Beyond Good and Evil

Πληροφορίες, εντυπώσεις και παρατηρήσεις σχετικά με τις διαδρομές βουνού
Post Reply
AlexHwaRang
Posts: 425
Joined: 01 Jul 2007 16:33

Beyond Good and Evil

Post by AlexHwaRang »

Συγχαρητήρια στο άξιο ξενιτεμένο τέκνο της παρτίδας μας.... Τον Ελβετόψυχο, τον ΖΟυλού με το όνομα, Τον Δασκαλάκισμ...

Μετά τα αγγλάκια την έστειλε...
http://www.ukclimbing.com/news/item.php?id=67490

Ισως ένα από τα πιο άξια δημιουργήματα του Mark Twight, Μια διαδρομή με ελάχιστες επαναλήψεις και δει ελεύθερες.
zulu
Posts: 149
Joined: 09 Mar 2008 20:40

Post by zulu »

Τα συγχαρητήρια πανε πρώτα απ όλα στους Μπελογιάννηδες και στους Βουτυρόπυλους που ανοίξανε διαδρομές σαν τη Μπλοτί και το Ουράνιο τόξο για να μπορούμε να πηγαίνουμε σε διαδρομές σαν την Πέρα απο το καλό και το κακό (καλό ε?). προσωπικά πάντως ενα μεγάλο ευχαριστώ στον Tino που καθάρισε 5 καλές σχοινιές και ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ(οχι ψωνίστικο αλλά δημόσιο) στο Δήμοσθένη το Παπαδόπουλο που μαζί με το πως να κάνω οχτάρι μου δινε να διαβάζω και το Μάρκο........ Και φίλε Άλεξ πιστεύω ειλικρινά πως το βουνό είναι συλλογική διαδικασία όχι μονο στιγμιαία αλλά και διαχρονικά με λίγα λόγια κάθε τι που κάνουμε το χρωστάμε σε oλους με τους οποίους μοιραστήκαμε εμπειρίες........ Τέσπα έχω δέκα πέντε μέρες τέλη οκτώβρη με αρxές νοέμβρη. Rack the fuck up and come over here
Last edited by zulu on 15 Oct 2012 12:04, edited 1 time in total.
inta diaolos einai toutos!
tomy
Posts: 80
Joined: 13 Apr 2009 21:40
Location: Athens-Trikala

Post by tomy »

τί να λέμε τώρα;;;
when desire dies,fear is born...
dpapa
Posts: 52
Joined: 01 Jan 2008 13:45

Post by dpapa »

Δημήτρη, να 'σαι πάντα καλά και να προσέχεις σαπάνω.
stam
Posts: 50
Joined: 20 Jan 2008 18:59

Post by stam »

Μήτσο μμμμ,

you are an Alp - Machine!!!!
User avatar
Ibex
Posts: 711
Joined: 15 Aug 2006 14:49

Post by Ibex »

Εμείς τά 'παμε, αλλά μπράβο και δημόσια 8)
"Πολλὰ μὲν ἄλλα Νύμφαι κἠμὲ δίδαξαν ἀν᾽ ᾤρεα βουκολέοντα ἐσθλά." Π.Α.
zulu
Posts: 149
Joined: 09 Mar 2008 20:40

Post by zulu »

