ΕΘΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΑΚΡΑΙΩΝ ΣΠΟΡ

Θέματα που δεν σχετίζονται άμεσα με την αναρρίχηση και το ορεινό περιβάλλον, αλλά μας ενδιαφέρουν
angelobike
Posts: 225
Joined: 20 Apr 2007 19:52
Location: athina
Contact:

ΕΘΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΑΚΡΑΙΩΝ ΣΠΟΡ

Post by angelobike »

Διαβάστε το παρακατω link και πείτε μου τι καταλαβαίνετε.

http://www.sportsnet.gr/index.php?optio ... &Itemid=64
ΑΣΣΑΡΙΩΤΑΚΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
ΕΟΔ ΑΤΤΙΚΗΣ
Planar
Posts: 365
Joined: 30 Mar 2007 14:28
Location: Maganopigado
Contact:

Re: ΕΘΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΑΚΡΑΙΩΝ ΣΠΟΡ

Post by Planar »

Ιωαννιδης wrote:
Είναι απαράδεκτο να μην υπάρχει έλεγχος σε αυτόν το χώρο και είναι οδυνηρό να θρηνούμε θύματα. Πρέπει να μπει μία τάξη και να υπάρξουν όρια. Η πιστοποίηση που θα δοθεί στους ανθρώπους, που βασικά θα ασχολούνται με τα ακραία αθλήματα, θα διευκολύνει και τους ελέγχους που θα γίνονται για την τήρηση των βασικών κανόνων.
Ιωαννιδης wrote:Επίσης άλλοι τομείς που πρέπει να αναπτυχθούν είναι το γκολφ και το τένις, καθώς και η ανάπτυξη του χειμερινού τουρισμού και ειδικά των χιονοδρομικών εγκαταστάσεων.
Ιωαννιδης wrote:Οφείλουμε να εκμεταλλευτούμε τη μορφολογία της Ελλάδας και τις κλιματολογικές της συνθήκες με στόχο την ανάπτυξη του τουρισμού, που για τη χώρα μας είναι βιομηχανία που επιφέρει σημαντικά έσοδα.
Last edited by Planar on 25 Sep 2008 15:39, edited 1 time in total.
xrise
Posts: 79
Joined: 09 Dec 2007 18:25
Location: Athens

Post by xrise »

H EOAA τα ξερει ολα αυτα? Το σωματιο Ελληνων Οδηγων Βουνου?
kitsos
Posts: 206
Joined: 12 May 2007 01:03
Location: exarceia city

Post by kitsos »

xrise wrote:H EOAA τα ξερει ολα αυτα? Το σωματιο Ελληνων Οδηγων Βουνου?
Το λογικό είναι να το γνωρίζει η ομοσπονδία (δεν είναι μέλος της Γ.Γ.Α, όπως όλες οι αθλητικές ομοσπονδίες ?). Δεύτερον, η κίνηση είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, είναι μια ευκαιρία για τους επαγγελματίες του χώρου μέσα από αυτήν την επίσημη κρατική πρωτοβουλία να αποκτήσουν επισήμως κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα και υποχρεώσεις σε σχέση με το χάος που επικρατεί αυτήν τη στιγμή. Αρκεί η υλοποίηση της να είναι πράγματι επί του αντικειμένου, με καθολική συμμετοχή και να λείψουν τα ημιμετρα...το λογικό είναι να συνεργαστεί και η ομοσπονδία με τους εμπνευστές του σχεδίου για τον ορισμό των εκπαιδευτικών στελεχών, άλλωστε δεν έχουμε και πολλούς στην Ελλάδα...εκτός και αν φέρουν από το εξωτερικό (δύσκολο μου φαίνεται )
petro.y.x
Posts: 19
Joined: 03 Apr 2008 17:53
Location: on the rocks

Post by petro.y.x »

Πολύ ενδιαφέρον.

- Είναι πρόωρο να μιλάμε πριν δούμε αν έχουν ήδη ετοιμάσει σχετική νομοθετική ρύθμιση ή είναι προς το παρόν εξαγγελία κατά κύριο λόγο.

