Ιστορική στιγμή...

Πληροφορίες, εντυπώσεις και παρατηρήσεις σχετικά με τις αθλητικές διαδρομές
Post Reply
geka
Posts: 249
Joined: 15 Mar 2010 13:45

Ιστορική στιγμή...

Post by geka »

Σύμφωνα με πληροφοριες η σπορ αναρρίχηση θα είναι ένα από τα ολυμπιακά αθλήματα για το 2020 στο Τόκυο....
Ελπίζω και εύχομαι η ΕΟΟΑ να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να κάνει όλα όσα χρειάζονται ώστε να μπορέσουν έλληνες αθλητές να συμμετάσχουν σε αυτό το σπουδαίο γεγονός. (Σχολές προπονητών,αγώνες,κατασκευή πίστας Ολυμπιακών προδιαγραφων κλπ).
Επίσης πληροφορίες αναφέρουν ότι στους επόμενους χειμερινούς ολυμπιακούς αγώνες θα ενταχθούν και το ορειβατικό σκι και η παγοαναρριχηση.
geka
Posts: 249
Joined: 15 Mar 2010 13:45

Re: Ιστορική στιγμή...

Post by geka »

Η επίσημη ανακοίνωση της παγκόσμιας Ομοσπονδίας αθλητικής αναρρίχησης.IFSC.
http://www.ifsc-climbing.org/index.php/ ... pics-bound.
User avatar
Ibex
Posts: 711
Joined: 15 Aug 2006 14:49

Re: Ιστορική στιγμή...

Post by Ibex »

"Congratulations for having climbing in the Olympics. I guess it will help climbing become a real mass sport with all the beauty of it – doping scandals, yellow press gossips, mass media coverage, big money from big corporations, singing national anthems, real celebrities with real fans. I am sorry of all those who were hoping that climbing will stay an elitist activity, an off-the-mass sport, where you can meet mostly intelligent, interesting and weird people, that have a special spark in their eyes, people who love climbing rather as a lifestyle than a competitive sport because when you are in the mountains your biggest opponent is, hmm… well, yourself."
Copied from a friend.
"Πολλὰ μὲν ἄλλα Νύμφαι κἠμὲ δίδαξαν ἀν᾽ ᾤρεα βουκολέοντα ἐσθλά." Π.Α.
voutiros
Posts: 368
Joined: 19 Apr 2006 16:40

Re: Ιστορική στιγμή...

Post by voutiros »

Είναι όντως ιστορική στιγμή geka και εύχομαι και εγώ η ΕΟΟΑ να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να ανταποκριθεί θετικά στην μεγάλη αυτή πρόκληση: από την μια να δημιουργήσει την απαραίτητη υποδομή και από τη άλλη όμως να κρατήσει την ακεραιότητα του αθλήματος. Επιπλέον, η πρόκληση αφορά όμως και όλο τον κόσμο της αναρρίχησης γιατί όπου υπάρξουν κένα θα το εκμεταλλευτούν ξένα στοιχεία με τα οποία δε θα θέλαμε να είχαμε και πολύ σχέση. Η μικρή μας κοινότητα έχει λίγους μεν αλλά ικανότατους ανθρώπους που πραγματικά έχουν τα τυπικά και τα ουσιαστικά προσόντα, αλλά και την εμπειρία να αναλάβουν τη δύσκολη δουλειά. Αυτό που μένει είναι να βγουν μπροστά, θα είναι πραγματικά κρίμα να αφήσουν την καταπληκτική αυτή ευκαιρία σε ..καιροσκόπους. Τι περιμένουν πια ας κουνηθούν!
Από την άλλη ibex ακριβώς έτσι έχει. Το πράμα σοβαρεύει...και η εποχή που η αναρρίχηση αφορούσε ένα κλειστό κύκλο "απίθανων τρελών" έχει περάσει για τα καλά...Πάντως οι ορθοπλαγιές θα συνεχίσουν να είναι εκεί ...και αυτό είναι κάτι που δε μπορεί να αλλάξει!
wu
User avatar
Ibex
Posts: 711
Joined: 15 Aug 2006 14:49

Re: Ιστορική στιγμή...

