Πρόσβαση στο Καράβι Υμηττού

Πληροφορίες, εντυπώσεις και παρατηρήσεις σχετικά με τις αθλητικές διαδρομές
Post Reply
Dimitris
Posts: 662
Joined: 17 Apr 2006 22:41
Location: Athens

Πρόσβαση στο Καράβι Υμηττού

Post by Dimitris »

Ο χωματόδρομος που μας επέτρεπε να ανέβουμε αρκετά ψηλά και να περπατήσουμε μόνο 5 λεπτά για το Καράβι του Υμηττού είναι πλέον κλειστός από ξύλινες μπάρες. Πιστεύω ότι αυτό μάλλον είναι ενέργεια των εθελοντικών ομάδων προστασίας του Υμηττού, μετά τις επανειλημμένες προστριβές που είχαν με αναρριχητές για τον τρόπο πρόσβασης.

Έτσι η ανάβαση τώρα γίνεται από το μοναστήρι του Αϊ Γιώργη Κουταλά, πράγμα αποτρεπτικό για όσους πήγαιναν εκεί τα απογεύματα μετά τη δουλειά.
Dimitris
Posts: 662
Joined: 17 Apr 2006 22:41
Location: Athens

RE: Πρόσβαση στο Καράβι Υμηττού

Post by Dimitris »

Τα δυο προηγούμενα Σαββατοκύριακα βρήκαμε την μπάρα στο μοναστήρι του Αϊ Γιώργη Κουταλά ανοικτή, άρα η πρόσβαση είναι πάλι εύκολη. Παράλληλα όμως μάθαμε ότι κάποιοι αναρριχητές βρήκαν νέα πρόσβαση από σύντομο μονοπάτι που έρχεται στο πεδίο από τα δεξιά σαν εναλλακτικό δρόμο όταν η μπάρα είναι κλειστή.
Dimitris
Posts: 662
Joined: 17 Apr 2006 22:41
Location: Athens

RE: Πρόσβαση στο Καράβι Υμηττού

Post by Dimitris »

Το κείμενο που ακολουθεί μας το έστειλε ο Γ. Πετρομιανός και συνοδεύεται από σκίτσο που μπορεί κανείς να δει στην σελίδα Αλλαγή των ρελέ στο Καράβι Υμηττού. Εμείς να σημειώσουμε ότι ο δρόμος αυτός μετά από βροχές είναι απαγορευτικός για απλά αυτοκίνητα:
Η πρόσβαση στο Καράβι γίνεται μερικές φορές προβληματική εξ' αιτίας της μπάρας στο ύψος της μονής Κουταλά, την οποία, αν ήμαστε τυχεροί, μπορεί να τη βρούμε ανοιχτή, μπορεί όμως να τη βρούμε και κλειδωμένη. Για να μην αναγκαζόμαστε λοιπόν να ανοίγουμε μπάρες αλλά και να ενοχλούμε με τα μηχανοκίνητα οχήματά μας τους πεζούς που συναντούμε στο χωματόδρομο, προτείνω τη χρήση ενός άλλου δρόμου, το ίδιο εξυπηρετικού, και χωρίς προβλήματα.

Στρίβοντας από τη Κατεχάκη, στη πρώτη διακλάδωση πηγαίνουμε δεξιά (αντί για αριστερά που πηγαίναμε μέχρι τώρα) και ακολουθούμε το δρόμο για περίπου 4χλμ μέχρι μια μεγάλη φουρκέτα με χώρο για στάθμευση. Από εκεί υπάρχει σηματοδοτημένο, λίγο κακοτράχαλο μονοπάτι (αφήστε τις σαγιονάρες στο σπίτι) που οδηγεί στο Καράβι σε 10 λεπτά.

Επίσης, πρόσφατα ανοίχτηκαν στο πεδίο αυτό 3 νέες διαδρομές: η 13α (V+) δεξιά από τη 13, η 30 που δεν έχει ελευθερωθεί ακόμη και η 31 (VII), μια σχισμή με λίγο ψυχολογικό τελείωμα.
aigeas
Posts: 35
Joined: 01 Jun 2007 14:06
Location: Athina

Post by aigeas »

Αφήστε τα αμάξια και πάρτε μηχανάκι.....Για όσους έχουν δίκυκλο από την Μονή φτάνουν άνετα μέχρι το μονοπάτι που ξεκινάει για το καράβι....,είτε είναι κλειστή η μπάρα είτε όχι... :wink:
Post Reply