- όπως τα λεν, απίθανο να έχουν σκεφτεί να διασυνδέσουν το θέμα με την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

- στην ΓΓ Αθλητισμού δεν υπάγεται η ΕΟΟΑ; Είανι πιθανό επομένως, είτε να έχει ζητηθεί η γνώμη της, είτε είναι η ίδια η ΕΟΟΑ αυτή που έχει ζητήσει νομοθετική και άλλη ρύθμιση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των επαγγελμάτων βουνού. Το ότι είναι και το υπουργείο Τουρισμού στην ιστορία με οδηγεί στο λογικό συμπέρασμα ότι το θέμα συνδέεται και με τις καταγγελίες των τουριστικών γραφείων προς τους δύο μεγάλους ορειβατικούς συλλόγους.

(Αν το ΔΣ της ΕΟΟΑ ήταν μη ανατολίτικο και τριτοκοσμικό και δεν υποτιμούσε τόσο τόσο πολύ τα απλά μέλη της, θα έκανε σοβαρές δημόσιες σχέσεις και θα ενημέρωνε στην ΠΑΣ ο μίστερ πρέζιντεντ ότι κάτι γίνεται στο θέμα. Βέβαια, ο τύπος έδωσε 3-4 sec για το λεπτό σιγής της μνήμης των νεκρών, για τους ζωντανούς θα έχει να δώσει κατιτίς του χρόνου... )

Δ.
voutiros
Posts: 368
Joined: 19 Apr 2006 16:40

Post by voutiros »

Τα ξέρει (δυστηχώς αργά, αφού αυτοί που το δούλεψαν μάλλον κινήθηκαν υπογείως) και κάποιοι τρέχουν και δεν φτάνουν τώρα...

ΓΒ
Dimitris
Posts: 662
Joined: 17 Apr 2006 22:41
Location: Athens

Post by Dimitris »

kitsos wrote:...το λογικό είναι να συνεργαστεί και η ομοσπονδία με τους εμπνευστές του σχεδίου για τον ορισμό των εκπαιδευτικών στελεχών, άλλωστε δεν έχουμε και πολλούς στην Ελλάδα...
Ε ρε γλεεεεντια για τη πίτα...
voutiros
Posts: 368
Joined: 19 Apr 2006 16:40

Post by voutiros »

Πολλά περίεργα δεν γίνονται στο χώρο μας τους τελευταίους μήνες και μάλιστα υποχθόνια(καταγγελίες, νομοσχέδια, εθνικές σχολές, κλπ); Τι να κρύβεται ή καλύτερα ποιος κρύβεται πίσω από όλα αυτά... ή πιστεύετε στις συμπτώσεις...

ΓΒ
Nikolas_A
Posts: 382
Joined: 15 Apr 2008 18:30

Post by Nikolas_A »

Για να καταλάβω: Η ΕΟΟΑ άλλαξε τον εκπαιδευτικό κανονισμό αχρηστεύοντας τα παλιά πτυχία που είχαμε στα χέρια μας, αναγκάζοντάς μας να πάρουμε καινούργια που του χρόνου θα είναι επίσης άχρηστα;
Απετάξω τις πλακέτες; Απεταξάμην!
Συνετάξω τα καρύδια; Συνεταξάμην
Ant
Posts: 89
Joined: 07 Feb 2008 12:20

Post by Ant »

Στόχος είναι να αναπτύξουμε τις ήδη υπάρχουσες υποδομές, όπως π.χ αυτές που υπάρχουν στο Καρπενήσι και να φτιάξουμε ακόμα περισσότερες και σε άλλους προορισμούς, ώστε να προσελκύσουμε κόσμο να έρθει στην Ελλάδα
καημένε Όλυμπε και ποός ξέρει ποιά βουνά ακόμα :cry:
τελικά δεν κατάλαβα, ποιά είναι η θέση της ΕΟΟΑ σε όλο αυτό?
voutiros
Posts: 368
Joined: 19 Apr 2006 16:40

