ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΣΕ ΕΠΙΣΗΜΗ ΣΧΟΛΗ ΕΟΟΑ. ΒΑΡΔΟΥΣΙΑ 6/3/2010

Αναφορά και ανάλυση ορειβατικών και αναρριχητικών ατυχημάτων
overthehill
Posts: 12
Joined: 23 May 2006 11:44
Location: Athens

ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΣΕ ΕΠΙΣΗΜΗ ΣΧΟΛΗ ΕΟΟΑ. ΒΑΡΔΟΥΣΙΑ 6/3/2010

Post by overthehill »

Αρχικά θα ήθελα να στείλω τα θερμά μου συλληπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους του alex.
Ίσως το ότι το δυστύχημα έγινε στα πλαίσια επίσημης σχολής πρέπει να μας προβληματίσει όλους.
Νιώθω εξοργισμένος για την στάση «σιγή ιχθύος» που κρατάει η ΕΟΟΑ και του σύλλογου που διοργάνωσε την σχολή. Θα περίμενα ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ μια λιτή και περιεκτική δημόσια ανακοίνωση προς συμπαράσταση της οικογένειας αυτής. Ίσως θα ήταν το λιγότερο που θα μπορούσε να κάνει σε αυτήν την φάσή αφού δεν φρόντισε να μάθει, - λειτουργώντας προληπτικά- από τα λάθη-ενδειξεις του παρελθόντος.
Ας προσπαθήσουμε όλοι να δώσουμε νόημα στην απώλεια αυτή και να μην την βάλουμε απλά και πρόχειρα στο συρτάρι
OFIS
Posts: 206
Joined: 26 Apr 2006 09:44

Post by OFIS »

OFIS
Posts: 206
Joined: 26 Apr 2006 09:44

Post by OFIS »

Tha kano sxedon copy-paste, o,ti egrapsa kai se allo forum...
Overthehill,de gnorizoume ti egine ekei pano.Kai kalo einai na eimaste poly prosektikoi se o,ti grafoume...Ypomoni,mexri na milisoun ta paidia pou itan ekei.
Ksero oti ti sygkekrimeni plagia(an einai ayti pou nomizo),sxedon oloi,tin katebainoun xyma.Apo ekei kai pera,to an kai pote kapoios tha vgalei to piolet(proto i deytero),tha foresei krampon i kranos i tha apofasisei na dethei,einai stin krisi kai stin empeiria tou kathenos.Sigoura oi ekpaideytes exoun apopsi,alla i sxoli mesou den einai arxarion.Kai o Alex eixe kamposa vouna stin plati tou.
To vouno einai ameilikto kai den exei synaisthimata.
Kai oloi eimaste xoma,tora,re gmt...
(Sygnomi gia greeklish,alla vriskomai poly makria,dystyxos).
voutiros
Posts: 368
Joined: 19 Apr 2006 16:40

Post by voutiros »

Πάρε καταρχήν κανά βάλιουμ για την οργή σου (έχω ακούσει ότι κάνει δουλειά) και κατά δεύτερον τσέκαρε τις πληροφορίες σου γιατι γράφεις μ.....
wu
overthehill
Posts: 12
Joined: 23 May 2006 11:44
Location: Athens

Post by overthehill »

voutiros wrote:Πάρε καταρχήν κανά βάλιουμ για την οργή σου (έχω ακούσει ότι κάνει δουλειά) ..
Άσε έχω δοκιμάσει τα πάντα......

Προσπαθώ να χρησιμοποιώ πολύ προσεκτικά τις λέξεις, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων. Εγώ προσωπικά και πιστεύω κάθε νοήμων άνθρωπος που βρίσκετε στο βουνό είναι στο πλάι των εκπαιδευτών και βοηθών οι οποίοι διενεργούν με ρίσκο και θάρρος το έργο τους. Ειδικά αυτές τις δύσκολες ώρες ακόμα περισσότερο. Πιστεύω όμως ότι η σιγή εκ μέρους των φορέων οργάνωσης κάθε άλλο παρά προς αυτήν την κατεύθυνση είναι....... Θα περίμενα λοιπόν περισσότερα από αυτούς. Δεν θέλω να μάθω τι έγινε εκεί πάνω, ούτως η αλλιώς δεν είμαι σε θέση να το κρίνω... θα ήθελα όμως έστω ένας καρεκλοκένταυρος που κάθετε στα όμορφα-ζεστά γραφεία της ομοσπονδίας ή των συλλόγων και συντάσσει τους περίφημους κανονισμούς να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και να στηρίξει τόσο την οικογένεια του εκλιπόντος όσο και τους ανθρώπους που χρησιμοποιεί για να του βγάζουν το φίδι από την τρύπα....