Λοιπόν φίλοι, μιας και πολλοί μου το ζητήσατε να πώ κατ-αρχήν ότι τις λίγες φωτοφραφίες που βγάλαμε θα τις ανεβάσω αρχές Νοέμβρη που γυρίζει ο Τίνο απο τις διακοπές του μιας και εγώ έχω μόνο μια στο κινητό που δε λέει και πολλά.
Οσον αφορά τη διαδρομή και όσο περνάνε τα χρόνια εδώ στα γύρω βουνά καταλαβαίνω όλο και περισσότερο οτι δεν είμαστε τόσο κακοί αναρρριχητές ως κοινότητα. Και λέω αναρριχητές διότι έχοντας κάνει κάποιες απο τις τεχνικά πιο δύσκολες διαδρομές στα βουνά μας (μιλάω για χειμερινές πάντα) συνειδητοποιώ οτι ακόμα εδώ στις Άλπεις δεν έχω ιδρώσει ή χεστεί περισσότερο. Επιμένω να λέω οτι η δυσκολότερη διαδρομή που έχω κάνει είναι η Tρύπα στον Όλυμπο με πολύ κακές συνθήκες βέβαια.
Η διαφορά είναι οτι στο Βουνό και όχι μόνο το μέγεθος μετράει. Και εδώ υστερούμε λόγω του οτι τα έχουμε πιιο μικρα. Τα βουνά. Στην πέρα απο το καλό και το κακό το ένιωσα στο πετσί μου. Ειλικρινά καμμία σχοινιά πιο δύσκολη απο την Μπλοττί ή την Ουρανόσκαλα. Αλλά οι πουτάνες ήταν πολλές ........ και η 8 ήταν ΖΟΡΙΚη όχι τόσο τεχνικά (70 μοίρες) αλλά ψυχολογικά .Ήταν φτιαγμένη για μένα. Μετά απο 3 μέτρα χωρίς τίποτα είχα χεστεί τόσο πολύ που δεν υπήρχε περίπτωση να σκεφτώ κάτι άλλο εκτός απο το επόμενο ρελέ. Ο πάγος ειλικρινά δεν ήταν ποτέ πάνω απο 4/5 χιλιοστά. Στην ουσία σκαρφαλώναμε πάνω στα τακάκια που είχαν καθαρίσει οι προηγούμενοι μεγάλη η χάρη τους διοτί τα βλέπαμε κατευθείαν ενώ αυτοί έπρεπε προφανώς να σπάσουν πάγο και να ψάξουν. Οι προηγούμενες σχοινιές ήταν άλλες περισσότερο και άλλες λιγότερο δύσκολες ποτέ όμως κάτω απο ένα δικό μας συνεχόμενο Μ3. Υπενθυμίζω πως οι βαθμολογίες μας στα μικτά είναι πολύ σκληρρές. Η διαφορά και πάλι είναι οτι οι σχοινιές είναι μεγάλες και η δυσκολία συνεχόμενη. Στη προκειμένη περίπτωση το πολύ καλοκαιρινό σκαρφάλωμα στις σχισμές του Σαμονί με έσωσε.
Για να γυρίσω στις διαφορές όμως ζπάρχει ένα στοιχείο που δεν πρέπει να αγνοούμε και αυτό είναι ο γρανίτης. Η ασφφάλιση ειλικρινά αυτής της διαδρομής με έκανε να αναρωτιέμαι αν ο Μαρκ Τουάιτ είχε πετύχει τόσο κακές συνθήκες ή αν ήταν τόσο άχρηστος με τα Φρέντς( ή ισως απλά με τα ίσια πιολέ και τους ιμάντες ήταν 10 φορές πιο δύσκολο να βάλεις ένα φρεντάκι). Εκτός απο την 1η σχοινιά όλες οι άλλες ασφαλίζονταν πολύ καλά( σημείωση για πρώτη φορά δεν κλίπαρα ένα υπάρχον βύσμα αυτό του βεβηλου Μπαμπάνωφ( όχι Μπαμπάνη)) όχι τόσο απο μαγκιά περισσότερο διότι ήταν λίγο μακριά και ήταν πιο εύκολο να βάλω ενα φρέντ.
Συνοψίζοντας διαδρομή πολύ όμορφη, πολύ δύσκολη και κυρίως πολύ μεγάλη. Διαρομή όμως πού όσοι έχουν σκαρφαλώσει τις δύσολες τις στερεάς ελλάδας θα την πάλευαν( μια χαρα????????)
Κλείνοτας 4 χρόνια εδω η επιθυμία μου παραμένει η ίδια. Να σκαρφαλώσω οτι και όσο μπορώ άλλα να είμαι με εσάς. Όχι γιατι με έπιασε κανένα πατριωτικό συναίσθημα ,άλλωστε ξέρετε οτι με το πατριωτισμό δεν τα πάω και πολύ καλά, αλλά γιατί ........... ..................... Έχω κολλήσει 5 λεπτά και δε βρίσκω το γιατί. Γιατί έτσι μου αρέσει λοιπόν. Ετοιμαστείτε γιατί ο χειμών είναι πολλά υποσχόμενος. Και να θυμάστε σαν τη Τσούκα δεν υπάρχει άλλη..................
Last edited by zulu on 17 Oct 2012 20:42, edited 3 times in total.
inta diaolos einai toutos!
User avatar
Ibex
Posts: 711
Joined: 15 Aug 2006 14:49

Post by Ibex »

Δες PM.
"Πολλὰ μὲν ἄλλα Νύμφαι κἠμὲ δίδαξαν ἀν᾽ ᾤρεα βουκολέοντα ἐσθλά." Π.Α.
tomy
Posts: 80
Joined: 13 Apr 2009 21:40
Location: Athens-Trikala

Post by tomy »

γιατί.................γιατί εμείς λέμε πολλές μαλακίες και γελάμε γι αυτό...
αφού είναι πολλά υποσχόμενος χειμώνας σου ετοιμάζω team bomba
αλλά όχι για τέτοια πράματα,για λίγο πιο light ρε αδερφέ επειδή κάποιοι έχουν γεράσει (μάντεψε ποιος) κάποιοι είναι λίγο αρχάριοι(μάντεψε ποιος) και κάποιοι έχουν να πιάσουν βράχια(εκτός από κάτι ξεβραχώματα underwater) κάτι χρόνια(μάντεψε ποιος)....
πάντως δε ξέρω τι λένε για τους ελβετούς αλλά τα σπάνε 24 ώρες το 24ωρο 7 μέρες τη βδομάδα!!!!http://www.uzic.ch/
when desire dies,fear is born...
voutiros
Posts: 368
Joined: 19 Apr 2006 16:40

Post by voutiros »

Ευτυχώς, που υπάρχουν κάτι Δασκαλάκιδες και σια, εκεί έξω για να μας θυμίζουν ότι αναρρίχηση δεν είναι μόνο να βαυκαλίζεσαι στη κορακοφωλιά. Δε λέω σεβαστή η προσπάθεια του καθενός, αλλά να υπάρχει και ένα μέτρο σύγκρισης, έτσι; Respect φίλε και είναι πραγματικά τιμή μου να έχω σκαρφαλώσει με αρχ...τους σαν εσένα!
wu
lamogio
Posts: 93
Joined: 30 May 2007 23:34

Re: Beyond Good and Evil

Post by lamogio »

Συνθήκες λέμε!
http://www.tvmountain.com/video/alpinis ... assif.html

Μπράβο Μήτσο!
User avatar
Ibex
Posts: 711
Joined: 15 Aug 2006 14:49

Re: Beyond Good and Evil

Post by Ibex »

Φωτογραφίες δεν είδαμε ακόμα.
Μήπως σκαρφαλώνατε νύχτα;
Για δείξε μας λίγο γυμνό...
βράχο.
"Πολλὰ μὲν ἄλλα Νύμφαι κἠμὲ δίδαξαν ἀν᾽ ᾤρεα βουκολέοντα ἐσθλά." Π.Α.
Post Reply