"ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ" 160Μ VI+, 23.11.08 (Παραλαγή Καλίνσκι)

Πληροφορίες, εντυπώσεις και παρατηρήσεις σχετικά με τις διαδρομές βουνού
Post Reply
AlexHwaRang
Posts: 449
Joined: 01 Jul 2007 16:33

"ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ" 160Μ VI+, 23.11.08 (Παραλαγή Καλίνσκι)

Post by AlexHwaRang »

Πολύ δράση αυτό το φθινόπωρο στην μικρή ορθοπλαγιά του όρους Πατερα-Καντήλι. Πήγα σήμερα με τον Δ.Κατσούλα και σκαρφαλώσαμε μια γραμμή εντελώς απατεωνίστικη. Το θύμα της απάτης είναι η Καλίνσκι...

Ξεκινάμε από σχισμές δεξιά από την είσοδο της Καλίνσκι. Μετά από 40 περίπου μέτρα και αφού έχουμε οικιοποιηθεί το τελευταίο της καρφί κάνουμε ρελέ στο R2 της. Της τρώμε ολόκληρη την σχοινιά με το δίεδρο και φτάνουμε στο R3, που για εμάς είναι R2. Εκεί αντί να πάμε αριστερά κάνουμε ευθεία επίθεση στην φαρδιά σχισμή από πάνω η οποία είναι πιο εύκολη από όσο φαίνεται και ασφαλίζεται τέλεια. Βγαίνουμε στην πλάκα και της βουτάμε και μία πλακέτα και ένα καρφί και φυσικά χρησιμοποιούμε και το ρελέ της (για εμάς R3). Έπειτα συνεχίζουνε την ράμπα λίγο πιο αριστερά και μπαίνουμε σε ένα φοβερό δίεδρο το οποίο μετά από 50 direct μέτρα μας βγάζει έξω από την ορθοπλαγιά.

Εννοείτε ότι κάναμε ραπέλ από τα ρελέ της.

Αν δεν έχει ξαναγίνει η γραμμή την βαφτίζουμε ΑΠΑΤΕΩΝΑ.

Α, ήταν και κάτι παιδιά που προσπαθούσαν να κάνουν την Hurricane υπό βροχή (chic).
User avatar
kayak
Posts: 164
Joined: 14 Nov 2007 08:41

Post by kayak »

Την Κυριακή επαναλάβαμε με τον Che τη διαδρομή,η οποία δεν είναι και τόσο "απατεωνίστικη" μιας και στο μεγαλύτερο μέρος της (εκτός από την δεύτερη σχοινιά) ακολουθεί διαφορετική γραμμή από αυτήν της Kalinsky. Η διαδρομή προσφέρει όμορφο σκαρφάλωμα και σχετικά ασφαλές μιας και οι ασφάλειες που παίρνει είναι καλές.Η έξοδος από τη σχισμή της 3ης σχοινιάς είναι πολύ όμορφη (ίσως να είναι VI-)καθώς επίσης και το τελευταίο δίεδρο (4η σχοινιά) το οποίο θέλει λίγο προσοχή στην εύρεσή του (υπάρχει και άλλο ένα μικρότερο λίγο πιο αριστερά).

Πιστεύω πως η διαδρομή θα μπορούσε να έχει τη δική της 2η σχοινιά...!

Μπράβο στους ανοίξαντες
User avatar
kayak
Posts: 164
Joined: 14 Nov 2007 08:41

Post by kayak »

...και κάτι συμπληρωματικό...

στην δεύτερη σχοινιά, στη θέση του 3ου καρφιού υπάρχει παλιός ιμάντας σε δεντράκι και στην τρίτη σχοινιά η διαδρομή συναντάει την Kalinsky πρώτα με καρφί και μετά με την πλακέτα 6-7μ πριν το ρελέ (στο σκίτσο είναι αντίστροφα, πρώτα το καρφί και μετά η πλακέτα).
AlexHwaRang
Posts: 449
Joined: 01 Jul 2007 16:33

Post by AlexHwaRang »

Άντε Καγιάκ, σειρά τις πήρες, σου μένουν μόνο οι Μογγόλοι και ορθοπλαγιά θα μετονομαστεί σε Πατέρα-Καγιάκ.

Φυσικά πολλά μπράβο και τα συγχαρητήριά μου.
User avatar
kayak
Posts: 164
Joined: 14 Nov 2007 08:41

Post by kayak »

...πάντως το συγκεκριμένο μέρος προσφέρει και δυνατότητες και για άλλου είδους σκαρφάλωμα. 2 νέες γραμμές 30μ η κάθεμια που ακολουθούν το 2ο ραπέλ του πυλώνα που βρίσκεται το "Καλό Ταξίδι" και "Λιθοβολισμός".

Η πρώτη σκαρφαλώνει την χαρακτηριστική σχισμή-φλίδα για να καταλήξει στο ρελέ. Δεν διαθέτει κάποια μόνιμη ασφάλεια και θέλει λίγο καθάρισμα ακόμα. Δράστης...ο γνωστός "ξεχασιάρης" kitsos!

Η δεύτερη κινείται λίγο δεξιότερα σε πλάκα και είναι σπορ χαρακτήρα. Καταλήγει στο ίδιο ρελέ και διαθέτει 9 μόνιμες ασφάλειες (πλακέτες). Δράστης...ο "ανατρεπτικός" Che.
Che
Posts: 267
Joined: 01 Jan 2009 20:07
Location: ATHENS,GREECE

Post by Che »

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΚΑΓΙΑΚ.....

ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΩ ΟΤΙ Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΚΙΤΣΟΥ ΕΙΝΑΙ TRAD ΜΟΡΦΗΣ ΚΑΙ ΛΕΓΕΤΕ ΖΟΜΠΙ 2 ΚΑΙ Η ΣΠΟΡ ΒΑΦΤΙΣΤΗΚΕ ΑΝΕΜΟΤΡΥΠΗΜΑΤΑ ΔΙΑΒΟΛΟΚΑΡΦΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ 5+/6- ΑΝ ΚΑΙ Ο ΚΑΓΙΑΚ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΡΕΛΕ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΓΩ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΝΑ ΒΑΛΩ ΤΟ ΡΕΛΕ ΠΡΙΝ ΤΟ ΠΑΤΑΡΙ.ΑΝ ΚΑΠΟΙΟς ΠΑΕΙ ΚΑΤΑ ΚΕΙ ΚΑΙ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΚΟΠΟ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΕΤΣΙ ΑΠΟ ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ ΑΣ ΜΟΥ ΠΕΙ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ
meis
Posts: 7
Joined: 03 Apr 2008 08:55
Location: Elefsis

Post by meis »

Μπράβο βρε παλικάρια!

Γύρισα στα πάτρια εδάφη (Ελευσίνα) και έχω βαλει στόχο
αρκετές διαδρομές στο Κανδήλι. Πολύ καλή δουλεια...
Ακόμη θυμάμαι το κανδήλι μόνο με 6-7 συνολο διαδρομές....
Ε ρε δουλει που μου βάλατε....χεχε....
Αν πάτε προς τα εκεί ξανά, στείλτε κανενα πμ μπας και συναντηθούμε
στα βράχια!!!
OFIS
Posts: 206
Joined: 26 Apr 2006 09:44

Post by OFIS »

Παίδες,φιλική συμβουλή:"μακριά από τον meis" :lol:...
Post Reply