Χειμερινές Συνθήκες

Πληροφορίες για τον καιρό και τις συνθήκες των βουνών
lamogio
Posts: 93
Joined: 30 May 2007 23:34

Χειμερινές Συνθήκες

Post by lamogio »

Έχουν πέσει κάτι λίγα στα βουνά της κεντρικής και νότιας Ελλάδας και περισσότερα σε εκείνα της βορείου. Από ότι λένε οι ερασιτέχνες οι μετεωρολόγοι (συγνώμη για την έκφραση αλλά μας έχουν πουλήσει πολλές φορές) θα πέσουν κι άλλα. Hellooo. Χιόνια εννοώ. Οπότε νομίζω ότι θα ήταν χρήσιμο ένα topic στο οποίο θα καταθέτουμε τις συνθήκες που βρίσκουμε στα βουνά. Θα μπαινουμε δηλαδή και θα λέμε: Πήγαμε εκεί...και ήταν κάγκελο. Η', άσε...σα κουραμπιές ήταν. Τι λέτε?
Μην περιμένετε βέβαια να σκαρφαλώσετε μέσα από το forum. Αν δεν πας εκεί, δε θα μάθεις ποτέ... Και όταν λέω εκεί, δεν εννοώ στο Μαστροκωστόπουλο. Κάτω από την ορθοπλαγιά εννοώ. Ούτε το: "Παιδιά πήγα στη βαθιά λάκκα και χωρίς crampon δεν μπορούσες να πας βήμα" είναι χρήσιμη πληροφορία.
Για αυτό λοιπόν κι εμείς...σα γνήσιοι αγωνιστές του εργατο-υπαλληλικού κινήματος αύριο απεργούμε. Ο καιρός θα είναι μούντζα αλλά ΔΕΝ κρατιόμαστε. Όχι ρε παιδιά... Είπαμε είμαστε αγωνιστές αλλά όχι κι έτσι. Στα Βαρδούσια θα πάμε. Όχι στο Πεδίον Άρεως. Όποτε μετά θα σας πούμε αν καταφέραμε να ξεμυτήσουμε από το εκκλησάκι ή όχι. 50-50 είναι...
Ελπίζω να μην κούρασα...
AlexHwaRang
Posts: 425
Joined: 01 Jul 2007 16:33

Βαρδούσια

Post by AlexHwaRang »

Τα τελευταία 500 μέτρα του χωματόδρομου είχαν χιόνι. Τα καταφέραμε και ξεμυτίσαμε από το εκκλησάκι κατα τις 5 πμ. Χιόνιζε, έκανε ψοφόκρυο και δεν βλέπαμε την μύτη μας. Παρόλαυτα με το ξημέρωμα είμασταν στο κλειστό καταφύγιο ενώ στο μεταξύ σταμάτησε να χιονίζει. Εκεί οπλιστίκαμε με τα πιολε κραμπόν και φύγαμε... Δυστυχώς το lamogio ήταν άρρωστο (μάλλον από το πολύ σεξ) και παρόλη την προσπάθειά του αναγκάστηκε να γυρίσει στο καταφύγιο. Ο γράφων συνέχισε μόνος του κάπου στην Ταρτησσώ όπου φχαριστήθηκε να χώνει πιολεδιές σε Alpine Ice!!! Πολύ ωραία.

Όλες οι διαδρομές (Σκόρδα-Γκιώνη Πλάι) είναι σχηματισμένες. Η ποιότητα του χιονιού διέφερε σημαντικά από διαδρομή σε διαδρομή επειδή είχε πολλά φρέσκα αλλά και παλιότερα παγωμένα. Σαφώς καλύτερες ήταν οι ΒΔ πλευρές λόγω κυρίως prevailing wind. Όλα αυτά είναι ιστορία διότι χθες βράδυ πρέπει να έριξε πολύ χιόνι.
OFIS
Posts: 206
Joined: 26 Apr 2006 09:44

ΠΟΥΔΡΟΣΟΥΠΟΚΟΛΥΜΒΗΣΗ!!!!!!!!