voutiros wrote:και κατά δεύτερον τσέκαρε τις πληροφορίες σου γιατι γράφεις μ...
Ξέρω πολύ καλά τι γράφω..... εάν πιστεύεις ότι κάτι από τα παραπάνω είναι μ..... θα σου είμουν ευγνώμων εάν μας διαφωτιζες.
voutiros
Posts: 368
Joined: 19 Apr 2006 16:40

Post by voutiros »

Προφανώς και δεν ξέρεις και εγώ έχω σταματήσει τον διαφωτισμό...
wu
overthehill
Posts: 12
Joined: 23 May 2006 11:44
Location: Athens

Post by overthehill »

voutiros wrote:Προφανώς και δεν ξέρεις και εγώ έχω σταματήσει τον διαφωτισμό...
Ξέρω αυτά που βλέπω. και για αρχή εδώ δεν βλέπω τίποτα www.eooa.gr, www.aos.gr.
Αφού έχεις σταματήσει τον διαφωτισμό άφησε μας τουλάχιστον να παλεύουμε με τα βάλιουμ,,,. Κάτι ίσως βγει τελικά..
Michael Fountoulakis
Posts: 125
Joined: 18 Nov 2008 15:27
Location: Keratsini

Post by Michael Fountoulakis »

Συλληπητήρια στην οικογένεια του και σε όποιον τον θεωρούσε δικό του άνθρωπο.Οσο για την ανακοίνωση που δεν έχουν βγάλει, σίγουρα τη "μαγειρεύουν" !!!
τα πάντα ρεί
Che
Posts: 267
Joined: 01 Jan 2009 20:07
Location: ATHENS,GREECE

Post by Che »

Μηπως πηγαινε και αυτος γυρευοντάς....(φυσικα και μιλαω ειρωνικα παραπεμποντας σε μια συζητηση που ειχε γινει πριν καιρο με αφορμη το ατυχημα του Alexhwahrang και το ποσο σωστη νοοτροπια εχουμε και τι περναμε στους μαθητευομενους των σχολων....

τι παει να πει οτι ειχε βουνα στη πλατη του????

τι παει να πει οτι ηταν μεσου????

αν ηταν τοσο εμπειρος τοτε γιατι να κανει τη μεσου?????

Εγω αυτο που ξερω να πω ειναι οτι ενας ανθρωπος χαθηκε αδικα,και αντι να βγουν και να παραδεχτουν οτι ηταν λαθος επιλογη αυτη που διαλεξαν πανε να το ''φανε'' για να μη χασουν τη κουταλα...και αυτο θα ξαναγινει οσο συνεχιζεται να στε σιγουροι....

το πρωτο μελημα της καθε σχολης ειναι να διδασκει την ασφαλεια οχι μονο στα λογια αλλα και στη πραξη...μετα μονος του ο καθενας ας κανει οτι θελει με δικια του ευθυνη.

Δεν το ηξερα καλα το παλικαρι ενα γεια λεγαμε αλλα στην ιδεα και μονο οτι αυτο μπορει να συμβει αυριο μεθαυριο σε καποιον δικο μου ανθρωπο φιλο και αδελφο μου γυρνανε τα ματια αναποδα...

Φιλε Ofis λες οτι αυτη τη πλαγια την κατεβαινουν ολοι χυμα...και επειδη το κανουν ολοι σημαινει πως ειναι και σωστο???

Δηλαδη αν αυριο βγουνε ολοι και αρχισουν να βιαζουν γυναικες θα το κανεις και συ???

Αν ολοι αρχισουν να αυτοκτονουν θα το κανεις και συ?????