Post by voutiros »

Η ΕΟΟΑ όπως και οι οδηγοί είναι έξω από το κόλπο και κανένας δεν τους έχει απευθυνθεί μέχρι τώρα, ακόμη και οι εταιρείες που εμπορεύονται υπαίθριες δραστηριότητες δεν γνώριζαν τίποτε γι' αυτή την κίνηση των υπουργείων (αυτοί θίγονται κυρίως, όχι οι ορειβ. σύλλογοι). Από πληροφορίες που έχουμε συλλέξει τελευταία φαίνεται να είναι κίνηση του στενού κύκλου του Ιωαννίδη, τίποτε "γαλάζια" παιδιά που θέλουν να βολέψουν κανά δικό τους άνεργο γυμναστή. Πάντως από την εξαγγελία δεν είναι εύκολο να συνάξει κανείς σοβαρά συμπεράσματα και πρέπει να βγουν περισσότερες λεπτομέριες για να δούμε κατά πόσο η σχολή αυτή θα προχωρήσει γιατί υπάρχουν και σοβαρά κωλύματαµ: Υπ. Παιδείας, ΟΕΚ, σχολές συνοδών βουνού κλπ Πάντως η όλη ιστορία είναι ενδεικτική του τρόπου με τον οποίον προωθούνται οι πολιτικές στην Ελλάδα (ο καθένας ότι του' ρθει...).
angelobike
Posts: 225
Joined: 20 Apr 2007 19:52
Location: athina
Contact:

Post by angelobike »

Αν και θα μπορούσε να είναι θετική μία τέτοια ενέργεια για εμένα βρωμάει πολύ η υπόθεση. Νομίζω ότι θα φτιαχτεί μία επιτροπή (επι μισθώ βεβαίως) για να εξετάσει το θέμα και ακολούθως θα φτιαχτεί μία νέα υπηρεσία (και αυτοί ασφαλώς θα πληρωθούν το κατιτίς τους ) που θα ορίσει το ποιόί και πως θα εκπαιδεύουν. Κοινώς ...
Λεει για να υπαρξει έλεγχος και να μη θρηνούμε θύματα. Μα και στη Γαλλία που έχει Ecole Nationale και φυσικά οι άνθρωποι είναι κορυφαίοι, εκεί δεν θρηνούν θύματα;
Και καλά στην ορειβασία που δεν υπάρχει άλλη νομοθεσία, στις καταδύσεις τι "κανόνες να βάλουν". Δηλαδή τα διεθνώς αναγνωρισμένα ιδρύματα PADI IANTD κλπ θα πάψουν να ισχουν πλέον (τα οποία είναι αναγνωρισμένα λίαν προσφάτως με τον νόμο περι καταδύσεων αναψυχής) και θα πρέπει να αναγνωριστούν από την αρχή;
Ας μην προτρεχουμε όμως και ας περιμένουμε.
Απλά μην μας την φέρουν από πίσω...
ΑΣΣΑΡΙΩΤΑΚΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
ΕΟΔ ΑΤΤΙΚΗΣ
Dimitris
Posts: 662
Joined: 17 Apr 2006 22:41
Location: Athens

Post by Dimitris »

Εγώ είμαι σίγουρος για το αποτέλεσμα. Θα είναι μια μεγάλη ΠΑΤΑΤΑ. Το μεγάλο λάθος μας, σε κάθε ανάλογη ενέργεια, είναι ότι ανακαλύπτουμε τον τροχό από την αρχή. Είπε ο Άγγελος για την Ecole Nationale που λειτουργεί στη Γαλλία και είναι πρότυπο. Άρα τα πράγματα είναι απλά όσο δεν φανταζόμαστε: όταν μας λείπει ένας θεσμός ή ένα νομικό πλαίσιο ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΩΡΙΜΟ. Τελεία και παύλα. Το ίδιο κατά την άποψή μου, χωρίς να είμαι σίγουρος, απλά είναι παράδειγμα, έπρεπε να ισχύει και στα υπόλοιπα, σχετικά με μας, θέματα: Σχολές Αναρρίχησης-Ορειβασίας, Δικαιώματα και Υποχρεώσεις Στελεχών Ορειβασίας, κλπ.

