ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΣΕ ΕΠΙΣΗΜΗ ΣΧΟΛΗ ΕΟΟΑ. ΒΑΡΔΟΥΣΙΑ 6/3/2010

Αναφορά και ανάλυση ορειβατικών και αναρριχητικών ατυχημάτων
Che
Posts: 267
Joined: 01 Jan 2009 20:07
Location: ATHENS,GREECE

Post by Che »

ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΜΕ ΘΛΙΒΕΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ....ΠΑΙΖΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΝΕΧΟΜΑΙ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΟΧΙ...
ΑΥΤΑ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙΤΕ ΣΕ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΟΧΙ ΣΕ ΜΑΣ.

ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΜΑΝΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΤΕ ΤΑ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ ΞΕΧΝΑΤΕ ΕΝΑ ΒΑΣΙΚΟ....ΑΜΑΥΡΩΝΕΤΕ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΑΦΟΥ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΤΟΥ ΡΙΧΝΕΤΕ ΤΗΝ ΒΑΡΥΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ.

ΘΑ ΤΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΤΟΥ.....ΝΤΡΟΠΗ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ.....
klooun
Posts: 13
Joined: 10 Mar 2010 13:57
Location: ATHENS

Post by klooun »

auto pou prosexa apo ta legomena tou "overthehill" einai pos tin kiriaki to site tou silogou eixe link me sxoles ENO tora OXI!!!

mipos o mikroulis pou prepei na to voulosei k pou leei m******* kati mirizete apo to fagito pou etoimazete na strothei sto trapezi?
ade geiaaaa
overthehill
Posts: 12
Joined: 23 May 2006 11:44
Location: Athens

Post by overthehill »

Το υποκοριστικό "μικρούλης" με κολακεύει... ειδικά όσο περνάνε τα χρόνια..
Θα ήθελες να μας πεις εφόσον έχεις παραιτηθεί από την ομοσπονδία είσαι τόσο σίγουρος για αυτά που λες????

Εγώ θα περιγράψω τα πράγματα απο την σκοπιά που τα βλέπει ένας τρίτος άνθρωπος που σκέφτεται να γράψει το παιδί του σε μία σχολή ορειβασίας. Τα συμπεράσματα δικά σας....

1) Ο ΑΟΣ διαφημίζει μία σχολή μεσου επιπέδου. Διαβάζοντας λίγο πιο προσεκτικά γράφει μεταξύ άλλων "Ο Αθηναϊκός Ορειβατικός Σύλλογος για το διάστημα Ιανουάριος - Μάρτιος
2010 διοργανώνει Σχολή Ορειβασίας Μέσου Επιπέδου, σύμφωνα με τους
κανονισμούς εκπαίδευσης της Ε.Ο.Ο.Α. "

2) Εννέα (9) ενδιαφερόμενοι δηλώνουν ενδιαφέρον και συμπληρώνουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά που τελείως συμπτωματικά είναι αυτά που απαιτεί η ΕΟΟΑ

3) Η σχολή ξεκινάει και στην τελευταία της εκδήλωση γίνετε ένα δυστύχημα.
4) Ο ΑΟΣ ΑΠΟΣΥΡΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΒΓΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟ SITE ΤΟΥ ΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ
5) Η ΕΟΟΑ -κατα τα λεγόμενα του voutirou πάντα- λεει
"είναι ότι το τραγικό αυτό ατύχημα δεν έγινε στα πλαίσια καμίας ΕΠΙΣΗΜΗΣ σχολής της ΕΟΟΑ (μάλλον δεν ήταν καν σχολή) και ότι η ΕΟΟΑ δεν είχε καμία απολύτως ενημέρωση και καμία απολύτως εμπλοκή με το όλο ζήτημα"


Τα συμπεράσματα στην κρίση του καθενός... Εγώ θά έλεγα να βάλετε μέσα τους τσελεμεντέδες και να σταματήσετε τα μαγειρέματα.......
Να θυμάστε ότι υπάρχουν τουλάχιστον 8 ακόμα άνθρωποι που βρίσκονταν στην παρέα τα προηγούμενα 2 ΣΚ της σχολής......
voutiros
Posts: 368
Joined: 19 Apr 2006 16:40