Post by OFIS »

ΜΟΛΙΣ ΕΠΕΣΤΡΕΨΑ ΑΠΟ ΒΑΡΔΟΥΣΙΑ.ΧΙΟΝΙ ΑΡΚΕΤΟ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ(ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥ Σ.),ΑΦΟΥ ΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΕΚΛΕΙΣΕ ΑΠΟ ΚΥΡΙΑΚΗ...ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΓΚΑΝΤΕΜΗΔΕΣ ΦΙΛΟΙ :twisted: ΠΟΥ ΔΕ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ''ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΘΑ ΕΙΧΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ'' :wink: ..ΠΟΥΔΡΟΚΟΛΥΜΒΗΣΗ ΧΘΕΣ-ΟΥΤΕ ΤΗ SOLARIS ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ,ΣΟΥΠΟΚΟΛΥΜΒΗΣΗ(ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΑΥΤΟ!!) ΣΗΜΕΡΑ,ΠΟΥ ΤΟ ΓΥΡΙΣΕ ΣΕ ΝΟΤΙΑΔΕΣ...ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΒΟΡΙΑΔΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΑΔΕΙΑΣ,ΛΟΙΠΟΝ,ΑΦΟΥ ΑΥΡΙΟ ΕΠΙΣΤΡΕΦΩ ΧΙΟ :cry: :cry: :cry: ...
NESTORAS1980
Posts: 12
Joined: 12 Dec 2007 23:03

ΖΗΡΕΙΑ

Post by NESTORAS1980 »

Πολύ χιόνι στη Ζήρεια, ήδη από το οροπέδιο μισό μέτρο, και κοντά στις κορυφές κολύμπι σε πούδρα που δεν πρόλαβε να παγώσει. Λίγος πάγος στα λούκια δε μία μικρή ορθοπλαγιά που ανεβήκαμε χτες, αλλά κάναμε την πρώτη χρήση πιολέ σε μικτό πεδίο για φέτος! να και ορισμένες φώτο
http://dias.aueb.gr/~nestoras/ziria24-12-07/ziria1.JPG
http://dias.aueb.gr/~nestoras/ziria24-12-07/ziria2.jpg
http://dias.aueb.gr/~nestoras/ziria24-12-07/ziria6.JPG
ποιος είπε πως η Ζήρεια δεν έχει ορθοπλαγιά με απότομα λούκια?
http://dias.aueb.gr/~nestoras/ziria24-12-07/ziria13.JPG
http://dias.aueb.gr/~nestoras/ziria24-12-07/ziria8.JPG
Σκαρφαλαωματάκι στις 60 μοίρες free solo :lol: :lol: :lol:
http://dias.aueb.gr/~nestoras/ziria24-12-07/ziria9.JPG
http://dias.aueb.gr/~nestoras/ziria24-12-07/ziria10.JPG
http://dias.aueb.gr/~nestoras/ziria24-12-07/ziria11.JPG
http://dias.aueb.gr/~nestoras/ziria24-12-07/ziria12.JPG
dpapa
Posts: 52
Joined: 01 Jan 2008 13:45

Βαρδούσια

Post by dpapa »

Παιδιά γειά σας, καλή χρονιά σε όλους εκεί έξω.
Την κυριακή που μας πέρασε 30.12.07 στα Βαρδούσια είχε πολύ καλές συνθήκες! Φανταστήτε ότι χρησιμοποιήσαμε και δυό παγόβιδες!!! όλα τα λούκια στα Σκόρδα έχουν γεμίσει. Το αυτοκίνητο καλό είναι να το αφήσετε στη δεξαμενή μιάς και όταν γυρίζαμε είχαν παγώσει οι ροδιές και θα είναι δύσκολο νε βγεί κανείς στον Προφήτη.
Η αλήθεια είναι ότι περάσαμε δύο μέρες στο αντίσκοινο με ομίχλη αλλά την τρίτη μέρα μας έκανε τρομερό δώρο.
Αυτά προς το παρόν και αφήστε τα ρεβεγιόν και τις πίστες γιατί δεν είδα και κανένα στο βουνό!!!
lamogio
Posts: 93
Joined: 30 May 2007 23:34

Post by lamogio »

