Προστασία από ήλιο

Γενικές συζητήσεις που σχετίζονται με την αναρρίχηση και το ορεινό περιβάλλον
Post Reply
User avatar
agorf
Posts: 107
Joined: 14 Dec 2010 16:30
Contact:

Προστασία από ήλιο

Post by agorf »

Καλησπέρα.

Το περασμένο ΣΚ έκανα το ντεμπούτο μου στα Μετέωρα. Όντας αρχάριος, κινούμαι κάπως αργά με αποτέλεσμα σε διαδρομή πολλών σχοινιών να είμαι πολύ ώρα εκτεθειμένος στον ήλιο. Αποτέλεσμα το χειρότερο έγκαυμα από ήλιο (στον αυχένα) που έχω πάθει ποτέ. Δυστυχώς αντιηλιακό δεν είχα μαζί μου, ενώ θεώρησα ότι από 10 Απριλίου ο ήλιος δεν θα είναι και τόσο επικίνδυνος. Επίσης, η συγκεκριμένη διαδρομή ήταν σχεδόν όλη μέρα στον ήλιο (άλλο λάθος).

Ήθελα να μάθω εσείς τι κάνετε για να προστατευτείτε από τον ήλιο όταν δεν μπορείτε να τον αποφύγετε; Γνωρίζω ότι η ένδυση προστατεύει, αλλά κάποιες περιοχές όπως χέρια, αυτιά (ακόμα και με κράνος), αυχένας μένουν εκτεθειμένα στην ηλιακή ακτινοβολία.

Επίσης αν γνωρίζετε κάποιο καλό και δοκιμασμένο αντιηλιακό (με γνώμονα το μέγεθος για να είναι εύκολο να κουβαληθεί, ευκολία χρήσης π.χ. σε ρελέ κατά το σκαρφάλωμα και φυσικά αποτελεσματικότητα προστασίας).

Ευχαριστώ.
Not all those who wander are lost.
Michael Fountoulakis
Posts: 125
Joined: 18 Nov 2008 15:27
Location: Keratsini

Post by Michael Fountoulakis »

πάρε αντιηλιακό προσώπου(είναι μικρού μεγέθους) σε μορφή σπρέυ ή με ενσωματωμένο καπάκι που κλείνει και όχι βιδωτό.όλα τα φαρμακεία έχουν. :lol:
τα πάντα ρεί
Post Reply