minimus »

Εντάξει baby zulu !

Υπόσχομαι ότι θα διορθώσω τα ορθογραφικά λάθη στο αρχικό σου κείμενο, θα βάλω και μια ωραία φωτογραφία του Marecottes και θα το τοιχοκολήσω στον πίνακα ανακοινώσεων του συλλόγου μου.
giatroulis
Posts: 32
Joined: 22 Aug 2007 13:38
Location: EPOS FILIS - Chasia
Contact:

Post by giatroulis »

Οκ, θα το προωθήσω κι εγώ στο Σύλλογο, αλλά για μεγαλύτερη απήχηση σου προτείνω να φτιάξεις τη λίστα που λεει ο Minimus, να τη στείλεις στην Ομοσπονδία και να τη στείλει με "εγκύκλιο" και πρωτοκολλημένη σε όλους τους Συλλόγους της επικράτειας.Υ.Γ. 1.Άλλο "γέρος" και άλλο "γερός" (βάλε και κανά τόνο να ξέρουμε τι λες)
2.Για πες μας ρε Μήτσο, τι είναι αυτό το Π.Σ.?
"Κρυφή μου ελπίδα στα βουνά καλημερίζω την ηχώ σου"
Aνδρέας Εμπειρίκος
Minimus
Posts: 95
Joined: 29 Nov 2007 10:08
Location: Αθήνα

Post by Minimus »

Π.Σ. = Ποστ Σκρίπτουμ (στα γραικολατινικά)
από το λατινικό "Post Scriptum" = Υστερόγραφο
Post Reply