Post by voutiros »

Εγώ μικρούλη είμαι σίγουρος για αυτά που λέω, εσύ είσαι; Κοίτα τι κατάφερες με τις υποθέσεις σου κάποιοι το έριξαν στη μεταφυσική και βλέπουν πλεκτάνες, συνομωσίες και τα άλλα που αρέσκεται το γένος μας.
Επειδή όμως δεν γνωρίζεις στην πραγματικότητα αν αυτή η σχολή είναι εγκεκριμένη από την ομοσπονδία και επειδή επίσης δεν γνωρίζεις αν η ομοσπονδία γνώριζε καν την ύπαρξη της και επειδή τα όσα υποθέτεις (διαβάζοντας μόνο ένα site συλλόγου)και προβάλλεις με μεγάλα γράμματα στοιχειοθετούν συκοφαντική δυσφήμηση, στο ξαναλέω μικρούλη, σταμάτα τις μ....
wu
overthehill
Posts: 12
Joined: 23 May 2006 11:44
Location: Athens

Post by overthehill »

Το γένος μας πάσχει από τους μ..... που το διοικούν.
Τουλάχιστον προχωρήσαμε από το «μάλλον δεν ήταν καν σχολή» στο «αν αυτή η σχολή είναι εγκεκριμένη από την ομοσπονδία»..... ένα βήμα την φορά ..
Θα έλεγα ότι εφόσον ένας σύλλογος διαφημίζει σχολές «σύμφωνα με τους
κανονισμούς εκπαίδευσης της Ε.Ο.Ο.Α." και η ομοσπονδία δεν τις αρνείται τότε είναι υποχρεωμένη να τις υποστηρίξει.....
Η μόνη υπόθεσή που έχω κάνει μέχρι τώρα είναι το ότι οι απόψεις σου συμπίπτουν με τις απόψεις της ομοσπονδίας... είναι έτσι όμως??
Όσο για την «συκοφαντική δυσφήμηση» θα έλεγα να μην επαναλαμβάνεις λέξεις που ακούς στα παράθυρα της τηλεόρασης του star.... Υπάρχουν πολύ πιο σοβαροί νομικοί όροι που ταιριάζουν σε αυτήν την υπόθεση.
Επειδή ξέρεις βέβαια περισσότερα από εμένα θέλεις να μας πεις ποιο ήταν το θέμα της συνάντησης στα γραφεία της ομοσπονδίας μεταξύ ΑΟΣ και ΕΟΟΑ? Ποιοι ήταν οι συμμετέχοντες σε αυτή?


μικρούλης
klooun
Posts: 13
Joined: 10 Mar 2010 13:57
Location: ATHENS

Post by klooun »

gia na katalavo???itan i den itan sxoli egekrimeni apo tin eooa?giati o aos leei pos itan.o "voutiros" leei pos den itan.
voutiros
Posts: 368
Joined: 19 Apr 2006 16:40

Post by voutiros »

Αυτοί που ανέχονται να διοικούνται από μ... τι είναι μικρούλη; Αν κρίνω από σένα που το έχεις κάνει επιστήμη, τότε άσε καλύτερα να μη το πω. Να με συγχωρείς αν παρεξηγήθηκες αλλά τι θα έπρεπε να σκεφτώ με αυτόν τον φοβερό συλλογισμό σου, ότι δηλαδή επειδή μια σχολή διαφημίζεται από ένα σύλλογο σαν σχολή με ομοσπονδιακούς κανονισμούς κλπ ,έχει αυτόματα και την έγκριση ή την υποστήριξη της ΕΟΟΑ; Ελεος! Δεν ξέρεις ότι για να εγκριθεί μια σχολή απαιτείται μια συγκεκριμένη διαδικασία; Αυτή λοιπόν στην συγκεκριμένη περίπτωση εξέλιπε! Ναι δεν είχε γίνει! Όποιος θέλει με πιστεύει, οποιος δεν θέλει στα............ μου! Αυτή είναι όμως η αλήθεια. Εγώ δεν εκπροσωπώ κανέναν και είναι πάλι λάθος σου να με συνδέεις με την ΕΟΟΑ, όπως λάθος σου είναι και να την κατηγορείς για ανευθυνότητα στην συγκεκριμένη περίπτωση. Όσο για την συκοφαντία, εγώ δεν βλέπω star μικρούλη, αλλά τυγχάνει να δουλεύω στο δικαστικό, οπότε ξέρω πολύ καλά την έννοια της λέξης και τις επιπτώσεις της πράξης. Συκοφαντείς λοιπόν, την ΕΟΟΑ, αλλά και τον σύλλογο ότι δεν στάθηκε τάχα στην οικογένεια του άτυχου χωρίς να το γνωρίζεις όμως και αυτό. Επειδή ο μονος τρόπος επαφής σου είναι το internet, νομιζεις ότι δεν υπάρχουν αλλοι τρόποι επικοινωνίας, δηλαδή τι περίμενες να σου έστελναν και προσωπικό μήνυμα για να πειστείς; Όμως αρκετά πια μαζί σου, πολύ αξία νομίζω σου έδωσα και δεν την αξίζεις ...μικρούλη.
wu
overthehill
Posts: 12
Joined: 23 May 2006 11:44
Location: Athens

