αναρρίχηση στην Κάρπαθο

Πληροφορίες, εντυπώσεις και παρατηρήσεις σχετικά με τις διαδρομές βουνού
Post Reply
angelobike

αναρρίχηση στην Κάρπαθο

Post by angelobike »

Παιδιά έχει κάποιος υπόψη του αν έχουν ανοιχτεί διαδρομές στην Κάρπαθο;
Δεν νομίζω να εχει κάποιες ασφαλισμένες διαδρομές, αλλά αν έχουν γίνει κάποιες διαδρομές και υπάρχουν στοιχεία θα ήμουν υπόχρεος, γιατί θα πάω για διακοπές στο νησί.
ΑΣΣΑΡΙΩΤΑΚΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
ΕΟΔ ΑΤΤΙΚΗΣ
Dimitris

Post by Dimitris »

Εγώ δεν έχω κάποια στοιχεία για Κάρπαθο, ούτε έχω πάει. Αλλά έχω διαβάσει στα περιοδικά και έχω δει στην τηλεόραση ότι είναι πανέμορφο νησί, με βουνό (Όλυμπος), κατάλληλο για πεζοπορία. Νομίζω δεν είναι καθόλου άσχημη ιδέα να μαζέψεις πληροφορίες για πεζοπορίες και να γνωρίσεις έτσι εκ των έσω το νησί. Πάντως αν δεις και καμιά ορθοπλαγιά, βγάλε φωτογραφίες και μάζεψε στοιχεία. Έτσι κι αλλιώς, καλά να περάσετε παιδιά.
angelobike

Post by angelobike »

Δημήτρη όντως έχει πολύ ωραίες διαδρομές πεζοπορίες όπως έχω ακούσει κι εγώ. Έχω ένα μικρό οδηγό στα αγγλικά που έχει πεζοπορίες για τα Δωδεκάνησα και έχει και για την Κάρπαθο. Θα σας πω τέλος του μήνα πληροφορίες :wink:
ευχαριστώ
ΑΣΣΑΡΙΩΤΑΚΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
ΕΟΔ ΑΤΤΙΚΗΣ
Dimitris

Post by Dimitris »

Στις Κορφές τ. 180 (7ος - 8ος 2006) υπήρχε ένα καταπληκτικό άρθρο για πεζοπορία στην Κάρπαθο. Σου προτείνω να το διαβάσεις.
angelobike

Post by angelobike »

ευχαριστώ πολύ, θα το διαβασω
ΑΣΣΑΡΙΩΤΑΚΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
ΕΟΔ ΑΤΤΙΚΗΣ
dim.kar

Post by dim.kar »

Δύο χρόνια πριν ο Νίκος Πασπαλιάρης, η Μαργαρίτα Κανελλίδου και ο Ηλίας Καζαής άνοιξαν κάποιες διαδρομές στη Κάρπαθο.

Γενικά μου έχει μείνει η εντύπωση από τις περιγραφές τους εντυπωσιακών διαδρομών από μακριά με απιστευτη σαθρίλα κοντά.

Αν ενδιαφέρεσαι να ανοίξεις διαδρομές ενημέρωσε με, Σου έχω μια πρόταση (για άλλο νησί όμως)...

Δημήτρης.
Image

Ανοικτό Σπηλαιολογικό Εγχειρίδιο: απλά, προσθέστε τη σπηλιά!
angelobike

Post by angelobike »

δεκτή η πρόταση για άλλο νησί :D αλλά ειμαι ήδη καθ'οδόν (μαλλον στη ροτα) για Κάρπαθο. Δημητρη μολις γυρισα από Τουρκία στη Ρόδο και σε τρεις ώρες πάω για Κάρπαθο.
ΑΣΣΑΡΙΩΤΑΚΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
ΕΟΔ ΑΤΤΙΚΗΣ
angelobike

Post by angelobike »

