ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ;

Ερωτήσεις, απαντήσεις και τοποθετήσεις για την ορειβατική εκπαίδευση
Post Reply
GeSpin
Posts: 167
Joined: 11 Feb 2008 11:57
Location: Ηράκλειο Κρητης

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ;

Post by GeSpin »

Δείτε αυτό..
http://www.sportsnet.gr/index.php?optio ... &Itemid=64

μεγαλη κουβέντα θα ανοίξουμε...
Γιώργο Βουτυρόπουλε Και Βαγγέλη Βρούτση, τι λέτε...;

παραθέτω το Δελτίο Τύπου σε περίπτωση που δε δουλεύει το λινκ

ΙΔΡΥΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΚΡΑΙΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΕΞΗΓΓΕΙΛΕ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ κ. ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 23 Σεπτεμβρίου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Την ίδρυση Εθνικής Σχολής Ακραίων Αθλημάτων εξήγγειλε ο Υφυπουργός Πολιτισμού αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης, σήμερα Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης Άρη Σπηλιωτόπουλο, με θέμα την περαιτέρω ενίσχυση του Αθλητικού Τουρισμού.
Με συνεργασία του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, του ΕΟΤ, και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, ιδρύεται Εθνική Σχολή Ακραίων Αθλημάτων (ΕΣΑΑ). Την 1η Οκτωβρίου θα εκδοθεί προκήρυξη ενδιαφέροντος για όσους επιθυμούν να φοιτήσουν σε αυτήν. Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού θα έχει στην αρμοδιότητά της, την εξεύρεση του διδακτικού προσωπικού από την Ελλάδα και το εξωτερικό, την κατάρτιση της διδακτέας ύλης, τη διεξαγωγή εξετάσεων και της παροχής πιστοποιητικού φοίτησης, το οποίο θα παρέχεται, με βάση τα διεθνή πρότυπα για τα αθλήματα: Ορειβασία – Αναρρίχηση, Ράφτινγκ, Καταδύσεις και περίπατος Βουνού (Hiking).
Τo Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης αναλαμβάνει το Οργανωτικό μέρος της Σχολής, δηλαδή, την εξεύρεση των χώρων διδασκαλίας και του απαραίτητου εξοπλισμού, καθώς και τη μετάβαση – διαμονή στους χώρους πρακτικής εξάσκησης. Μόνο οι κάτοχοι διπλώματος της ΕΣΑΑ θα μπορούν να εργάζονται σαν εκπαιδευτές – συνοδοί σε δραστηριότητες που σχετίζονται με τη διεξαγωγή των τεσσάρων προαναφερθέντων αθλημάτων, με κύριο γνώμονα την ασφάλεια.
Ο Υφυπουργός τόνισε, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Αυτό που θα γίνει άμεσα όπως είπε και ο Υπουργός. είναι η Ίδρυση της Εθνικής Σχολής Ακραίων Αθλημάτων. Είναι απαράδεκτο να μην υπάρχει έλεγχος σε αυτόν το χώρο και είναι οδυνηρό να θρηνούμε θύματα. Πρέπει να μπει μία τάξη και να υπάρξουν όρια. Η πιστοποίηση που θα δοθεί στους ανθρώπους, που βασικά θα ασχολούνται με τα ακραία αθλήματα, θα διευκολύνει και τους ελέγχους που θα γίνονται για την τήρηση των βασικών κανόνων.
Σε ό,τι αφορά την προώθηση του καταδυτικού τουρισμού, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του αθλητικού τουρισμού. Από στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας, προκύπτει ότι το οικονομικό μέγεθος αυτού του είδους αθλητικού τουρισμού πλησιάζει τα 2 δις ευρώ. Η Ελλάδα πρέπει να γίνει προορισμός γιατί διαθέτει απαράμιλλη φυσική ομορφιά θαλάσσιου περιβάλλοντος. Αυτή τη στιγμή οι πιο δημοφιλείς καταδυτικοί προορισμοί στην Ευρώπη, είναι η Ισπανία, Η Μάλτα, η Κύπρος και η Αίγυπτος, με την Κροατία και την Τουρκία να ανεβαίνουν συνέχεια στη σχετική λίστα. Δεν είναι δυνατόν να απουσιάζει η Ελλάδα.
Επίσης άλλοι τομείς που πρέπει να αναπτυχθούν είναι το γκολφ και το τένις, καθώς και η ανάπτυξη του χειμερινού τουρισμού και ειδικά των χιονοδρομικών εγκαταστάσεων. Οφείλουμε να εκμεταλλευτούμε τη μορφολογία της Ελλάδας και τις κλιματολογικές της συνθήκες με στόχο την ανάπτυξη του τουρισμού, που για τη χώρα μας είναι βιομηχανία που επιφέρει σημαντικά έσοδα.
Τέλος θα ήθελα να αναφερθώ και στον προπονητικό τουρισμό., όπου πρόκειται πραγματικά για ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο. Όσον αφορά και τον προπονητικό τουρισμό, πραγματικά είναι ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο. Στόχος είναι να αναπτύξουμε τις ήδη υπάρχουσες υποδομές, όπως π.χ αυτές που υπάρχουν στο Καρπενήσι και να φτιάξουμε ακόμα περισσότερες και σε άλλους προορισμούς, ώστε να προσελκύσουμε κόσμο να έρθει στην Ελλάδα».
"Αν η απάντηση είναι "κόψε το βραδυνό" τότε η ερώτηση είναι λάθος... " -- (ένας φίλος)
voutiros
Posts: 368
Joined: 19 Apr 2006 16:40

