ΧΙΟΣ!!!
ΧΙΟΣ!!!
ΠΑΙΔΕΣ Η ΜΑΜΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΕ ΣΤΕΛΝΕΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΜΑΣΤΙΧΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΟΥΛΙΠΑΣ(ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΟΙΜΑΣΤΕ ΗΣΥΧΟΙ,ΠΛΕΟΝ
)!!!!ΑΚΟΥΣΑ ΟΤΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΠΑΙΖΕΙ ΕΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΠΕΔΙΟ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΑΝΑΡΡΙΧΗΤΕΣ...ΕΧΕΙ ΣΚΑΡΦΑΛΩΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ ΣΤΗ ΧΙΟ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ;
Υπαρχει ενα αρκετα καλο πεδιο κοντα στην παραλια της Δασκαλοπετρας στο Βροντάδο. Ωραιος βραχος και καλη τοποθεσια. Δυστυχως το πεδιο ειναι σχετικά κοντα στη θαλασσα και μερικα βυσματα (ιδιοκατασκευές) ειναι σκουριασμένα. Εμεις σκαρφαλώσαμε αλλα δεν μπορει να σου εγγυηθει κανεις για την αντοχη τους.
Υπάρχουν κι αλλα πεδία στο νησι τα οποια δεν τσέκαρα. Ειχα μαζέψει αρκετες πληροφορίες απο internet και απο το Ν Χατζηγεωργίου (?) που ανοιξε τα πεδια χρόνια πρίν και εχω φτιαξει ενα mini Οδηγο για προσωπική χρήση. Στελε μου ενα mailακι για να στο στειλω αν θες.
Επισης παιζει κατι απο trad στο ράχτη οπως και πολυς παρθενος βράχος...
Αντε και καλη θητεια. Που σε στέλνουν;
Υπάρχουν κι αλλα πεδία στο νησι τα οποια δεν τσέκαρα. Ειχα μαζέψει αρκετες πληροφορίες απο internet και απο το Ν Χατζηγεωργίου (?) που ανοιξε τα πεδια χρόνια πρίν και εχω φτιαξει ενα mini Οδηγο για προσωπική χρήση. Στελε μου ενα mailακι για να στο στειλω αν θες.
Επισης παιζει κατι απο trad στο ράχτη οπως και πολυς παρθενος βράχος...
Αντε και καλη θητεια. Που σε στέλνουν;
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.
ΑΠΟ 1Η ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΧΙΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΨΑΧΝΩ ΝΑ ΒΡΩ ΚΑΝΑ ΚΑΛΟ ΒΡΑΧΑΚΙ ΓΙΑ ΣΚΑΡΦΑΛΩΜΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΥ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ???? ΜΕΤΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΘΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΑΛΙΩΝ ΑΦΑΛΕΙΩΝ ΜΕ ΠΛΑΚΕΤΕΣ???? ΟΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙΠΔΗΠΟΤΕ ΓΙΑ ΧΙΟ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΣ ΜΟΥ ΣΤΕΙΛΕΙ ΠΜ
ΤΗΑΝΚΣ
ΑΠΟ 1Η ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΧΙΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΨΑΧΝΩ ΝΑ ΒΡΩ ΚΑΝΑ ΚΑΛΟ ΒΡΑΧΑΚΙ ΓΙΑ ΣΚΑΡΦΑΛΩΜΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΥ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ???? ΜΕΤΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΘΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΑΛΙΩΝ ΑΦΑΛΕΙΩΝ ΜΕ ΠΛΑΚΕΤΕΣ???? ΟΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙΠΔΗΠΟΤΕ ΓΙΑ ΧΙΟ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΣ ΜΟΥ ΣΤΕΙΛΕΙ ΠΜ
ΤΗΑΝΚΣ
Κατά την ταπεινή μου γνώμη η μόνη σωστή λύση για παραθαλάσσια βράχια είναι χημικά βύσματα τιτανίου. Στο Μυλοπόταμο Πηλίου που σκαρφάλωσα οι διαδρομές είχαν επανεξοπλιστεί πρόσφατα με ανοξείδωτα βύσματα, τα οποία ήδη έδειχνα σημάδια οξείδωσης...
Απετάξω τις πλακέτες; Απεταξάμην!
Συνετάξω τα καρύδια; Συνεταξάμην
Συνετάξω τα καρύδια; Συνεταξάμην
ΒΟΥΝΟ δες την παραπανω απαντηση μου στον OFIS. Ειμαι απο Χιο και σκεφτομαι εδω και καιρο να ξεκινησω μια διαδικασια αντικατάστασης των βυσματων.
Υπάρχει η Δασκαλόπετρα και αλλο ενα πολλα υποσχόμενο πεδίο στο Θολο Ποτάμι. Απο μακρυα φαινεται φανταστικό αλλα δεν εχω καταφέρει να το προσεγγίσω απο κοντά ακομα.
Για τα βυσματα τιτανιου που λεει ο Νικολας δεν ξερω αλλα η Fixe εχει βγαλει καινουρια σειρα βυσματων 038-M Marine-Grade απο A316 ανοξείδωτο χάλυβα.
(http://www.fixeusa.com/hangers.htm)
Ισως ο Δ Κάραλης να μπορει να μας πει που προσανατολίζεται η UIAA για τετοιες περιπτώσεις μετα τις πρόσφατες εξελίξεις
Παντως το πεδιο στη δασκαλόπετρα ειναι κοντα στη θαλασσα μεν αλλα οχι και πανω στο κυμα (οπως πχ χιλιαδου η μυλοποταμος) και ετσι η επαφη με το αλατι ειναι μονο μεσω του ανεμου κατι που περιορίζει την οξείδωση.
Στειλε μου ενα PM αν θελεις να τα πούμε περαιτέρω
Υπάρχει η Δασκαλόπετρα και αλλο ενα πολλα υποσχόμενο πεδίο στο Θολο Ποτάμι. Απο μακρυα φαινεται φανταστικό αλλα δεν εχω καταφέρει να το προσεγγίσω απο κοντά ακομα.
Για τα βυσματα τιτανιου που λεει ο Νικολας δεν ξερω αλλα η Fixe εχει βγαλει καινουρια σειρα βυσματων 038-M Marine-Grade απο A316 ανοξείδωτο χάλυβα.
(http://www.fixeusa.com/hangers.htm)
Ισως ο Δ Κάραλης να μπορει να μας πει που προσανατολίζεται η UIAA για τετοιες περιπτώσεις μετα τις πρόσφατες εξελίξεις
Παντως το πεδιο στη δασκαλόπετρα ειναι κοντα στη θαλασσα μεν αλλα οχι και πανω στο κυμα (οπως πχ χιλιαδου η μυλοποταμος) και ετσι η επαφη με το αλατι ειναι μονο μεσω του ανεμου κατι που περιορίζει την οξείδωση.
Στειλε μου ενα PM αν θελεις να τα πούμε περαιτέρω
Δες και αυτό:
http://www.anarrixisi.gr/wiki/%CE%A7%CE%AF%CE%BF%CF%82
Τα πεδια που σου γραφω παραπάνω ειναι ο Ραχτης (=Δασκαλόπετρα) και Ραγά (Θολό Ποτάμι).
http://www.anarrixisi.gr/wiki/%CE%A7%CE%AF%CE%BF%CF%82
Τα πεδια που σου γραφω παραπάνω ειναι ο Ραχτης (=Δασκαλόπετρα) και Ραγά (Θολό Ποτάμι).