ξεκολατε ποια απο αυτη τη γαμημεη νοοτροπια ''αφου το κανει αυτος θα το κανω και γω.τι ειναι καλυτερος αυτος?''

και ισως τοτε αποφυγουμε κι αλλα τετοια γεγονοτα και ισως τοτε ο ΑΛΕΞ να ειναι το τελευταιο θυμα.
Βαλτε προτεραιοτητα την νοοτροπια στις σχολες.

ΑΘΑΝΑΤΟΣ Ο ΑΛΕΞ ΣΤΑ ΜΥΑΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΟΣΩΝ ΤΥΧΕΡΩΝ ΤΟΝ ΕΖΗΣΑΝ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ!!!!!
OFIS
Posts: 206
Joined: 26 Apr 2006 09:44

Post by OFIS »

Che,den mporo na po oti exeis adiko.
Alla ypomoni,mexri na mathoume ti pragmatika synevi.
Ontos,se sxoles de tha eprepe na symbainei kanena atyxima.Alla to thema tis asfaleias einai poly ypokeimeniko.Kai oi anthropoi(ekpaideytes kai ekpaideyomenoi),einai onta ateli,pou kanoun lathi.
Kai oloi kseroume oti an de leitourgisei amesa to self arrest se pagomeni 35moiri plagia,meta de to sozeis...
katsaromallis
Posts: 28
Joined: 16 May 2009 12:18
Location: ATHENS

Post by katsaromallis »

Ψυχραιμία,

Μην αμαυρώνεται την μνήμη του ατυχου φίλου μας Αλεξ.

Overthehill λές ότι είσαι εξοργισμένος, δεν ξέρω που ήσουν όταν έγινε το συμβάν. Σκέψου να ήσουν και στην θέση την δική μας στα Βαρδούσια όταν έγινε το ατύχημα και την ψυχολογική κατάσταση που μας προκάλεσε. Για κάποια στιγμή σκέφτηκα να σταματήσω να ανεβαίνω στα βουνά. Μάλλον θα συνεχίσω, έχοντας πιά άλλη αντίληψη για πολλά πράγματα....

Ειναι εύκολο να βγάζετε συμπεράσματα από αυτά που ακούσατε. Μιλάτε για παγωμένες 35 μοίρες πλαγιές (είστε σίγουροι ότι ήταν έτσι;), για χύμα κίνηση στην κατάβαση(είστε σίγουροι για αυτό;), για το αν δουλεύεις ένα ή δυο πιολέ (είστε σίγουροι ότι δεν κρατούσε;), κραμπόν (είστε σίγουροι ότι δεν φορούσε), για το αν τηρήθηκαν όλες οι ασφαλείς διαδικασίες στα πλαίσια της σχολής (είστε σίγουροι ότι δεν τηρήθηκαν;), και άλλα πολλά. Θα ήθελα να σας πω ότι από την πρώτη στιγμή υπήρχαν συγκεχυμένες πληροφορίες για το ατύχημα. Αφήστε τα στελέχη από τον δικό μας χώρο και κρατικούς φορείς να αξιολογήσουν την κατάσταση. Ως πρώην τεχνικός ασφαλείας στην βιομηχανία, γνωρίζω ότι η ανάλυση ενός π.χ. βιομηχανικού ατυχήματος δεν είναι ευκολη και γρήγορη διεργασία. Πρέπει να συλλεχθούν πολλά στοιχεία για να καταλήξουν σε κάποιο συμπέρασμα, που να προσεγγίζει την πραγματικότητα.

Ειμαι σίγουρος ότι η ανάλυση του ατυχήματος θα οδηγήσει σε συμπεράσματα και οδηγίες ασφαλέστερης πρακτικής (όπου αυτό είναι εφικτό) που θα βελτιώσουν μελλοντικά την ασφάλεια όλων μας. Στο βουνό όμως δεν μπορούμε να έχουμε πάντοτε 100% ασφάλεια. Ατυχήματα θα συμβαίνουν, ακόμη και στις σχολές, και όπως πολυ ορθά κάποιος εκπαιδευτής μας εθεσε το ζητημα το Σάββατο το βράδυ, κάποιοι από εμάς την ίδια τύχη θα εχουμε.

