Τα friends του Καγιάκ

Θέματα που δεν σχετίζονται άμεσα με την αναρρίχηση και το ορεινό περιβάλλον, αλλά μας ενδιαφέρουν
Post Reply
Nikolas_A
Posts: 382
Joined: 15 Apr 2008 18:30

Τα friends του Καγιάκ

Post by Nikolas_A »

Σε όλες τις περιγραφές του Γιάννη αναφέρονται στα απαραίτητα υλικά "μια σειρά friends (μέχρι Camalot #3)", παρ' όλο που στην πράξη βρίσκω ότι άνετα θα έπαιρναν και μεγαλύτερα.
Προτείνω σαν ενδιάμεση λύση να διαβάζετε το "(μέχρι Camalot #3)" ως "(μέχρι Camalot #5)", και σαν μεσο-μακροπρόθεσμη να τσοντάρουμε στα γενέθλιά του να του πάρουμε κανα
πολυέλαιο... :lol:
Απετάξω τις πλακέτες; Απεταξάμην!
Συνετάξω τα καρύδια; Συνεταξάμην
User avatar
kayak
Posts: 163
Joined: 14 Nov 2007 08:41

Re: Τα friends του Καγιάκ

Post by kayak »

Είναι πολύ ευχάριστο που κάποιοι ασχολούνται με την ορθότητα των περιγραφών και των σκίτσων σε καλοπροαίρετη βάση. Οι περιγραφές δεν είναι επιστημονικό σύγγραμα και περικλείουν την υποκειμενική προσέγγιση του γραφόντα. Τις διαδρομές που σκαρφαλώναμε τότε (και ακολουθούσαν οι περιγραφές τους και η δημοσίευσή τους στο routes) τις σκαρφαλώναμε με μια σειρά καρύδια και μια σειρά friends (μέχρι #3 camalot)! Αν σε κάποια από αυτές δεν χρειαζόταν το #3 τότε γράφαμε στα απαραίτητα μέχρι το #2 (βλ Δημοψηφισμα ,Δύναμη στην Εξοδο, Ν.Αρμα-Χαλαρώνοντας). Και σε αυτή την περίπτωση όμως μπορούμε να "παίξουμε" με τις λέξεις και να αντικαταστήσουμε το "απαραίτητα" με το "προτεινόμενα" ή "συνιστώμενα" κ.ο.κ. Σίγουρα κάποιος πιο "βουνίσιος" ή πιο ικανός από εμάς να μην χρειαζόταν καν friends για την ασφάλιση μιας διαδρομής ή να θεωρήσει το Δημοψήφισμα μια αραιοασφαλισμένη sport διαδρομή! Πιστεύω ότι την περίοδο που είχαν σταλεί στο routes οι περιγραφές(2008-2011), αντιπροσωπεύαμε το μέσο αναρριχητή που σκαρφάλωνε "βουνίσιες" διαδρομές και απευθυνόμασταν σε αντίστοιχο κοινό. Αν κάποιος θέλει να πάρει μαζί του στο βράχο περισσότερα υλικά εμείς δεν μπορούμε να του το απαγορεύσουμε! :D Η σωστή αναλογία όμως υλικών-βάρους(από μεγάλα friends και καρφιά-σφυρί) είναι σημαντική για την άνετη προώθηση της σχοινοσυντροφιάς.
Όσον αφορά το #4 και το #5, θα τα αναφέρω στα απαραίτητα (ότ)αν κάποια στιγμή γράψουμε περιγραφές για διαδρομές στα Μετέωρα όπως τον Αρχιμήδη στο Πυξάρι ή τη Σχισμή των Βαυαρών στον Τοίχο των Στερνών! :D . Πάντως για το #4 έχουμε αναφερθεί στο "χαμόγελο της νυχτερίδας" στο όρος Πατέρας-Κανδήλι!....αυτό σημάινει ότι αυτά τα νούμερα "ξεκουράζονται" για την ώρα στη ντουλάπα μου! :)
Post Reply