Post by overthehill »

Όσο και να τον αρνείσαι ... τον διαφωτισμό τον έχεις μέσα σου.... ΑΟΣ – ΕΟΟΑ 0-1.
Μιας και δουλεύεις στο δικαστικό μπορείς να μας πεις πως λέγεται όταν σαν μαθητής αιτείσαι και νομίζεις ότι παρακολουθείς μια σχολή της ΕΟΟΑ και τελικά αποδεικνύεται ότι έχεις πάει απλά με μερικούς άγνωστους στο βουνό??? Απάτη ίσως???
Εδώ θα πω ότι κάποιοι άνθρωποι της ομοσπονδίας γνώριζαν πολύ καλά για την –μη τυπική- διεξαγωγή της σχολής!!!!!
Έχεις ξεχάσει μάλλον ότι ο κάθε σύλλογος και η κάθε ομοσπονδία ΕΙΝΑΙ τα ίδια του-τής τα μέλη....... Πρέπει – ή θα έπρεπε - να μας κοινοποιείτε τις ενέργειες σας αφού τελικά αυτές εκφράζουν – ή τουλάχιστον θα έπρεπε - να εκφράζουν όλους εμάς.
Αξία έχουμε δώσει όλοι εμείς σε εσάς..... φυσικά χωρίς αντίκρισμα. Ο νοών νοείτο ..
MaDa
Posts: 1
Joined: 11 Jan 2010 11:00

Post by MaDa »

... telika i trela paei sta vouna...
LiFe withOUT adVeNTuRe... Is NoThInG !?!?!
Michael Fountoulakis
Posts: 125
Joined: 18 Nov 2008 15:27
Location: Keratsini

Post by Michael Fountoulakis »

Απο χτες ο Α.Ο.Σ έχει αναρτήσει φωτό του Alex στην ιστοσελίδα του αλλα το μενού Σχολές δεν λειτουργεί !!
Να αναφέρω οτι όλες οι σχολές των συλλόγων έχουν την έγκριση της Ε.Ο.Ο.Α. αρκεί οι σύλλογοι να ακολουθούν τις προδιαγραφές της,απλα κάποιες σχολές επιδοτούνται.
Εχω στα χέρια μου εγκύκλιο της Ε.Ο.Ο.Α. προς τα σωματεία -μέλη της (με ημ/νία 10-12-09 και αριθμό πρωτ.ΣΜ/09-784) οπου αναφέρει τις ομοσπονδιακές εκδηλώσεις για το 2010.Κομμάτι των εκδηλώσεων είναι και οι σχολές αρχαρίων και μέσου επιπέδου και συγκεκριμένα αναφέρει οτι και ο Α.Ο.Σ θα κάνει επιδοτούμενες σχολές μέσου επιπέδου.
Θα τα ξαναπούμε !!
τα πάντα ρεί
deltadelta
Posts: 1
Joined: 11 Mar 2010 16:31
Location: Athens

Post by deltadelta »

Μπορείτε να βγάλετε το σκασμό ενώ εμείς θρηνούμε το φίλο μας; Το παίζετε όλοι δικαστές και ντετέκτιβ. Πολύ CSI στην τηλεόραση βλέπετε.
levi
Posts: 2
Joined: 16 Jul 2009 13:40

Post by levi »

Παρακολουθώ τον παραπάνω διάλογο που αναπτύχθηκε με ενδιαφέρον και θα ήθελα να καταθέσω τις απόψεις μου για κάποια από τα γραφόμενα.