Επί της ουσίας πάντως, όταν κάποιοι συζητάνε για θύματα, εταιρείες, τζίρους, επαγγελματικά δικαιώματα και άλλα σχετικά πάνω σε κάτι που εγώ και όλοι εσείς το κάνουμε για την πλάκα μας, δηλαδή για τον εαυτό μας και τους φίλους μας, χωρίς να έχουμε (και χωρίς να θέλουμε κάτι τέτοιο) βγάλει έστω και ένα ευρώ, μπορώ απλά να πω ότι σιχαίνομαι ακόμα και τη συζήτηση, όχι μόνο αυτούς που βλέπουν το βουνό σαν επάγγελμα. Ξέρω, ξέρω... Άλπεις, Οδηγοί, κλπ, κλπ. Ε, τότε σας λέω ότι σιχαίνομαι κι αυτούς.
petro.y.x
Posts: 19
Joined: 03 Apr 2008 17:53
Location: on the rocks

Post by petro.y.x »

Α τι ωραία που τα λεν κι αυτοί και εμείς. Και ζήσανε αυτοί καλά κι εμείς χειρότερα....

Μοιρολατρική στάση είναι όλα αυτά που λέγονται εδώ (θα γίνει πατάτα, θα πληρώσουν μια επιτροπή, θέλουν να βολέψουν τα γαλάζια παιδιά και τους γυμναστές , έτσι γίνονται οι πολιτικές κτλ ). Σωστά είναι όλα αυτά αλλά τι μας νοιάζουν εμάς; Είναι σαν να πηγαίνουμε για σκαρφάλωμα κι αντί να σκαρφαλώνουμε να συζητάμε για το πώς αράζουν και πώς σκέφτονται οι αραχτοί του φραπόγαλου.

Τρέχει το ΔΣ...
Με τι μεθόδους τρέχει;
Mε αυτές που τρέχουν και οι άλλοι και αυτό είναι το πρόβλημα. Δε μπορείς να μιλάς αν είσαι ίδιος με τους άλλους και λειτουργείς κι εσύ με κολλητιλίκια. Το πολύ πολύ να διεκδικήσεις μια συμμετοχούλα για να βολέψεις και τους δικούς σου εκπαιδευτές. Που είναι σίγουρη ότι αυτό που θα πετύχει είναι να βολευτούν πρώτοι, άλλωστε τους χρειάζεται. Μεταβατικαί διατάξεις κττ. Δε θα διεκδικήσει αλλά και δε θα πετύχει το πρωταγωνιστικό ρόλο που θα πρεπε να έχει. Ούτε τη σχολή προδιαγραφών που αξίζει να έχεις και για όλους τους εθνικούς λόγους που υπαινίσσεται και οικειοποιείται ο μίστερ μίνιστερ.

Υπάρχει σε όλα τα θέματα κι άλλος τρόπος. Είναι όμως πολύ πιο δύσκολος, απίστευτα πιο δύσκολος.

