Για τις συνέπειες στα πεδία μετά τη φωτιά

Πληροφορίες, εντυπώσεις και παρατηρήσεις σχετικά με τις αθλητικές διαδρομές
Post Reply
pikaifi
Posts: 56
Joined: 19 Mar 2017 22:25

Για τις συνέπειες στα πεδία μετά τη φωτιά

Post by pikaifi »

Το ότι χθες μπορεί να κάηκαν τα 3/4 των πεδίων της Αθήνας, το έχουμε καταλάβει όλοι πλέον. Για το τι έγινε στα σίγουρα δεν ξέρω. Το μόνο που έχω δει είναι ότι η φωτιά πέρασε μέσα από το Πλάτωσι:

https://www.naftemporiki.gr/wp-content/ ... cSkpKrF2io

Για υπόλοιπα, αν κάποιος ξέρει κάτι ς γράψει.

Για την επίδραση της φωτιάς στα αναρριχητικά πεδία, όποιος έχει όρεξη, ας δει αυτό:

https://www.mdpi.com/2571-6255/6/2/46
parch
Posts: 12
Joined: 29 Nov 2008 21:35

Re: Για τις συνέπειες στα πεδία μετά τη φωτιά

Post by parch »

Ενδιαφέρον το άρθρο, η μεγαλύτερη βλάβη φαίνεται να έγκυται στη "σαθροποίηση" του βραχου, με μικρότερη επιδραση στη μηχανική αντοχή των ασφαλειών (τουλάχιστον στην περίπτωση του ασβεστόλιθου της Oliana). Όπως και να χει, θα τα ξαναφτιάξουμε: https://youtu.be/62b9tDg47LI
zof
Posts: 36
Joined: 24 May 2016 20:08

Re: Για τις συνέπειες στα πεδία μετά τη φωτιά

Post by zof »

Έχει κανείς εικόνα από τα πεδία στη χασιά; Η κορακοφωλιά να γλίτωσε;
freeq
Posts: 23
Joined: 02 Dec 2013 11:53

Re: Για τις συνέπειες στα πεδία μετά τη φωτιά

Post by freeq »

Αναρωτιέμαι αν είναι μόνο δική μου εντύπωση, αλλά η ανακοίνωση από μέρους της ΕΟΟΑ, του φορέα που υποτίθεται ότι πρέπει να υποστηρίζει τις δραστηριότητες στο βουνό και την αναρρίχηση, μου φαίνεται θλιβερά "λίγη". Δεν πιστεύω ότι μας αξίζει. Ας μην έκανε καμία ανακοίνωση, θα ήταν καλύτερα...

Αυτό που εγώ εισπράττω από την ανακοίνωση αυτή, είναι ότι η ΕΟΟΑ θεωρεί ότι δεν είναι αρμόδιος είτε για τον έλεγχο είτε για τη συντήρηση των αναφερόμενων πεδίων. Επίσης θεωρώ ότι ουσιαστικά κάνει αυτή την ανακοίνωση απλά για να μας πει ότι "εγώ νίπτω τας χείρας μου" και ότι είναι "ατομική ευθύνη" αυτών που πάνε να σκαρφαλώσουν στα εν λόγω πεδία.

Μου φαίνεται πολύ απογοητευτικό όλο αυτό. Θα ήθελα μια πιο ενεργή εμπλοκή της ΕΟΟΑ στο πολύ σημαντικό αυτό θέμα ειδικά για την αναρρίχηση στην Αθήνα. Τελικά αν οι "ειδικοί" δεν προκύψουν μέσα από την ΕΟΟΑ, από που περιμένουμε να μας έρθουν? Πιστεύω πρέπει όλοι να μιλήσουμε / πιέσουμε για να γίνει κάτι καλύτερο.

Ανδρέας Σγούρος
Dimitris
Posts: 662
Joined: 17 Apr 2006 22:41
Location: Athens

Re: Για τις συνέπειες στα πεδία μετά τη φωτιά

Post by Dimitris »

Εγώ βλέπω και κάτι βαθύτερο σε αυτό, το οποίο πιστεύω έγινε από λάθος: Η ΕΟΟΑ (δηλαδή εμείς) ζητάει από τρίτους (υπουργεία, δασαρχεία) να απαγορέψουν (σε μας) την αναρρίχηση σε δυο πεδία. Προσωπικά, δεν μου άρεσε ποτέ η εμπλοκή δήμων και άλλων αρχών στην οργάνωση και λειτουργία αναρριχητικών πεδίων, γι αυτό δεν συμφωνώ και τώρα με αυτό. Αν η ΕΟΟΑ, μετά από μαρτυρίες ή επί τόπου αυτοψία, έκρινε ότι τα πεδία είναι επικίνδυνα, έπρεπε να βγάλει ανακοίνωση προς τους αναρριχητές, η οποία να διανεμηθεί μέσω συλλόγων, ιστοσελίδων, social media, κλπ. Και μετά να γίνουν αυτοψίες, ανακοινώσεις και βελτιώσεις στα πεδία, από αναρριχητές και συλλόγους. Οι άσχετες υπηρεσίες, μόνο προβλήματα δημιουργούν, αντί να λύνουν.
jimbean
Posts: 6
Joined: 19 Jun 2019 00:41

Re: Για τις συνέπειες στα πεδία μετά τη φωτιά

Post by jimbean »

Η εοοα ήταν και είναι προβληματική γενικότερα δεν είναι το πρώτο φάουλ που κάνει τώρα τελευταία, είναι απλά ακόμη ένα που προστίθεται στη λίστα.

Τα στελέχη της όμως οι εκπαιδευτές βοηθοί οδηγοί κλπ , που είναι ? Γιατί δεν έχουμε ανακοίνωση έστω και προσωπική έστω και εδώ για την κατάσταση των πεδίων ?

Έχει περάσει τόσος καιρός και οι "καταρτισμένοι" αναρριχητές είστε τελείως άφαντοι.
AlexHwaRang
Posts: 425
Joined: 01 Jul 2007 16:33

Re: Για τις συνέπειες στα πεδία μετά τη φωτιά

Post by AlexHwaRang »

Δεν νομίζω ότι χρειάζεται και ιδιαίτερη κατάρτηση. Φλίδες σπάνε εκεί που την άκουσε από την θερμοτητα. Λίγο συντηρητικά, παντού πας..

Εγώ μόνο Ν.Αρμα πήγα , που είναι μια χαρα.
Post Reply