( Σας παραπέμπω στον κανονισμό εκπαίδευσης της Ε.Ο.Ο.Α.)

Άρθρο 1 παράγραφός 2

Οι οποίες δραστηριότητες στον βουνό και στον βράχο, από την φύση τους και τον χαρακτήρα τους, απαιτούν σοβαρότητα, υπευθυνότητά, τεχνογνωσία, και σωστή εκπαίδευση. Δεν είναι δυνατόν να βασίζονται σε αλλού τύπου προϋποθέσεις διότι χάνουν εντελώς την ταυτότητά τους.

Άρθρο 1 παράγραφος 4

Η εκπαίδευση που παρέχεται από την Ε.Ο.Ο.Α. και τα σωματεία μέλη της, βασίζεται στα διεθνώς αναγνωρισμένα πρότυπα ορειβατικής εκπαίδευσης, είναι νομικά ρυθμισμένη όπως και η χορήγηση βεβαιώσεων εκπαιδευτών ή επιτυχούς αποφοίτησης και έχει εγκριθεί από τις γενικές Συνελεύσεις της 30/01/1999 και 31/01/2004 .

Από τα παραπάνω βγάζω το συμπέρασμα, ότι όταν απευθύνομε σε μια σχολή που οργανώνει σωματείο μέλος στης Ε.Ο.Ο.Α. υπό την αιγίδα της καΙ υπάρχει ένα πλαίσιο κανόνων το οποίο μάλιστα είναι και νομικά ρυθμισμένο.
Με λίγα λόγια εγώ δεν ξέρω αλλά οι άνθρωποι ξέρουν και μπορούν να μου προσφέρουν τα παραπάνω .

Τώρα όμως ………

( Σας παραπέμπω στον κανονισμό εκπαίδευσης της Ε.Ο.Ο.Α.)

Άρθρο 6 παράγραφος 3

Οι διοικήσεις των σωματείων Ε.Ο.Ο.Α. πρέπει να ακολουθούν τις οδηγίες των εγκυκλίων της Ε.Ο.Ο.Α. σχετικά με τις τυπικές διαδικασίες που χρειάζονται για την έγκριση των σχολών τους.

Άρθρο 6 παράγραφος 7

Οι διοικήσεις των Σωματείων, που επιθυμούν, την έγκριση της Ε.Ο.Ο.Α. για τις σχολές που διοργανώνουν, οφείλουν να αποστέλλουν όλα όσα αναφέρονται στις παραπάνω παραγράφους και να αποδείξουν ότι έχουν την δυνατότητα να καλύπτουν με συνεπεία το ελάχιστο των προδιαγραφών που έχει θέσει η Ε.Ο.Ο.Α., σε ότι αφορά την βασική ορειβατική εκπαίδευση.