Τώρα που το σκέφτομαι, η ΕΟΟΑ το μόνο σκόπιμο που μπορεί να κάνει είναι
να απέχει επί της αρχής, στέλνοντας παράλληλα ένα ωραιότατο ευγενικότατο και με επιχειρήματα γράμμα, μια στο καρφί και μια στο πέταλο, όχι κατά της δημιουργία σχολής - το αντίθετο αυτό πρέπει να το χαιρετίσει κια να προσθέσει και την ορεινή διάσωση από δίπλα ως εκ των ων ουκ άνευ της σχολής, με συγκεκριμένους ενδειασμούς αν μπορεί να λειτουργήσει με τους τρόπους που υπονοούνται στα ψήγματα πληροφόρησης που δόθηκαν και 5-6 άλλα φωνήεντα κατάλληλα, της αναφορά στους νεκρούς συμπεριλαμβανομένων, αλλά όχι μόνο.
Δεύτερον να χρησιμοποιήσει το παρόν ως ευκαιρία κι αφορμή να εκπονήσει - όχι σε μια εβδομάδα αλλά σε ένα ή δύο χρόνια, ανεξάρτητα, τη δική της ολοκληρωμένη και βιώσιμη πρόταση τόσο για τη σχολή όσο και για τη ορεινή διάσωση. Για να κάνει καί τέτοιο πρέπει και να θέλει και πρέπει και να πληρώσει η ίδια και να κάνει καλή δουλειά. Δεν αρκεί μόνο η μετάφραση ενός προγράμματος σπουδών, Οντως παντού στο κόσμο με επιτροπές γίνονται αυτά, αλλά με επιτροπές που δουλεύουν και πληρώνονται για να μην χαρίζονται σε κανέναν και να σκέφτονται από πριν τις στραβές και τα ντε σου του συστήματος όχι με επιτροπές που αποφασίζουν να κάνουν πειράματα κι απορούν δήθεν μετά που δεν είναι εφαρμόσιμα αυτά που αντέγραψαν verbatim, στο Ελλαδιστάν και τους φταίει ο λαός που είναι κοπάδι κι ο υπουργός που είναι μαλάκας.
Επίσης να δηλώσει ότι απέχει αλλά και να δεσμεύσει τα μέλη της να αρνηθούν να συμμετάσχουν στη πρόταση του Υπ. Αθλητισμού, αν όντως διαφωνεί με αυτήν. Και αυτό μπορεί ηθικά να το κάνει διότι επιδεικτικά την αγνόησαν.

Τότε, θα μπορεί να παίξει μπάλα.
Αλλά θέλει;
Δ.
kitsos
Posts: 206
Joined: 12 May 2007 01:03
Location: exarceia city

Post by kitsos »

voutiros wrote:Πολλά περίεργα δεν γίνονται στο χώρο μας τους τελευταίους μήνες και μάλιστα υποχθόνια(καταγγελίες, νομοσχέδια, εθνικές σχολές, κλπ); Τι να κρύβεται ή καλύτερα ποιος κρύβεται πίσω από όλα αυτά... ή πιστεύετε στις συμπτώσεις...

ΓΒ
ο,τι και να κρύβεται (αν κρύβεται ) θα φανεί στην πορεία της υλοποίησης (αν υλοποιηθεί τελικά)...

πάντως, η ΕΟΟΑ είναι μέλος της UIAA, ως μέλος της δεν έχει την (τυπικά μόνο;)αποκλειστικότητα για την ορειβατική - αναρριχητική εκπαίδευση αλλά και για τη διοργάνωση δραστηριοτήτων αρεινών αθλημάτων στην Ελλάδα(αναρρίχηση, αθλητική αναρρίχηση, ορειβατικό σκι, εκπαίδευση, κ.τ.λ ;;;)επιτρέπεται ο κρατικός παρεμβατισμός σε ένα άθλημα με επίσημη αθλητική ομοσπονδία, η οποία βρίσκεται υπό την αιγίδα της παγκόσμιας;; (UIAA);;

τα λέω αυτά γιατί σε ανάλογη περίπτωση (ποδόσφαιρο), όταν το κράτος πήγε να παρέμβει σε θέματα που είναι αρμοδιότητα της Ε.Π.Ο, το γεγονός γνωστοποιήθηκε στην UEFA, η οποία ακολούθως απείλούσε με σοβαρές κυρώσεις την ομοσπονδία (αποκλεισμός της εθνικής) σε περίπτωση που δεν σταματούσε το παραπάνω φαινόμενο. ή συγκρίνω ανόμοια μεγέθή;;

