Πάνω Φλαμπούρι - Περιγραφές

Πληροφορίες, εντυπώσεις και παρατηρήσεις σχετικά με τις διαδρομές βουνού
Post Reply
AlexHwaRang
Posts: 425
Joined: 01 Jul 2007 16:33

Πάνω Φλαμπούρι - Περιγραφές

Post by AlexHwaRang »

ΑΧΕΡΟΝΤΑΣ ΜΙΣΟΣ
Μισός γιατί δεν κάναμε την αριστερή τραβέρσα (που έμαθα ότι είναι πολύ ωραία με κοινή έξοδο με αυτή της Νέμεσης), όπως φαίνεται στο Πανοραμικό αλλά πήγαμε ευθεία επάνω με μία σχοινιά 60άρα, άλλα όπως και να το κάνεις, αποτελεί διαμάντι στην Αττική παραδοσιακή αναρρίχηση. Ακολουθεί το χαρακτηριστικό δίεδρο αριστερά από την Πτήση. Καλό είναι να έχετε μια πλήρη σειρά καρύδια και φρεντς μέχρι και το 3 της κάμαλοτ και διπλά το πράσινο και το κόκκινο καθώς και 5μετρο κορδονέτο για το πάνω ρελέ.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Ξεκινάμε μαζί με την ‘Πτήση’ στην εύκολη ράμπα. Επιλέγουμε να βάλουμε την πρώτη ασφάλεια όσο πιο ψηλά γίνεται και με μεγάλη προέκταση για να μην έχουμε προβλήματα αργότερα. Αφήνουμε την ράμπα για το δίεδρο που έχει αρχικά 5ο βαθμό δυσκολίας μέχρι που συναντάμε καρφί με ναυτικό στα δεξιά μας. Εκεί αρχίζουν και δυσκολεύουν τα πράγματα, προσοχή θέλουν και κάποια σαθρά, τα οποία έχουν κατά το δυνατό καθαριστεί. Ασφαλίζουμε συνέχεια μέχρι και το κρουξ με καλά φρεντς. Το κρουξ είναι τεχνικό, αρνητικό ντουλφεροδίεδρο (περίπου 7- αλλά καμία σχέση με 6α+). Συνεχίζουμε σε δίεδρο 5ου μέχρι μικρό διάζωμα/ παταράκι με καρφί στην βάση. Εκεί κανονικά θα ήταν το πρώτο ρελέ (προβληματικό). Συνεχίζουμε με σύντομο δύσκολο πέρασμα σε αρνητικό δίεδρο (6+), που ασφαλιζεται με το μπλε καμαλοτ, το οποίο μετά γίνεται πολύ ωραίο 5ου μέχρι το τέλος της ορθοπλαγιάς. Εύκολο ρελέ σε φυσικές ασφάλειες.
AlexHwaRang
Posts: 425
Joined: 01 Jul 2007 16:33

Re: Πάνω Φλαμπούρι - Περιγραφές

Post by AlexHwaRang »

ΚΛΗΜΗΣ ΤΣΑΤΣΑΡΑΓΚΟΣ κ.α.
Πολύ αισθητική διαδρομή σε μία περιοχή με έντονη αίσθηση του κενού και επιλογές σε δρομολόγια και δυσκολίες.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Ξεκινάμε από το δίεδρο (4ου) στο οποίο συνεχίζει η μεταγενέστερη ’Νοσταλγία’. Μετά από 5-6 μέτρα φτάνουμε σε χαρακτηριστικό ώμο δεξιά. Τραβέρσα δεξιά (5+), ασφάλεια σε καλό καρφί (χρειάζεται μεγάλη προέκταση). Βγαίνουμε σε πατάρι, συναντάμε και άλλο καρφί, βάζουμε και ένα μικρό καρύδι και κάνουμε πέρασμα 6ου σε ρηχό δίεδρο. Από επάνω του υπάρχει άλλο ένα καρφί. Εκεί έχουμε τρεις επιλογές:

α. Original line: Αριστερή τραβέρσα, μετά πάνω και μετά δεξιά να κυκλώσουμε το αρνητικό και ρελέ (5ου).
β. Επίθεση ευθεία επάνω αρκετά έντονο πέρασμα (7ου) παλιάς κοπής- Σφαγείο
γ. Δεξιά δύο μέτρα και ρελέ δύο καρφιά (Ρ1 Ηδονοβλεψία).

Το Ρ1 της Κλήμης είναι σχετικά άβολο. Από εκεί συνεχίζει η δεύτερη σχοινιά στο κρουξ της με 2-3 καρφιά και λοξά-τραβέρσα δεξιά (7ου) σύντομη αλλά έντονη υπερέκθεση. Περνάμε τη κόψη μπαίνουμε σε εύκολο σχισμοδίεδρο και γρήγορα συναντάμε ραπελόκαρφο και κάνουμε αναγκαστικά Ρ2 εκεί αλλιώς θα έχουμε πάρα πολλές τριβές.

Το Ρ1 του Ηδονοβλεψία είναι πιο βολικό. Η δεύτερη σχοινιά του φαίνεται εφικτή αλλά σίγουρα για πολλά άντερα – κανένα σχόλιο για την πρώτη! http://www.tradwave.eu/etadeltaomicronn ... igmaf.html . Από εκεί τραβερσάρουμε δεξιά, κλιπάροντας το πρώτο καρφί σε τραβέρσα 6+ για 10-15 μέτρα. Στην πραγματικότητα είναι η μόνη εύκολη δίοδος ανάμεσα από τα αρνητικά. Ρ2 σε δέντρο και φυσικές ασφάλειες. Πλέον βρισκόμαστε στην περιοχή της δεύτερης σχοινιάς της ‘Χύμα’ και λίγο αριστερά.

Σε άλλα 35 μέτρα (<5ου) και αποφεύγοντας το τελευταίο πύργο από δεξιά, βγαίνουμε από την ορθοπλαγια. Ρ3 σε φυσικές.
Post Reply