Ψυχραιμία, υπομονή και σεβασμός στην μνήμη του Αλεξ.
"ΚΑΤΣΑΡΟΜΑΛΛΗΣ" - "CURLYHAIRED"
Che
Posts: 267
Joined: 01 Jan 2009 20:07
Location: ATHENS,GREECE

Post by Che »

Κατσαρομαλλη 1ον
δεν νομιζω να εχει κανενας σκοπο να αμαυρωσει τη μνημη του παιδιου.
να τον δικαιωσουμε προσπαθουμε και να προσπαθησουμε να αλλαξουμε το status qvo στην ελληνικη κοινοτητα.....ολοι εχουν ατυχηματα και αλιμονο να πουμε οτι δεν μπορουν να μην υπαρξουν.θα ημασταν εκτος πραγματικοτητας.Αλλα οταν γινονται δεν μπορουμε να βρισκουμε δικαιολογιες.να υπαρχει το θαρρος και να βγει να παραδεχτει καποιος οτι ναι ετσι ηταν και αυτο εγινε.χωρις υπεκφυγες.

ofis επειδη ρωτησα κοσμο που ηταν κοντα στο συμβαν η κλιση ηταν 55 μοιρες.

και γιατι το ανεβαινοντας γραφει μελος σχοινοσυντροφιας και οχι σχολης???που ειναι κατι που ολοι ξερουμε!

εγω εχω να κανω μια και μονο ερωτηση.Θα στηριξει ο συλλογος αυτη τη μανα και την αδελφη που αφησε πισω??????οικονομικα,ψυχολογικα και οπως αλλιως????

η θα λακισουνε σαν οκ ηταν αλλο ενα ατυχημα..Αλλο ενα ονομα στην μακρια λιστα αδικοχαμενων.

Εγω προσωπικα μεσα απο αυτο το θεμα θα ηθελα οσοι βλεπουν και θελουν να βοηθησουν να ξεκινησουμε μια κινηση να μαζευτουν καποια χρηματα για τη μητερα και την αδελφη.οτι μπορει ο καθενας....οποιος θελει να μου στειλει μυνημα
overthehill
Posts: 12
Joined: 23 May 2006 11:44
Location: Athens

Post by overthehill »

katsaromallis wrote: Overthehill λές ότι είσαι εξοργισμένος, δεν ξέρω που ήσουν όταν έγινε το συμβάν. Σκέψου να ήσουν και στην θέση την δική μας στα Βαρδούσια όταν έγινε το ατύχημα και την ψυχολογική κατάσταση που μας προκάλεσε. .
Πραγματικά σε καταλαβαίνω και εγώ προσωπικά είμαι στο πλάι κάθε στελέχους εκπαίδευσης. Θα ήθελα να ξαναβάλω τα πράγματα στην θέση τους.
Για το τι και πώς έγινε προφανέστατα δεν μπορεί να έχει άποψη ΚΑΝΕΝΑΣ τρίτος..καλό θα ήταν να μην γράφονται εικασίες και ατυχή συμπεράσματα.. ο χρόνος θα δείξει και οι άνθρωποι που ΠΡΕΠΕΙ θα βγάλουν τα ασφαλή συμπεράσματα.
Αυτό που θέλω να πώ είναι ότι αυτές οι σχολές είναι επίσημες, διοργανώνονται και είναι υπό την εποπτεία της ΕΟΟΑ και των συλλόγων που τις διεξάγουν. Ας σηκωθούν επιτέλους από τα γραφεία τους οι κύριοι των διοικητικών συμβουλίων αυτών και ας σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Άς αναλάβουν τις ευθύνες τους. Με την τακτική της σιγής απλά εκθέτουν τα στελέχη εκπαίδευσης και τους μεταφέρουν άδικα το όλο το βάρος της κατάστασης.
voutire δεν ξέρω τι λέτε μεταξύ σας πάντως προς εμάς τρίτους όλο το διοικητικό σύστημα κάνει την πάπια.....(ξέρω ξέρω.... βάλιουμ)
OFIS
Posts: 206
Joined: 26 Apr 2006 09:44