Γεια χαρά. Καλή χρονιά και από εμένα. Την τετάρτη 2/1 πήγαμε με τον Αλεξ πάλι στα βαρδούσια. Ανεβήκαμε στο εκκλησάκι με το αυτοκίνητο(με αλυσίδες) και κοιμηθήκαμε σε αυτό. Το βράδυ είχε κάτι μεταξύ -10 και -15 και φυσούσε δυνατός βοριάς. Ευτυχώς το πρωί κόπασε. Τα χίονια χαμηλά ήταν παγωμένα και πιστέψαμε ότι κάπως έτσι θα ήταν και πάνω. Κάναμε το γύρω του βουνού(2ώρες) ελπιζοντας να βρούμε καλές συνθήκες και πήγαμε στη δυτική πλαγιά της κορυφής 2437. Μπήκαμε στη διαδρομή Των Εκπαιδευταράδων. Ωραία και εύκολη διαδρομή αλλά σφιχτό χιόνι και πάγο βρήκαμε μόνο στο πρώτο πέρασμα χαμηλά και στις σχοινιές μέσα στο στενό λουκάκι δίπλα στον τοίχο της Άξιον Εστί. Γενικά πάντως για το βουνό θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσω με τον dpapa. Φτωχιές συνθήκες. Τα σκόρδα μουσουνίτσας μάλλον έχουν σφίξει λόγω προσανατολισμού. Του Γκιώνη το πλάι το είδαμε κατεβαίνοντας και ήταν αρκετά στεγνό. Σκόρδα πιτιμάλικου και Σκούφια μάλλον έχουν μαλακά χιόνια λόγω βορινού προσανατολισμού.
Άντε και την άλλη φορά σε κανένα άλλο βουνό...

ΥΓ: κάποιοι επιχείρησαν τη Δυσκρασία αλλά δεν ξέρω αν την έκαναν.
dpapa
Posts: 52
Joined: 01 Jan 2008 13:45

Post by dpapa »

Εμείς ήμασταν στη Δυσκρασία αλλά τα πράγματα ήταν γενικώς άδεια στου Γκιώνη το πλάι.
Lamogio και εμείς κοιμηθήκαμε στον προφήτη την Τετάρτη το βράδι και μάλιστα είδαμε το cintroen σας αλλά όχι εσάς.
Την Κυριακή 30.12.07 κάναμε μια διαδρομή που ακολουθεί ένα λούκι αριστερά απο την Αννα Λίζα και βγάινει στη κορυφή.
Στο ξεκίνημα εχει ενα μικρο πέρασμα σε πάγο και μετά ένα παγοκαταρακτη γύρω στα 7 μέτρα, στο ξεκίνημα του καταράκτη βρήκαμε παλιό καρφί με ιμάντα μετά τίποτα. Γνωρίζει κανείς γιάυτή τη διαδρομή; γιατί δεν έχω βρει πουθενά χάραξη.

Αυτά προς το παρών
lamogio
Posts: 93
Joined: 30 May 2007 23:34

Post by lamogio »

Φτάσατε μετά από εμάς αλλά δεν ήρθατε στο εκκλησάκι να κάνουμε παρέα... Το πρωί φύγατε μάλλον πριν από εμάς και το μεσημέρι το ίδιο :D . Πάντως αν κοιμηθήκατε μέσα στο αυτοκίνητο καλά κάνατε γιατί εγώ με ένα παλιό φτηνιάρικο υπνόσακο και χωρίς βέστα παραλίγο να τον κόψω.
OFIS
Posts: 206
Joined: 26 Apr 2006 09:44

Post by OFIS »

ΠΑΝΤΩΣ ΣΤΗ ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΑ ΣΤΙΣ ΟΙΝΟΥΣΕΣ,ΠΟΥ ΜΕ ΕΧΟΥΝ ΣΤΕΙΛΕΙ, ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ...ΒΡΑΧΟΥ :D !!!ΤΟ ΑΣΥΡΜΑΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ,ΕΥΤΥΧΩΣ...ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!
nioniakis
Posts: 179
Joined: 25 Oct 2006 17:01
Location: Κυθηρα
Contact:

Post by nioniakis »

καλη χρονια και οι συναχωμενοι..γκουχ γκουχ..
(απο συνθηκες απ'οτι καταλαβαινω απο το κρυο,εχει,ε;) :)
User avatar
kayak
Posts: 163
Joined: 14 Nov 2007 08:41

ΒΑΡΔΟΥΣΙΑ 2007

Post by kayak »