πάντως μόνο με αποφοίτους ΤΕΦΑΑ (ανεξαρτήτως χρώματος ) δεν νομίζω να
λειτουργήσει σοβαρή σχολή για τα παραπάνω αθλήματα (εκτός και αν τα μαθήματα είναι μόνο ακαδημαικής φύσεως, οπότε κάλλιστα θα μπορούν οι απόφοιτοι της σχολής να κάνουν διαλέξεις με θέμα:θεωρία Αναρρίχησης Ι&ΙΙ,
Βασικές αρχές Ορειβατικών κόμπων, Σχεδιασμός Διαδρομών Ι&ΙΙ, κτλ... :lol: :lol: )
voutiros
Posts: 368
Joined: 19 Apr 2006 16:40

Post by voutiros »

Κοιτάξτε ρε παιδιά να ξεκαθαρίσουμε κάτι: αυτά όλα δεν αφορούν την ΕΟΟΑ και τον τρόπο λειτουργίας των συλλόγων, ακόμη περισσότερο δεν αφορούν τους απλούς αναρριχητές. Όποτε μη χολοσκάτε ιδιαίτερα. Δεν ειναι μοιρολατρισμός φιλε μου αυτά που λέμε για τα γαλάζια (ή πράσινα σε άλλες εποχές) παιδιά και τις πατάτες, αυτή είναι η σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα και άν έχεις αντιρρήσεις το συζητάμε πιο διεξοδικά. Όσον αφορά το ρόλο της ΕΟΟΑ, μάλλον τον έχετε υπερτιμήσει... Παιδιά ούτε βουλευτή δεν βγάζουμε, τι πίεση μπορούμε να ασκήσουμε; Και όχι μόνο αυτό, αλλά δεν υπάρχει και καμία συσπείρωση μεταξύ μας, ο καθένας για τον εαυτό του είμαστε (το ίδιο και οι σύλλογοι). ΔΕν ξέρω πόσο οικείοι είστε με τα συλλογικά, αλλά σας λέω ότι η κατάσταση εκεί είναι χάλια...


ΓΒ
Dimitris
Posts: 662
Joined: 17 Apr 2006 22:41
Location: Athens

Post by Dimitris »

petro.y.x wrote:Μοιρολατρική στάση είναι όλα αυτά που λέγονται εδώ (θα γίνει πατάτα, θα πληρώσουν μια επιτροπή, θέλουν να βολέψουν τα γαλάζια παιδιά και τους γυμναστές , έτσι γίνονται οι πολιτικές κτλ ).
Ωραία, ας πάψουμε να είμαστε μοιρολάτρες. Έστω ότι είμαι μέλος της επιτροπής που θα οριστεί από το υπουργείο. Και απευθύνω ερώτηση προς την ορειβατική κοινότητα, μέρος της οποίας είστε όλοι όσοι μπαίνετε εδώ:

"Ποιοί κατά τη γνώμη σας είναι κατάλληλοι να προσληφθούν ως διδακτικό προσωπικό;"

Εσείς ποιάν από τις παρακάτω απαντήσεις θα δίνατε;
• Απόφοιτοι της Σχολής Εκπαιδευτών ΕΟΟΑ που τους αποδόθηκε ο τίτλος του Οδηγού Ελληνικών Βουνών από την ΕΟΟΑ
• Απόφοιτοι της Σχολής Εκπαιδευτών ΕΟΟΑ που ΔΕΝ τους αποδόθηκε ο τίτλος του Οδηγού Ελληνικών Βουνών από την ΕΟΟΑ
• Οδηγοί Ελληνικών Βουνών που τους αποδόθηκε τιμητικά ο τίτλος από την ΕΟΟΑ χωρίς να είναι απόφοιτοι της Σχολής Εκπαιδευτών
• Προπονητές Ορειβασίας-Αναρρίχησης της ΓΓΑ
• Απόφοιτοι της Σχολής Εκπαιδευτών Γαλλικής Ομοσπονδίας
• Απόφοιτοι οποιασδήποτε Σχολής Εκπαιδευτών από χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης
• Απόφοιτοι της Ελληνικής Σχολής Οδηγών Βουνού UIAGM
• Οδηγοί Βουνού UIAGM από οποιαδήποτε χώρα του κόσμου

Σκεφτείτε ανάλογες απαντήσεις για καταδύσεις, αλεξίπτωτο πλαγιάς, αλεξίπτωτο από αεροπλάνο, σπηλαιολογία, ορειβατικό σκι, κλπ...