Post by Ibex »

Πολλοί και διάφοροι βλέπουν τον αθλητισμό ως πεδίο για να τα αρπάξουν. Να η ευκαιρία !!! Κατ' εμέ η αναρρίχηση πίστας ως ολυμπιακό άθλημα μόνο αρνητικές επιδράσεις θα έχει στο χώρο των βουνών. Όμως μπορεί και να κάνω λάθος, ίσως τα δοχεία να μην συγκοινωνούν καν.
"Πολλὰ μὲν ἄλλα Νύμφαι κἠμὲ δίδαξαν ἀν᾽ ᾤρεα βουκολέοντα ἐσθλά." Π.Α.
Genirous
Posts: 61
Joined: 05 Mar 2009 12:45
Location: Αθήνα

Re: Ιστορική στιγμή...

Post by Genirous »

Τελικά υπάρχει διαχωρισμός της αναρρίχησης βράχου από την αγωνιστική αναρρίχηση...;
geka
Posts: 249
Joined: 15 Mar 2010 13:45

Re: Ιστορική στιγμή...

Post by geka »

Είναι στο χέρι όλων ( Ομοσπονδία, σύλλογοι,παράγοντες,προπονητές,κλπ)
να ανεβάσουν το άθλημα και να το πάνε εκεί που πρέπει εξάλλου γι'αυτό η ΕΟΟΑ το καλλιεργεί και είναι μέλος της IFSC και έχει και την αποκλειστικότητα στο άθλημα αυτό,
τώρα αν δεν θέλει μπορεί να το αφήσει να το κάνουν αυτοί που πραγματικά θέλουν.IBEX δεν θα συμφωνησω μαζί σου για τον απλό λόγο,ο καθένας να κάνει αυτό που εκείνος γουστάρει,εκείνο που αγαπάει ,εκείνο που αισθάνεται ,είτε αυτο ειναι επικίνδυνο είτε ειναι ασφαλές,σε μια πίστα στα βράχια η οπουδήποτε αρκεί να βγει απο το σπίτι του και τον καναπέ, σημασία έχει ο κόσμος να μάθει την αναρρίχηση έστω και με αυτήν την μορφή την ασφαλή δλδ και ύστερα ας πάει στην πιο επικίνδυνη,μην ξεχνάμε σπουδαίους αναρριχητές (Huber,Sharma,ondra,adrada,hill.) και πολλοί άλλοι οι οποίοι υπήρξαν σπουδαίοι και στην πίστα και στα βράχια και ποτέ δεν άφησαν τα βράχια.
Η αναρρίχηση μόνο κερδισμένη θα βγει από αυτήν την ιστορική στιγμή και θα μπορούσα να πω παραδειγματα αλλά θα φάω πολλές σελίδες.
Όσο αφορά την ντοπα σε πολλά αθλήματα και πολλές άλλες δραστηριότητες παίρνουν ο καθένας για τους δικούς του λόγους και δεν είναι κρυφό.
Για τα λεφτά παντού παίζουν σε όλα τα αθλήματα και σε όλα τα χόμπι δεν έχει σχέση αν είναι στους ολυμπιακούς το άθλημα (προϊόντα, εταιρίες,διαφημίσεις ,αγώνες,σχολές,εκδρομές,σεμινάρια κλπ)

Εγώ εύχομαι να μην πάει χαμένη αυτή η μοναδική στιγμή και τουλάχιστον οι αθλητές να πραγματοποιήσουν τα όνειρά που έχουν με γνώμονα πάντα το καλό και το υγιές..

Ότι και αν γίνει αυτός που αγαπάει την φύση και το βουνό εκεί θα είναι πάντα και θα είναι στην καρδιά του μέχρι να πεθάνει.
Last edited by geka on 05 Aug 2016 11:51, edited 3 times in total.
User avatar
Ibex
Posts: 711
Joined: 15 Aug 2006 14:49

Re: Ιστορική στιγμή...

Post by Ibex »

Προτιμώ το Facebook :-)
"Πολλὰ μὲν ἄλλα Νύμφαι κἠμὲ δίδαξαν ἀν᾽ ᾤρεα βουκολέοντα ἐσθλά." Π.Α.
Post Reply