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΛΙΣΕΙΣ!!!
ΤΟ ΣΚ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΗΜΑΣΤΑΝ ΒΑΡΔΟΥΣΙΑ.ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΕΦΤΑΣΕ ΧΑΛΑΡΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ (ΑΠΛΟ ΙΧ ΦΤΑΝΕΙ ΜΕ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΚΑΙ ΠΑΝΩ,ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΞΕΡΟΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΕΡΟΦΑΓΩΜΑΤΑ). ΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΧΙΟΝΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ,ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΦΙΞΕΙ ΑΡΚΕΤΑ. ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΣΑΜΕ ΣΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΤΟΥ ΓΚΙΩΝΗ ΤΟ ΠΛΑΙ ΕΙΝΑΙ ΞΕΡΟ. ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΠΟΡΤΕΣ ΕΙΧΑΝ ΜΙΑ "ΑΣΥΝΕΧΕΙΑ" ΣΤΟ ΧΙΟΝΙ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΡΑΠΕΛ 20μ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΠΟ ΕΚΕΙ. ΤΕΛΟΣ, ΣΚΑΡΦΑΛΩΣΑΜΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΛΟΥΚΙ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΧΙΟΝΙΟΥ ΗΤΑΝ ΦΟΒΕΡΗ. ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΠΛΑΓΙΑΣ ΤΟ ΧΙΟΝΙ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΜΑΛΑΚΟ ΕΩΣ ΛΙΓΟ ΣΦΙΧΤΟ (ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΥΓΡΟ ΧΙΟΝΙ) ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΣΗ 2-3 ΣΤΕΝΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΓΙΑ 4-5 ΜΕΤΡΑ/ΣΗΜΕΙΟ.ΑΠΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΕ ΔΙΠΛΑΝΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ("BENTOYZA") ΤΑ ΜΙΚΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΕΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΑ ΛΟΓΩ ΜΙΚΡΗΣ ΠΟΣΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΣΤΑΘΕΙΑΣ ΤΟΥ ΧΙΟΝΙΟΥ. ΕΠΙΣΗΣ,ΑΠΟ ΜΙΑ ΜΑΚΡΙΝΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ ΣΤΟ ΛΟΥΚΙ ΤΟΥ ΚΟΡΡΕ ΕΙΝΑΙ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΣΤΡΩΜΑ ΠΑΓΟΥ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΠΑΧΥ!ΒΕΒΑΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΔΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ,ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΜΕ ΣΙΓΟΥΡΙΑ.ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ.
lamogio
Posts: 93
Joined: 30 May 2007 23:34

Post by lamogio »

Πού θα πάει ο κόσμος το Σ/Κ ρε παιδιά? Εμείς(3 νοματέοι και μια κοπέλα) λέμε να πάμε είτε Παρνασσό είτε Βαρδούσια. Το καταφύγιο, όμως, στα Βαρδούσια είπε ότι θα το ανοίξει μόνο αν μαζευτεί καμιά μεγάλη παρέα. Είναι κανείς άλλος για εκεί? Αν όχι, θα μας υποστεί το εκκλησάκι στον Παρνασσό.
Minimus
Posts: 95
Joined: 29 Nov 2007 10:08
Location: Αθήνα

Post by Minimus »

Κάντους τέσσερις τους νοματαίους !
(είμαι κι εγώ μέσα)
mak
Posts: 43
Joined: 18 Jan 2008 10:32

Post by mak »

Σύμφωνα με το snowreport.gr σήμερα στον Παρνασσό έχει κίνδυνο χιονοστιβάδας 4/5 για εκτός πίστας. Δεν είμαι πολύ σίγουρος για το πόσο καλή ιδέα θα είναι το σκαρφάλωμα αύριο..
lamogio
Posts: 93
Joined: 30 May 2007 23:34

Post by lamogio »

Ναι το είδα αυτό για τις χιονοστοιβάδες. Και είναι λογικό έτσι όπως έπεσαν τα χιόνια μέχρι στιγμής. Νομίζω όμως ότι ο βαθμός είναι λίγο υπερβολικός, γιατί τα χιόνια είναι λίγα. Λένε ότι τη Δευτέρα έπεσαν 20 πόντοι αλλά και αυτό νομίζω ότι είνι λίγο υπερβολικό( αν κρίνω από τις φωτογραφίες :) ).
lamogio
Posts: 93
Joined: 30 May 2007 23:34

Post by lamogio »

Τι γίνεται ρε παιδιά? Δεν πήγε κανένας στο βουνό τα τελευταία δύο Σ/Κ? Εμείς τελικά πήγαμε Παρνασσό. Το προηγούμενο παρά τις κακές συνθήκες χιονιού κάναμε, όπως πιθανόν να έχετε ήδη δει, τη Φουνταμεν. Ανέλπιστα ωραίο σκαρφάλωμα σε χόρτα. Γενικά το βουνό είχε πούδρα, που ενώ ελπίζαμε να κάτσει και να δώσει λίγες συνθήκες, το περασμένο Σάββατο που πήγα για σκι και ήταν εκεί και η μέσου, διαπιστώσαμε ότι ο ξερός και δυνατός βοριάς είχε ξυρίσει την ορθοπλαγιά. Το περίεργο είναι ότι ενώ στα κελλάρια δεν έχει πιάσει χιόνι από τη τελευταία χιονόπτωση της Δευτέρας 21/1, από την πλευρά της φτερόλακα έχει πιάσει μέχρι χαμηλά. Αυτά...
NESTORAS1980
Posts: 12
Joined: 12 Dec 2007 23:03