Post by OFIS »

katsaromallis wrote:
Ειναι εύκολο να βγάζετε συμπεράσματα από αυτά που ακούσατε. Μιλάτε για παγωμένες 35 μοίρες πλαγιές (είστε σίγουροι ότι ήταν έτσι;), για χύμα κίνηση στην κατάβαση(είστε σίγουροι για αυτό;), για το αν δουλεύεις ένα ή δυο πιολέ (είστε σίγουροι ότι δεν κρατούσε;), κραμπόν (είστε σίγουροι ότι δεν φορούσε), για το αν τηρήθηκαν όλες οι ασφαλείς διαδικασίες στα πλαίσια της σχολής (είστε σίγουροι ότι δεν τηρήθηκαν;), και άλλα πολλά.
Profanos milousa genika,gia tin oreivasia se xeimerino vouno,oxi gia ti sygkekrimeni periptosi(to 35 moires ontos mou to eipan-Che to 55 mou fainetai ypervoliko,alla de xero)...
Den ksanagrafo,giati de gnorizo ti pragmatika egine.
Gnorizo mono oti "efyge" enas kalos filos.
Ola ta alla...
klooun
Posts: 13
Joined: 10 Mar 2010 13:57
Location: ATHENS

Post by klooun »

tha katapiasto apo to onoma tou "overthehill" gia na bo sto thema...Opos legan k oi Iron maiden to 1982....RUN TO THE HILLS RUN FOR YOUR LIFE..k nomizo pos oloi emeis auto kanoume.pame ekei exo giana "sothoume"na perasoume omorfa.to thema pou nomizo pos vazei o "overthehill" den einai giana rixei euthines se autous pou einai ekei exo k prospathoun na didaxoun se kapoious na skarfalonoun alla to poso kapoioi den einai ekei otan prepei....(px. proigoumeno atuxima sta vardousia..pou akoma tha perimename to elikoptero)!!!se olous osous eblekode borei na sumbei ena atuxima alla tin euthini tin exoun nomizo ALLOI....autoi pou kathode se polithrones!!!k blabla...as skeftoun ligo ton tropo pou ginode oi ekpedeuseis!!
yannisdelta
Posts: 6
Joined: 02 Feb 2009 15:13
Location: ΑΘΗΝΑ

Post by yannisdelta »

Όποιοι περιμένουν από καρεκλοκένταυρους να τους σώσουν ή να τους παρηγορήσουν στο βουνό, καλύτερα να καθήσουν στα σπίτια τους.
Όσοι ανεβαίνουμε στα βουνά το κάνουμε με δική μας ευθύνη και δεν μας φταίει κανένας άλλος για οτιδήποτε συμβεί.
Όλοι γνωρίζουμε τους κινδύνους που κρύβει η ορειβασία σε όλες της τις μορφές και πρέπει να έχουμε το θάρρος να καταραστούμε το λάθος μας ή τη κακιά στιγμή για το ατύχημα.
Κανένας εκπαιδευτής ή διοικητικός δεν θέλει να χάνονται ζωές στο βουνό, αλλά κάνουμε ένα σπορ που από ανέκαθεν έπαιρνε και θα παίρνει ζωές.
Προσοχή λοιπόν σε ότι κάνουμε και αν θέλουμε να σκεφτούμε κι αυτούς που θα μείνουν πίσω τουλάχιστον ασφαλίζουμε τη ζωούλα μας (όπως απαιτούν άλλωστε κι οι κανονισμοί των σχολών).
Αιώνια η μνήμη όλων των χαμένων στα βουνά.
voutiros
Posts: 368
Joined: 19 Apr 2006 16:40

Post by voutiros »

