solo, solo!
solo, solo!
Ασταμάτητος αυτός ο Αθανασιάδης... Μετά τη βόρεια του Matterhon τη προηγούμενη βδομάδα, σόλαρε χθες και την Innominata στο Mt Blanc!!! Τρελό ambient σύμφωνα με τα λεγόμενα του, ασφαλίστηκε μόνο σε δυο σημεία. Σε θαυμάζω ρε μπαγάσα, αλλά δε ξέρω αυτό το κρεσέντο που θα σε βγάλει. Ελπίζω σε καλό. Στο μεταξύ πρόσεχε και κράτα δυνάμεις, μη ξεχνάς τον Αυγουστό θα ανέβουν καράβια φιλαράκια στα μέρη σου!
wu
Re: solo, solo!
Muchas gracias, δάσκαλε. Σας περιμένω στο λιμάνι.
Εντωμεταξύ, σου έχω ένα βιβλίο ταμάμ για την παραλία...
Έχει μέσα Divine Providence, Hypercouloir of the Brouillard
(Αλέκο πες αλεύρι), την Desmaison-Gaussault και άλλες 97
sexy διαδρομές με όλες τους τις λεπτομέρειες... it's a tool.

Εντωμεταξύ, σου έχω ένα βιβλίο ταμάμ για την παραλία...
Έχει μέσα Divine Providence, Hypercouloir of the Brouillard
(Αλέκο πες αλεύρι), την Desmaison-Gaussault και άλλες 97
sexy διαδρομές με όλες τους τις λεπτομέρειες... it's a tool.

Last edited by Ibex on 16 Jul 2013 14:14, edited 1 time in total.
"Πολλὰ μὲν ἄλλα Νύμφαι κἠμὲ δίδαξαν ἀν᾽ ᾤρεα βουκολέοντα ἐσθλά." Π.Α.
Να και κάτι φωτογραφίες από 'κει απάνω:
https://picasaweb.google.com/1041251014 ... inata_solo
https://picasaweb.google.com/1041251014 ... inata_solo
Last edited by Ibex on 13 Sep 2013 10:37, edited 1 time in total.
-
AlexHwaRang
Συγχαρητήρια και πάλι για τις διαδρομές και τις φωτό. Μας ταξιδεύεις ωραία..
Δεν βγάζεις και τίποτα περιγραφές για το routes?
Δεν βγάζεις και τίποτα περιγραφές για το routes?
Έλα ρε φίλε, φχαριστώ. Τί περιγραφές να δώσω με τόσα άριστα βιβλία-οδηγούς που κυκλοφορούν; Ειδικά αυτή τη διαδρομή τη βρίσκεις στον Damilano, στον Griffin, στον Rebuffat, στο παραπάνω οδηγό του Batoux, στο ίντερνετ, και αλλού (χώρια τις τόσες άλλες πηγές στα Ιταλικά και στα Γαλλικά). Όπως θα θυμάσαι, παλιά υπήρχε στο Ανεβαίνοντας μια στήλη όπου έβλεπες κάποιες κλασικές των Άλπεων στη βιτρίνα, όμως αυτό έχει πια ατονίσει. Κι ο Zulu ήταν πρόθυμος να προσφέρει τις υπηρεσίες του προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά τελικά το πράγμα δεν είχε συνέχεια. Να πω την αλήθεια έχω χάσει αρκετά τεύχη, όμως οι τελευταίες αντίστοιχες περιγραφές που θυμάμαι είναι από την εποχή του Νώε, τότε που ο Τσούλκας ερχόταν στις Άλπεις παρέα με το Γαβριήλ... Θαρρώ το περιοδικό γνωρίζει καλά ότι αυτό που μας λείπει δεν είναι τόσο οι γλαφυρές περιγραφές όσο: (i) το παραδάκι και (ii) η οργάνωση αλπινιστικών κέντρων για τους απόφοιτους των σχολών.
Last edited by Ibex on 22 Jul 2013 00:49, edited 1 time in total.
-
AlexHwaRang
Κι όμως, αφενός τις έχεις διαβάσει όλες, και τις έχεις κάνει. Του Ρεμπουφά αναφέρεται σε μια άλλη παγετωνική εποχή, ίσως και του Γκριφιθ. Έπειτα, αυτοι οι δύο που ξέρω, χωλένουν τρομερά στα σκίτσα. Αν θες...
Δεν είναι ότι θα πάμε σώνει και ντε.
Δεν είναι ότι θα πάμε σώνει και ντε.
