εντελώς επικίνδυνη-πατέρας

Πληροφορίες, εντυπώσεις και παρατηρήσεις σχετικά με τις διαδρομές βουνού
Post Reply
pod
Posts: 48
Joined: 05 Nov 2014 20:08

εντελώς επικίνδυνη-πατέρας

Post by pod »

πήγαμε να κάνουμε την εν λόγω διαδρομή,αλλά ή κάναμε άλλη διαδρομή ή έχει αλλάξει τελέιως από το σχεδιάγραμμα που έχει εδώ.
έχουν μπεί πλακέτες και απο το δέντρο στο πατάρι δεν πάει δεξιά αλλά πάει αριστερά απο ένα όμορφο πέρασμα.
έχει κανείς ιδέα τι έχει γίνει εκεί?
επίσης γιατί αν κάποιος έβαλε βίσματα γιατί δεν έλεγε καμιά κουβέντα να μη ψαχνόμαστε,?
τέλος,η διαδρομή έχει πολλά σαθρά
User avatar
kayak
Posts: 163
Joined: 14 Nov 2007 08:41

Re: εντελώς επικίνδυνη-πατέρας

Post by kayak »

Κατ'αρχήν δεν σκαρφαλώσατε την "Εντελώς Επικίνδυνη", αλλά μια εντελώς καινούργια διαδρομή αριστερά από αυτή (περίπου 5 μέτρα πιο αριστερά από την εντελώς επικίνδυνη). Μιας και είναι αρκετά πρόσφατη (ολοκληρώθηκε πριν από λίγες μέρες και δεν έχει καθαριστεί τελείως από σαθρά) είναι θέμα ημερών να δημοσιευτεί.
Πληροφορίες για τη διαδρομή (για αυτούς που τη σκαρφάλωσαν, αλλά και για όσους θέλουν να πάνε μέχρι να δημοσιευτεί):
Ανοίξαντες: Γ.Καγιαυτάκης και Γ.Περδικάρης με τη βοήθεια των Γ.Ρούσαλη και Β.Σουφλερού.

1η σχοινιά: Ξεκινάει σε πλάκα για να μπει σε ανοιχτό δίεδρο (προσοχή στο τέλος του στα μεγάλα σαθρά μπλοκ δεξιά) μέχρι το ρελέ σε χαρακτηριστικό δέντρο. Μήκος :35μ .Δυσκολία σχοινιάς: VI- , 6 ενδιάμεσες πλακέτες και ρελέ με 2 κρίκους.

2η σχοινιά: Ξεκινάει σε πλάκα αριστερά για να μπει σε μικρό δίεδρο (προσοχή στο τέλος του σε πιθανά σαθρά αριστερά). Καβαλάει την κόψη δεξιά στο τέλος του διέδρου και ανεβαίνει σε πατάρι για να μπεί σε διεδροσχισμή αριστερά μέχρι 2ο πατάρι και στη συνέχεια σε άλλη διεδροσχισμή αριστερά και στη συνέχεια σε γκρίζα πλάκα μέχρι το ρελέ. Μήκος :40μ .Δυσκολία σχοινιάς: VI/VI+ , 7 ενδιάμεσες πλακέτες και ρελέ με 2 κρίκους.

3η σχοινιά: Ξεκινάει στη ράμπα δεξιά και μπαίνει σε μικρό δίεδρο μετά το πατάρι. Στο τελείωμά του φεύγει δεξιά και στη συνέχεια (ΠΡΟΣΟΧΗ να μην τραβήξετε ΜΕΓΑΛΟ ξεκολλημένο μπλοκ- το μπλοκ βρίσκεται μεταξύ της 3ης πλακέτας και του κορδονέτου στο διαμπερές) σε μικρό αρνητικό το οποίο αφού σκαρφαλώσει από δεξιά συνεχίζει σε πλάκα με τακάκια και τρυπάκια μέχρι μικρό πατάρι και λίγο πιο πάνω είναι το ρελέ. Μήκος :40μ .Δυσκολία σχοινιάς: VI/VI+ , 8 ενδιάμεσες πλακέτες και ρελέ με 2 κρίκους.

Επιστροφή: Με 2 ραπέλ από τη διαδρομή(R3-R2:40m και R2-έδαφος:60m). Εναλλακτικά, από το τέλος της διαδρομής, βγαίνουμε (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κορδονέτο για να βγούμε από τα κάθετα) στην κορυφογραμμή και ακολουθούμε ΒΑ κατεύθυνση για να κατεβούμε.

Όπως και να έχει, ελπίζουμε να απολαύσατε τη διαδρομή και να αναμένουμε από όλους όσους τη σκαρφαλώσουν, τις απόψεις τους, θετικές ή αρνητικές.

Γ.Κ.
pod
Posts: 48
Joined: 05 Nov 2014 20:08

Re: εντελώς επικίνδυνη-πατέρας

Post by pod »

οκ...
σ ευχαριστώ για την απάντηση.
παρεμπιντόντως,η εντελώς επικίνδυνη ξεκινάει πιο δεξιά της,ή έχουν κοινή πρώτη σχοινιά?
User avatar
kayak
Posts: 163
Joined: 14 Nov 2007 08:41

Re: εντελώς επικίνδυνη-πατέρας

Post by kayak »

η εντελώς επικίνδυνη ξεκινάει περιπου 4-5 μετρα πιο δεξια απο τη νεα γραμμή ή 1-2 μετρα αριστερα απο τη χαρακτηριστικη ρηχη σπηλια στη βαση του βραχου.. θα σε βοηθησει και το πανοραμικο μολις αυτο ενημερωθει με τη νεα διαδρομη.
Post Reply