Οverthehill συνεχίζεις... συνεπικουρούμενος και από τους διάφορους άλλους που νομίζουν ότι βρήκαν την ευκαιρία να δείξουν ότι είναι κάτι στο χώρο γράφοντας σε ένα φόρουμ και μάλιστα με αφορμή ένα τραγικό γεγονός. Τι να πω.... απλά επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά ότι ο χώρος μας έχει πολύ βλακεία. Αλλά για να το τελειώνουμε το πράγμα. Για πες μας από που πληροφορήθηκες ότι είναι επίσημη σχολή της ΕΟΟΑ και το έγραψες με φαρδείς-παχείς τίτλους; Το υπέθεσες ή απο το internet το εξήγαγες που φαντάζομαι ότι είναι η μόνη σου επαφή με το συμβάν (για να μην πω γενικότερα με το χώρο). Λοιπόν, επειδή είσαι τελείως λάθος άφησε τις μ.... και πες στον admin να τα σβήσει αυτά και άλλη φορά φρόντισε να είσαι καλύτερα ενημερωμένος, κατάλαβες μικρούλη;
wu
overthehill
Posts: 12
Joined: 23 May 2006 11:44
Location: Athens

Post by overthehill »

Η αλήθεια είναι οτι αυτήν την τροπή δεν την περίμενα..... αφού επιμένεις τόσο βεβαια δεν μπορώ παρά να σου απαντήσω...

Για αρχή θα σου παραθέσω 2 αποσπάσματα απο το site του ΑΟΣ. πρίν το κατεβάσετε.... λάβε υπόψην ότι τα έχω και local στο PC μου για όποιον έχει αμφιβολίες....


Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα Σχολής Ορειβασίας Μέσου Επιπέδου του Συλλόγου μας για το 2010
Μπορείτε να το 'κατεβάσετε' απο εδώ

ΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΧΟΛΗΣ ΟΡΕΙΒΑΣΙΑΣ ΜΕΣΟΥ ΕΠΙΠΕ∆ΟΥ
10/12/2009 ΓΡΑΦΕΙΑ Α.Ο.Σ
Συνάντηση γνωριμίας.
16/01/2010 ΠΕΤΡΑ ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗΣ
Εξετάσεις πιστοποίησησης δεξιοτήτων των υποψηφίων.
3/02/2010 ΓΡΑΦΕΙΑ Α.Ο.Σ
Κόμποι, χειρισμοί. Προετοιμασία διαδρομής. ∆ιατροφή.
6-7/02/2010 ΒΑΡ∆ΟΥΣΙΑ.
Τεχνικές κίνησης σε χιόνι-πάγο, μεικτό πεδίο. Πτώσεις.
Χρήση φυσικών ασφαλειών. Ταυτόχρονη κίνηση.
ΓΡΑΦΕΙΑ Α.Ο.Σ
17/02/2010
Τεχνικές αυτοδιάσωσης.
20-21/02/2010 ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ.
Προσανατολισμός. Χειμερινή διαβίωση. Αναρριχήσεις στην
ορθοπλαγιά του Γεροντόβραχου.
6-7/03/2010 ΒΑΡ∆ΟΥΣΙΑ.
Πραγματοποίηση χειμερινών αναρριχήσεων. Αξιολόγηση
εκπαιδευομένων.
Το ακριβές πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί ανάλογα με τις καιρικές
συνθήκες.
ΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΣΧΟΛΗ ΟΡΕΙΒΑΣΙΑΣ ΜΕΣΟΥ ΕΠΙΠΕ∆ΟΥ
Ο Αθηναϊκός Ορειβατικός Σύλλογος για το διάστημα Ιανουάριος - Μάρτιος
2010 διοργανώνει Σχολή Ορειβασίας Μέσου Επιπέδου, σύμφωνα με τους
κανονισμούς εκπαίδευσης της Ε.Ο.Ο.Α.
Η διάρκεια τις σχολής είναι 7 πλήρεις ημέρες (3 διήμερες εξορμήσεις και 1
ημέρα εξετάσεων) ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθούν 3 συναντήσεις στα
γραφεία του συλλόγου.
Για την παρακολούθηση της Σχολής Ορειβασίας Μέσου Επιπέδου είναι
απαραίτητη η επιτυχής αποφοίτηση από Σχολή Ορειβασίας Αρχαρίων και Σχολή
Αναρρίχησης Αρχαρίων.
Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 270 ευρώ, τα οποία προκαταβάλονται με
την εγγραφή και περιλαμβάνει τα δίδακτρα και την ομαδική ασφάλιση των
συμμετεχόντων. Τα έξοδα των μετακινήσεων, διατροφής κ διανυκτέρευσης
επιβαρύνουν τους συμμετέχοντες.
Ο υπεύθυνος της σχολής έχει το δικαίωμα να διακόψει την συμμετοχή κάποιου
ο οποίος δεν συμμορφώνεται με τις οδηγίες των εκπαιδευτών, ή η συμπεριφορά
του κριθεί επικίνδυνη για τον ίδιο και τους υπολοίπους.
Για την παρακολούθηση της σχολής απαιτούνται τα παρακάτω δικαιολογητικά:
• Ιατρική βεβαίωση καλής υγείας από καρδιολόγο ή παθολόγο η οποία να
έχει εκδοθεί το μέγιστο 60 μέρες πριν την ημερομηνία εγγραφής.
• Μιά φωτογραφία.
• Φωτοτυπία της αστυνομικής και ορειβατικής ταυτότητας (δύο όψεις).
• Αίτηση εγγραφής (η οποία συμπληρώνεται στα γραφεία του συλλόγου).
• Φωτοτυπίες των βεβαιώσεων επιτυχούς παρακολούθησης των Σχολών
Ορειβασίας και Αναρρίχησης Αρχαρίων.
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν πλήρη ορειβατικό και αναρριχητικό
εξοπλισμό ο οποίος περιλαμβάνει :
Μπότες ορειβασίας αδιάβροχες άκαμπτες, γκέτες, κάλτσες ορειβασίας (2
ζεύγη), παντελόνι χειμερινού βουνού ή σαλοπέτα, θερμοεσώρουχα, fleece,
αντιανεμικό jacket, γάντια (2 ζεύγη), σκούφο, γυαλιά ηλίου, μάσκα θυέλλης,
σακίδιο ορειβασίας 50 – 60 lt, χειμερινό υπνόσακκο, μονωτικό στρώμμα,
αντίσκηνο ανά 2 άτομα, 2 τεχνικά πιολέ , κραμπόν, φακό κεφαλής, μπωντριέ,
κράνος, σχοινί 8 – 9mm, μερικούς ιμάντες, προύζικ, 5μετρο κορδονέτο, 5
σετάκια, μερικά καραμπίνερ, 3 καραμπίνερ ασφαλείας, καταβατήρα τύπου
reversο και επιπλέον μια σειρά καρύδια, μια σειρά friends, 2 αλουμινογωνιές, 3-4
καρφιά ανά σχοινοσυντροφιά.
Ατομικό φαρμακείο : αλουμινοκουβέρτα, αποστειρωμένες γάζες, ελαστικός
επίδεσμος, τραυμαπλάστ, αναλγητικά χάπια, betadine.
Οι υποψήφιοι θα υποβληθούν σε τεστ πιστοποίησης δεξιοτήτων (επικεφαλής
αναρρίχηση σε διαδρομή δυσκολίας V UIAA) και τεχνικών χειρισμών.