Αυτό που λες για την "άλλη παγετωνική εποχή" το λέει πολύ καθαρά και ο Batoux στο βιβλίο που πόσταρα παραπάνω. Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι έτσι που πάνε τα πράγματα στις Άλπεις στο τέλος θα υπάρχει μόνο αναρρίχηση βράχου το καλοκαίρι και πάγος-μεικτά το χειμώνα... Σίγουρα δεν θα πεθάνει ο αλπινισμός, αλλά το τοπίο (κυριολεκτικά και μεταφορικά) αλλάζει γοργά. Εντωμεταξύ έχουμε όλοι μας ευθύνη για την κλιματική αλλαγή. Σκεφτόμουν ότι οδηγώντας από τη Μπολόνια μόνος μέχρι το Mont Blanc συμβάλλω κι εγώ στην κλιματική αλλαγή, και φυσικά η τελευταία έχει πάρα πολλές άλλες, πιο σημαντικές, επιπτώσεις στον πλανήτη. Κανονικά θα έπρεπε να πηγαίνουμε με το ποδήλατο στο βουνό... και όσοι έρχονται τον Αύγουστο ας κοιτάξουν να κάνουν car-sharing. Εδώ υπάρχει ένα V40 που χωράει μέσα 5 ταλιμπάν με όλο τους τον οπλισμό.
-
yogigiorgo
μπραβο για τις αναβασεις!
καλη συνεχεια και παντα μεσα στα προσωπικα ορια ασφαλειας
αν και αυτο μπορει επισης να χαρακτηριστει ως προπαγανδα και σχεδον τελειως off topic το παραθετω ως μια αλλη αποψη και γιατι μπορει να βοηθησει σχετικα με τις τυψεις που ολοι μπορει να νιωθουμε....
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... ZkIk#at=40
καλη συνεχεια και παντα μεσα στα προσωπικα ορια ασφαλειας
αν και αυτο μπορει επισης να χαρακτηριστει ως προπαγανδα και σχεδον τελειως off topic το παραθετω ως μια αλλη αποψη και γιατι μπορει να βοηθησει σχετικα με τις τυψεις που ολοι μπορει να νιωθουμε....
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... ZkIk#at=40
Ως επιστήμονας άνθρωπος (γιατί τυχαίνει να έχω σπουδάσει μετεωρολογία / κλιματολογία) θεωρώ υποχρέωσή μου να σου πω ότι το βίντεο που πόσταρες (http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... ZkIk#at=40) είναι ένα συνοθύλευμα από ανυπόστατους, αντιεπιστημονικούς ισχυρισμούς. Το να πιστεύουμε κάθε τι που μας βολεύει επειδή αίρει κάθε ευθύνη από πάνω μας είναι τουλάχιστον αφελές και ταυτόχρονα πολύ επικίνδυνο. Όμως, χωρίς την απαραίτητη κατάρτιση είναι εύκολο να παρασυρθεί κανείς από ένα τέτοιο βίντεο, ιδιαίτερα αν δεν έχει ασκηθεί στο να σκέφτεται ώστε να είναι σε θέση να διαχωρίζει την ήρα απ' το στάρι. Στο διαδίκτυο ειδικά χρειάζεται προσοχή: οι κοπριές και τα ρουμπίνια βρίσκονται ανάκατα στην ίδια χαβούζα. Σε ευχαριστώ για τα συγχαρητήρια, και σε παρακαλώ θερμά να μη με παρεξηγήσεις. Η καλή σου προαίρεση φαίνεται. Αν γράφω όσα γράφω είναι για να μην παρασυρθούν και άλλοι από αυτό που πόσταρες.
-
yogigiorgo
μην ανησυχεις δεν παρεξηγουμαι
εξ αρχης εθεσα το εν λογω βιντεο ως μια πιθανη προπαγανδα μιας και δεν εχω τις απαραιτητες γνωσεις για να το κρινω επαρκως....
απο την αλλη ομως δεν θεωρω και την επιστημονικη αυθεντια και πειραματικη μελετη τον απολυτα μοναδικο τροπο για να ερμηνευσει και να εξηγησει κανεις αυτο που συμβαινει γυρω του επαρκως και να διατυπωσει μια απαντηση για ενα ερωτημα....
προπαγανδα παιζει στις μερες μας απ ολες τις μεριες το ερωτημα ειναι με ποια μερια ειμαστε η καλυτερα ποια μας φαινετε αληθινη και αν αναγνωριζουμε την προπαγανδα της κουλτουρας που αποδεχομαστε
επειδη παμε για off topic μεγαλοπρεπως η ανοιγουμε θεμα καπου αλλου η τα λεμε κατ ιδιαν
εξ αρχης εθεσα το εν λογω βιντεο ως μια πιθανη προπαγανδα μιας και δεν εχω τις απαραιτητες γνωσεις για να το κρινω επαρκως....
απο την αλλη ομως δεν θεωρω και την επιστημονικη αυθεντια και πειραματικη μελετη τον απολυτα μοναδικο τροπο για να ερμηνευσει και να εξηγησει κανεις αυτο που συμβαινει γυρω του επαρκως και να διατυπωσει μια απαντηση για ενα ερωτημα....
