Η ΕΟΟΑ ακούει???

Ανακοινώσεις ορειβατικών εκδηλώσεων ή γεγονότων
Post Reply
Hippo
Posts: 158
Joined: 01 Feb 2007 14:25

Η ΕΟΟΑ ακούει???

Post by Hippo »

https://www.protothema.gr/sports/articl ... n-konitsa/
Αρχίσανε τα όργανα!
tharkun
Posts: 11
Joined: 14 Feb 2008 00:32
Location: Heraklion,Crete

Re: Η ΕΟΟΑ ακούει???

Post by tharkun »

Last edited by tharkun on 14 Jul 2021 09:14, edited 1 time in total.
geka
Posts: 249
Joined: 15 Mar 2010 13:45

Re: Η ΕΟΟΑ ακούει???

Post by geka »

Η ΕΟΟΑ δεν έχει καμία δουλειά με τον εναλλακτικό αθλητικό τουρισμό, αποκλειστικότητα έχει μόνον στα αγωνίσματα της αγωνιστικής αναρρίχησης και του ορειβατικού σκι.

Καταπέλτης του ΣΤΕ κατά της ΕΟΟΑ για τα καταφύγια...
Παράνομες και καταχρηστικές οι διατάξεις υπέρ της ΕΟΟΑ.

– Καμία διάταξη της νομοθεσίας δεν επιτρέπει σε αθλητική ομοσπονδία του άρθρου 19 του ν. 2725/1999 (Α’ 121) να ασκεί κερδοσκοπικού χαρακτήρα τουριστική δραστηριότητα, πολλώ δε μάλλον το Σύνταγμα δεν επιτρέπει προνομιακή μεταχείριση αθλητικού σωματείου και αθλητικής ομοσπονδίας, ειδικώς σε πεδίο δραστηριότητας πέραν του αθλητισμού. Με το ως άνω περιεχόμενο της προσβαλλόμενης πράξης, η παρεμβαίνουσα Ομοσπονδία καθίσταται οιονεί ρυθμιστής της αγοράς παροχής εξειδικευμένων υπηρεσιών στον τομέα του ορειβατικού τουρισμού και μάλιστα ενώ, συγχρόνως, συμμετέχει η ίδια στην οικεία αγορά ως ανταγωνιστής των λοιπών φορέων διαχείρισης ορειβατικών καταφυγίων.Ως εκ τούτου, με τις επίμαχες διατάξεις της προσβαλλόμενης πράξης θεσπίζονται, κατά παράβαση του άρθρου 4 του Συντάγματος, αδικαιολόγητα προνόμια υπέρ της παρεμβαίνουσας, που επηρεάζουν, αφενός την οικονομική ελευθερία των λοιπών φορέων παροχής υπηρεσιών ορειβατικού τουρισμού και αφετέρου την προστατευόμενη από το άρθρο 12 του Συντάγματος ελευθερία σωματειακής οργανώσεως, καθώς με τις ρυθμίσεις αυτές προβλέπεται, άνευ αποχρώντος λόγου δημοσίου συμφέροντος, ευνοϊκή μεταχείριση υπέρ της παρεμβαίνουσας ομοσπονδίας στην οποία αθεμίτως ανατίθεται από τον κανονιστικό νομοθέτη προνομιακός ρόλος στον τομέα του ορειβατικού τουρισμού.
Το συμπέρασμα αυτό δεν αναιρείται από το γεγονός ότι πολλές από τις ως άνω αρμοδιότητες της παρεμβαίνουσας ορίζονται ως γνωμοδοτικές, διότι, έστω και με την παροχή απλής γνώμης, η συμμετοχή της παρεμβαίνουσας στη διαδικασία εγκατάστασης των ορειβατικών καταφυγίων και της έκδοσης ειδικών σημάτων λειτουργίας είναι ικανή να παρακωλύσει τον ελεύθερο ανταγωνισμό και τη δραστηριοποίηση των λοιπών φορέων στο εν λόγω οικονομικό πεδίο.
https://nomosphysis.org.gr/21315/ste-69 ... atafygion/
zof
Posts: 36
Joined: 24 May 2016 20:08

Re: Η ΕΟΟΑ ακούει???

Post by zof »

Δεν καταλαβαίνω το μένος σου εναντίον της ομοσπονδίας. Έχει να κάνει με άκρατο νεοφιλελευθερισμό;
geka
Posts: 249
Joined: 15 Mar 2010 13:45

Re: Η ΕΟΟΑ ακούει???

Post by geka »

Όποιος θέλει να ζει ανάμεσα σε νταβατζιδες και σε καθεστώτα μη δημοκρατικά , μπορεί εύκολα να ζήσει και στην βόρεια Κορέα. Εδώ έχουμε δημοκρατία, ελευθερία στο λόγο και δικαιοσύνη που καταδικάζει τυχόν περίεργες καταστάσεις φορέων που προσπαθούν να επιβληθούν και να ελέγχουν κατά αποκλειστικότητα τον χώρο (ελπίζω το παράδειγμα του εξώδικου της ΕΟΟΑ προς γνωστό επαγγελματία του χώρου που τόλμησε να κάνει δικό του εκπαιδευτικό πρόγραμμα να είναι αρκετό προς γνώση του κόσμου για την φιλοσοφίας της εοοα.)



zof wrote: 06 Jul 2021 13:58 Δεν καταλαβαίνω το μένος σου εναντίον της ομοσπονδίας. Έχει να κάνει με άκρατο νεοφιλελευθερισμό;
Post Reply