[/img]
voutiros
Posts: 368
Joined: 19 Apr 2006 16:40

Post by voutiros »

Δεν ξέρω μικρούλη που το βρήκες αυτό (προφανώς στο internet, αφού όπως σωστά υπέθεσα είναι η μόνη σου επαφή με το θέμα και μάλλον με τον χώρο). Εγώ αυτό που ξέρω (και ξέρω βέβαια περισσότερα απο εσένα ....μικρούλη) είναι ότι το τραγικό αυτό ατύχημα δεν έγινε στα πλαίσια καμίας ΕΠΙΣΗΜΗΣ σχολής της ΕΟΟΑ (μάλλον δεν ήταν καν σχολή) και ότι η ΕΟΟΑ δεν είχε καμία απολύτως ενημέρωση και καμία απολύτως εμπλοκή με το όλο ζήτημα, πληροφορήθηκε δε το συμβάν μόλις την περασμένη Δευτέρα. Κατάλαβες μικρούλη; Το ελάχιστο λοιπόν που οφείλεις να κάνεις είναι να αποσύρεις τον πηχαίο αστήρικτο τίτλο σου και γενικά να το βουλώσεις γιατί όπως υπονοήθηκε ο χώρος βρίθει από βλακεία και πίστεψε με είναι το τελευταίο που χρειαζόμαστε τέτοιες ώρες.
wu
Post Reply