Αναρρίχηση στο Νταμάρι της Πεντέλης

Ανακοινώσεις ορειβατικών εκδηλώσεων ή γεγονότων
Post Reply
Karazitz
Posts: 178
Joined: 18 Apr 2006 13:53

Αναρρίχηση στο Νταμάρι της Πεντέλης

Post by Karazitz »

Ολοκληρώθηκε η συντήρηση του πεδίου στο Νταμάρι της Πεντέλης.
Σχετικές πληροφορίες στο αρχείο Penteli-Ntamari-Maintenance-2013.pdf.

http://www.routes.gr/?Page=el/Climbing/ ... li-Ntamari
Genirous
Posts: 61
Joined: 05 Mar 2009 12:45
Location: Αθήνα

Νέα διαδρομή

Post by Genirous »

Στον κεντρικό τοίχο του πεδίου, αριστερά από τις 2 ημιτελείς παλιές διαδρομές "Δίεδρο" και "Κόψη", ανοίχτηκε μια νέα διαδρομή πέρυσι τον Σεπτέμβρη με το όνομα ''Οδός Καταγωγής'' (2014, Ρούσαλης Γ., Τσιονάρα Ο.). Χρησιμοποιήθηκαν βύσματα και πλακέτες της Raumer, 316L "marine", τα ρελέ είναι κλειστού τύπου με μονό κρίκο και τοποθετήθηκαν απλά καραμπίνερ για γρήγορο κλιπάρισμα. Η εκτόνωση έγινε με δυναμόκλειδο.

Το πρώτο κομμάτι μέχρι τη μεγάλη τρύπα υπολογίζεται γύρω στο 7a+, ενώ το extension είναι ημιτελές και η δυσκολία του θα είναι αρκετά μεγαλύτερη. Υπήρχαν πολλά και μεγάλου μεγέθους σαθρά στα πρώτα μέτρα του κάθετου τοίχου που επιμελώς αφαιρέθηκαν, ενώ τοποθετήθηκε ένα απλό καραμπίνερ στην 1η πλακέτα του αρνητικού τοίχου για εύκολο μάζεμα των υλικών στο κατέβασμα. Παρακαλούμε μην το αφαιρέσετε. Το όνομα είναι γραμμένο στη βάση της διαδρομής.

Πιστεύουμε πως η διαδρομή έχει πολύ όμορφο και ιδιαίτερο σκαρφάλωμα, ωστόσο περιμένει τις επαναλήψεις σας και τα σχόλιά σας.

ΥΓ: Η διαδρομή "Στέγη" του Αλιγιάννη είναι πολλά μέτρα αριστερότερα και ο τοίχος εκεί δεν έχει καμία σχέση με αυτόν που βρίσκεται η "Οδός Καταγωγής".
Post Reply