προπαγανδα παιζει στις μερες μας απ ολες τις μεριες το ερωτημα ειναι με ποια μερια ειμαστε η καλυτερα ποια μας φαινετε αληθινη και αν αναγνωριζουμε την προπαγανδα της κουλτουρας που αποδεχομαστε
επειδη παμε για off topic μεγαλοπρεπως η ανοιγουμε θεμα καπου αλλου η τα λεμε κατ ιδιαν
Η επιστήμη, yogigiorgo, δεν είναι προπαγάνδα, και η συντριπτική πλειοψηφία των ερευνών πάνω στην κλιματική αλλαγή συγκλίνει στο ότι η καλπάζουσα παγκόσμια θέρμανση οφείλεται αναμφισβήτητα στην ανθρωπογενή αύξηση του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα. Τα υπόλοιπα (σαν κι αυτό το βίντεο που πόσταρες) είναι προπαγάνδα των εταιρειών που σχετίζονται με τα ορυκτά καύσιμα και των ανδράποδών τους, όπως κάτι κυβερνήτες του Τέξας. Αν δεν πιστεύεις εμένα, ψάξε το από μόνος σου λίγο περισσότερο και θα καταλάβεις... Δεν με πειράζει αν ξεφεύγουμε από το θέμα του συγκεκριμένου topic, αυτό το ζήτημα είναι πολύ σπουδαιότερο από τα όποια "συγχαρητήρια για την ανάβαση".
-
yogigiorgo
μην με παρεξηγεις και δεν εχω κανενα λογο να υποστηριξω το βιντεο που εστειλα συμφωνω οτι η επιστημη δεν ειναι προπαγανδα απλα θεωρω οτι πολλες φορες χρησιμοποιειτε ως προπαγανδα και οχι μονο απο τους ανθρωπους των εταιριων ορυκτων καυσιμων....
θεωρω ομως οτι η επιστημη ως εννοια και συνολο περιεχει σαφεστατα την δημιουργια του προβληματος εξ αρχης και ισως και την λυση που κατα την γνωμη μου θα επελθει απο την ιδια την γη ως αυτορυθμιζομενο συστημα που θεωρω οτι ειναι....
με ενοχλει παρολα αυτα η ανικανοτητα της επιστημης να δωσει λυση στο προβλημα μιας και κατα βαθος και η ιδια εξαρταται απο τα συμφεροντα που πρεπει να ζημιωσει για το καλο ολων...
ο λογος που ανεβασα το βιντεο δεν ειναι επειδη το θεωρω την απαντηση στο προβλημα ειναι γιατι δεν μου αρεσει να χρησιμοποιειτε και αυτο το ζητημα (της υπερθερμανσης)για να δημιουργουνται τυψεις και ενοχες απο το συστημα σε αυτους τους οποιους καλει και εκπαιδευει να καταναλωνουν για να συνεχισει να υπαρχει....
το προβλημα ειναι στην κυριαρχη κοσμοθεωρια μας και εφοσων αυτη εχει δημιουργηθει κυριως απο την επιστημη η καλυτερα με την χρηση της ως οδηγο και κατευθυνση προς το παρον και απο μονη της προσωπικα δεν με καλυπτει....
θεωρω ομως οτι η επιστημη ως εννοια και συνολο περιεχει σαφεστατα την δημιουργια του προβληματος εξ αρχης και ισως και την λυση που κατα την γνωμη μου θα επελθει απο την ιδια την γη ως αυτορυθμιζομενο συστημα που θεωρω οτι ειναι....
με ενοχλει παρολα αυτα η ανικανοτητα της επιστημης να δωσει λυση στο προβλημα μιας και κατα βαθος και η ιδια εξαρταται απο τα συμφεροντα που πρεπει να ζημιωσει για το καλο ολων...
ο λογος που ανεβασα το βιντεο δεν ειναι επειδη το θεωρω την απαντηση στο προβλημα ειναι γιατι δεν μου αρεσει να χρησιμοποιειτε και αυτο το ζητημα (της υπερθερμανσης)για να δημιουργουνται τυψεις και ενοχες απο το συστημα σε αυτους τους οποιους καλει και εκπαιδευει να καταναλωνουν για να συνεχισει να υπαρχει....
το προβλημα ειναι στην κυριαρχη κοσμοθεωρια μας και εφοσων αυτη εχει δημιουργηθει κυριως απο την επιστημη η καλυτερα με την χρηση της ως οδηγο και κατευθυνση προς το παρον και απο μονη της προσωπικα δεν με καλυπτει....
http://translate.google.com/translate?h ... bih%3D1283
Μια Google-translated περιγραφή μιας γυναικείας ανάβασης της Innominata.
Μια Google-translated περιγραφή μιας γυναικείας ανάβασης της Innominata.