Αν, λέω αν, αντιλήφθηκα σωστά η Ε.Ο.Ο.Α. μπορεί να μην εγκρίνει μια σχολή που δεν ικανοποιεί τα προαναφερθέν διεθνώς αναγνωρισμένα πρότυπα ορειβατικής εκπαίδευσης και πολύ καλά κάνει κατά την άποψη μου. Τώρα βέβαια αν δεν εγκρίνει μια σχολή Σωματείου μέλους της, διότι δεν πληρεί τα παραπάνω, τότε πως το επιτρέπει να διεξαχθεί η σχολή. Δεν έχει την δικαιοδοσία… αν δεν έχει την δικαιοδοσία τότε τι εποπτικός φορέας είναι, εάν όμως την έχει και και επιτρέπει την διεξαγωγή, ποσό συνάγει, ποσό είναι σύμφωνο, με την σοβαρότητα, υπευθυνότητά, και την σωστή εκπαίδευση όπου η ιδία η Ε.Ο.Ο.Α. επικαλείται .
Επί αυτού τα σχόλια δικά σας.
Έχω παρακολουθήσει τη σχολή αρχαρίων βράχου, πρόκειται να παρακολουθήσω την σχολή μέσου επιπέδου και καλόπιστα ούτε ρώτησα ούτε ανέτρεξα σε εγκυκλίους και νομοθετικά διατάγματα για να διαπιστώσω αν είναι η σχολή συμφωνά με τον εποπτικό φορέα την Ε.Ο.Ο.Α.
Στα πρώτα μου σκαρφαλώματα μου μετά την σχολή, είχα μια πτώση με το σκοινί πίσω από το πόδι, γύρισα ανάποδα και θα είχα χτυπήσει, θεωρώ, πολύ άσχημα το κεφάλι μου αν δεν φορούσα κράνος, αντ´αυτού συνέχισα να σκαρφαλώνω χωρίς τον παραμικρό τραυματισμό, επειδή φορούσα κράνος. Κράνος όμως φορούσα γιατί ο εκπαιδευτής μου (Ο μονός λόγος που δεν τον αναφέρω είναι γιατί σέβομαι την επιθυμία του για ανωνυμία στο forum), με είχε παιδεύσει σωστά στο συγκεκριμένο θέμα, όπως θεωρώ γενικότερά επωφελή την γνώση που μου προσέφεραν μέσα από την σχολή, μέσα σε ένα πλαίσιο κανόνων.
Προσπαθώ να <<ψήσω>> μια φίλη να παρακολουθήσει την σχολή αρχαρίων, διότι πιστεύω, ότι έτσι θα αποκτήσει σωστή αναρριχητική παιδεία με ασφάλεια. Για να τις υποδείξω σχολή θα πρέπει να της προσκομίσω, νομοθετήματα, εγκυκλίους πολυγραφημένες και ερμηνευτικές. Πράγματι δεν καταλαβαίνω, δεν θεωρώ ότι θα έπρεπε καν να εισερχόμουν σε τέτοιου είδους διαδικασίες και σενάρια.
Αν σας ενδιαφέρει θα λειτουργήσω πάλι καλόπιστα, δεν διεξάγω ερευνά για τον αν η σχολή είναί ή όχι είναι εγκεκριμένη και άρα στο μυαλό μου ασφαλή .Θεωρώ όμως ότι δεν θα έπρεπε επουδενί να υφίσταται ένα τέτοιο σενάριο.

Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας και εύχομαι κουράγιο στους φίλους και συγγενείς του Αλέξ για την απώλεια τους
angelobike
Posts: 225
Joined: 20 Apr 2007 19:52
Location: athina
Contact:

Post by angelobike »

νομίζω ότι η συζήτηση εχει μετατοπιστεί από το αρχικό θέμα του ατυχήματος σε σχολή στα βαρδούσια σε εγκριση σχολών από την ομοσπνδία κλπ. Το θέμα είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον, πιστέυω όμως ότι πρέπει να μεταφερθει και να συνεχιστεί σε ένα άλλο thread, ώστε να διατηρείται και ο σεβασμός στον alex.



καλο ταξίδι alex.
ΑΣΣΑΡΙΩΤΑΚΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
ΕΟΔ ΑΤΤΙΚΗΣ
levi
Posts: 2
Joined: 16 Jul 2009 13:40

Post by levi »

Αντιλαμβάνομαι ότι τα αντανακλαστικά για ένα τέτοιο γεγονός είναι οξυμμένα, εάν έπραξα κάποια ασέβεια προς την μνήμη του ´Αλεξ ή προς τα συναισθήματα των φίλων του, ζητώ συγνώμη
southboy
Posts: 6
Joined: 27 Mar 2009 11:31

Post by southboy »

...κούλαρε με τον "μικρούλη" γιατι είναι και άλλοι πολλοί "μικρούληδες" που κάποια στιγμή θα ξεσπάσουν μ´αυτα που βλέπουν τα ματάκια τους στο αναριχορειβατικό πανηγυράκι μας...

καλά..θα μας κλάσουν τ αρχίδια,αλλά λέμε τώρα..ποτέ δε ξέρεις..