Οντως αν και το νησί είναι γεμάτο βράχια, τα περισσότερα είναι σχιστόλιθοι, μεταμορφωμένοι ασβεστολιθοι και γενικώς πολύ σαθρά. Πράγματι υπήρχαν 4 ανοιγμένες διαδρομές στην παραλια της Κυρά Παναγιάς. Είναι αυτές που άνοιξαν οι προαναφερθέντες άραγε; Εκει ο βράχος είναι κόκκινος ασβεστόλιθος αρκετά γερός αλλά δεν χωράει πολλές διαδρομές.
Κάναμε τις δύο διαδρομές από τις τέσσερις και εγκαταλέιψαμε στην τρίτη, ήταν πιο δύσκολη απ' ότι φαινόταν :lol:
Εχει όμως πράγματι πολύ ωραία περπατήματα. Ειδικά η ανάβαση στην κορυφη του νησιού (καλή λίμνη), από την μεριά του Αγ. Γεωργίου είναι καταπληκτική.
ΑΣΣΑΡΙΩΤΑΚΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
ΕΟΔ ΑΤΤΙΚΗΣ
nibo

Re:

Post by nibo »

dim.kar wrote:Δύο χρόνια πριν ο Νίκος Πασπαλιάρης, η Μαργαρίτα Κανελλίδου και ο Ηλίας Καζαής άνοιξαν κάποιες διαδρομές στη Κάρπαθο.

Να συμπληρώσω ότι τα άτομα δεν ήταν 3, αλλά ήταν 4. Τέταρτος ήταν ο Νίκος Μπορομπόκας.
Και πιο συγκεκριμένα τις αναρριχητικές διαδρομές στην Κάρπαθο το καλοκαίρι του 2005 τις άνοιξαν οι Νίκος Μπορομπόκας και Ηλίας Καζαής.
Η Μαργαρίτα Κανελλίδου και ο Νίκος Πασπαλιάρης είχαν αναλάβει κυρίως την εξερεύνηση των σπηλαίων http://www.selas.org/phpBB2/viewtopic.php?f=2&t=175
nibo

Re:

Post by nibo »

angelobike wrote:Οντως αν και το νησί είναι γεμάτο βράχια, τα περισσότερα είναι σχιστόλιθοι, μεταμορφωμένοι ασβεστολιθοι και γενικώς πολύ σαθρά. Πράγματι υπήρχαν 4 ανοιγμένες διαδρομές στην παραλια της Κυρά Παναγιάς. Είναι αυτές που άνοιξαν οι προαναφερθέντες άραγε; Εκει ο βράχος είναι κόκκινος ασβεστόλιθος αρκετά γερός αλλά δεν χωράει πολλές διαδρομές.
Κάναμε τις δύο διαδρομές από τις τέσσερις και εγκαταλέιψαμε στην τρίτη, ήταν πιο δύσκολη απ' ότι φαινόταν :lol:

Τις συγκεκριμένες διαδρομές που αναφέρεις τις έχουν ανοίξει οι Νίκος Μπορομπόκας και Ηλίας Καζαής το καλοκαίρι του 2005.
nibo

Re: αναρρίχηση στην Κάρπαθο

Post by nibo »

Η απάντηση είναι με λίγο καθυστέρηση :lol: αλλά μια και τώρα το είδα είπα να απαντήσω. Βάζω και μερικές φωτό από Κάρπαθο, οι 2 πρώτες φωτό είναι από τα σημεία που έχουν ανοιχτεί οι διαδρομές στην Κυρά Παναγία το 2005.
Και οι άλλες 2 φωτό είναι από άλλα 2 σημεία που είχαν ανοιχτεί και εκεί κανά-δυό διαδρομές το καλοκαίρι του 2005 από τους ίδιους.
Επίσης είχε γίνει και canyoning σε φαράγγι του νησιού και από τους 4 το οποίο όμως τελικά δεν χρειάστηκε τρύπημα γιατί έβγαινε και χωρίς ραπέλ.
Όλα τα στοιχεία των ανοιγμένων διαδρομών είχαν κατατεθεί το 2005 στον Όμιλο Φίλων Βουνού και Θάλασσας ο οποίος και είχε οργανώσει την συγκεκριμένη δράση σε συνεργασία με τον Δήμο Καρπάθου.

Image
Image
Image
Image
Post Reply