Post by voutiros »

Την έχουμε ήδη ανοίξει. Δες παρακάτω...
B.B.
Posts: 9
Joined: 09 Nov 2007 12:07

Post by B.B. »

Μου ηρθε και εμένα με μαιλ αυτό το δελτίο τυπου και το προωθησα στον Μπελογιάννη τον πρόρδρο του σωματειου οδηγων βουνου.
Πρέπει να πάρει θέση και η ΕΟΟΑ!
Βλέπουμε....

Β.Β.
angelobike
Posts: 225
Joined: 20 Apr 2007 19:52
Location: athina
Contact:

Post by angelobike »

εχουμε ξεκινήσει μεγάλη κουβέντα για το θέμα εδώ για τα απίστευτα καραγκιοζιλίκια που γίνονται.
Πάντως μην ανυσηχείται, αφού οι σχολη θα είναι 3 μήνες μόνο και μετά θα γίνεσαι σούπερ εκπαιδευτής, οδηγός βουνού, φαραγγιών, καταδύσεων και ειδικα "ακραίας" πεζοπορίας.
ΑΣΣΑΡΙΩΤΑΚΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
ΕΟΔ ΑΤΤΙΚΗΣ
Nikolas_A
Posts: 382
Joined: 15 Apr 2008 18:30

Post by Nikolas_A »

angelobike wrote:...και ειδικα "ακραίας" πεζοπορίας.
"Σκληρής" είπαμε, μη μπερδεύεσαι...
Απετάξω τις πλακέτες; Απεταξάμην!
Συνετάξω τα καρύδια; Συνεταξάμην
angelobike
Posts: 225
Joined: 20 Apr 2007 19:52
Location: athina
Contact:

Post by angelobike »

Nikolas_A wrote:
angelobike wrote:...και ειδικα "ακραίας" πεζοπορίας.
"Σκληρής" είπαμε, μη μπερδεύεσαι...
Ωχχχ, ξεχάστηκα!!!
φτου φτου φτου

:lol: :lol:
ΑΣΣΑΡΙΩΤΑΚΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
ΕΟΔ ΑΤΤΙΚΗΣ
Post Reply