..τι σε νοιάζει? ούτε ο ΑΟΣ είσαι ούτε η ΕΟΟΑ..

...σταμάτα όμως να τον προσβάλεις και να του επιτίθεσαι έτσι προσωπικά,γιατί αυτός μεχρι τώρα δεν στο κανει..γράφει (αυτός και μερικοί άλλοι μικρούλιδες) με δεδομένα που όλοι τα γνωρίζουν και γίνεσαι ρόμπα..

...και δε λέει..

καλή καριέρα στο δικαστικό..και αν στραβώσει κάτι ,γιατί εχω ακούσει ότι είναι πολύ βρώμικο κύκλωμα, πιστεύω δε θα σε ξεχάσουν όσοι ανιδιοτελώς υποστήριξες.
Y68
Posts: 4
Joined: 10 Mar 2010 21:47
Location: ATHENS

Post by Y68 »

Πρός Voutiro:
Οι ειρωνίες του τύπου “μικρούλη” δείχνουν εντυπωσιακή μικρότητα.
Με τέτοιες συμπεριφορές δημιουργείς εντυπώσεις σε βάρος εξαιρετικών
παιδιών, ξέρεις για ποιούς μιλάω, τα οποία όντως δεν φταίνε σε τίποτα.
Οι Eλληνες μάθανε να βλέπουνε παντού συνωμοσίες γιατί βλέπουνε παντού
διοικήσεις απο παρεούλες, χωρίς καμία διαφάνεια και έλεγχο και κυρίως κανένα
σεβασμό γι αυτόν τον οποίο υποτίθεται οτι υπηρετούν απο τη θέση τους. Τον πολίτη,
τον ορειβάτη κτλ...Ως γνωστόν οι επιδοτήσεις τέρμα.Έχει όμως ενδιαφέρον τι έγινε τα προηγούμενα χρόνια όχι με τις επιδοτήσεις των σχολών αλλά με τις επιδοτήσεις για κατασκευή καταφυγίων...έχει γίνει ποτέ σοβαρός διαχειριστικός έλεγχος στην ΕΟΟΑ;
Καλό σκαρφάλωμα, Άλεξ!
voutiros
Posts: 368
Joined: 19 Apr 2006 16:40

Post by voutiros »

Εγώ φίλοι (λέμε τώρα..) που βέβαια δεν σας ξέρω και που μάλλον μια χαρά βολεύεστε στην ανωνυμία σας, δεν φοβήθηκα ποτέ να γίνω ρόμπα και είναι αλήθεια ότι τα έχω καταφέρει πολλές φορές θαυμάσια (χα, χα..). Αυτός όμως είμαι ...και σε όποιον γουστάρει. 'Αλλωστε σε αυτόν το χώρο δεν βρίσκομαι για να με γουστάρουν, βρίσκομαι γιατι βασικά γουστάρω να σκαρφαλώνω και ξέρετε όσο περισσότερο σκαρφαλώνω τόσο περισσότερο γουστάρω. Το ίδιο ελπίζω και για σας! Και αν μιλάω κάποιες φορές υποτιμητικά για κάποιους "μικρούλιδες" είναι γιατι έχω βαρεθεί πια την ίδια ανοησία με όλους αυτούς τους τιμητές των πάντων, που χωρίς να γνωρίζουν πετάνε την παπαριά τους. Ναι, έχετε δίκιο ο χώρος έχει γεμίσει από πολλούς τέτοιους ...μικρούλιδες και ο επιθετικός προσδιορισμός βέβαια δεν αφορά στην ηλικία τους. Και μια που τώρα πιάσαμε την μικρότητα κύριε Y68, το κήρυγμα σε κανα άλλον. Σε κάποιον από αυτούς που νομίζουν ότι οι σύλλογοι ή η ομοσπονδία είναι τίποτε δημόσιες υπηρεσίες απο τις οποίες μπορούν μόνο να απαιτούν. Που δεν αναγνωρίζουν ότι εθελοντές είναι αυτοί που ασχολούνται στους συλλόγους και στην ομοσπονδία, άνθρωποι που αφιερώνουν ό,τι ελεύθερο χρόνο διαθέτουν για να ...βρίσκουν οι νεότεροι. Όχι πάντα με επιτυχία άλλα, χωρίς κανένα ιδιαίτερο όφελος. Το ίδιο ισχύει και για τους περισσότερους εκπαιδευτές. Να εξηγούμαι, κάποιοι από εμάς είναι επαγγελματίες, όμως οι περισσότεροι δεν είναι έτσι. Εντάξει, το ξέρω έχετε τις αντιρήσεις σας! Όμως πριν βγείτε και τις εκφράσετε δημόσια σκεφτείτε ένα μόνο πράγμα, τι έχει κάνει ο καθένας σας για όλα αυτά;Συμμετέχετε σε συλλόγους, ψηφίζετε συμβούλια, εκφράζετε προτάσεις, δουλεύετε προγράμματα και τέλος πάντων τι έχετε προσφέρει σε αυτόν τον χώρο. Μήπως τελικά το μόνο που κάνετε είναι να ασκείτε κριτική; Και αυτό το λέω επειδή δεν σας ξέρω, αν και μεταξύ μας- αν είχατε κάτι προσφέρει σε αυτό το χώρο μάλλον θα σας ήξερα.... Πολύ σωστά κάποιος είπε ότι ομοσπονδία- σύλλογοι είμαστε εμείς όλοι. Αναρωτηθήτε λοιπόν πρώτα κύριοι τιμητές, πόσο είστε και εσείς αυτοί οι "όλοι"και αφήστε επιτέλους για λίγο στην άκρη τη φοβερή και τρομερή "γνώμη" σας. Το ξέρουμε την έχετε να την χαίρεστε κιόλας το είπε άλλωστε και ο Κλιντ Ιστουγντ ..."η γνώμη είναι σαν την κολοτρυπίδα, όλοι έχουν απο μια!"