Για να καταλάβει κανείς για τι πατάτα μιλάμε, διαβάστε στην προκύρηξη:
Την 1η Οκτωβρίου θα εκδοθεί προκήρυξη ενδιαφέροντος για όσους επιθυμούν να φοιτήσουν σε αυτήν.
Δηλαδή μαθητές θα έχουμε, δασκάλους και υποδομές δεν χρειαζόμαστε, μπορεί να βρούμε αργότερα. Τους βλέπω όλους στον Αυτιά μετά από 2-3 χρόνια να μιλάνε για "εμπαιγμό του κράτους και άμεση απορρόφηση τους από τα ΑΕΙ ή διορισμό τους στο δημόσιο".

Δηλαδή όπως καταλάβατε, το "πατάτα" δεν αφορά μόνο τους "άλλους" αλλά και εμάς τους ίδιους.
zulu
Posts: 149
Joined: 09 Mar 2008 20:40

Post by zulu »

Αν και δεν πολυδιαφωνώ μαζι σου Μήτσο μια απλή σημείωση. Προκύρηξη ενδιαφέροντος δεν σημαίνει οτι δηλώνονται μαθητές , είναι ουσιαστικά μια¨ερεύνα αγοράς¨για να δουνε αν αυτή η σχολή θα έχει μαθητικό κοινό στο οποίο θα απευθυνθεί όταν θα ξεκινήσει. Κατά τα άλλα βέβαια συμφων´φ οτι είναι απίστευτα χυμαδιά και ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΑ. Θα επανέλθω με καλές info για το θέμα.
inta diaolos einai toutos!
petro.y.x
Posts: 19
Joined: 03 Apr 2008 17:53
Location: on the rocks

Post by petro.y.x »

voutiros wrote:Κοιτάξτε ρε παιδιά να ξεκαθαρίσουμε κάτι: αυτά όλα δεν αφορούν την ΕΟΟΑ και τον τρόπο λειτουργίας των συλλόγων, ακόμη περισσότερο δεν αφορούν τους απλούς αναρριχητές. Όποτε μη χολοσκάτε ιδιαίτερα. ΓΒ
Ισα-ίσα. Τους οδηγούς, εκπαιδευτές κττ τους αφορά μόνο το θέμα των επαγγελματικών δικαιωμάτων και της εργασιακής τους σχέσης.

Επειδή έχουμε συνηθίσει "στην ελληνική πραγματικότητα" να υπολογίζουμε μόνο το χρήμα ή το χρήμα για λίγους - και μάλιστα το άμεσο όχι τη δημιουργία συνθηκών για μακροπρόθεσμο χρήμα σε περισσότερους, ξεχνάμε ακόμα και εμείς ότι η εκπαίδευση είναι κάτι πολύ περισσότερο από το άμεσο χρήμα. Η εκπαίδευση φτιάχνει κουλτούρα και ανθρώπινο Κεφάλαιο μαζί. Αυτή τη κουλτούρα που ζηλεύουμε μόλις πάμε στις άλπεις ή αλλού στο εξωτερικό. Δε ζηλεύουμε απλώς έναν μεμονωμένο ορειβάτη, και μια κορφή, τέτοιους έχουμε κι εμείς, ζηλεύουμε την ορειβατική κουλτούρα συνολικά, ζηλεύουμε το CAI, το ENSA κτλ...
Εδώ, το μόνο ίσως που έχουμε να επιδείξουμε από ορειβατική κουλτούρα είναι το κτφ. Κάκαλος. Οταν μιλάμε για τον Στύλλα δεν μιλάμε τόσο για τα ορειβατικά του προσόντα, αλλά στην ορειβ. κουλτούρα που δημιούργησε στον Κάκαλο. Κι αυτό δε κατάφερε να το φτιαξει κανένα νομοσχέδιο κανενός πρόσκαιρου παπάρα, ούτε το χρήμα του διαχειριστή της διαθήκης του προσκόπου.