ΓΕΡΟΝΤΟΒΡΑΧΟΣ

Post by NESTORAS1980 »

Ήμουν και εγώ με τη Μέσου το ΣΚ και σκαρφαλώσαμε τη florian και την ASKI. Χιόνι στην ορθοπλάγια όχι πολύ για την εποχή, αλλά σε σημεία είχε καλό παγωμένο στα ψηλά κομμάτιατων διαδρομών.
voutiros
Posts: 368
Joined: 19 Apr 2006 16:40

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ

Post by voutiros »

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ: προσοχή σε όσους πρόκειται να επισκεφτούν άμεσα τον Γεροντόβραχο για σκαρφάλωμα υπάρχει αυξημένος κίνδυνος για ΧΙΟΝΟΣΤΙΒΑΔΕΣ στη βάση πολλών διαδρομών. Ιδιαίτερα στην περιοχή μεταξύ των διαδρομών ΑΣΚΙ - ΧΛΙΔΗ ο κίνδυνος είναι ακόμη μεγαλύτερος καθώς μεγάλες ποσότητες χιονιού έχουν αποτεθεί με τον αέρα εκεί. Ακριβώς κάτω από την ΑΣΚΙ έσπασε μια μικρή επιφάνεια, χωρίς ευτυχώς να υποχωρήσει. Εκεί έχει σχηματισθεί μια ρωγμή μήκους δέκα περίπου μέτρων που φαντάζομαι με το κατάλληλο βάρος και συνθήκες μπορεί να υποχωρήσει.
Κατά τα άλλα όπως είπαν και οι προηγούμενοι η ορθοπλαγιά είναι πιο ξερή από ότι την προηγούμενη βδομάδα αλλά ψηλά τουλάχιστον τα χιόνια (όπου υπάρχουν) είνια πιο παγωμένα. Εκτός από τη Florian που έγινε έστω και μα κάποια προβλήματα στην αρχή, γίνεται η Ασκί direct -παρακάμπτοντας το ξερό πέρασμα από δεξιά όπου υπάρχει μια μικρή σχισμή με κορδόνι σε διαμπερές και άλλο παραπάνω σε καρφί (το πέρασμα είναι γύρω στο IV)- αλλά και η Άσκι normal. Η είσοδος για τις δυο είναι ξερή αλλά παραπάνω το χιόνι σφίγγει και βρήκαμε ακόμη και παχύ νερόπαγο λίγο πριν τη χαρακτηριστική σπηλιά. Επίσης πολύ πιθανό να γίνεται και η Χλιδή αν και έχει λίγα χιόνια. Αυτά καλό σκαρφάλωμα και προσοχή!


WU
mak
Posts: 43
Joined: 18 Jan 2008 10:32

Post by mak »

Εμείς το Σάββατο ήμασταν στα Βαρδούσια. Το βουνό δεν έχει πολύ χιόνι στις διαδρομές.Οι Επαγγελματίες και του Γκιώνη το πλάι πχ είναι θεόξεροι αλλά έχει παραπάνω χιόνι σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα που ήμασταν πάλι εκεί και είχαμε κάνει τον ΕΤ ξερό και με μαλακά χιόνια. Κάναμε το Σχολικό λούκι με πολύ καλές συνθήκες, πάγο στην πρώτη σχοινιά και πολύ σκληρό χιόνι στις υπόλοιπες. Φυσούσε πάρα πολύ με πολύ κρύο, και θύμιζε την περσινή μέρα με τα κρυοπαγήματα. Το αυτοκίνητο άνετα μέχρι προφήτη ηλία. Προφανώς όλα αυτά αλλάζουν με τον σημερινό καιρό.
Vasilis
Posts: 12
Joined: 12 Dec 2007 10:21

Στρογγούλα

Post by Vasilis »

Το σκ σκαρφαλώσαμε το λούκι του αγροφύλακα. Γενικά καλές συνθήκες αλλά το λούκι εξόδου προς την κόψη δεν έχει και τόσο πολύ αλλά ούτε και σκληρό χιόνι με αποτέλεσμα να είναι λίγο προβληματικό.
Post Reply