ΥΓ Όσο για τα δικαστήρια, όντως και αυτά μυρίζουν...
wu
overthehill
Posts: 12
Joined: 23 May 2006 11:44
Location: Athens

Post by overthehill »

Καταλαβαίνω ότι υπάρχει αρκετή ένταση αλλά θα ήταν πιο εποικοδομητικό για όλους μας εάν δεν ξεφεύγαμε από το θέμα μας.
Να σας ενημερώσω ότι το μαγείρεμα τελείωσε και ότι στα χαρτιά τουλάχιστον δεν υπήρξε ποτέ σχολή. Οι συμμετέχοντες σε αυτήν έχουν λάβει σαφείς οδηγίες να υποστηρίζουν το ίδιο. Ευτυχώς που μερικοί τις παραβλέπουν.....
Που καταλήγουμε τελικά????? Μάλλον στο ότι ο alex ήταν στο βουνό με την παρέα του, παραπάτησε και έπεσε....ο ΑΟΣ και η ΕΟΟΑ δεν γνώριζαν ποτέ τίποτα...νομίζω τους βολεύει όλους, εκπαιδευτές, συλλόγους, ΕΟΟΑ...ούτε γάτα ούτε ζημιά..
Με μία λέξη θα το έλεγα συγκάλυψη. Άλλωστε είναι παλιά καλή επιτυχημένη συνταγή του παρελθόντος...
Δυστυχώς για όλους μας voutire γνωρίζω πάρα πολύ καλά τι λέω.....
Θέλω να γίνει σαφές ότι το νόημα αυτής της συζήτησης δεν είναι να βρούμε τους υπαίτιους του ατυχήματος αλλά να λειτουργήσουμε προληπτικά έτσι ώστε μην επαναληφθούν στο μέλλον (όσο αυτό είναι δυνατόν) δυστυχήματα σε ΣΧΟΛΕΣ.
Ο μόνος τρόπος είναι να καταλάβουν οι διοικούντες των φορέων (συλλόγων και ΕΟΟΑ) ότι -εθελοντές η μη- έχουν ευθύνη απέναντι στους άπειρους (ως επί των πλείστων) μαθητές των σχολών, και ΟΦΕΙΛΟΥΝ να τους προστατεύουν με τον καλύτερο τρόπο. ΟΦΕΙΛΟΥΝ επίσης να στηρίζουν τους τυπικούς σε θέματα ασφάλειας εκπαιδευτές -εθελοντές η μη-. Οι τεχνικές της συγκάλυψης απλά μας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στο επόμενο δυστύχημα !
Τέλος voutire δεν καταλαβαίνω προς τι τόση αντίδραση... Μήπως πιστεύεις ότι όλα λειτουργούν ιδανικά????