Πρωτίστως λοιπόν - αν ξαναδιαβάσει τους σκοπούς της ύπαρξής της - θα έπρεπε να αφορά και την ΕΟΟΑ και τους συλλόγους της το θέμα της ορειβ. εκπαίδευσης και τη διάσωσης. Και εκτός από το να βολέψει τους εκπαιδευτές της , (βεβαίως γιατί όχι) ή να συμμετέχει μεταφράζοντας από τα γαλλικά το πρόγραμμα σπουδών για την επιτροπή που θα συστήσει ο κάθε παπάρας( επίσης βεβαίως) - να κοπανίσει και λίγο το μυαλό της για τα δύσκολα 'περάσματα' της εφαρμογής αυτού του προγράμματος.

Το τι παίζει τους συλλόγους, και την ελληνική πραγματικότητα τα έχω ή προσπαθώ να τα έχω, αμφότερα χεσμένα. Αυτό όσο εύκολα λέγεται τόσο δύσκολα γίνεται.
Να χέσεις πραγματικά απάνω τους κι άμα μπορέσεις να βάλεις και μια πέτρα από πάνω, αντί να τρως εσύ καθημερινά, τα σκατά τους.

Δε χολοσκάω.
Λέω τι θα ήθελα να γίνει και πως,
αντί να κοιτάω και να βρίζω διαρκώς αυτό που δυστυχώς θέλουν πολλοί άλλοι.

Δ.
petro.y.x
Posts: 19
Joined: 03 Apr 2008 17:53
Location: on the rocks

Post by petro.y.x »

Dimitris wrote:Ωραία, ας πάψουμε να είμαστε μοιρολάτρες. Έστω ότι είμαι μέλος της επιτροπής που θα οριστεί από το υπουργείο. Και απευθύνω ερώτηση προς την ορειβατική κοινότητα, μέρος της οποίας είστε όλοι όσοι μπαίνετε εδώ:

"Ποιοί κατά τη γνώμη σας είναι κατάλληλοι να προσληφθούν ως διδακτικό προσωπικό;"
Η ερώτηση δε στέκει.
Αν είσαι μέλος σοβαρής επιτροπής πρέπει να κάνεις το εξής ερώτημα:

- Με ποιους από τους παρακάτω θέλω να μοιάζουν οι απόφοιτοί μου μετά από 5 χρόνια, μετά από 10 και μετά από 30 χρόνια.

Τις σχολές τις φτιάχνεις για το μέλλον όχι για το παρόν.
Με το παρόν ασχολείται η αγορά και η πιάτσα που αξιοποιεί πρόσκαιρα αυτό που διατίθεται.
Η επιτροπή που πάει να φτιάξει τη σχολή, για το δικό σου ερώτημα - που δεν το αγνοεί - κάνει ό, τι καλύτερο μπορεί, ανάλογα με αυτό που έχει ή μπορεί να εξασφαλίσει από μεταγραφή από αλλού. Αν δεν έχει αρκετούς καλούς, πάει με πιο αργά βήματα, και το κάνει σταδιακά μέχρι να φτιάξει καλούς αποφοίτους.
Δεν είναι κακό να χρησιμοποιήσει στην αρχή αυτό που έχει, όλων των ειδών, όμως το κρίσιμο είναι να αποφύγει να χρησιμοποιήσει τη σαπίλα που τυχόν έχει - γιατί αυτή διαβρώνει και τους καλούς. Θέλει και προσοχή γιατί η σαπίλα μπορεί να έχει 'καλό πτυχίο', με πέραση στην αγορά - αλλά όχι στην ποιοτική εκπαίδευση.

Δεν είναι δικές μου σοφίες αυτές, έτσι χτίστηκαν όλες οι σοβαρές σχολές στο κόσμο.
Δ.
Post Reply