Τρεις Σεμινέ ~ Τρεις κι ο Κούκος

Πληροφορίες, εντυπώσεις και παρατηρήσεις σχετικά με τις διαδρομές βουνού
Post Reply
Nektarios79
Posts: 51
Joined: 08 Nov 2007 12:27
Location: Athens

Τρεις Σεμινέ ~ Τρεις κι ο Κούκος

Post by Nektarios79 »

Το Σάββατο 27/06/2009 στα πλαίσια των εργασιών ανανέωσης και συντήρησης του Κάτω Φλαμπουρίου «ξανανοίχτηκε» (δεν ήξερα πως αλλιώς να το αναφέρω...) η διαδρομή «Τρεις Σεμινέ» και μιας και αποκτάει πλέον νέο χαρακτήρα σαν διαδρομή ίσως θα μπορούσε το δεξί σκέλος να ονομαστεί «Τρεις κι ο Κούκος» V/V+ 90μ.

Η συγκεκριμένη διαδρομή είχε ανοιχθεί στις 29/05/1955 από τους Μαρτζούκο, Μιχαηλίδη, Ξανθόπουλο και αποτελούσε μια από τις ιστορικές διαδρομές του πεδίου μέχρι το 1999 όπου με τον σεισμό των 5.9R αποκολλήθηκε μία ολόκληρη σχοινιά προκαλώντας τεράστια καταστροφή στην διαδρομή αλλά και σε ολόκληρο το πεδίο του κάτω φλαμπουρίου αφού ξήλωσε κυριολεκτικά το μικρό δασάκι που υπήρχε από κάτω και κατέστρεψε το μονοπάτι που το διέσχιζε αφήνοντας στην θέση του μια σάρα... Μετά από αυτό η διαδρομή πέρασε στα αζήτητα και ξεχάστηκε από τους αναρριχητές.

Η διαδρομή σκαρφαλώθηκε και καθαρίστηκε με μοναχική αναρρίχηση... από εκεί και το όνομα! Βρέθηκαν πάρα πολλά σαθρά κομμάτια και καθαρίστηκαν (κατά το δυνατό!) τα περισσότερα, αφήνοντας μόνο τα πολύ χαρακτηριστικά και εύκολα αναγνωρίσιμα. Βέβαια επειδή η προώθηση και το καθάρισμα γίνονταν από κάτω ενδεχομένως κάποια από τα σαθρά των πάνω σχοινιών να κατέληξαν στις κάτω, έτσι παρακαλώ την επιείκεια όσων πάνε πρώτοι να την επαναλάβουν στο μέλλον, μία βροχή πάντως σίγουρα θα βοηθήσει...

Η τελευταία σχοινιά (το τεράστιο δίεδρο) που ουσιαστικά είχε και το μεγαλύτερο πρόβλημα τώρα πλέον είναι η πιο καθαρή και πιο συμπαγής από τις άλλες σχοινιές ενώ η υφή του βράχου μοιάζει με του Φιλοπάππου (!).

Σαν διαδρομή η «Τρεις Σεμινέ» (Σημείωση: Η χάραξη στο βιβλίο Αναρριχητικός Οδηγός Αττικής 1996 δεν είναι ακριβής...) διατηρεί ανέπαφη την παλιά αριστερή παραλλαγή της που δινόταν V/V+ αν και η έξοδος της αν κάποιος πάει ευθεία πάνω που είναι ένα πέρασμα σχισμής ώμου, ίσως με επιφύλαξη να μπορούσε να ειπωθεί και λίγο παραπάνω, VI-.

Στην διαδρομή υπάρχουν μερικά καρφιά που εκτός από ένα στην δεύτερη σχοινιά της «Τρεις κι ο Κούκος» όλα τα άλλα είναι κακοτοποθετημένα και σάπια και δεν εμπνέουν εμπιστοσύνη παρ' όλα αυτά και μετά το καθάρισμα όπου και να σταθεί κάποιος μπορεί πολύ εύκολα να βάλει τις δικές του ασφάλειες. Μόνιμα ρελέ ΔΕΝ υπάρχουν...

Αναφέρω τα καρφιά που βρέθηκαν στις ανάλογες σχοινιές.
1η 0 καρφιά
2η δεξιά 2 καρφιά
2η αριστερά 2 καρφιά
3η δεξιά 0 καρφιά
3η αριστερά 1 καρφί

Κατά την γνώμη μου είναι μία ιστορική διαδρομή με βουνίσια αίσθηση πολύ ευχάριστη στο σκαρφάλωμα που αξίζει μία δεύτερη ευκαιρία από τους αναρριχητές ενώ μπορεί να αποτελέσει σχολείο (περιλαμβάνει ότι μπορεί να συναντήσει κάποιος σε μία βουνίσια διαδρομή) για σχετικά νέους αναρριχητές επιπέδου σχολής μέσου που ξέρουν να τοποθετούν φυσικές ασφάλειες και έχουν κάποια σχετική αντιληπτικότητα όσον αφορά τα σαθρά.

Θα ακολουθήσει και αναλυτικό σκίτσο... με την ακριβή χάραξη της διαδρομής!

Νεκτάριος Καλαϊτζάκης
Nektarios79
Posts: 51
Joined: 08 Nov 2007 12:27
Location: Athens

Post by Nektarios79 »

Image
aigeas
Posts: 35
Joined: 01 Jun 2007 14:06
Location: Athina

Post by aigeas »

Τρία πουλάκια κάθονταν στην τρεις και ο κούκος σύντομα....
Post Reply