Γκιώνα - Γκέκα Χατζηδίνα Σαλυβανιώτη

Πληροφορίες, εντυπώσεις και παρατηρήσεις σχετικά με τις διαδρομές βουνού
Post Reply
Nikolas_A
Posts: 382
Joined: 15 Apr 2008 18:30

Γκιώνα - Γκέκα Χατζηδίνα Σαλυβανιώτη

Post by Nikolas_A »

Επαναλάβαμε τη διαδρομή στις 23/7 και έχω μερικές παρατηρήσεις.
-Θεωρώ αδύνατο στην περιοχή αυτή να βγαίνει κανείς πάνω με 300m διαδρομή. Εμείς ακολουθήσαμε τη χάραξη που δίνει το "Τα βουνά της Ρούμελης" (δεξιά) και κάναμε 11 μεγάλες σχοινιές, γύρω στα 450m. Αμφιβάλω ότι η αριστερή επιλογή θα έδινε πολύ λιγότερα.
-Στα 70m, όπως λέει και η περιγραφή όντως φεύγει χαρακτηριστική και ελκυστική ράμπα που οδηγεί στην κόψη, λίγα μέτρα πάνω από το R3 της Igognito.Όμως και ευθεία πάει ακόμα εύκολα, πήγα καμια 25αριά μέτρα (έχοντας δει ήδη τη ράμπα) για να δω τι γίνεται και τα έκανα καταρρίχιση. Να δυσκολεύει τόσο ξαφνικά παραπάνω; Όσοι έκαναν υποχώρηση δεν είδαν τη ράμπα κατεβαίνοντας;

Πάντως αν κάποιος θέλει να κάνει την αριστερή παραλλαγή, πρέπει να κροσάρει κάτω από το R4 της Igognito. Παραπάνω είχα δοκιμάσει να πάω αριστερά όταν έκανα την Igognito και δεν περνάει. Η δεξιά παραλλαγή ακολουθεί την 5η σχοινιά της Igognito και φεύγει σε ράμπες με σάρα (οι μόνες άχαρες σχοινιές) μέχρι να πιάσει την κόψη αριστερά της Alpina. Γενικά βγάζει εύκολο αλλά ωραίο και ατμοσφαιρικό σκαρφάλωμα, ειδικά στην 9η σχοινιά που κινείται σε πλάκα άριστης ποιότητας βράχου για να τραβερσάρει και να ξαναπιάσει την κόψη.

Βρήκαμε ένα παλιό καρφί στην πρώτη σχοινιά, ένα ξεβαμμένο κορδονέτο βγαίνοντας στην κόψη και ένα καρύδι στην 7η σχοινιά.
Απετάξω τις πλακέτες; Απεταξάμην!
Συνετάξω τα καρύδια; Συνεταξάμην
Post Reply