Νέο σχεδιάγραμμα ετοιμάζεται
Προσθέθηκαν δύο βύσματα για ρελέ. Το 1ο στο πατάρι ψηλά δίπλα στο κόκκινο καρφί που δεν επαρκούσε για ρελέ ή ακόμα περισσότερο για υποχώρηση ή διάσωση (αυτό είναι το R7 στο υπάρχον σχεδιάγραμμα - το δέντρο δεν υπάρχει πια). Το R7 έχει τώρα δύο καλά καρφιά και ένα βύσμα 10mm με maillon rapide.
To 2o βύσμα μπήκε δίπλα στο παλιό βύσμα (8mm με κώνο εκτόνωσης) στην αρχή της τραβέρσας της "πλάκας". Παλιό σχεδιάγραμμα των Κορφών έδινε ρελέ δίπλα στο σημείο αυτό, και έτσι έχει νόημα, αφενός για αυτούς που δεν έχουν σκοινιά 60μ (και βάλε) για να βγούνε με την μία από το δέντρο (R2) στα χημικά (R3), και αφετέρου για εκείνους που θα βρεθούν στην δεινή θέση να χρειάζονται υποχώρηση από εκεί πάνω ή από ψηλότερα. Τώρα από το R5 με 60άρια σχοινιά ένα ραπέλ σε βγάζει στο καινούριο βύσμα, το οποίο έχει και αυτό maillon rapide και συνδιάζεται πλέον με το παλιό βύσμα ως ρελέ. Το τελευταίο φαινόταν (ακόμα και εσωτερικά) να είναι ακόμα σε καλή κατάσταση. Από αυτά τα δύο βύσματα ένα ακόμα ραπέλ 60μ βγάζει στο R1 (προϋπάρχον χημικό ανοξείδωτο 4-5 μέτρα αριστερά από πατάρι). Για να είμαι ακριβής το ραπέλ αυτό προέκυψε 2-3 μέτρα πιο μακρύ -δηλαδή αναγκάστηκα να λυθώ και να "περπατήσω" παρακάτω μέχρι το R1- όμως εγώ είχα στατικά σκοινιά, ίσως τα δυναμικά με την επιμήκυνση να φτάνουν just. Από το R1 τα 60μ σκοινιά δεν φτάνουν μέχρι την σπηλίτσα κάτω-κάτω, για αυτό ραπελιάστε προς το ζωνάρι και φύγετε από εκεί προς το πλάϊ ακολουθώντας αντίστροφα την προτεινόμενη πρόσβαση.
Ακόμα επανατοποθετήθηκαν τα καρφιά που έλειπαν με βάση το υπάρχον σχεδιάγραμμα στην αριστερή τραβέρσα που φεύγει από το R4. Αυτά είτε είχαν ξηλωθεί, είτε είχαν αφαιρεθεί. Επειδή η συγκεκριμένη τραβέρσα είναι εκτεθειμένη και δύσκολα παίρνει φυσικές ασφάλειες (μόνο μικρά φρεντ ταιριάζουν και το καλύτερο από αυτά χρειάζεται να μπει στην μόνη τσεπούλα-πιάσιμο μη αφήνοντας χώρο για τα δάχτυλα), και επειδή η μεγάλη φλούδα στην έξοδο από την τραβέρσα είναι ψιλοραγισμένη και κάποια στιγμή θα σπάσει και κάποιος θα φύγει στο κενό μαζί της, αποφάσισα για αυτούς τους λόγους να ξαναβάλω τα καρφιά όπως φαίνονται και στο σχεδιάγραμμα. Αν κάποιος έχει αντίρρηση για την επανατοποθέτηση των καρφιών αυτών να μας το πει εδώ στο forum (με το ονοματεπώνυμό του παρακαλώ), και εγώ θα κάνω τον κόπο να πάω να τα ξαναβγάλω.
Ακόμα αντικαταστάθηκε το φιξαρισμένο σκοινί που ασφάλιζε μια τραβερσούλα που ανεβάζει στο διάζωμα (προυπήρχαν εκεί δύο βύσματα 10mm που φαίνονται σε άριστη κατάσταση). Αυτά βρίσκονται στο κολουάρ περίπου 30-40μ πιο κάτω από το σημείο που καταλήγουν τα ραπέλ του διαζώματος προς το μονοπάτι του Καραγιάννη. Είναι χρήσιμο να υπάρχουν αυτά τα σκοινιά σε περίπτωση που χρειάζεται ΑΜΕΣΗ πρόσβαση στο διάζωμα για διάσωση ή άλλο λόγο. Από τις μπασκέτες μέχρι το διάζωμα μου πήρε 1:40 σε γρήγορο τέμπο και ξέροντας τα περάσματα (θα ακολουθήσει περιγραφή). Αν κάποιος περάσει από εκεί στο μέλλον να μην κλιπάρει απλά στο φιξαρισμένο σκοινί αλλά να περάσει και ένα προύζικ, γιατί ποτέ δεν ξέρεις σε τι κατάσταση βρίσκεται το σκοινί στην άλλη άκρη μιας τραβέρσας...
Μαζί με τον βασιλικό ποτίζεται και η γλάστρα...