μικρούλης
voutiros
Posts: 368
Joined: 19 Apr 2006 16:40

Post by voutiros »

Ναι ας μην ξεφύγουμε από το θέμα. Φαντάζομαι λοιπόν, η "αξιόπιστη" πηγή σου να σου είπε κιόλας ότι η ΕΟΟΑ δεν γνώριζε τίποτε (τώρα Mike αν αυτό δεν καταλαβαίνεις πως γίνεται, άστο ...βαριέμαι να σου εξηγήσω) πιθανόν να σου είπε και για το πως συμπαραστάθηκε ο σύλλογος στην οικογένεια του θύματος. Αλλά έσυ επιμένεις και δεν δέχεσαι το λάθος σου. Κατάλαβες γιατί σε λέω λοιπόν μικρούλη; Λες όμως και κάτι σωστό, ότι δεν πρέπει να ξαναγίνει παρόμοιο ατύχημα και ότι όλοι μας πρέπει να κάνουμε κάτι. Πως με τα λόγια; Από αυτά έχουμε χοστάσει... Συμμετοχή χρειαζόμαστε. Αλλά αυτό που βλέπουμε μόνο είναι να εκφράζονται Γνώμες, δηλαδή Κολοτρυπίδες.
wu
Y68
Posts: 4
Joined: 10 Mar 2010 21:47
Location: ATHENS

Post by Y68 »

Έχεις μια τάση να κάνεις αυτό που κατακρίνεις. Μιλάς για κήρυγμα κι αμέσως μετά κάνεις ένα
περί προσφοράς συγχέοντας την όντως ανιδοτελή προσφορά των εκπαιδευτών (και τη δική σου ως εκπαιδευτή εκπαιδευτών) με σπίτια στη Μύκονο και πανάκριβα καταφύγια που δε λειτουργούν
λόγω κακοτεχνιών. Άλλωστε, για τους εκπαιδευτές σου είπα( τα εξαιρετικά παιδιά ντε!) ότι δημιουργούνται άδικες εντυπώσεις σε βάρος τους απο το χειρισμό της υπόθεσης.
Βολικότερες και απο την ανωνυμία (και τα πλήρη στοιχεία μου να έδινα πάλι ανώνυμος θα ήμουν για σένα) είναι οι προσωπικές προσβολές με την ασφάλεια της αποστασης.
Αν κατάλαβα καλά, όποιος δεν είναι εκπαιδευτής ή παλιός στο “ χώρο”,και στον μικρόκοσμο του , δεν δικαιούται να ομιλεί και πολύ περισσότερο να κρίνει. Αυτή ακριβώς είναι η αντίληψη της κλίκας και της “παρέας” που καταστρέφει πολλούς “χώρους” στην Ελλάδα, όχι μόνο αυτόν.
Παρ´όλα αυτά, επειδή συμμετέχω στίς διαδικασίες του συλλόγου μου, προτείνω, όταν έχω κάτι να πω και είμαι κάθε Σαββατοκύριακο στα βουνά (εκτός απο αυτό που έκανα την αμαρτία να γράψω πρώτη φορά την αποψή μου) ρωτάω, καλόπιστα ακόμα, τι είναι αυτό που θα μπορούσε να κάνει κανείς για να συμμετέχει ή να προσφέρει(;) περισσότερο...
Επίσης, επειδή λες ότι για το θέμα της ασφάλειας δε θέλετε γνώμες αλλά συμμετοχή, η συμμετοχή
ΠΟΙΩΝ, ΠΟΥ και ΠΩΣ θα βοηθούσε στην τήρηση των κανόνων ασφαλείας; Φοβάμαι φίλε (λέμε τώρα) ότι οι λέξεις προσφορά, συμμετοχή, χρησιμοποιούνται για τις εντυπώσεις...
Τέλος, η κωλοτρυπίδα όπως και η γνώμη γράφονται με ωμέγα.
Post Reply